10 корисних порад для батьків, як захистити дитину від небезпеки

Мами і татами, я отримав три хвилини, щоб поговорити з вами, і це дуже важливо.
З 2014 по 2015 роки я дав щонайменше сотні тренінгів з безпеки, і принаймні 2000 до 3000 дітей сказали мені, як вони уявляли кримінальне право і що вони будуть робити в разі небезпеки.

Я поділю свої результати на основі точної статистики:

9 з 10 дітей 7-9 років не знаю номерів батьків на серці. Що станеться, якщо ваша дитина залишилася на вулиці без мобільного телефону?

19 з 20 дітей Всі роки проводять полоіту в найближчий магазин, допомагають похилого дяка принести кошеня до автомобіля, сумку.
У той же час, 10 з 10 студентів початкових класів готові запроваджувати в «старих» і сорок-років. І похилого потребують допомоги.

Приблизно половина дітей 10-14 років тому, що вони легко розпізнають злочин на вулиці (чорний одяг, хрусткий, «краще дивиться», неприродно посміхається, люри цукерки, незрівнянна людина, як бездомна людина або злочинець).

У разі небезпеки в'їзду, десь «де можна приховати».

Всім дітям вірять, що вони можуть довіряти «знайденим дорослим», в тому числі сусідам, батькам друзів – всім людям, які ніколи не бачили.

19 з 20 дітей Всі віки обов'язково підуть десь з будь-яким, хто називає їх ім'ям, і вони будуть ембаррасовані, щоб розбити гучно, "Допомогти мені!" Я не знаю цього чоловіка!

Це просто частина дуже сумного статистичного.

Реальний злочинець.доНе підозрілий. допереважнопдоНайвибагливіші пасербі. Це ввічлива, добре вдягнена людина, можливо, красива жінка або акуратна стара людина.

Наше завдання полягає в тому, що наші діти не схильні до провокацій, не потрапляючи в чужий автомобіль, знають, як реагувати на небезпеку, а головне - розповісти нам про все, що відбувається з ними за межі батьківського контролю.

Правила конфіденційності Ми даруємо позитивне ставлення, замість негативних, підвищуємо самооцінку дитини. Якщо хтось пропонує вам ласощі, тограшку або виклик, то ти обіцяєш? й
Замість "Ви втратите, ви будете обдурити," ми говоримо, "Я довіряю вас, ви робите великий". Вирішуйте маленькі речі. Замініть і засмічення з грою. На прикладі найпростіших ситуацій нам необхідно показати. Щоб показати, не описати.
  • Як відповісти на телефон.
  • Що сказати, якщо дзвонити кільцями.
  • Як сказати ні.
  • Знайдіть найбезпечніші місця на шляху до школи.
  • Покажіть мені, де ви йдете в тому випадку, якщо хтось приходить після вас?
  • Що з цих людей здається підозрою на вас, і хто, навпаки, любить і надихає довіру?
Спочатку ми покажемо приклад себе, потім запитуємо вас, щоб повторити: «Нехай ти». Під час кожного прогулянку п'ять хвилин до "watch out". Сплести бесіди про безпеку в в'їзді, в'їзд в ліфт, на увазі будівництво або гаражі. Встановити приклад. Шукаємо в очі. Ми завжди заблокуємо вхідні двері, навіть якщо ми йдемо на хвилину. Ми навчаємо дітей телефонів, домашньої адреси, як використовувати кнопки швидкого занурення. Це також включає в себе контрольні автомобілі - запам'ятовують і кількість автомобілів. Ви можете дізнатися назви найближчих супермаркетів і установ. Ці прості вправи не тільки розвивають
Розумність, але також можливість оцінити світ з точки зору безпеки. Повторити, які знайомих дорослих можна довірити. Ми розповідаємо про дітей, які не дивляться їх, поцілунок та інсульту. Ця інформація може бути узагальнена наступним чином: «Всі люди мають власний особистий простір, який допускаються лише найсвіжіші. Вашої сім'ї. Поговоримо про «комплексні» теми. Більшість батьків не хочуть поговорити з дітьми про викрадення, шахрайство і навіть менше про можливість сексуального нападу. Це помилка. Простіший, спокійний і чесний ми говоримо дітям про такі складні речі, чим більше довіри ми надихаємо в них. Ми надаємо першу самостійність. Прогулянки, поїздки в громадському транспорті, зустрічі з друзями. Це болючий досвід для нас як батьків. Але викладання дитини до незалежності, ми культивуємо в ньому впевненість і відповідальність. Ми слабкі. Ми повинні бути друзями з дитиною. І друзі діляться, серед інших речей, не найзручніше. Ви можете розповісти дітям про свої помилки, невдачі, поразки, адже дитина все ще бачить наші сильні та слабкі сторони. У цьому випадку ускладнений підлітковий період між вами виникне відчуття дружної довіри. Ми зберігаємо наші угоди. Вам не потрібно псувати дитину, якщо він попереджає. Ми встановлюємо правило: якщо ви попросите дозвіл в часі, попереджайте, то швидше за все, ви отримаєте те, що ви хочете. Але якщо ви обдурите, ви отримаєте добре збережені санкції. Важливо передати дитині ідею, що головне не заборонити, але бути впевненим у можливості чесної угоди. Шановні батьки, ми не можемо гарантувати, що наші діти ніколи не перебувають у безпеці. Але ми можемо зробити багато, щоб переконатися, що в разі небезпеки вони не тільки знають, як правильно робити, але і знати, як це зробити без згубності і сумнівів.

За матеріалами книги психолога Леи Шарової: «Стоп-Трейд». Діти безпечні.
«Якщо ви побачите підозру людину»:
Фото Ольга Діменштейн

на сайті www.adme.ru/contest/photo2014/works/parenthood/83910/