РусскийУкраїнськаБеларускаяOʻzbek tiliEnglish Чому ми спати?

TED Talk Субтитри і Transcript: Руссел Фостер – циркадійський нейролог. Він вивчає цикли сну в мозку. І він просить, що ми знаємо про сон? Небагато, як це виходить, за те, що займає третину нашого життя.

У своїй розмові Фостер окреслює три популярні теорії, які пояснюють, чому ми спати, потілюємо кілька міфів про те, скільки потрібно спати людей різного віку, а натяки в новому корисному використанні сну як предиктор психічних захворювань.

72595

0:11 Що я хочу розповісти про сьогодні одне з моїх улюблених тем. неврологія снуй

0:19 Цей звук -- (приблизний годинник) -- ah, він працює -- це звук, який розумно знайомий більшості з нас. Звичайно це звук тривожного годинника. Що це monstrous, дегустація звуку це зупиняє найважливіший поведінковий досвід, у нас є: наше сон. Якщо ви середня людина, 36% життя витрачається спальним місцем. Це означає, що якщо ви живете 90, 32 роки будуть витрачені спати.

1 час Ці 32 роки говорять нам, що сон важливий. Більшість нас не думають про сон. Ми відмовляємося від нього. Ми просто не думаємо про сон. Сьогодні я збираюся змінити свій розум, змінити свій розум, і змінити свій погляд на сон. І подорож, яку я хочу, щоб виїхати, щоб почати з роботи.

1:27 «Дуже медова роса з напою». Guess хто сказав, що? Юлія Цезар Шекспіра. Так, давайте мені дати вам кілька більше цитат. "Дві сні, солодка мрія!" Наш охоронець, як я лякаю тебе? Шекспір знову, я не можу сказати вам, де є шотландська гра. [Особливості: Генрі ІV, Частина 2] (Одно) «Одно, як золотий ланцюг, що поєднує здоров’я і наше тіло». Неймовірно поетичний, Томас Деккер, інший Elizabethan playwright.

2:03 Але якщо ми стрибаємо 400 років вперед, настрій про сон змінюється трохи. Це Томас Едісон, на початку 20 століття. «Селеп – кримінальні відходи часу, спадщина наших печерних днів». Тріск. (Дочка) Якщо ми йдемо до 1980 року, деякі з вас можуть пам'ятати Маргарет, що зараховуються з говорінням, "Мрія є для прагтів." І, звичайно, що odious -- що його ім'я? -- як odious Gordon Gekko від Wall Street Вона сказала: "Мої ніколи не спить."

2:37 Що ми робимо з сну в 20 столітті? Звичайно, ми використовуємо лампочки Edison, щоб підкорити ніч, щоб зайняти темряву, і в процесі такої окупності ми обробляємо сон практично як хвороба. Ми лікували його як ворог. На краще, я думаю, що ми приймаємо необхідність сну; в найгіршому, можливо, багато з нас дивляться сон як хвороба, яку слід вилікувати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

3:09 Чому? Чому ми зупиняємось на сніданках? Тому що ви не робите нічого, поки ви не гасите, як це здається. Не їсти. Вам не пити. Ви не маєте сексу. Більшість з нас, принаймні. Так що означає - шкода - це відходи часу, прямо? Вронг. По суті, сон є неймовірно важливою частиною нашої біології, а нейронауковці починають пояснювати, чому сон є настільки важливим. Повернемося до мозку.

3:42 км Тут у нас є мозок. Не знаю, що це було або як його використовувати, тому -- Я не думаю, що вони помітили. Добрий день (Дочка)

4:05 км Я маю на увазі, коли ви йдете до сну, це не вимкнено. Актуально. Деякі області мозку стають більш активними під час сну, ніж під час прокидінняй Ще одна дуже важлива річ про сон - це не викликається будь-якою конкретною структурою в мозку, але в певній мірі сам організм. Якщо ми закрили мозок -- Я люблю цей шматочок хребта тут - ми бачимо гіпоталамус, і є багато цікавих структур під ним, не менше біологічного годинника. Біологічна година розповідає про те, як зупинитися, і коли спати. Ця структура взаємодіє з багатьма іншими районами гіпоталамусу, бічним гіпоталамусом, вхідного передоптичного ядра. Всі вони пов'язані, вони всі надсилають проекції до мозку. Потім передає сигнал далі, вказавши на корі головного мозку, це дивовижне зморщене, поряд з нейротрансмітаторами, які зберігають нас і зберігають нашу свідомість, працюючи. Сон настає в результаті багатьох різних взаємодій в мозку; по суті, сон приходить і йде в результаті ряду взаємодій тут.

5:16 Гаразд. Де ми йдемо? Ми сказали, що сон є складним і займає 32 роки нашого життя. Але що я не поясню, що це було. Чому ми спати? І ви не будете дивуватися, звичайно, ми вчені не мають жодного погляду. Є десятки різних ідей про те, чому ми спати, і я збираюся виділити три.

5:42 Перша ідея - це ідея відновлення, і це інтуїтивно зрозумілий. Все, що ми проводимо в день, відновлюємо, замінюємо, заповнюємо ніч. Як пояснення, ця ідея походить від Aristotle, тому вона більше 2 300 років. Вона вирушила і з моди. Це модний зараз, тому що виходить, що в мозку багато генів виявляються тільки під час сну, ці гени асоціюються з ремонтом і метаболічними шляхами. Так є хороші докази для цієї гіпотези.

6:17 км Як економити енергію? Знову, більш інтуїтивно зрозуміла ідея. Ви спати, щоб зберегти калорій. Коли ви робите розрахунки, не відчуваєте себе дуже добре. Якщо ви берете людину, яка скидається всю ніч, або була змія, але не переїхала, сон врятує їх близько 110 калорій. Що дорівнює одному гарячому бобу собаки. Я можу сказати вам, що гарячий собака є досить непоганим відшкодуванням за щось, як складне і енергонезалежно від сну. Я не довіряю ідею економії енергії.

6:57 Але третя ідея я дуже зацікавлена в обробці даних мозку і консолідації пам'яті. Ми виявили, що після того, як ви намагалися дізнатися завдання і ви використовували для нехтування сну, ваша здатність вчитися завдання знищується. Вона дійсно ослаблює багато. Також дуже важлива зміцнення сну і пам'яті. Однак це не тільки формування спогадів для подальшого розмноження. Що дійсно дивно, що наша здатність до вирішення складних завдань значно посилюється сон. Вчені розраховують, що це дає потрійну перевагу. Сплячий вночі покращує нашу творчість. У цей час, що відбувається, це те, що в мозку з’являються ті невралові та синоптичні зв’язки, які є важливими, з’єднані та зміцнюються, тоді як ті, що менш важливими є фальшиві та втрачені значення.

7:51 Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я думаю, що це важливо, щоб зрозуміти, що деталі можуть відрізнятися, і, ймовірно, ми спати для різних причин. Але сон не привілей. Це не те, що можна не турбуватися. Мені здається, що сон ставиться лікуватися в якості класу оновлення від економіки до бізнесу, щоб говорити. Не оновлюється до першого класу з «економіки». Важливо розуміти, що якщо не спати, ви не літаєте. Ви просто не отримуєте на площині. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

8:35 Повернемося до втрати сну. Величезна частина суспільства - сон-деприв'язаний, тому давайте подивимося на наш сонник. У «50-х роках більшість з нас отримала близько 8 годин сну за ніч. На сьогоднішній день ми спати один і половину до двох годин менше кожної ночі, тому ми на команді «швидкість і півгодинна ніч». Ситуація ще гірше з підлітками. Вони потребують дев'яти годин сну, щоб функціонувати належним чином, і багато з них тільки отримують п'ять годин сну під час своїх досліджень. Це просто не достатньо. Повернемося до інших членів суспільства, похилого віку. Якщо ви старше, ваша здатність спати протягом тривалого часу дещо погіршиться, з великою кількістю сну, знову менше 5 годин на ніч. Нічний зсув. Біологічна година не адаптується до потреб тих, хто працює вночі. Вони живуть в тих же світло-темних циклах, як більшість з нас. Коли нещасливий нічний кросовер йде додому, щоб спробувати спати протягом дня, жахливо втомився, біологічний годинник говорить, "Зробити". Ми повинні бути зловмисними. Якість сну ви отримуєте як нічний перемикач працівник зазвичай дуже низький, знову близько 5 годин сну. Звісно, десятки мільйонів людей страждають від реактивного лагу. Хто страждає від джета? Довгий, дивний. Дякуємо вам за те, що вам потрібно.

10:02 Одна з речей, які мозок робить мікроскопй Це мимовільне падіння, і ви не можете контролювати їх. Мікросхеми можуть призвести до гасіння, але також може призвести до смерті. У зв'язку з втомою, втратою оповіщення та падінням дупу. сто тисяч років. Неймовірно. На іншому рівні жаху ми переходимо до аварії на Чорнобильській АЕС і на космічному маршруті Challenger, який ми так трагічно втратили. Дослідження показали, що невідповідність ситуації в результаті нічних зрушень, втрата байдужості та втоми не останню причину цих наслідків.

10:59 Коли ви втомилися, коли вам не вистачає сну, ваша пам'ять і творчість ослаблені, ваш імпульс зростає, і ваша загальна оцінка ситуації гірше. Але, мої друзі, це дійсно гірше.

11:14 (Дочка)

11:17 Якщо ваш мозок втомився, він хоче щось прокидати. Препарати, стимулятори. Кофеїн - це число одного стимулятора в Західному світі. Більшість днів ми працюємо над кофеїном, і якщо ви також звертаєтеся, це на нікотин. І звичайно, коли ви стимуляєте свою прокидність цими стимуляторами, на 11 п.м., ваш мозок говорить сама, "Важливо, потрібно закохатися незабаром." Що робити, якщо я занадто збуджена? Звичайно, це те, як ви вдалися до спирту. Спирт, коротко, один або два рази заспокоїти вас, може бути корисним. Це може зробити його простіше, щоб падати. Але ви повинні розуміти, що Спирт не забезпечує сну, але біологічна імітація сну.й Він комфортний. Таким чином, вона фактично завдає шкоди деяким процесам, які відбуваються під час консолідації пам'яті та відновлення. Так це короткочасний засіб, тільки для Божої, не звикаючи до спирту, як засіб, що падають під кожну ніч.

р.

12:20 Відсутність сну також пов'язана з збільшенням ваги. Якщо ви спати п'ять годин або менше кожного дня, у вас є 50 відсотків шанс стати недійсним. Що підключення? Припустимо, що відсутність сну підвищує рівень виробництва гетролу, гормону голоду. Виходить Грелін. Gets в мозок. Мозок каже: "Я потребує карбюр." І тоді він починає вимагати вуглеводів і особливо цукру. Так є посилання між втомою та метаболічною схильністю до збільшення ваги.

12:53 Стрес. Тіредні люди дуже схильні до стресу. Одна з ефектів стресу, звичайно, є втратою пам'яті, яку я просто згадував. Але стрес набагато більше, ніж це. Якщо у вас є раптовий стрес, це не дуже страшно, але якщо стрес є постійним, викликаючи втрати сну, то страшно. Постійний стрес призводить до ослаблення імунітету, втомлених людей схильні до всіх інфекцій. Є дуже хороші дослідження, які показують, що працівники нічного зсуву, швидше за все, отримують рак. Підвищений рівень стресу випускають глюкозу в кров. Глюкоза починає переважати судинну систему, і по суті ви отримуєте непереносимість глюкози. Це два цукрові діабети. За рахунок стресу рівень серцево-судинної патології підвищується в результаті підвищеного артеріального тиску. Є ряд речей, пов'язаних з відсутністю сну, які є більш серйозними, ніж незначні порушення мозку, які більшість людей пов'язані з відсутністю сну.

13:56 У цій точці розмови буде добре запитати, ви думаєте, що ви отримуєте достатньо спільного сну? Поставимо руки швидко. Хто відчуває себе, як вони отримують достатньо сну? Довг. Це вражає. Добрий день Ми будемо говорити про це пізніше, що ваші методи.

14:13 Більшість вас, звичайно, запитайте, "Як я знаю, якщо я отримав достатньо сну?" Не аерокосмічна динаміка. Якщо вам потрібна тривожна година, щоб вийти з місця в ранок, якщо ви не можете довго піднімати себе, якщо вам потрібні стимулятори, якщо ви не подрібните, якщо ви не подразнете, якщо ваші колеги кажуть, що ви втомилися і дратівливі, то ви, ймовірно, не маєте достатньо сну. Послухайте їх. Послухайте себе.

14:36 Що робити? Ну і може здатися наступ - мрія для чайників: Увімкніть спальню в рай для снуй Перш за все, потрібно зробити його максимально темним і трохи прохолодним. Дуже важливо. Зменшити кількість світла не менше півгодини до сну. Світло збільшує оповіщення і призводить до затримки сну. Що ми робимо перед сном? Ми стояти в сильному освітленні труби, подивіться в дзеркалі і щітаємо зуби. Це найгірше, що ми можемо зробити перед ліжком. Вимкніть мобільний телефон. Вимкніть комп'ютери. Вимкніть всі речі, які можуть перемішати мозок. Спробуйте не пити кави пізно, краще не пити його після обіду. Ми говорили про зменшення світла перед ліжком, але світло вранці дуже хороший спосіб налаштувати ваш біологічний годинник в нічний цикл. Шукайте світло вранці. В основному слухайте себе. Калм вниз. До речі, які розслабляють вас, які роблять медову росу.

15:45 Okay. Це факти. Що про міфи?

15:48 Підлітки лаці. Ноп. Погані хлопці. Вони мають біологічну схильність, щоб піти в ліжко пізно і отримати пізно, тому відчувати себе шкода для них.

15:56 Нам потрібні вісім годин сну ніч. В середньому. Що потрібно більше. Хтось менше. Вам потрібно послухати ваше тіло. Що потрібно? Це просто.

16:09 Старші люди потребують менше сну. Не вірно. Сонце не потребує зменшення віку. Сон поломає вниз і стає менш надійним, але необхідність для нього не знижується.

16:22 Четвертий міф говорить, що Він, хто йде на ліжко рано і отримує рано, отримає здоров'я, багатство і інтелект.й Це не вірно багато рівнів. (Дочка) Не існує ніяких доказів, які відмовляються від рано і збираються на ліжко, поліпшать ваше благополуччя. Не існує різниці в соціально-економічному стані. На мій досвід, тільки різниця між ламками і совами полягає в тому, що ті, хто рано вранці, страшні ярси.

16:51 (Дочка)

16:55 Нарешті, в ці останні хвилини я хочу змінити тему і розповісти про новий бренд, захоплюючі дослідження в нейронауці. на зв'язку між психічним здоров'ям, психічними захворюваннями і розладами снуй За 130 років відомо, що серйозні психічні захворювання завжди супроводжуються порушенням сну, але цей факт широко ігнорується. У 1970-ті роки, коли люди запам'ятали її знову, вони сказали, звичайно, хворі страждають від розладів сну в хізофренії, тому що приймають антипсихотики. Антипсихотики викликають проблеми сну. Так вони ігнорували те, що сто років до цього розладу сну був діагностований до антипсихотиків.

17:36 Що відбувається в кінці? Багато груп, деякі групи вчених вивчають умови, такі як депресія, шизофренія і БАД, і що відбувається з точки зору порушень сну. Ми провели велике дослідження на шизофренії минулого року, а дані були неймовірними. Особини з шизофренією були переважно змії протягом дня і скидання. Інші групи не показали залежності від цілодобового циклу. Свій сон був повністю зруйнований. Деякі не можуть регулювати сон за нічним циклом. З кожним днем вони кинулися пізніше, і пізніше, і пізніше. Сон був зруйнований.

18:17 Що відбувається? Неймовірна новина полягає в тому, що психічні захворювання і сон не тільки пов'язані, вони фізично пов'язані в мозку. Неуралні мережі кладуть вам сон, дають вам нормальний сон, і ті, які дають вам психічне здоров'я перекриття. Як ви доведете? Доведено важливість генетики в нормальному соні. Коли виникають мутації, зміни, виникає схильність до психічного захворювання. Минулого року ми опублікували дослідження, які виявили, що гени, пов’язані з хізофренією, також порушують сон у мутацій. Ми маємо докази прямого з'єднання між двома системами.

19:04 Це дослідження з подальшою роботою. По-перше, розлади сну передають деякі види психічних розладів. Ми показали, що молоді люди, які мають високий ризик для BAD, страждають порушенням сну навіть до клінічної діагностики BAD. Ми також виявили, що порушення сну можуть також погіршуватися, гірше, психічні захворювання. Моя колегія Dan Freeman використовує ряд речовин, щоб стабілізувати сон і зменшити параною в цих людей на 50 відсотків.

19:45 Що ми робимо? У зв'язку з цим ми маємо дивовижні висновки. Коли ми говоримо про нейронауку, розуміючи, як працюють ці дві системи, ми дійсно починаємо розуміти, як з'являються сон і психічні захворювання і регулюються в мозку. По-друге, якщо ми лікуємо порушення сну і сну як симптоми раннього попередження, то у нас є шанс допити. Якщо ми знаємо, що ці люди вразливі, раннє втручання стає можливим. І по-третє, я думаю, що найцікавіше, що ми можемо думати про центри сну в мозку як нові лікувальні цілі. При стабілізації сну тих, хто вразливий, ми можемо точно зробити їх більш здоровими, але також зняти деякі страшні симптоми психічного захворювання.

20:32 Давайте мені закінчити. Я почав запитати вас, щоб прийняти ваш сон серйозно. Наші зв'язки до сну дуже різні, починаючи з доіндустріальної епохи, коли ми практично загорнулися в ковдру. Ми зрозуміло розуміємо важливість сну. І це не не є. Це прагматичний наслідок доброго здоров’я. Добрий сон покращує фокус, увагу, визначення, творчість, зручність і здоров'я. Сон знижує схильність до змін настрою, стресу, дратівливості та бездоганності, схильності до алкоголю та наркотиків. У висновку, розуміння нейронауки сну говорить нам, як лікувати певні психічні захворювання і дозволяє знайти нові способи лікування цих дебілітаційних умов.

21:26 Симфонія Алехер, фентезі письменник, сказав: "Святий Бог." Йти і промити." Я можу рекомендувати, що ви робите те ж саме.

21:34 Дуже дякую.

21:35 (Applause) опубліковано

Лекція можна почути тут.

й Конференції, ТОВ

Цікаво: Вчені про мозок: кращі лекції TED з російським голосом

Іван Пігарєв: «Не відходи, але ліки»

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ted.com/talks/russell_foster_why_do_we_sleep/transcript? мова=