560
Як мозок відреагує навіть незначний досвід і як кошмари корисні
Книга Андрія Скеля, Брайна в сні. Що відбувається в мозку, коли ми спати, опублікований Манн, Іванов і Фербер.
Ми не турбуємося про наші мрії, як наші мрії.
Кошик
Половина минулого одинадцяти. Чикаго. Зовні панелі для сну є м'яким, негарячим липень. Людина з тридцяти сидить на краю ліжка і дивиться на екрані телевізора без інтересу. Електроди прикріплюються до голови, оскільки лабораторний персонал має намір записувати електричну активність мозку у сонці. Він тут, бо він відповідав газеті оголошення: Запрошення волонтерів до вивчення снів, які нещодавно відчували або пройшли через розлучення. Чоловік попередив, що кожен раз настає фаза сну REM, він буде пробуджуватися м'яким голосом лаборанта в іншому приміщенні, той же голос попросить йому відірвати мрії і говорити про емоції він досвідчений. Я рідко пам'ятаю мрії в домашніх умовах, і тут в лабораторії, коли я пробудив перед сном, я завжди можу описувати події, налаштування і персонажі. І тільки тут я зрозумів, що я, ймовірно, постійно мріяв і в домашніх умовах, говорить тему.
Цей молодий чоловік, шлюб якого зламав шість місяців тому, є одним з тридцять учасників дослідження на чолі з Росалінд Картриг: вона тестує її теорія, яка мріє властиво регуляторам настрою, які допомагають нам обробляти негативні емоції, тому коли ми прокидаємо, у нас є кращі настрої, ніж коли ми йдемо до сну. І якщо цей процес на ніч з якоїсь причини не йде, як це повинно - то ми також бачимо якусь квартиру, неемоційні мрії - прокидаємо в настрій ще гірше дня до. Ця ситуація є спільною для людей з депресією, - сказав Карвейт, який керує Центром досліджень сну в пресвятеріанській лікарні Святого Луки в Чикаго. Її довгострокове дослідження тих, хто пройшов через розбиття шлюбу показує, що візерунок мрії в тих, хто здатний впоратися з наслідками розлучення і пересуватися на значно відрізняється від тих, хто пригнічений. Знаходиться в історії інших вчених, які люблять її, вірять, що мрії допомагають нам регулювати наше емоційне життя.
Негативні емоції з'являються двічі, як часто в снях, так і позитивними.
З початку 1960-х років, коли вона, яка тільки була через розлучення, поставивши її першу лабораторію: "Я був депресований, я не можу правильно спати, і я думав, чому не використовувати мій безсоння для хорошого?" Мрії зайняли свою уяву з дитинства, адже її матір, жінка поетичної загартування, використовується для боротьби з незвичайно яскравими і яскравими снями на сніданок, але її батько, набагато більш практична людина, запевняють, що він не мріяв на всіх. «Я дуже хвилююсь про це питання: Чому деякі люди мають мрії, які так цікаві і деякі люди не хочуть? й
На початку своєї кар'єри працювала знаменитим психотерапевтом Карлом Роджерсом, а потім стала зацікавлена в новому полі. Вона дізналася про дослідження сну від свого секретаря, який мав справу з Вільямом Дементом, поки він працював на Чиказькому лабораторію, дуже, де було виявлено РЕМ (фаза руху під очима). - Запис редактора. Іноді секретар поговорить з Біллом на телефоні, а потім вона буде скакати про це цікаве, коли очі рухаються за закритими століттями. Я був дуже втомився від свого чаттера, і я повинен повернутися назад, тому що у нас є багато роботи і речей. Тоді вона одружена Білл і живе з ним в цей день, і її чаттер зробив свою роботу: Я отримав гакнув на дослідження мрії, говорить Cartwright.
Багато років досліджень у змісті мрії — робота інших вчених — покажуть, що мрії переважають негативними емоціями. У 1991 році було проведено порівняльне дослідження, демонструючи, що в дійсності люди частіше, ніж уві сні, щоб відчути позитивні емоції, а почуття страху багато разів частіше, ніж під час пробудження. І в цілому дві третини емоцій, які виникають в сні, негативні. Дані про які негативні емоції переважають від дослідження до дослідження, але одне: вони не випадають з негативного спектру. Наприклад, 1966 опитування тисяч студентів коледжів виявили, що 80 відсотків емоцій, які пережили в снях, були негативні, з половиною описували як страх, почуття небезпеки, якийсь натяг, а інша половина як смуток, небезпека або неприємна роздратування. У 1996 р. дослідження в лабораторії Swiss Sleep виявило, що негативні емоції з'являються двічі, як часто в снях, як позитивні, з гнівом, страхом і депресією найбільш поширені. Аналіз більш ніж 1,400 мрійних звітів від університету Tuft показав, що страх найбільш поширений у сні, слідом за безповоротністю, тривожністю і провиною.
Звичайно, позитивні емоції також з'являються в сні. У 2001 році норвезька експерти повідомили, що респонденти найчастіше цитують почуття під вартою, радості (36 відсотків), здивовані несподіванкою на 24 відсотків, небезпеки, небезпеки на 17 відсотків, тривожність і страх на 11 відсотків, а сумність на 10 відсотків. Голова цього дослідження Роар Фоссе пояснює поширеність позитивних емоцій в умовах експерименту. Учені використовували переносні електроенцефалографи, а суб’єкти, що витрачають ніч вдома. Вони були пробуджені на початку фази РЕМ, і вони мали не тільки описувати мрії, але і самостійно зауважити, які емоції зацарювали в них. Фоссе пропонує, що фахівці, які проаналізували сонні звіти, схильні до недооцінки виникнення позитивних емоцій, крім того, коли людина мріє щось неприємне, він прагне прокидати себе, і тому що він прокидається в середині мрії, він пам'ятає цю мрію краще. Картривалі проти, які її дослідження пробудили суб'єктів, але більшість звітів описують негативні емоції, про що свідчать інші дослідження. Фоссе також дозволяє втручання інших чинників, в тому числі різних сприйняття емоцій та різних типів особистості суб'єктів, а такі моменти повинні враховуватися в масштабних дослідженнях. Навчання Фоссе включено лише дев’ять суб’єктів віком від 31 до 60 років.
Це емоції, які ми повинні переробити протягом ніч, щоб зіткнутися з новим днем з новою силою.
Цей презервативант негативних емоцій під керівництвом Картрига, щоб запропонувати, що під час фази РЕМ, коли у нас є найбільш складні, яскраві мрії, є інтеграція емоційного досвіду, особливо тих, які стресові або позбавляють загрозу самооцінці. Цей припущення також підходить для доказів, які сниться до сну REM є автономним процесом обробки інформації про виживання. «Наш мозок дає кожному досвіду власної емоційної оцінки, і що вибрано для обробки в соні REM є переважно досвідом, що викликає гнів, страх, депресію або тривожність. Коктейль негативних і позитивних емоцій може похвалитися від 60/40 у кого, хто в хорошій емоційній формі і день якого, як кажуть, працював, до 95/5 у кого, хто зіткнувся з багатьма проблемами, але не сумнівається, що всі негативні частки все ще переважають. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Її теорія була підтверджена за допомогою експериментів з візуалізації мозку в кінці 1990-х років, коли стало відомо, що структури системи кінцівки - центр емоційної пам'яті - більш активно працюють на фазі РЕМ, ніж під час прокисневості, а ті частини префронтової кори, які контролюють логічне мислення практично дормантно. Чим більше, тими напрямками кори, які активуються в фазі РЕМ, мають численні анатомічні зв'язки з амігдалом, регіон мозку, що включає боротьбу або реагування на рейс і відіграє важливу роль в несвідомому емоційному навчанні. Піер Макке, один з провідних дослідників сну РЕМ через візуалізацію, вважає, що взаємодія цих конкретних областей мозку фактично відображає формування емоційних спогадів.
Ми працюємо з нашими клієнтами. Звичайно, є ночі, коли мрії не мають багато роботи, тому що життя не дивує нас, але для більшості випадків ми йдемо на ліжко з багажем нерозчинених емоційних питань. Це може бути неповним ударом до вашої самооцінки – наприклад, ви переможете когось сказати, що ви жир, або невелика тривожність про ситуацію на роботі, або, можливо, серйозний зріст через аргумент з дружиною або через дитину. Коли ви вводите спати REM і систему емоційної пам'яті мозку, вона береться до побудови мрії - поєднувати зображення, які якось пов'язані з емоцією, яка переважалася на цей день. "Для прокидності, ми зазвичай думаємо в логічному, лінійному шляху, де один випливає з іншого, - говорить Карвайт. Але сновидіння плетені, як Скотсмен: останні спогади наділені на ранні спогади, всі пов'язані почуттям, не логічно.
Джерело: lookatme.ru