15 картин, де художник пофарбував життя, як ми хотіли б це бути

866062

Норман Скеляв – культовий художник XX століття, на якому з’явилися ілюстрації більше одного покоління дітей. Він не просто пофарбував, він сказав цілими історіями і завжди відобразив персонажів незвичайної теплоти і симпатії, приправляючи картини з справедливою кількістю гумору.

Веб-сайт Зібрав 20 картин, в яких майстер розповів світові історії з повсякденного життя.

Чутливий, 1958

У своїх картинах Rockwell зобразила ідеальну версію світу, наповнену добротою і теплотою. Як правило, сцени, де діти відходять від дому, повинні викликати занепокоєння і тривогу. Але не тут - маленька непристойна, спіймана в барі, оточена доглядом і захищеною. Сам хлопчик здається під опікою в центрі трикутника - поліцейський лікував йому батько на лівому, бармен посміхається добре знаряддя в центрі, а праворуч, судячи порожньою кавовою чашкою, а не так довго іншого роду людина сіла. У світі художника немає дитини в небезпекі, і не існує більш серйозного бізнесу для офіцера поліції, ніж говорити про молодий голодний і переконливий його для повернення додому.

Росес Кільце, 1943

Під час Першої світової війни було запущено національну кампанію, щоб спонукати жінок, які ніколи не працювали до вступу до робочої сили. Вони розглянули абсолютно нові напрямки роботи, займають традиційні місця чоловіків, які пішли на фронт. Картина Rockwell чітко показує, що робота для жінки, навіть на заводі або заводі, не вимагає відмови від фемінності. Розі, які ми бачимо на малюнку, визначається для сприяння перемогі війні. Це те, що зробив Россі Рівертер справжній культурний ікон в Сполучених Штатах.

English, Українська, Français...

Яскрава ілюстрація виникнення родової рівності в Америці в 60-х роках. Героїн картини – 6-річна африкансько-американська дівчина Ruby Bridges, одна з перших чорних студентів, які дозволили навчатися в білій школі, що супроводжуються співробітниками служби Марсель США. За ними написи «KKK», наступ «негер» і причіп з томата кидається на Рубі.

Молитва на столі, 1951

Ця робота надихнула духом післявоєнної Америки. З цієї ілюстрації митець хотів відповісти на багато питань американців: як, після переходу через насильство і жорстокість, зберегти віру в доброті і де отримати сили, щоб подивитися на майбутнє з надії? Ідея сюжету з'явилася завдяки одному з читачів: перед очима жінка побігла в кав'ярню з маленьким дивним хлопчиком і, не на всіх розмахованих залом, вони заморожують молитвою протягом декількох хвилин. Вражений сюжетом, Rockwell написав сцену як автентично, якби він бачив його сам.

Ця робота стала найдорожчою роботою американського реалістичного мистецтва - в 2013 році була продана за $ 46 млн.

Переїзд з дому, 1954

«Я хотів би висловити те, що батько відчуває, коли його діти залишають додому», - сказав Скелявелло. Батько і син сидять на лавці чекаючи поїзда, щоб прийняти сина до коледжу. Син, який сподівається на прибуття поїзда, який візьме його на новий, дорослий життя. На відміну від почуття переживає батько - він помітно похилий, приглушуючи незнімний сигарет і капелюх в руках. Батько не має вибору, але чекати неперервного прибуття поїзда, який прийматиме сина далеко від дому.

Дівчина з сином під очима, 1953

На щасливому обличчі дівчини ви можете впевнено сказати, що вона вийшла з бою як переможець. Тепер вона чекала виклику на посаду керівника школи. Важко визначити, як почалася боротьба і хто його ініціював, які саме перемогли, але одна річ явна: інший виглядає набагато гірше, ніж це. Дивитися на обличчі жінки, яка виглядає з офісу з симпатією, ймовірно, її вчитель.

День виборів, 1948

2 листопада 1948 р. - День виборів Президента США. The main contenders are Гаррі Truman і відомий губернатор Нью-Йорк Томас Девей. Не одне вірило, що Декрат Труман може перемогти яскраву і кохану Республіку. Дружина на малюнку, звичайний американський, хоче простий і зрозумілий Truman. А чоловік вважає, що смарт-Девей - це те, що країна потребує. Коли виборча ніч переповнено, було виявлено, що Truman просто перемогла Dewey. Коли шок пройшов, аналітики визначили, що звичайні американці — працівники, кліщі та дрібні крамниці — проголосували за Труман.

З 10:00 до 20:00 без вихідних +38 068 956 9657 +38 067 679 5520

Карти Rockwell – це реальні міні-сторінки про повсякденне життя. Іноді це навіть здається, що ілюстрації буквально намальовані від нашого життя. Якщо ви уважно дивитесь, стріли на годинниковій виставці продавця 17:05 - Я впевнений, що цей робочий день нарешті приїжджає до кінця.

до 1923

Знак на дверцятах «Ведення пропуску» починає розповісти історію. Ця сцена сповнена контрастів, таких як багато картин художника. Яскраві денні ліхтарі перерву через вікно висвітлює старі темні кімнати. Порівняти, як зосереджена молода пара, і як суперфлюзивний старий клерк здається тут. Бог знає, як багато свідчень, які він дав у цьому шаббі. Однак пишіть тут в тарілці - поруч з кішки, нагрівачем і цвітінням геранію на вікно, яке він явно піклується. Календар на стіну показує дату весілля – 11 червня 1955 р.

Розгін прийшов на допомогу, 1941

Norman Rockwell не просто пофарбував американський життя. Він подарував універсальним значенням, він підняв надію і віру в національній ідеї, адже посмішка і гарна природа врятувала в важкому війні, і прийшла до тебе взаємна допомога і спадщина. Він сказав: Не існує місця для бруду і ургості у своїх картинах. Тексти пісень, а це означає: Я люблю життя, як я хотів би бути. й

Добрі друзі 1927

Митець запрошує нас, щоб побачити торкнутися світом дітей, реальної радості та медіації. Нагадуємо нам про основні цінності нашого життя.

Сода, 1953

Ця ідея Роквелл взяв з історії сина, який працював у літньому кафе. Молоді жінки не люблять приїхати до кафе для соди і морозива. Чубливий хлопець в кутку картини виглядає на продавця і його шанувальники рясно: «Що він (крім морозива) що я не маю?» Ця чарівна гарна натура, характерна для розписів Rockwell, доповнюється деталями, до яких художник обробляється особливо скрупульозно: дерев'яна підлога за лічильником, непритомні страви на протиріжки або відбиття цукрової чаші в хромі салатної чаші.

Чотири свободи: свобода слова, 1943

Найвідоміша робота Rockwell - це серія чотирьох свобод, натхненна виступом Росвелта про права, які ми зараз беремо на себе. «Я раптом запам’ятав Джим Кратон, що стоїть на міській зустрічі і говорячи, що кожен на ньому не схожий.» Але він дав шанс говорити. Небо сказав йому, щоб замкнути. "Ой мій Бог," Я думав. - Є. Свобода слова.

Чотири свободи: свобода релігії 1943

Ця робота має більш глибоке значення, ніж здається на перший погляд. 8 профілів демонструють людей різних вір: протестант, жінка з католицькими братами, чоловіка з єврейським армульком і африкансько-американською жінкою у верхньому лівому куті. М'який золотий світло, який заповнює картину і майже монотонний виступ відображає, як різні, але в той же час як подібні персонажі цього малюнка.

Чотири свободи. Свобода від страху 1943

Його полотна можуть, навіть в темряві часи, запалити світло в серцях людей. Свобода від страху стала однією з іконописних картин післявоєнної епохи - теплого і мирного вечора, коли батьки кладуть свої діти до ліжка. Скелявелле висловило свободу від страху, надихнувшись виступом Росвелта на тему «Всесвітнє зниження озброєння в умовах, що жодна країна не зможе зробити акт фізичної агресії проти сусідів або будь-якої іншої країни».

Чотири свободи: свобода від бажання, 1943

«Коли я виріс і відкрив, що світ не був настільки приємним місцем, як я думав, я несвідомо вирішив, що навіть якщо він був не ідеальним світом, він повинен пофарбувати мене в своїх картинах, в яких б не п'яні вагабонди або сердитися матері, навпаки, тільки хороші батьки і щасливі діти». – Норман Скеляв

Різдвяні зустрічі, 1948

Один з найвідоміших творів художника – про Різдво. Щоб зробити цей живопис по-справжньому живим, він зобразив свою сім'ю - ми можемо побачити його на правій стороні з незмінною трубкою на зубах. У центрі є свого дорослого сина, який повернув додому на Різдво в сильному материнському об'ємі, адже спілкування з дітьми і онуками є основною радістю для старших батьків.

Фото на Norman Rockwell Preview

Веб-сайт: www.nrm.org/