Інтимні відносини: що і як розповідати дітям

Думки священиків, психологів та, звичайно, батьківЄ теми, на які важко говорити, хтось думає, що це не потрібно, і хтось повинен. Молода дитина зацікавлена в тому, де він прийшов, і підліток хоче зрозуміти свої почуття. Як відповісти на питання і не травмувати занадто багато інформації? Як не залишити дитину самостійно з новим почуттям і Інтернетом? Ми спробували розшукати його священиком, психологом та батьками з багатьма дітьми.

Микола Breev. Директор видавництва Nikeja. Батько трьох дітей (хлопців - 3 роки, 10 і 11 років)Тепер часто запитують: чи потрібно говорити з дітьми, особливо зростаючим, про інтимні стосунки?

У мене є кілька думок.

По-перше, потрібно чітко визначити завдання: чому вам потрібна така розмова? Як це важливо і пріоритет? Де його правильне місце?

Очевидно, що ми живемо у відкритому інформаційному суспільстві, в якому активно експлуатується тема гендерних відносин, і ця тема часто знизилася до інтимних відносин. Ми боїмося, що дитина отримає зайву і шкідливу інформацію. Ми вважаємо, що передчасно говоримо про те, що "де діти приходять з" (“Чи можу сказати, що вони навчаються з кимось іншим”), ми можемо допомогти нашій дитині уникнути помилок.

Але це правда? Це так легко сказати “про це” і питання вирішується? Чому ми впевнені, що після нашої розмови підліток не досягне «нового рівня» - вже багато свідомих і цинічних - відносини з іншими сексами?

Розмова про інтимні стосунки не панацея. Це не головна і не завжди обов'язкова частина того, що можна назвати широким словом «освіта». Крім того, ми можемо навіть завдати шкоди бездумній розмові. Безсумнівно. Наша головна задача як батьки не пояснять дітям деталі інтимних відносин. Наша робота полягає в тому, щоб навчити їх вірною любов'ю. Справжня любов - це лояльність, відповідальність, повага та інші чудові якості, маючи на увазі підліток, безумовно, буде будувати в своєму часі і праві відносини з іншими сексами.

Як ми можемо вирішити це завдання?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Перший приклад. Пам'ятайте про відоме, але не менш вірним, говорячи про св. Серафима Сарова – «Зберегти себе і тисячі навколо вас будуть збережені»? Цей принцип працює у всьому житті: ви не можете навчити, що ви не прагнете. Якщо ми не хочемо, щоб любити, цінувати інших людей, і діяти незалежно від того, як ми можемо навчити когось?

По-друге, відкритість і увага до проблем вашої дитини. Нерідко освіта розуміються як нудний ментор і заборона всього і все. Однак ключовий інструмент освіти є відкритим спілкуванням, можливість спокійно обговорити те, що порушується і порушується.Сім'я та батьки повинні бути «поверненням», де дитина завжди може отримувати «лікування» після психічного та іншого «зловживання». Тут є місце для всіляких розмов на різних темах, в тому числі, при необхідності, на тему інтимних відносин.

По-третє, батьки повинні уважно дивитися на навколишнє середовище спілкування дитини, і якщо це можливо сформувати. Хто говорить підліток? Які теми популярні у своїй «партії»? Можливо, необхідно радикально змінити сферу зв'язку перед нею занадто пізно.

По-четверте, не варто звертати увагу на найважливіше питання, яке можна сформульувати наступним чином: дитина і інтернет. Не обмежуйте правильність відкритого та неконтрольованого доступу до Інтернету. Згідно з свідченням багатьох священиків, в питаннях «сексуальної травми» останніх років, не парі «партія», але інтернет стає головним «гарячим злом»: мимовільно діти мучать відео і фотографії «боротьба» природи, обговорювати, поділитися один з одним – з усіма наслідками.

Для того, щоб встановити і протестувати різні фільтри на ранній основі, що зловити негативний вміст. Очевидно, що таке обмеження в підлітковому віці досить легко отримати. Тому необхідно навчитися використовувати корисні інструменти інтернету, попереджати про бездіяльність і шкідливість.

І тут ви не можете говорити про інтимні стосунки – але в контексті сім’ї, любові, лояльності, відповідальності за особистісне зростання, роботу, коротко, всі ті речі, які дійсно важливі в житті. У той же час дуже важливо одягнути інтимні стосунки в їх правильному місці - тема сексуальних відносин в традиційних товариствах не була нічого розглянутого секрету і секрету (інтімо з латинської - "секрет"). Необхідно видалити їх з педесталу, на якому вони розміщуються сучасною «просвітленою» суспільством.

Що стосується розмови на тему інтимних відносин, то потрібно орієнтуватися за принципом «не завдати шкоди». Кожна дитина і підлітків особливий, кожен має різну ступінь «відданості» на тему, різний психологічний вік. Для однієї дитини потрібна серйозна бесіда - інакше поїзд буде залишатись, а для іншого така розмова буде прекрасним стресом і тільки завдати шкоди. У будь-якому випадку батьки повинні думати і зважити прозу і мінуси перед початком розмови.

Анна Маркова. Мати восьми дітей

Я є консервативним, я вважаю, що достатньо знань, які діти отримують в біологіях, з літератури, з енциклопедії для середнього віку, де є розділ про розвиток людини.

І якщо ви повинні поговорити з підлітками про ці речі, то вам потрібно зробити це максимально делікатно. Це більш важко відповісти на питання молодих дітей: вони, як правило, не виглядають глибоко, вони задоволені відповідями батьків. Не з підлітками. Подумайте себе в цьому віці: зазвичай підлітки більш-менш занурюються в таких питаннях, тому відповіді дорослих можуть бути прийняті критично. Не потрібно приховати інформацію, але не педаль саму тему.

У мене є чотири підлітки, старші 17, і ми вже обговорювали деякі з цих питань. Наприклад, вони попросили: чому є багато дітей в нашій сім'ї, і один або два дітей в сім'ях своїх однолітків? Я відповів: хтось хворий, хтось не хоче, хтось намагається обмежити, і ми хочемо, здорові і не обмежуються. Це його.

Про аборт. Наскільки я розумію, вони дуже лякаються тим, що людина може бути взята і загиблою.

На тему СНІДу, і були рекомендації щодо того, як не потрапити на інфікований. Однією з рекомендацій є підтримка відносин з одним партнером. Просив сина, що означає підтримувати відносини з одним партнером? Я сказав, що це коли ви живете з цією людиною, ви не обдурити на нього, ви не дати нікому іншим. І взяв мій відповідь спокійно, не потрібно ніяких деталей.

Моє особисте спостереження за тим, що підлітки більше цікавляться відносинами, ніж фізіологічні моменти. Вони мають почуття до протилежного сексу (і, як правило, в цьому віці любов дуже флотує) і важливо для них знати, як показати свої почуття, показати їх симпатію, їх увагу.

Я також помітив, що коли сім'я велика, і є маленькі діти в ній, старші дуже ніжні для дітей, вони дуже добре доглядають. Це підлітки. Діти молодшого віку ще не розуміють, що це невелика дитина, вони бачать в ньому той, хто прийшов, зламав машину, відірвати руку ляльки – коротко, шкідник. І старшики люблять грати, годувати, носити, поцілунки, затишку. Вони намагаються інсульт, удар, рубати, грати в пальці гри, годувати ложкою, є безліч подібних проявів ніжності. Тому що вони дуже потрібні.

В цілому я думаю, що любов, що відбувається в молодіжних стеблах від необхідності висловлювати такі емоції.Молоді люди хочуть доглядати, бути відповідальними, бачити вдячність в очах іншої людини, показати їх дорослість. Але вони ще не знають, як це зробити, і коли вони бачать іншого підлітка, вони лякаються, відлякують один одного. Але вони ростуть, вони розвиваються, і вони мають нові враження.

Тетяна Кім. Психолог, викладач Інституту психології

На сьогоднішній день підлітки не запитують своїх батьків про це, бо вони тепер мають вільний доступ до такої інформації. Важко про те, як народжуються діти.

Якщо батьки раптом хочуть поговорити з їхніми вирощеними дітьми за ініціативою про цю тему, вони повинні врахувати, що підлітки можуть відчувати незручність. З однолітками, вони обговорюють її більш вільно.

І не існує сумнівів, що перед прийняттям рішення про те, чи потрібна така розмова з дітьми чи ні, батьки повинні спочатку вирішувати для себе, як вони відносяться до цієї сторони життя. Важливо бути цілою людиною, важливо прагнути зрозуміти себе і інших людей, важливо розуміти, що найважливіше для творчості є людськими відносинами.

Тоді дорослий, розмовляючи з дитиною, знайдуть правильні слова, зможуть підтримувати правильний рівень розмови, не бджолиний, не оцінюючи, не закохуючи цю область життя. Якщо батько є християнським вірним, то він розуміє, що кожна дитина народилась, бо Бог хоче, і фізіологічні аспекти, які супроводжують його вторинними.

І звичайно, в такій розмові потрібно правильно розмістити семантичні акценти. Перш за все, ми повинні говорити про таку високу вартість як любов. Алас, це часто забути. Ми приділяємо особливу увагу фізіологічному боці питання, і в першу чергу нам необхідно говорити про любов, про емоції.

Архиєст Андрей Логус. ректор Інституту психології

Хром емоцій, що підліток відчуває себе, в житті, сексуальна сфера, є дуже великим для нього. Світ підлітка не так великий, і в ньому з'являється гігантська тема, завдяки темному досвіду власних емоцій, власних почуттів. Тому дуже важливо для підлітка зрозуміти, що відбувається ці сексуальні почуття, ця енергія повинна зайняти в своєму житті, і як можна їх лікувати.

Крім того,Зв’язки з підлітками. Провідною діяльністю підлітків є відносини між ними, однолітків.

Але коли дорослі починають говорити про нові враження, вони можуть зробити один з двох помилок. Найнебезпечніша помилка - цинікізм, що призводить до того, що підлітки починають намагатися сексу без розуміння, чому їм потрібно. Вони намагаються, як вони намагаються алкоголь або наркотики, не розуміючи, що це добре. Так, це весело, але потім що? І ранні сексуальні стосунки призводять до знецінення сексу. Секс для них стає типом громадського дозвілля. Цинікізм – це зменшення статі до медичних, розважальних та технічних аспектів. Багато моїх колег, психологів, розмов, написання та робота з сексуальними проблемами в рамках цієї бази. Я так шкода. Секс, на мій погляд, не можна відокремити від відносин, від особистих відносин, від зустрічі з іншим, на інші.

Друга серйозною помилкою є моральність, коли моральні норми пояснюються, але місце сексуальної сторони життя не пояснюється. Таке моральне виховання може просто негадувати важливість сексуальності в житті людини. Якщо моралізация бачить свою підтримку в заборонах, вона веде до мертвого кінця. Забороняється перерву, і вони люблять. Такі дорослі сприймають зацікавленість підлітків в сексі як спотворення, так як неприємний побічний продукт розвитку підлітків, і ставлять собі завдання пригнічення, викорінення цієї сфери життя. Це помилка, тому що підліток залишається самостійно з почуттями. Він не знає, де ставити їх, де приховати їх, вони не під контролем. З цими питаннями він не має одного, щоб перетворити на інші, ніж однолітки, вуличні компанії, сайти та еротичні журнали. В результаті він позбавляє від здорового спілкування з дорослими на цій важливій темі.

Як пастор, як священик, я вірю, що підлітки повинні взяти відповідальність за можливі наслідки своїх дій якомога швидше. Але вони не можуть припускати, що відповідальність, якщо вони не розуміють, що вони мають справу.

Ми повинні говорити відкрито, надзвичайно чесно, але чуйно. Однією з небезпеки циніки є пропанування тих святих аспектів життя людини, одного з яких є інтимні відносини. І треба поважати і відродити для цього бока життя людини, поваги чоловіка, за свою гідність, відродженість за дивовижну силу і вміння, що Бог дав йому.

Діти повинні бачити, що дорослі поважають своїм почуттям. Ви можете почати розмову тільки тоді, коли дитина просить. Тому що ви не можете йти вперед і накладати такі інтереси на нього. Якщо дитина ще не зацікавлена, то розмови на цій темі не потрібні. Це мистецтво виховання батьків, щоб відчути вашу дитину і визначити момент — інтуїтивно зрозуміло, шкіра, можна сказати — коли з'явиться інтерес до дитини. І якщо батьки своєї дитини не знають, якщо вони орендують його до дитячого садка і школи, як в кімнаті зберігання, і спілкуються тільки на вихідні – то, звичайно, пропускають зовнішній вигляд таких інтересів і не можуть підказувати дитину, що потрібно, не зможе дати праві відповіді. А потім він знайде неправильні – на вулиці, у друзів, в кіно, в Інтернеті.

Архиєст Олександр Тимофєєв. Ректор церкви на честь Собору Нових мучеників і суперечок Росії в Бабушкіні. батько чотири

Кожен вік потребує пояснення. Ця розмова починається в дитинстві, оскільки діти мають природний інтерес до вивчення про світ. Вони повинні знати, куди приходять маленькі кролики, боби, де приходять люди, після усього. Наймолодіша дитина в цій галузі зазвичай цікавиться: де я до Я народилася, був я? Я хочу пояснити, що мама мала життя в її животі до цього. Ви були там, а потім ви народилися. У великих сім'ях простіше, адже старші діти побачать свою маму вагітними, вони можуть слухати, зануритися в живу, пояснювати їх, що у вас буде брати і сестри. Я не маю такого напруженого інтересу, де я прийшов від однієї дитини в сім'ї. Я суддію моїм дітям. Наприклад, мій маленький син народився рік і половина тому, і тоді моя мама була вагітна, старшики вже повністю зацікавили його долі, молитися кожен день, який він буде народився. Це був випадок з попереднім ...

Потрібно спробувати бути, з одного боку, як можна чесним, з іншого боку, розходити, щоб не вести дитину в гріх, не дати йому передчасних знань, які повинні бути тільки у дорослих.

Я дуже сильно проти так званої «секс-освіти» для школярів. Дитина дається знання, що він не потребує, і тим більше, що знищить свою сутність. Дитина до статевих відносин не потрібно пояснити деталі сексуальних відносин, він не повинен знати про це. Про нас Під час опублікування, є природний інтерес, Бог кладе його в нас, людина росте таким чином. Але важливо, щоб в цей час людина має причал, цілісне ставлення до сімейного життя.

Якщо батьки не говорять про це, то вони неправильні, тому що в вакуумі може виникати цинічне ставлення, запозичене з однолітків, часто з одягом. Крім того, дитина може дізнатися такий нещастяний підхід через Інтернет і навіть через дурні жарти в сучасних мультфільмах.

Дуже важливо зупинити цинізм у розмовах дітей. Необхідно пояснити дитині, що не варто допускати цинічні жарти, жарти на цій темі. Якщо дитина приносить їх з школи, загиблості, говорить, потрібно відразу зупинитися і почати невелику розмову, але конкретну розмову на цій темі. Необхідно пояснити, що є святин шлюбу, є щось сакральне, таємниче, і це повинно бути породжено.

Чистість має цілісний вигляд речей. Не в самому, сексуальний спілкування має бути цікавим, але любов, сімейне життя, любов до сімейного життя, що веде до дива: два люди, які люблять один одного, мають третій – нове життя. В якому разі не варто сексуального життя відокремити від сімейного життя. Це де нездоровий інтерес виникає, коли він виводиться з контексту родиною.

Дуже важлива нормальна сімейна освіта. Якщо дитина бачить любов, згоду, і навіть якщо вони кварель, він побачить, як вони суперечать, як вони знаходять спільну мову – то є різновид цілісного вигляду. Ймовірно, ключова роль грає образи батька і матері, які відбиті в свідомості дитини з дитинства.

Дитина буде розуміти, що інтимні відносини не є чим страшним і базовим, що це нормально, але тільки коли ви одружилися або одружилися, коли ви даєте своє життя людині, що ви любите і хто вас любите, і з цього взаємного любові ви будете мати дітей.

Звісно, дуже важливо, що батьки самі мають певне ставлення до цього питання. Це педагогічний жарт: «Діти, не підняти дітей, вони все ще будуть любити тебе. Вивчайте себе краще. й

Якщо у дітей довіряються стосунки з батьками, то якщо у них є питання про інтимні теми, то вони вперше запрошують батьків. А реакція батьків повинна бути спокійною: не жахів на появі таких питань, не раджу, що діти нарешті вирощують. Так, вони виросли, і тому нам потрібна спокійна, довірча розмова.

Але коли діти воліють запитати такі речі від однолітків, це серйозне питання батькам: які відносини з дітьми, якщо вони не довіряють тебе?

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8