Лікар-ідеолог Афіша Андерсен: Чому кожен повинен мати можливість говорити

Рух TED відродив культуру публічних виступів. Ексмо публікує російськомовну версію книги ідеологом та куратором знаменитої конференції Кріс Андерсон «Події змінюють світ». Перший офіційний гід для публічних виступів. й

Андерсон пояснює, чому важливість розмовної громадськості буде рости тільки протягом багатьох років.

Відносини знань

Я хочу переконувати вас, що важливо, як навички публічного мовлення сьогодні, вони стануть ще більш важливими в майбутньому. Комунікація розвивається з великою швидкістю, а з нею розвивається одна з найстаріших людських здібностей. Я впевнений, що завтра здатність представити свої ідеї іншим буде ще більш важливою майстерністю, ніж сьогодні.

Можливо, зовсім необов'язково:

- Кожна дитина, яка хоче розвивати впевненість.
до До кожного випускника, який мріє про значущу кар’єру.
- Хто хоче просування на роботі.
- Хто піклується про проблему.
- Хто хоче отримати репутацію.
- Хто хоче з'єднатися з іншими, які поділяють свою пристрасть.
- Хто хоче заохочувати зміни.
- Хто хоче залишити щось позаду. - Всі, період.

Як я можу довести, що ви? Розкажіть про свою подорож за останні двадцять років. Цей час повністю змінив своє розуміння важливість навичок публічного мовлення та майбутнього цього мистецтва.

Повернемося до середи, 18 лютого 1998 р. Що перший раз я пішов на конференцію TED в Монтеррі, Каліфорнія. У ці дні я розглядав такі конференції, необхідні зло. Ви повинні провести час, слухаючись на нудні виступи та презентації, щоб познайомитися з людьми у вашій галузі. Але мій хороший друг Sunny Bates, який є великим експертом зв'язку, переконаний, що TED був щось зовсім інший, і я повинен піти там.

До кінця першого дня я був трохи плутаним. Я слухав серію коротких розмов програмістом, біологом, архітектором, підприємцем та графічним дизайнером. Про це сказав він. Але я не знаю, що ці шоу повинні зробити з мною. Я був у медіа. Я видав журнали. Як це може допомогти мені в роботі?

TED був заснований в 1984 році. Річард "Рікі" Верман і його співборатор Гаррі Марки запропонували все більш тісну конвергенцію між технологією, розвагами і дизайном. (Технологія, Розваги, Дизайн - TED)й Вони були правими. Цього року з'явився перший комп'ютер Apple Macintosh, і Sony показали перші компакт-диски. Обидві ці продукти тісно пов'язані з усіма трьома галузями.

Ми з радістю побачимо, що нові можливості будуть об’єднуватися. Чи можуть технологи зробити свою продукцію більш привабливими для прослуховування пропозицій аудиторів та креативних людей? Чи можуть архітектори, дизайнери та розважальні керівники розширити свої можливості шляхом визнання переваг нових технологічних досягнень?

Це сталося. У 90-х роках TED досягла величезних успіхів через розвиток мультимедіа на основі CD-ROM, виникнення Провідного журналу та першого інтернету.

Рикі раніше поновили термін «інформаційна архітектура» і тепер охоплювалися створенням знань громадськості. Це допомогло йому інфікувати спікерів з його енергією, які зацікавили знайти найцікавіші способи розповісти про свої ідеї. Вони хотіли інфікувати інших людей з їх ентузіазмом, можливо навіть з інших галузей промисловості. Рикі мали унікальну особисту рису, яка сприяла успіху TED. Він був амбулаторним.

Довгий виступи загинув його. Як TED еволюціонував, він почав давати динаміку менше і менше часу. Він просто проходив до етапу і перетягував людей, які вже давно говорили. Він заборонив питання від аудиторії, враховуючи виступ іншого спікера більш цікавими, ніж спроби слухачів рекламувати власний бізнес під вартою даного питання. Можливо, це дратує когось, але для аудиторії це був справжній подарунок.

Програма дуже динамічно розвивалася. Ви можете закінчити нудне мовлення, знаючи, що це буде кінець швидко.

На другий день в TED я дійсно оцінив формат короткої розмови. В той час як я не був впевнений, що це було добре для мене і моєї роботи, я зацікавився низкою питань. Відеоігри для дівчаток, крісельний дизайн, новий спосіб представлення інформації в 3D, Сонячна площина ... Теми змінилися. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

І тоді я мав ідею. Заувага фахівця в одному полі була таємничо поєднана з тим, що фахівець в абсолютно іншому полі сказав вчора. Я не з'являвся, але я хвилювався.

Більшість конференцій зосереджені на одній галузі або галузі знань. Кожна мова йде про нормальну мову і дуже швидко. Але було достатньо часу для спікерів, які дійсно заглибилися в абсолютно різні та нові сфери знань. Доповідачи розуміли, що вони слухали людей всюди, тому вони не хочуть розводити в найменші деталі своїх проблем. Вони намагалися зробити свою роботу доступними для різних слухачів. Покажіть, чому вона цікава. Чому це стосується. Це може зробити менше 20 хвилин. Що було дуже добре, тому що люди з інших галузей не дали спікерів більше часу. Студенти послухають 45 хвилин або годину до лекції на предметі, які хочуть навчатися. Вони готові послухати фахівця в своїй галузі. Але провести так багато часу з кимось робить щось абсолютно різними? Це неможливо. За кілька годин в день. [...]

За час проведення конференції я розумію, чому так важливо для всіх. Я захотівся все я навчився. Нові можливості відкрився до мене, більше, ніж раніше. Я відчув, як я повернувся додому. [...]

Поведи його або ні, я переконаний фрагментом фізика Девіда Deutsch книги Тканина реальності. Провокативне питання: Чи є знання, які дійсно стають більш складними? Чи є єдиний спосіб досягти успіху, щоб дізнатися менше і менше? Спеціалізація в усіх сферах – медицина, наука, мистецтво – чітко говорять про це. Але Українська переконливо довела, що Ми повинні відрізняти знання від розуміння.й Знання певних фактів обов'язково спеціалізується. Але розуміння? Ноп. Не всі.

Щоб зрозуміти щось, ми повинні рухатися в протилежному напрямку. Ми повинні прагнути поєднувати знання. Українська мова дала багато прикладів як старі наукові теорії були замінені більш глибокими і ширшими, поєднуючи знання з різних полів. Наприклад, витончена ідея світового порядку, згідно з яким Сонце знаходиться в центрі сонячної системи, заміщає найскладніші формули для руху планет навколо Землі. Але більш важливим є розуміння контексту. Якщо ви уявите величезну веб-сторінку знань, ви не можете зрозуміти складні вузли певної невеликої площі, якщо ви бачите, як з'єднані нитки в великому обсязі. Тільки розуміння загального шаблону можна досягти істинного розуміння. [...]

Я прочитав це мислення про TED, а потім отримав епіфані. Звісно! Це право! Ось чому TED є дуже великим! Про те, що конференція відображає реальність, в якій всі знання плетені в величезну веб-сторінку. У зв’язку з незадоволенням Вермена та хлібом його інтересів, ТВОДА надала щось кожному учаснику. У той час, ми не змогли його реалізувати, але ми думаємо про такі еклектичні ідеї, ми отримали уявлення про більш глибокий рівень, ніж раніше. Індивідуальні ідеї, що мають менше, ніж всі вони. І зробили ще більше сенсу, коли вони поєднуються з ідеями, які вже були. Тож головна причина успіху TED не тільки синергія між технологією, розважальними та дизайнерськими. Відповіли всі знання. [...]

Також цікаві: «Хто ми?»: Найкращий вибір лекцій TED науковців та філософів

Вчені про мозок: кращі лекції TED з російським голосом

За роки того, як я став ще більш впевненим у тому, що важливо знання про басейн. Я поширив горизонти ТЕД, і тепер вони включають всі сфери людської творчості і генія. Я не думаю, що це сприйняття знань і розуміння є правильним рецептом для ще більш цікавої конференції. Я вірю, що цей підхід є запорукою нашого виживання і процвітання в прекрасному новому світі.

Кредит Кріс Андерсон

Джерело: теоріяandpractice.ru/posts/14764-renessans-publichnykh-vystupleniy-ideolog-ted-o-tom-pochemu-umet-govorit-dolzhen-kazhdyy