Великої Вітчизняної мудрості

Учитель від Бога, що я дзвонив мій дід. На жаль, він не живий. Але його накази про дітей залишатися з собою за життя, і я проходжу їх на своїх дітей.

Я ще не дивно, чому такий простий чоловік мав стільки мудрості. Грандфатер закінчив 7 класів школи та майстер-класів. Він пішов на війну, зустрів його бабуся, створив сім'ю, побудував будинок і підняв дві дочки. Він працював в рибному господарстві, в механічному магазині для ремонту суден.

Коли мій мама подарував мені, він розповів про мій виховання і розвиток. Не прочитав будь-які книги з дитячої педагогіки або психології. Він консультує інтуїтивно зрозуміло, виходячи з власного досвіду та впевненості. І коли я нарешті стала мамою (це сумно, що мій дід не живий, щоб побачити його), мій мама сказав мені всі мої ідеї діда. Я знаходжу до мудрості діда в педагогіці.

Так, команди Гранпа:

1,1 км Дитина - людина.

Я не зробив, що вона хотіла, він сказав, "Дочка, пам'ятайте. Дитина - людина. Вам не потрібно бути комфортним. Він має власні погляди на все. Спробуйте прийняти своє бачення світу. й

2,2 км Якщо ви обіцяєте щось, то зробіть це!

Якщо батько пообіцяв щось, навіть в кисті, до тих пір, поки дитина загинула, а потім забули виконати, або це незручно виконати, або немає часу для цього зараз, бути своєрідним – тримати обіцянку. Або не обіцяє. В іншому випадку, дитина перестає битися. Але відновлення довіри складніше.

3. У Не просто «не», але пояснюйте, чому «не».

Слово «не» для дитини є порожнім словом. Але якщо ви поясните, чому це “не можна”, що вона може виявитися для дитини, поясніть всі причинно-ефектні відносини цього “не можна” – дитина точно почне вас.

4. У П'ять хвилин не вирішує нічого.

Я пам'ятаю мого діда, що зробив щось на господині (мій бабуся завжди дав йому щось), і я підійшов до нього і починав: «Grandpa, Grandpa!» І чому? Чому? Що це таке? Моя дід відставила свою роботу і почала говорити мені. Коли побачила моя бабуся, вона подрібнила, «Михайл!» Не відволікатися! Здрастуйте! І він у своєму невимушеному голосі: «Ліда, 5 хвилин нічого не вирішить. Але для дитини вони можуть вирішити багато. й Я намагаюся думати про це, коли здається, що немає часу і дітей постійно дрочать питання.

5. Умань Подаруйте дитині можливість зробити все самим

Я ще не пам'ятаю картину себе зануритися в маленьке крісло і миття посуду. Я, мабуть, 3-4 роки. Я хотів допомогти йому. Так він допоможи йому. Також тут працює принцип «Пивні хвилини». Він знав, що протягом 5 хвилин я втомився від нього, але він не сказав: «Ви все ще маленькі,» або «Ви знову зламаєте, не турбуєте», або «Не відволікаю мене, я зроблю її швидше», але кладаю стілець до раковини і я промив. Як мило п'яте питання. Звичайно, миття після мене. Я швидко занурився. Але факт! Дитина дала можливість зробити те, що він хоче допомогти, довести себе. І тоді він був похвалився своїм когнітивним інтересом. Я любила миття посуду.

6. Жнівень Закриваємо горизонти дитини

Я пам'ятаю свого дитинства теплом. Я виросла своїх грандіозних Я пішов на дитячий садок, але я нічого не пам'ятаю. І я пам'ятаю нескінченних прогулянок і постійного спілкування з дідом. Ми проїхали багато нашого маленького містечка (Я виросла в Темріку), і він сказав мені, маленьку дівчину, про все, що він бачив на своєму шляху. А він запам'ятався своїм дитинства і його юнакам. А ми обговорювали разом з деякими «дорослими» серйозними темами: сенс життя, світове замовлення, Бог. Або зробіть оповідання. У наших ходьках і бесідах завжди намагалися розширити свої горизонти в будь-якому напрямку. І, ймовірно, через це, я можу мати ряд інтересів одночасно і боротися з абсолютно протилежними темами.

І більше. Можливо, це через його чутливість до мого внутрішнього світу, який я пишу.

Як це все починається? Я пам'ятаю, коли я був 7 або 8 років, я написав історію. У радянських часів був мультфільм про Бобику і Барбоса, і мій дід, потім, на основі цього мультфільму, написав мені оповідання про незрівняні друзі - собаки, тільки що нікзаки вони якось змінилися. Про Палкан і Шавка І я часто попросив його, "Грандепа, розповідаю мені про Палкан і Шавка." Вони були смішними історіями про добрих собак.

А потім один день написав історію. Я пам'ятаю про творчий процес! Я був написаний на ходу і підійшов з таким несподіваним сюжетом скручує, що я сам почав вірити все. Я думаю, що будь-який інший дорослий буде сказати, - Про нас Ви вважаєте, що ви говорите? Не мій дід! Почати мене! А потім розповісти всім: «Так, Юляна – що велика робота!» Це історія я зробив! Це те, що вона вражає! Він також стане письменником. й

І все це було сказано з повагою, з нерозумним захопленням і гордістю для онука. Тоді я поширив свої крила і вірив у себе. А потім, в школі я почав писати есе, які були прочитані в весь клас, і протягом 5 років студентського життя - щоденники (прочудно читати: 4 товсті, письмові в невеликому почерку, блокноти - що пам'ять про ті роки!), в кінці університету відразу потрапила в місцевий глянцевий журнал, де вона привела колону про культурне життя міста, при роботі в театрі - інтерв'ю з акторами для театрального сайту, і нарешті - статті про дітей.

Це те, що важливо, щоб вірити в маленьку людину і підтримувати його вчасно! Ви повинні зробити це щиро, з усім серцем. На жаль, часто, що дитина (композиції, шути, скульптури) здається нам дорослим – смішний, приступний або безперешкодний. І для дитини це величезна робота, неймовірні рухи розуму і творчих імпульсів! Він хоче почути, розуміючи і прийнятий.

Де Grandpa знає такі прості правди - це загадка для мене.

Велике спасибі за вашу мудрість! Через те, що ви вставили в мене, я стала людиною я сьогодні.

По відношенню до моїх дітей я спробую дотримуватися команд, які ви колись сказали маму, і вона дала їм мені, і я проходжу до моїх дітей. Видання

Автор: Юлія Григорівна П.С. І пам'ятаємо, тільки змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: vk.com/vselo?w=wall-21920914_7140

Категории

Смотрите также

Новое и интересное