Андрій Максимов: Коли батьки стають ворогами своїх дітей

Від автора: Іноді життєві жарти. Вона просто сидить вас не на довжину руки, але всього лише кілька вироків від конфіденційної розмови з кимось книгами, які довгий час були на полиці переднього ряду. Сторінки в нотах, на вільних полях - питання, в місцях - закладки. І ось ви сидите з вашими думками в палі, сумнівайтеся, timid, а потім зберете свій щотижневий поставку аудітію, візьміть дихання і, ретельно вибираючи слова, скажте hello ...

Ми дуже товсті, насичені значеннями. Що навчати дітей, як допомогти собі і коханій людині, що таке гігієна мозку, як знайти свій дзвінок. Глибока розмова.

Габаритний зображення

- Андрій Маркович, як він вийшов, що журналіст і телеведучий став психофілософом? Чи не сталося раптово, це?

до Він прийшов з людей. Я почав консультуватися, бо люди приїхали до мене. Не бо я сказав: "Я можу це зробити." Це сталося зараз більше десятиріччя тому. Я дав лекції Московського університету.

Учні прийшли до мене і попросили мене поговорити з матір'ю, бо вони мали конфлікт. Це важливий момент для мене, бо мій перший бажаю сказати, "Дівчина, я сказав вам про інтерв'ю, що ваші стосунки з мамою?" Ми поговорили з матір'ю, я зумів допомогти їй, мама розповіла її другу. І ось ми йдемо.

Я зустрілася з дружиною. Я знав, що це бесіда. Я зрозумів, що я мав дуже мало знань на предметі. І тоді я майже припинив читання фантастики з рідкісними винятками. Я почав займатися самоосвітою, в якому був великий психолог Латвії Дмитро Ліцов допоміг мені багато.

Люди приходять мені і вірити мене, і ми маємо дуже серйозні розмови, але це без засобів медицини, це психофілософія. Це обговорення проблем, які вони мають, і можливість адаптувати їх ставлення до проблем, до себе і до життя. Я не маю жодної реклами, тільки слово рота, і той факт, що він працює означає, що я, принаймні в певній мірі, допомогти людям.

до У слово «психофілософія» є два величезні шари теорії та практики. Що таке значення такої комбінації?

до Починаємо пояснювати, як психофілософія відрізняється від інших психологічних систем, з яких є близько 200. Одна. Психофілософія не лікує, тобто вона не займається хворими людьми, але з тими, хто плутають в собі і в їх житті. Два.

Психологія призначена для допомоги іншим людям або себе як іншим, детапланованим. Я припустимо, що всі люди, 100%, є психологічними радниками. Ми працюємо з проблемами, пов’язаними з дітьми, особистим життям та ін.

Ми даємо консультації на основі чисто особистого досвіду, який, в першу чергу, невірно, тому що Господь є майстером, і він створює кожну людину відповідно до окремого шаблону. Що підходить для мене, бо ми різні люди.

По-друге, ми часто ділимося негативними враженнями. Наприклад, люди, які не змогли підняти дитину, знають, як це зробити, і дадуть поради про це. Для того, щоб зрозуміти іншу людину, потрібно намагатися зрозуміти її психіку і його філософію, чому вона називається «психофілософією».

до Заголовок одного з ваших найновіших книг, «Паурс як Енемі,» звучить провокативно. З якої причини і в яких ситуаціях це правда, що батьки стають ворогами своїх дітей?

до Назва походить від того, що більшість людей, які мають проблеми з дітьми, приходять на консультацію. Таких людей є левова частка всіх інших. Це люди, які хочуть поліпшити стосунки з дітьми. Ці люди переконані, що вони люблять своїх дітей, але вони часто їх вороги. Більшість всіх проявляється в тому, що батьки не бачать людину у дитини. Коли батьки думають, що вони знають все про дитину. Коли батько робить всі важливі рішення для дитини, починаючи від його життя, поки Бог знає який вік, все вирішується для дитини.

Одна з основних принципів психофілософської освіти: дитина радість. У догляді за дітьми, батьками, аласом, часто забути про це. Другий принцип полягає в тому, що дитина є людиною. Батьки, на жаль, часто не розуміють, що людина у віці трьох років, у віці п'яти років - людина, яка має свої страждання, його радість.

Коли дівчина позбавлена цукерок, вона відчуває себе точно так само, як Анна Каренана, коли вона думає, що Вронський не любить її. Вони піддаються точно таким же стражданню. З точки зору дорослого, страждання дівчини несуть. Але з точки зору дівчини, вона дійсно страждає. Діти мають власні страждання, свої власні враження. Корчак написав про все це блискучо.

Кожна дитина повинна розглядатися як людина. Француженський філософ колись сказав: «Це дуже важко звикнути до ідеї, що дитина народжує маму». Це право. У будь-якій дитині, коли він народився, він відновлює своїх батьків. Комунікація з дітьми – обмін.

Це не історія, де я ебать мій дитина зверху. Моя книга, просто написана, діти як дзеркала, присвячена своєму молодшому сину Андрію, який навчив мене багато і продовжує робити це. Я дізнався багато через нього. Щоб навчатися дітям, не тільки навчатися. Так як діти дуже цікаві люди, які відрізняються від нас. З його світоглядом, з його поглядами.

до Що може бути і слід дітям дізнатися?

- Не можна сказати, що. Що можна дізнатися з дорослого? Одна дитина має один, інший має інший. Коли я даю лекцію на тему «Як не стати доброю для вашої дитини», - прийшов до класної кімнати двадцять, сорок, сто людей. Про компанію Я завжди кажу: «Якщо діти були у вашому місці, вони б всі зустрілися, зварилися, зробили друзів. й

Ми повинні навчатися дітей, наприклад, як спілкуватися один з одним. А що треба завжди виглядати в житті. Я процитую дивовижну фразу, коли мій мама приходить до сина і каже: «Не любить мене, і мій син просить: «Мама, ви запитали всіх?» Це дуже важливо, вони логічні, і це потрібно знати. Діти мають дуже чіткий вигляд, коли людина не повністю має чіткого вигляду, це свідчить про те, що він вирощував.

до Ви зіткнулися з такою суворою критикою вашого підходу?

- Нудота.

- Ймовірно з академічної сторони?

- Вчена наука не помітила мене ще, непристойно. З боку вчителів. Іноді мої викладачі підтримують мене, іноді... У лютому одним з найбільших в світі наукових психологічних журналів, прикладної психології та психотерапії, опублікованих в Канаді, опубліковано статтю про психофілософію англійською мовою. Це дуже важливий момент для мене, я ніколи не був опублікований в наукових виданнях, я не маю титулів, я не кандидат, я не лікар, і тому я послав цю статтю і я був запрошений до співпраці.

до На початку цього року інформація з'явилася на мережі, що ви запускаєте авторський майстер-клас «Psychophilosophy як метод побудови гармонійного світу особистості».

- Я хотів би, як багато людей, щоб опанувати принципи психофілософії. Мені сниться викладати її в школі, бо, повторити, кожна людина є психологічним радником для іншої. І я дуже вдячний Московському інституті психоаналізу, який запитав мене відкрити таку майстерню.

до У майстерні також буде зосереджено на гігієні мозку. Хто ви вважаєте, що це?

- Кожна людина потребує гігієни мозку. Зважаючи на те, що людина займається більш-менш гігієною душі (читає книги, йде до церкви, театрів), активно займається гігієною тіла (наряддя і т.д.) і не залучає до гігієни мозку.

Чудовий французький дослідник лялька придбала дуже цікаве питання: хто говорить про те, що ми думаємо, або думки – нам? Чи ми думаємо про те, що ми хочемо? Це дуже важливе питання, адже велика більшість людей думають, що вони думають, і результат є серйозні проблеми. Ми будемо намагатися вчити наші думки в цій майстерні. Це не означає, що я можу навчити людей думати. Я можу спробувати допомогти людині організувати думки, які знаходяться в голові.

Люди, які приходять на майстер-клас, з одного боку, зможуть допомогти тим, хто звертається до них за порадами, і з іншого боку, вони зможуть допомогти собі, якщо вони можуть лікувати себе як іншої людини. Це те, що ми навчимося навчатися – як відправляти себе, як спробувати лікувати себе, як хтось інший.

І, звичайно, ми приділяємо особливу увагу психофілософському спілкуванню. Що це таке? Так, це просто таке спілкування, коли людина приходить до вас не просто говорити і мати хороший час, але з деякими хворобливими проблемами або проблемами, і ви намагаєтеся допомогти йому.

- Припустимо, що не кожен зможе потрапити в майстерню, принаймні через віддаленість. Ви маєте будь-які рекомендації, які ви можете зробити самостійно?

до У нас є одна дуже важлива практика, яка допомагає не тільки організовувати мозок, але і приймати краще рішення більш свідомо. Він говорить про себе голосно. Чому? Люди думають на 800 слів за хвилину і поговорять по 120 слів за хвилину.

Ця функція, наприклад, дозволяє слухати мене одночасно, щоб подивитися на ваші питання, поки ви чули все, що я кажу. Тому що я говорю на 120, і ви думаєте на 800, так що залишилися 700 слів ви попереду мене в думки, ви можете зробити все, що ви хочете. Ця функція дозволяє мені слухати співрозмовника в програмі «Observer», одночасно придумати питання.

Тому, коли ми вважаємо, що ми думаємо, ми маємо кашу в нашій голові, і для того, щоб організувати цю кашу, нам необхідно навчитися говорити про себе голосно. Це один спосіб організувати свої думки – говорити про себе голосно. Не боятися.

Психофілософія приступає від того, що ідеальна людина - він абсолютно щирий, природна людина, така істота Божої. Далі людина відходить від немовляти, тим більше соціальних він стає і відходить від Бога. Це природний процес, це нормально.

Тим не менш, молодша дитина, тим більше, якщо я можу сказати так, це божественно, що він робить. Наші діти навчаються Богу, і ми керуємо Богом. Діти завжди говорять про себе. Не з ляльками, але з собою. Це властивість, яка надається чоловікові, і її необхідно використовувати, не забувати і не бути загартованими.

- Безкоштовне написання (так само вільне писання) може бути своєрідною розмовою з себе голосно або ж важливо говорити?

до Звичайно, ви можете писати, але тут потрібно тримати на увазі два точки. По-перше, письмо важче, ніж розмова. Є люди, які не можуть навіть висловлювати свої думки, але ще є набагато менше, ніж люди, які не знають, як чітко виконувати те, що вони хочуть сказати. По-друге, коли ми пишемо, свідомо або несвідомо, ми думаємо, що хтось може прочитати його. Навіть якщо ми відкидаємо його, приховати її, ми маємо підсвідому ідею, яку вона буде читати, що означає, що коли ми пишемо, нам буде набагато складніше, ніж коли ми говоримо. Коли ми говоримо, є тільки ви, Бог, і ніхто не чув. Я думаю.

до Яка роль книги грають в гігієні мозку? Якщо вони грають.

до Це нічого на власній. Вони можуть відіграти роль в «глибинній гігієні», якщо ви думаєте про них, знову вислухайте гучність. Всі проблеми, які людина може бути розділена на суттєве і термінове. Ургенті – «де я відпочию», «будь час, щоб приготувати обід», «нехай я достатньо грошей для оплати», такі невідкладні проблеми. Головна: "Чому я жити," "Чому я жити з цією людиною," і т.д.

Як правило, частка левів нашої думки займає шляхом пресування проблем. Вони не розвивають мислення, оскільки вони незалежні. Як правило, ми орієнтуємося на власний досвід або досвід когось. Дуже важливо не забувати про важливі проблеми, навчаючи людину самостійно думати, він може проаналізувати інші погляди і намалювати себе самостійно, іноді несподівано, висновки.

Якщо книга читати для цього, якщо після читання людина думає про суть його життя, то книги мають дуже хороший ефект. Якщо людина читає книгу як розваги, як дозвілля, яка також велика, але, на мій погляд, вона не впливає на мозок.

до Що ви читаєте зараз?

- У мене є складна історія, як правило, я читаю книги, які необхідні для роботи, я читаю дуже маленьку фантастику. На даний момент я читаю книги Шефалі Цаварі Діти є дзеркалом нашого секретного себе, адже я пишу дітей Дзеркально, і я читаю дитячу літературу.

Я не маю ніяких книг, які я повинен прочитати, всі книги, які я читаю, все, що ловить мене. Я не схожа на слово «добрий», особливо коли мова йде про книги. Книга Tsabari дуже цікава, її захопили мене.

Я читаю спеціальну літературу, а не тому, що я вимушений, але тому, що моє життя і мій час так подібне, що я просто прочитав несерйозну педагогіку Корчака і перейшов на це. Я прочитав Rollo May, Мастурбація. Як я сказав, що я мав вчитися дуже довго і продовжувати навчатися себе психологічно. Важливо мені, цікаво і обов'язково, але воно залишає практично не часу для фантастики.

Я зроблю ноти в книгах, потім переписати ноти в спеціальному блокноті, іноді я цитую їх в мої книги, повернутися до них.

Але нещодавно прочитав дуже цікавий сюжет Олександра Коллонтая «Василь Малигін». Колонтай - відомий революційний, перший жіночий посол Радянського Союзу. Але виявилося, що вона також була цікавим, дуже своєрідним письменником, який написав любов мелодрами.

до Я хочу, щоб дізнатися, що це означає. Чому ви пишете?

- Для мене. Мені здається, що письменник – людина, яка повинна писати, яка має лише один читач – він сам. Кожен ще бонус. Якщо є інші люди, які ви читаєте, це дивно. Література, я думаю, є психотерапевтичною діяльністю.

- Написання роботи, задоволення або радість, що більше? Наприклад, той же Зінсер пише, що якщо ви хочете писати невірність, то приготуйте себе, що це важко працювати, що деякі люди цінують.

до Це робота. Я маю на увазі, задоволення і радість. Історія, яку працю надходить з слова «диффікулта» Я не розумію. Я працюю дуже важко, іноді дуже важко, завтра у мене є запис трьох годинних програм «Доглядача» (авторська замітка: наша розмова почалася в 22:00), після чого я приїде додому і працювати над книгою «Діти люблять дзеркала».

Не легко, але це весело і щастя. Якщо ваша робота не є радою, не варто це зробити. Іноді я втомився. Я втомився від книги я писати зараз, я хочу закінчити його найближчим часом, я бачив недосконалості, я правила це болючно, і я ніколи не переконаний, що це стає краще, але взяти його від мене.

У мене є один, дуже відомий режисер. Він скаржав дружині, що він втомився від створення кіно. До чого вона сказала: "Не знімайте його." Він сказав: "Як не знімати?" "Не скаржаться." Це абсолютно дивно. Це дуже правильне положення. Або якщо це погано, не працює. І якщо ви працюєте, не скаржаться.

Я не схожий на це, коли люди знижують. Я написаний близько 40 книг. Моє життя складається з того, що я проведе програми, бере участь десь, навчаю, сидіти вдома на комп'ютері. Я не сидю в компаніях, я не люблю його. Я рідко їду до театру, до виставок. Я не маю дозвілля, я працюю весь час. «Я дуже втомився», але я розумію, що це свого роду життя. І найголовніше я вибрав себе.

- Я хотів би слоган одного з ваших книг: «Життя може бути гарним, якщо ви можете приготувати його. й

до Це не слоган, це підзаголовок моєї книги Практична психофілософія. Про психофілософію. Якщо ви живете свідомо, життя буде дуже смачним і цікавим.

- У житті цікаво! автори завжди просять те ж саме питання і отримайте весь плащ відповідей: що це означає жити цікаво, і які поради можна подарувати тим, хто хоче зробити життя цікавим?

- Знайти себе. Тільки одна рекомендація. У всіх книгах з питань освіти я описав систему пошуку вашого виклику. Ця система базується на принципі сутності природи, який був придуманий і розроблений великим викладачем Йоганом Гейнічем Песталооззи. Коли людина знаходить своє покликання, питання «переживання або непереживання жити» не варто.

Це питання для тих, хто думає про роботу як заробити гроші. Вони починають думати про те, як знайти дозвілля, як заважати себе. Люди, які знають свою справу, також можуть любити дозвілля, але інтерес до життя дає вам змогу реалізувати себе. Я думаю, що це Божа робота, ви були названі на Землі. Якщо ви це знаходилися, ви не знайшли такого питання.

до Ви думаєте, що ви живете цікавим життям?

- Я не маю критерію, щоб жити. Так ви можете жити безперечно? Я жив у життя. З Закінчила школу і вступила до вечірнього відділення журналістики і почала працювати, вона не змінює принципово. Кількість робіт, тип роботи, зміни, але я живий таким чином весь час.

Ви знаєте, що ця історія є близько того, що вона була запитала, що нога вона почала ходити. Наскільки мій творчий життя хвилювався, я завжди жив спосіб, що я хочу, і я зможу зробити гроші для нього. Я ніколи не був багатою людиною, ніколи не в житті. Три роки тому я купив машину вперше. Я не можу купити квартиру, заміський будинок, але з іншого боку, я ніколи не був бідним. У той же час я завжди роблю те, що я люблю.

Автор: Наталія Пенкіна