422
Дзеркальні нейрони: емоційна інфекція
Багато людей знають, що в парах, які живуть щасливо разом, люди більше і більше люблять один рік. Це не означає, що протягом років, проведених боком, їх носа або підборіддя стають однаковими. Саме тому кожен з них віддзеркалив своє бачення обличчя партнера так часто і точно, що сотні крихітних м'язових з'єднань до шкіри трохи змінили свої риси обличчя.
Механізм за цією трансформацією дозволяє зрозуміти, як ми відчуваємо. Деякі з речей, описаних нижче, все ще гіпотези, але вони скидають світло на найбільш інтимних щоденних спостереженнях свідомості.
Дзеркальне відображення свідомості в нейронах
У середині-1990-х років група італійських вчених, використовуючи імплантовані електроди, щоб відстежити індивідуальні нейрони, вивчивши премоторну кору головного мозку мавпи.
Коли мавпи їсти арахісу, з'явився певний електрод. Що не дивно. Але що сталося далі змінено траєкторію дослідження свідомості. Коли мавпа просто спостерігали один з дослідників, що кидають горіх, він був тригером. Крім того, виявлені нейромережі були активовані тільки в результаті навмисних дій відеоспостереження.
У майбутньому відкрито дзеркальну нейронну систему у людини. Розглядається основа емпатії. Почуття базового поведінкового непристойного, людська поліпшена префронтова кора дозволяє ментально малювати свідомість інших. У мозку використовується сенсорна інформація, яка відображає свою свідомість, таким чином, що сенсорні дані створюють зображення навколишнього середовища.
Дзеркальні нейрони відповідають тільки на навмисну активність, з передбачуваною послідовністю дій або конкретною метою. Якщо я просто піднімаю свою руку і хвилювати її, ваші дзеркальні нейрони не відповіли. Але якщо я роблю щось, що ви можете прогнозувати з минулого досвіду, то ваші дзеркальні нейрони будуть «калькулювати» мій намір до цього трапиться.
Так, коли я підняю свою руку з чашкою, ви знаєте на синоптичний рівень, що я збираюся випити з неї. Крім того, дзеркальні нейрони в зоні премотора передньої кори зроблять все, щоб ви могли випити, теж. Коли ми бачимо дію, ми готуємо до її імітації.
Дзеркальні нейрони, емпатія та емоційне забруднення
Це примітивне пояснення того, чому ми раптово захочимо, коли хтось напої, або чому ж полюбляє, коли хтось щелеп. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Внутрішня карта, створена дзеркальними нейронами, працює автоматично: вони не вимагають обізнаності або будь-яких зусиль для нашої частини. З народження ми визначаємо послідовність дій і виробляємо в мозку карти внутрішнього стану або намірів інших людей.
Крім того, таке дзеркалювання є кросмодальним, тобто він працює для всіх сенсорних каналів, не тільки для зору, тому звуки, тактильні відчуття і запахи також встановлюють нас для внутрішнього стану іншої людини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. й
СИСТЕМА ЗАХИСТУ
Резонансна система включає асоційовані дзеркальні нейрони (SPNs), верхню часову кору, акулет (не видно на малюнку, але він з'єднує ці частини до внутрішньої кінцівкової області), а також засобливу префронтову кору.
На основі сенсорної інформації ми можемо відтворити не тільки поведінкові наміри інших, але і їх емоційний стан. Не тільки ми імітуємо поведінку інших, але ми також відроджуємо своїми почуттями — це, з внутрішньою продуманою потоком своєї свідомості. Ми відчуваємо не тільки свою наступну дію, але і емоційну енергію, яка встановлює напрямок своїх дій.
Аналогічний механізм бере участь у розвитку дитини. Якщо поведінкові візерунки ми бачимо в батьках неоднозначні, то знаючи, що станеться поруч, ми спокійно ставимо цю послідовність дій на внутрішній карті.
Якщо поведінка батьків часто плутає нас і важко читати, наші нервові доріжки створять спотворені карти. Таким чином, з раннього дитинства основними нейронними шляхами Mindsight формуються як на стабільному фундаменті, так і на стихійному грунті.
Знаючи себе, я розумію,
Однією з ідей, що обговорювалися в нашій міждисциплінарній дослідницькій групі, ми створюємо карти про наміри з використанням дзеркальних нейронів, розташованих в корі, а потім передаємо цю інформацію до підкортичних регіонів.
Неймовірний контур, який називається взулом мозку, виступає своєрідним шосе, що з'єднує дзеркала нейронів і кінцівкових регіонів, які, в свою чергу, надсилають повідомлення в стовбур мозку і інші тіла. Це те, як ми досягаємо фізіологічного резонансу з іншими людьми: наше дихання, артеріальний тиск і частота серцевих скорочень може підніматися або падають в синхронізацію з іншими показниками людини.
Ці сигнали від тіла, стовбура мозку, а також кінцівкових структур, потім надсилаються назад до взули та посередині префронтової кори.
Я почав називати цей комплекс ланцюгів -- від дзеркальних нейронів до субкортитичних регіонів і назад до медіа-передуючої області -- резонансних схем. Це шлях, який з'єднує нас один одному.
Подумайте про те, що відбувається під час вечірки. Якщо ви йдете в веселу групу, ви, ймовірно, посміхатися до вас навіть почуєте жарт. Якщо у вас є вечеря з людьми, які нещодавно втратили кохану людину, навіть якщо вони не скажуть про це, ви можете відчути тяжкість у грудях, сухій горлі і сльози, що прилітають.
Вчені називають цей стан емоційної інфекції. Внутрішня держава інших – від радості та благодатності до сумності та страху – безпосередньо впливає на наше благополуччя.
Дзеркальні нейрони, емпатія та емоційне забруднення
Механізм інфікування іноді робить нас не пов'язаними подіями занадто об'єктивно: коли ми говоримо про пригнічену людину, ми також сприймаємо серйозність іншої людини в сумі.
Психотерапевти повинні бути в курсі цих причин. В іншому випадку сеанс з попереднім клієнтом вплине на наш внутрішній стан так багато, що ми не будемо достатньо сприйняти до нового пацієнта, з яким нам необхідно встановити контакт.
Уміння відчувати стан іншої людини залежить від того, наскільки добре ми знаємо самі. Списка головного мозку несе ці резонанси в полеглих префронтових корах, де проводиться карта нашого внутрішнього світу. Ми відчуваємо почуття іншої людини, переживаючи себе самостійно.
Це допомагає нам зрозуміти, від анатомічної перспективи, чому люди, які краще почувають себе про своїх тілах, більш здатні до емпатії. Інсула головного мозку грає ключову роль в цій системі: коли ми відчуваємо наш внутрішній стан, відкриємо основний шлях для резонації з іншими.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми робимо звуки, і він посміхається, сміється, і його обличчя вогняється з посмішки. Отже, спочатку ми сприймаємо себе через наше відображення в іншому місці.
Однією з найцікавіших ідей, які обговорювалися в нашій дослідницькій групі, є те, що наша резонація з іншими, перш ніж ми знаємо про себе. З точки зору розвитку та еволюціональної перспективи, поточні нейронні шляхи, що відповідають за самодосвідомість, можуть базуватися на старих шляхах, які зміцнюють нас в нашому соціальному середовищі.
Як ми відрізняємося від «Я» і «Ви»? Учасники групи запропонували, що ми змогли регулювати розташування та імпульсні візерунки префронтових зображень для сприйняття власної свідомості. Зростання чутливості до власних бодісних відчуттів, поєднаних з зменшенням відповіді дзеркальних нейронів, може допомогти нам визначити, що ці сльози є шахтними, а не вашими, цей гнів є шахтою, не ваш.
Ці аргументи, ймовірно, здаються чисто філософськими і позбавленими практичного значення, але тільки до тих пір, поки ви не знайдете себе в середині конфлікту, де кожен намагається зрозуміти, хто зникає. Якщо я, як терапевт, не бачу лінію між мною і другою особою, то буду переповнений почуттям своїх клієнтів, і я втратию можливість допомогти їм і швидко вигорнути.
Коли резонанс стає дійсно дзеркальним, коли ми плутаємо себе з іншим, об’єктивність втрачається. Резонанс вимагає, що ми бачимо чітку лінію і пам'ятаємо, хто ми, не програючи дотику з іншою особою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Більшість досліджень буде потрібно розуміти, як обліковий запис карт для цих відмінностей, але основи вже зрозумілі. Енергоефективність та інформаційні витрати, які ми відчуваємо в межах себе та інших, залучаємо до резонансних шляхів та активуємо психічне сприйняття.
Коли я думаю про резонансні шляхи, я пам'ятаю два важливі уроки. Першим є те, що усвідомлення стану нашого тіла — відчуття в серці і животі, ритм дихання — є важливим джерелом знань. Потоки, що надходять від інсули мозку, видобувають інформацію, а потік енергії, впливають на субкортичну обізнаність, визначає наш аргумент і рішення. Ми не можемо успішно ігнорувати субкортитичні джерела. Але розуміючи їх, щоб отримати ближче до чіткого розуміння.
Другий урок полягає в тому, що стосунки з людьми ткані в тканину нашого внутрішнього світу. Ми навчаємо нашу свідомість через взаємодію з іншими. Відчуття наших дзеркальних нейронів і резонансу вони створюють миттєво, і ми часто не знаємо про це. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Данило Сєгель. Розуміння: Нова наука особистісної трансформації
Контроль тільки те, що у вашій потужності.
Збережені думки: Більшість людських пологів є пошуком кешу