Вирощування дітей.

Я люблю дивитися, дивитися мій син, дивитися коханих, дивитися себе. Таке спостереження не завжди приємне, а іноді дуже болюче, але інтерес перевищує хворобливу складову.

Як я побачу за останні три роки і проаналізувати себе і життя навколо мене, я бачу, що є риси в мене, які залишилися однаковими, але є риси, які змінилися, які стали більш глибокими, які стали більш широкий; деякі зникли алтогетер. Материна відіграла величезну роль у перетворенні. Наскільки дитина допомагає нам прискорити наш темп і зрілість? Чи може незріла мама підняти дитину і виростити не за рахунок малюка, але поруч з ним? Чому батьківські відносини дають сильний поштовх до процесу психологічної дозрівання?

З точки зору моделі особистісного розвитку Гордона Нейфельда з трьох переплетених напрямків, чинників. Для мене важливо показати, як від дівчини, яка уникає відповідальності в усьому, хто прагнув стосунки, де вона буде загортати в догляді і торкнутися, що сказав себе: «Я не можу це зробити самостійно», більш зріла людина повільно виростає вгору.

фактор стійкості. Підйомна людина здатна витримати труднощі і адаптуватися до зміни.

Коли Плато з'явився в моєму житті, з перших хвилин я був переповнений почуттям, що це було б легко для мене. З перших днів він прокинувся тільки на грудях і був прокинувся в руках. Але це було таким вимушеним спільним перебуванням, який дав перші плоди в наших відносинах, які розвивають і поглиблюють до довірчих відносин з нашим сином.

Перші сльози не в змозі прийняти душ і бути самотніми протягом 15 хвилин. І перші творчі рішення, як провести повсякденне життя разом і одночасно встигнути зробити побутові хори, щоб це було радою для всіх.

Перші розчарування, які дитина не тільки солодкий, але і величезна робота. А також перше почуття, що заради цього маленького чоловіка, я готовий покинути свої потреби і створити атмосферу для бездопорадної істоти, в якій він буде відчувати, що матір його буде допомогти, що матір його там.

Перші поломки від повного розпаду і відчуття всередині, що "Я дуже неможливий." Перші зазори в кінці тунелю, перший досвід, що труднощі не є кінця світу. І як я пішов в мій ресурс, через прийняття себе як недосконалість, через бачити себе як маленька дитина, яка не може робити все і робити це бездоганно, я почав відчувати, що було бажання жити, любити, дихати повільно і піти, крок за кроком, далі.

фактор життєздатності. Вимкнена людина здатна функціонувати окремо і самостійно.

Коли Плато з'явився в моєму житті, моя ціла реальність перетворилася і стала. Я вийшов з успішної офісної дівчини. Не було більше каблуків, манікюрів, похвали керівництва, ті зовнішні опори, які утворили свою самооцінку. Але це нульове бажання поглибитися в себе, щоб побачити пишність там і почати культивувати себе як людину, щоб визначити інтереси вашої кришки, щоб вивести час для вивчення не для іншої скоринки, але тому що це цікаво, щоб прагнути передати свою точку зору, незважаючи на те, що хтось може не схожий на це.

Народження мого сина показали, скільки мого часу я мав до і як вона залишилася після. І продемонстрував цей недолік простору, значення якості жили дні, значення власних бажань і їх реалізації.

фактор інтегративного мислення. Інтегративна людина здатна врахувати свої почуття і ті інші одночасно, його точку зору і точку зору оточуючих одночасно, здатний бути як «завдяки» так і «сепаративно», здатний бути соціальною особою без втрати власної індивідуальності.

Коли Плато прийшов в життя, я відчував тягар відповідальності за яку я не був готовий. Я дуже хотів бути хорошою матір'ю, але я був ще дитиною, яка потребує постійного догляду і уваги. Народження Плато привели до сварки в душі: з одного боку я хотів легкості і безтурботності, а з іншого боку, мій маленький чоловік зажадав мені, як повітря. Такий вибух власних і інших потреб виявився дуже необхідним, і в майбутньому я бачив, що знаходження балансу відчуттів у себе є завданням, що псується для мене. Приймаючи тантуси і вимагає маленької Плато, я дізнався, щоб зловити мій поріг емоційної потужності.

Коли ви відчуваєте, що ви вже відсутні, і ви йдете на крісель в душовій кабіні накопичується натяг, тому що ви не хочете поломитися на дитину, яка все ще повинна бути встановлена ліжком.

Коли рука підніметься, щоб вбити дитину, але ви встигли зупинитися, видихляти і побачити чоловіка, який не може контролювати свої емоції.

Якщо ви плануєте спати дитину, щоб послухати вебінар або читати цікава книга, і дитина прокинеться в півгодини і ви видихаєте, залиште заплановані речі «докладніше часу».

Коли ви бачите і зрозуміти, що дитина зростає, і ви все ще маєте все життя перед вами, щоб реалізувати свої плани, і з часом він не буде потрібно стільки фізичного присутність, як він потребує досить трохи.

Чому батьківські відносини дають найсильніший поштовх до процесу психологічної дозрівання? Коли я дивлюся на мої відносини з чоловіком, я іноді лову себе на те, як всередині піднімає бажання зрушити на плечі чоловіка і моєї частини відповідальності за відносини. Я не маю такої можливості, всю відповідальність за стосунки з ним лежить. І, звичайно, є поломки, коли ви хочете «захопити все» і завісити. Такі ситуації показують мені, що я живу, непрозору людину, але вони також показують, що поруч з сином я хочу бути краще, я хочу виростити і бути гідним дорослим, керівництво по його ще початку шляху.

Автор: Даша Захарова

Фото з архіву автора

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: alpha-parenting.ru