Пароль практики

У статті з курсу «Порушити мозок» розроблено нейропсихологом Рик Гансоном та нейрологом Річардом Мендіусом. У ній автори розповідають про нейробіологічні механізми практики відпуску та пропонують конкретні вправи для того, щоб навчитися пускати нездорові емоції, переконання, нахили.

Вступ

Ця стаття фокусується на практиці летючого ходу. Досягнення - один з п'яти основних внутрішніх навичок, разом з усвідомленням, розумінням, прийняттям в хорошому, і використання волі.

Ми беремо участь у практиці відпуску, коли ми відпочиємо, випускаємо себе від внутрішніх стресів і хворобливих відчуттів (наприклад, тривога або небезпека), беремо речі менше серця, і нехай піде думки, які роблять нас і інші нещастя (наприклад, зупинка критики себе або повторення страшних ситуацій в нашій голові, які навряд чи трапляються).

Давайте їхати - це дія нашого розуму. Це як простий і натуральний, як покласти серветку в сміття. Наприклад, на рівні bodily ви практикуєте, що дозволяється пройти кожен раз, коли ви гасите або візьміть ванну.

Найголовніше, що даючи йти, є протилежним склінням, що призводить до страждання. Саме тому, даючи піти на парі з медитаціями і розумовою практикою.

Трохи про практичні вправи

У цій статті ми дамо вам деякі практичні вправи. Якщо під час деяких практик ви відчуваєте дискомфорт або деякі «завантажити», не соромтеся перерву. Вони не можуть замінити занепокоєння професіоналів для тіла, розуму або духу.

Вправа може також принести струганий матеріал на поверхню, особливо якщо у вас є травматичний досвід в минулому, або якщо ви знаходитесь в відносинах прямо зараз.

По-перше, подбати про себе. «Перше правило не завдає шкоди». Не соромтеся перервати вправу, свідомо не заглибитися в неї, або вибрати оптимальну глибину залучення.

Також, якщо ви не можете зробити або реалізувати щось, це океї. Можливо, це ознака обережності і не поспішаючи освоїти конкретний матеріал. Або це може бути запрошення, щоб повернутися і вивчити його пізніше.

І остаточне попередження. Курс «Порушити свій мозок» включає в себе споруючі практики. Ми використовуємо їх не для релігійної пропаганди, а також інструменти для розвитку та особистого благополуччя (і нейронаука все частіше підтверджує їх ефективність в цій галузі).

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але ми не намагаємось впливати на ваші переконання – ви можете лікувати матеріал, як вам подобається. Як сказав Будда, «Дуже оцінювати все з вашим незалежним розумом». Побачити себе, що це правда і що корисно для вас. й

Скарбничка.

По-перше, зробіть список того, що ви хочете сказати добра.

На жаль, є багато речей, які не залишать вас, навіть якщо ви скажете їх. Це може бути дратує сина-в-праву або політичного лідера, що ви не подбаєте. Отже, найбільша цінність полягає в тому, щоб зробити список заходів, якостей, або речей, які ви дійсно можете позбутися від, таких як натяг у спині, надмірне подразнення або випити додаткове скло вина.

Тепер візьміть свій список - якщо є що-небудь в ньому, що ви дійсно не хочете, щоб дозволити піти? Наприклад, подивіться на кожен елемент і уявіть, що потужна сила, як хороша фея, космічний пилосос, Бог або що може зробити це явище зникне з вашого життя.

Якщо ви дійсно хочете, щоб це сталося. Якщо відповідь так, перейдемо в наступну точку. Якщо ваша відповідь немає, перейдіть цей пункт зі списку.

І якщо ви хочете, ви можете відірвати цей список окремо і дійсно дозвольте йти з усіх елементів, які на ньому. Ви можете подумати про те, що ви думаєте, це необхідно і достатньо, щоб зробити всі елементи на списку зникне.

Намагайтеся випробувати справжню визволення від практики летючого ходу. Ви можете сказати, що заспокоїти і знову, вражаючи кидати речі, які вам не потрібно в сміття.

Що таке досвід? Як ви відчуваєте, коли ви зробили це вправи? Що ви навчилися і навчилися?

Позбавляючи йти на диску

Коли ми думаємо про те, що йдемо з чогось, важливо врахувати почуття розпаду. Коли щось нас знеболює, ми протистояємо, ненавидимо, або бояємо.

Дуже часто ми розсмоктуємо речі, люди, речі, які ми хочемо Але, як ви бачите в даний момент, аверсія до чогось створює багато проблем.

Так не побачимо, як проявляється дегустація, яка його ціна, і як практикувати, що летять без попадання.

Відповідність диску в наших органах є результатом глибоких еволюційних змін структури наших мозку, які дозволили нашим предкам вижити і пройти їх генами.

Наприклад, яскрава експресія дисгуста — блювота — контролюється мережами, які дуже глибоко, в найстарішій частині вашого мозку — розташована в мозковій медульлі, яка через його давнину іноді називається «інсекційний мозок».

В короткий час інформація з зовнішнього світу постійно надходить до нашого мозку і викликає такі внутрішні процеси, як мислення, відчуття, уява, спогади, поява бажань і так далі.

Ця інформація постійно оцінюється трьома критеріями в різних сферах і мережах вашого мозку: корисний для виживання; небезпечний / шкідливий для виживання; незалежно від виживання. «Свячення» – це все, що відноситься до життя і смерті, а також все, що лежить між цими двома полями: сати і голодом, задоволення і біль, тривожність і впевненість, розчарування і задоволення, і так далі.

Інформація корисна для виживання, мозок визначає як приємні почуття і емоції. Небезпечне виживання, як неприємні емоції. Нейтральні емоції люблять нейтральні емоції.

Розмальовка емоцій несе відповідальність за характерну площу мозку - амигдала. Два з них невеликі амігдальні вузли в центрі мозку безпосередньо підключені до стовбура мозку.

У буддійській традиції емоційне сприйняття вважається центральним людським досвідом, одним з п’яти складових людської особистості, які разом складають фізичну реальність та наш досвід. Почуття, як це має бути одним з чотирьох основних об'єктів медитативної обізнаності (з використанням чотирьох фондів розуму).

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І все це призводить до того, що спочатку плести щось, то ми чіпляємо до неї, а потім страждаємо.

Наші емоції та відповіді на них – важлива зона, де сучасна нейронаука відповідає мудрості давньої контемплятивної традиції, а також глибоко збагачується один одному. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Ми продовжуємо виглядати в цій темі з точки зору нейронауки, адже програма виживання вбудовується в мозку тварин (в тому числі людей) спрямована на те, щоб уникнути неприємного і приємного. Ці області та мозкові схеми, які утворюють позитивні та негативні емоції, генетично запрограмовані для сприйняття та реагування на негативну інформацію — і це дозволяє їм продовжувати сприймати та реагувати на негативну інформацію.

Наприклад, амігдала запрограмована для відповіді на інші людські вирази, які виражають страх або дисгуст. Ми отримуємо ці сигнали про загрозу нашому виживання від інших членів нашого племени, або від наших телебачень.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це допомагає компенсувати природну тенденцію головного мозку, щоб пригнічувати негативний досвід і показати їх іншим, водночас повністю ігноруючи позитивний досвід.

Ми можемо вижити і залишити позаду наших онуків, мати природа надала нам негативні реакції. Але, як ми сказали раніше, вона не піклується, якщо ми страждаємо.

Негативними реакціями є причина, яку ми страждаємо в багатьох ситуаціях:

до Він може бути неприємним. З іншого боку, варто відзначити, що неприємні почуття можуть призвести до відторгнення неприємних почуттів. Це так звані реакції «counter-phobic» (тобто бажання протистояти ситуації, яка викликає неприємні почуття). Мета цього полягає в тому, щоб отримати гострий досвід без небажаних почуттів. Приклади цієї поведінки можна побачити в деяких базових життєвих стратегіях, таких як сім в Еннеаграмі.

- Дискуста активізує симпатічну нервову систему, відповідальну за поведінкову поведінку. Відправляється водоспад стресових гормонів по всьому тілу і буквально займає ресурси з довгострокових процесів, таких як травлення або підтримка сильної імунної системи. Як відомо, хронічні стресові реакції мають серйозні довгострокові ефекти як на психічному, так і фізичного здоров'я. Наприклад, хронічний дисгуст, який проявляється як ворожість, є основною причиною захворювання серця.

- Через дегустацію ми починаємо виявляти негативні емоції, які не впливають на оточуючих найкращим чином, і таким чином самі.

до Це часто призводить до того, що наші дії стають непристойними і різкими, реакції занадто сильною, і при цьому, ми завдаємо шкоди собі і іншим.

до В масштабі, дегустація відокремлює нас зі світу - беремо позицію «погано її», відокремлюємо себе від світу. Це створює болісну внутрішню напругу між собою і світом, яка додає напругу до себе, що є самим джерелом страждань.

На відміну від розпаду, даючи йти, так як ми кладемо її, не беремо за собою розпад (хоча просвітлення, яка включає все, дає кімнаті для розпаду).

Що це означає, щоб не їхати без диску?

до Ми просто залишаємо цю людину, феномен, річ, ситуація і переїзд. Дякуемо! Скажіть добра без гніву або гніву. Види. Покинути зайве сміття. Ми відмовляємо. Повернувшись від поганого.

- Увімкніть добре. Посадка квітів. Переміщення.

Більш широко, здорові відпуски можуть також означати:

- Перш за все, не прикріплюється. Не приймаєте інші проблеми людини, як і власне. Не припустимо, що ви берете участь. Наносити межі між собою та іншими людьми, подіями та явищами.

- Фірмово (і одночасно без знежирення) відірвати, відрізати або відмовитися від несприятливих.

Нехай не означає, що не є байдужим, нездатним або байдужим. Ви можете по-справжньому подбати про те, що важливо для вас, і ви можете бути натхненними і мотивованими побажаннями вашого серця, але при цьому ви не приєднаєтеся до результатів ваших мудрих дій.

У наших мозочках, пускаючі йдуть пов'язані з трьома основними напрямками, або системами. Розуміння цих структур дає вам чіткість трьох основних аспектів пускової практики: вибір, звільнення/відведення, а також бути з ним:

до Передупинна кора за вашим лобом (особливо за очима) вирішує, що пустити і надсилати сигнали до емоційних мереж мозку. Він викликає і підтримує вашу розв'язку, - викликає його прямо або мудрий намір. Ця область "хоуси" летить.

- При запуску так званого водоспаду активується парасимпатична нервова система, що збільшує відчуття релаксу і блаженності, що ви відчуваєте по всьому тіла. Симпатична нервова система пригнічує в цей час. Це етап визволення і релаксації.

до Передня корова циркулятора, як амигдала, розташована в кожній півкулі, подібна як палець і поміщається недалеко від центру голови. Відстежує, як добре ви керуєте, відправляєте сигнал попередження, якщо ви починаєте пересуватися і чіпляючи цей об'єкт замість. Ця область відповідає за «пошук» в державі релізу.

Під час практики летіння, ці області мозку стають вашими друзями. Дякую за це.

Випускають на фізичному рівні

Я нагадую вам, що якщо ви відчуваєте себе некомфортним в певній точці, ви можете перебити вправу і змінити свою увагу на щось інше. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час.

Тепер розслабляйте і відкрийте очі.

Зосереджуйте на дихання, особливо як вона відчуває дихання і зсередини вашого тіла. Як ви дихати в прохолодному повітрі, і вона йде в горлі, а потім ви затемнете тепле повітря. Таким чином, ваші легені розширюються і скорочуються, і це особливо помітно в області грудей. Ви тримаєте дихання і все, що надходить в ваш розум просто протікає через вас. Ви не чіпляєте до неї і не відчуєте його.

Тепер звертайте увагу на вашу хвилювання.

Почуття або уявіть, що з повітрям ви дихає все, що ви хочете, щоб дати. Наприклад, фізична натяга, або неприємні відчуття, такі як пізній хвилювання або подразнення. Або небажані думки і плани. Якщо ви хочете, випустити деякі (або всі) елементи з вашого списку.

Зверніть увагу, як ви відчуваєте дихання по всьому тіла. Ваше тіло подихає, повністю і повністю.

Коли ви відчуваєте своє тіло, ви можете ввести спеціальний сереновий стан. Він може прийти і йти. І якщо він листує вас, просто запрошуйте його до вас.

Тепер, якщо ви можете, нехай перейдемо на ваш контроль дихання. Нехай ваше тіло контролює дихання, так само, як це робить, коли ви спати. Ваше дихання може природним чином уповільнити до мінімуму.

Повернемося до всього тіла. Вивчіть і зауважте повну відмову в управлінні диханням. Повністю дайте контроль. Просто бути тілом, що дихає.

І в момент такого відпуску приділіть увагу тим, що залишається і продовжується в цей час. Триває дихання. Продовжуємо роботу. Всесвіт продовжує існувати. Ваше серце зберігає красу. Якщо ви продовжуєте роботу, якщо ви продовжуєте роботу.

Ви відмовляєтеся від вашого страху, що відмовляється.

І тепер, як ви продовжуєте практику, нехай ви йдете на будь-який контроль вашого дихання якомога більше... Нехай це просто бути ... приймати все, як це ... давайте йти будь-яких зусиль або будь-якої боротьби... просто дихає тіло...

Ви можете завершити цю вправу, коли ви хочете.

Що ви відчуваєте під час вправ? Що ви навчилися, що ви навчилися?

Головне, щоб пам'ятати, що якщо ви зупините контроль дихання, ви отримуєте відчуття глибокого відпускання.

До речі, ви можете дізнатися, що при виборі уваги до внутрішніх відчуттів у вашому тілі, а також коли ви усвідомлюєте ваше тіло в цілому, акулет Rail активний у вашому мозку.

Ця область мозку знаходиться поруч з передньою корою, що циркулює, ми говорили про раніше, і, як це, є два ізолоти Рейла, які утворюються як палець і знаходяться недалеко від центру голови. Таким чином, в області мозку тісно пов'язана з частими, емоційними та виконавчими процесами.

Раїл особливо бере участь в процесі, що називається взаємозахопленням, наша здатність сприймати внутрішні стани наших органів. Цікаво, що це головна складова емпатії: чим краще людина усвідомлює свою внутрішню державу, тим більше емпатії він може показати. Під час показу емпатії активується рейл Рейл.

Якщо ви хочете стати більш емпатичною і емпатичною, або якщо ваші друзі, кохані, діти або колеги хотіли б показати більше емпатії! — По суті, чим більше ви це робите (право, як в йога або медитаціях), тим більш товстіший нейроз'єднання в шляпці Rail стають.

Крім багатьох інших переваг практики, просто розуміючи ваших почуттів, люди стають більш емпатологічними.

Будьте кращим варіантом себе.

Перед тим як почати, я також хотів би згадати, що є багато способів і способів дати йти думки, почуття, тілесні відчуття або бажання, які можуть викликати дискомфорт або проблеми.

Як ви, напевно, помітили, нехай ви йдете на одне, щоб зустрічати щось інше (навіть, якщо це просто простір, який залишається на своєму місці).

Насправді, коли ми усвідомлюємо, що щось приємне може приєднатися до нас, це часто допомагає нам відчувати себе комфортно і гірше відокремити від об'єкта, який ми віддаємо.

Наприклад, коли ми пам’ятаємо про почуття, що люди, які люблять нас, або хто любить нас, нам це стає простіше сказати, що нам не підходить.

У індусичій культурі люди, які зайняли воутворення, тобто, даючи піти з цієї частини свого життя, були названі Брагмахарія, що означає приєднання до Брагми, проявом Бога.

У сенсі, коли ми з'єднуємо з непохитними намірами та державами, нездорові тенденції залишають наше життя природно.

Вправа

Отже, розглянемо все це з конкретними прикладами.

Візьміть блокнот і ручку і подумайте про те, що ви хочете, щоб дозволити піти - і для кожного з цих предметів, спробуйте визначити одну або більше альтернатив, які можуть стати в своєму місці.

Ось деякі основні явища, які ви можете дозволити:

- Болісне відчуття;

- Деякі стійкі явища, які вам не подобається, але не можна змінити. У цьому випадку можна спробувати відмовитися, просто і природно. Наприклад: Я даю глобальну потепління, хоча я буду робити все, що я можу. Я віддаю дитину, яка колись була надана до прийняття. Я віддаю і приймаю, що я 54 роки.

бажання, які призводять до страждань;

- Підходи, плани, стратегії, які просто не працюють.

- Затискання речей, які змінюють.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час.

І тепер, повернувшись до кожного пункту, який ви пустили, і зробіть момент, щоб відчути, як ви приєдналися до корисних альтернатив. Відчуйте, як кожен з них приходить в життя, відчуйте, що всі вони вже повністю існують в житті. Зауважте, що це може виглядати. Це допоможе вам і іншим.

Тепер візьміть час, щоб попросити себе про кожен пункт, який ви реліз: Що мені? А я, що гнів? Чи є у мене це захоплення сигарет? Я це довге для любові? А я зрадився про сина? Чи є, що я, як я?

Чому ми тримаємо на щось замість того, щоб пустити? Це в основному тому, що ми ідентифікуємо ці речі. Ось мій момент. Ми працюємо. Шлях мій автомобіль на шосе. Моє почуття, мої думки, мої бажання.

Що я?

Відповіді немає. Просто навчайтеся і звертайте увагу на те, що потрібно для вас, і продовжуйте виконувати цю вправу і робити те, що допоможе вам.

Це може бути простіше для вас, щоб зробити це вправи, якщо ви пам'ятаєте тілесні відчуття, які ви досвідчені до: дихання без будь-яких зусиль, запам'ятовуючи почуття глибокого релаксу і миру, і просити себе знову: є всі речі, які я чіпую, я?

І тепер ви пустили все, в тому числі поняття, такі як «Я» і «мін», відчуєте те, що проявляється для вас в такому звільненому просторі – що має глибокий цілющий ефект.

Це може бути любов... Бог...

Відкрийте себе абсолютно всім хорошим, що виникає в цьому просторі, дайте собі абсолютно і дайте йти з усього іншого.

Проживання в цьому стані протягом декількох хвилин...

Що таке досвід? Що ви маєте досвід? Що можна взяти з собою? Що можна дізнатися?

Ось кілька ключових точок, пов'язаних з цією вправою:

- Поверніть до доброго і здорового замість боротьби з нездоровим. Просто не чіпляйте до неї. Зосередьте свою увагу на посадці квітів, а не бойових бур'янів (хоча це може бути частиною процесу посадки квітів).

- Глибоке, природне відчуття бодилії, в якому ми не чіпляємось на що-небудь. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

- Прийміть клінінгу до «ме» або «міну».

Висновок

Виберіть місяць і спробувати концентрувати в цьому місяці на практиці летючого ходу. Якщо ви хочете, ви можете вибрати деякі ситуації, які допоможуть вам. Наприклад, будьте невелику практику відпуску, кожен раз телефонні кільця, коли ви проходите через двері, або коли ви подивитеся на ваш годинник — наприклад, ви можете глибоко дихати.

У висновку згадуємо фразу відомого вчителя Аянь Чаг: «Якщо ви не їдете трохи, ви знайдете трохи миру». Якщо ви віддаєте багато, ви знайдете велике щастя. Якщо ви не зможете повністю піти, ви будете знати абсолютне щастя. й

Рік Гансон і Річард Мендіус: мозок і щастя Гансон і Мендіус. Таємниці сучасної нейропсихології.

Автор: Анастасія Гостєва

Альона Нагорна