742
5 правди про дітей, які повинні бути прийняті батьками
Я народився в останній столітті. Коли я вирощував, там була інша країна і різне життя. Хоча багато змінено зараз, до цього дня в освіті наших дітей ми спираємось на поради батьків. Але тепер мій весь досвід материнства є «поглядом на мами і бабусями і робимо навпаки». Вже кілька років я відкрив свою внутрішню матір і звільняючи її від предсудів радянської системи виховання.
Я знала няню, щоб допомогти собі. Я пощастив, щоб зібрати дітей від професіонала. Він відхилив багато моїх надійних переконань про батьківство. Зокрема, я побачила вперше, як можна відлякувати і неоцінно приймати помилки дитини. Коли другий стакан зламаний за десять хвилин, вона просто говорить, "Не велика угода". Я не відчуваю, що коли я був дитиною.
І став психологом, і другою дитиною піднімається на зовсім інший рівень обізнаності, ніж перший. І над усім, я «катеч» ті самі «радянські» освітні «піваки», з якими ми начинили. З роками я накопичив список, який хочу поділитися з вами:
Діти можуть (і повинні!) брудні, грають з бруду, і джмл в пудлі. Неприємний сон залишатися-на-домашня мама: син або дочка проходить через пудли, змащують грязь в пісочниці або брудні на лікті, допомагаючи дядько-ясенцю. Я себе постійно свідчила, як мати на майданчику, гістерично подрібнити їх дітям: «Петя!» Швидко виходимо з пудли!, "Маша! Спробуйте знову забрати вологий пісок!
Однак тільки з брудом, в бруді або поруч з ним, найважливіший етап психічного розвитку дитини проходить. Цей етап, як правило, триває для дитини від одного до трьох років, і в цей час важливо дати йому можливість спати і стрибати на пудвічах.
Діти можуть грати з їжею. «Не може бути безглуздим!» – ще одна історія жахів радянського минулого. Звісно не. Але маленькі діти не завадять. Вони роблять щось важливе. Про нас Поведи мене, на 10 років вони не грають і занурять в їжу. І в 2-3 роки їм потрібно. І знову: грати з їжею, наприклад, змащувати кашу на столі, а суп на щоках - це те ж природне життя вищезгаданого етапу розвитку.
Діти можуть відірвати руки, прикусити і навіть боротися. Мати не йдуть на що-небудь, щоб слухати дитину від «агресивних» звичок. Я пам'ятаю мій дворічної дочки тихо підіймаючи невибагливих дітей і, не кажучи вже про слово, кусаючи їх за щоком. Я був захоплений, захопив свою дочку і перетягував її кущем, щоб провести пізнавальну бесіду, аранжувати до матерів жертв.
Я не говорю, що боротьба і кусіння є те, що ми повинні заохочувати наших дітей робити. Я маю на увазі, це ідеальне нормальне явище.
Діти ще не знають, як висловити свої емоції. Агер і інші сильні почуття просто не підходять в їх маленькому тілі. психіки не можуть обробляти їх. І наше завдання як свідомі дорослі не заперечують своїх емоцій, але навчити дітей розпізнати і впоратися з ними. І найголовніше, що не шути в цьому моменті і не вимагати його негайно. Не варто забувати про те, чому ми не повинні. Як навчити дитину важливим урокам.
По-перше, ми не відштовхуємо дитину від негативних емоцій.
По-друге, ми називаємо емоції.
По-третє, ми навчаємо його перевести природну агресію в людську агресію, вербальну агресію. Це вміння, до речі, і дорослі дуже не вистачає.
Діти можуть отримати гістеричну. Наскільки ми боїмося. Ми, дорослі, панічні про те, що вони думають про себе. По суті, хістерія є таким же чином, щоб боротися з емоціями. Ви повинні поважати його і не намагатися робити все про це.
Моя дочка, яка зараз 10 років, може спокійно сказати після табло, «Нехай це просто настрій». До того, як вона була заспокійливою і практично статтєвою головою проти стіни, я мав багато думати про. Про те, що мати я і яка дочка я отримав.
Тепер я знаю, як не ламатися, чекаючи своїх почуттів. Я просто говорю, що я там, і я завжди готовий говорити її після того, як вона заспокоїлася. Не можна говорити про емоції. І знання про те, що дорослий знаходиться поруч, не боїться тангросів і не вважає дитину поганою після цього неоціненною.
Діти можуть бути самолюбними. Пам'ятайте стовп радянської освіти: «Ви не можете бути самогубними і думати тільки про себе»? Ви не можете бути 20 років. І в 2-3-4, і навіть в 5 років - ще можливо.
Це не означає, що ми повинні вдягати дітей у всіх незламних бажаннях. Це означає, що наша дитина говорить і просить. Почуття. Дискусування. Додати значення. Якщо можливо, ми зустрінемо.
Я часто бачу, що батьки говорять не багато запитань про дитину. Я не знаю, чому ні. Я не можу знайти ніяких логічних пояснень. Але тут є ще один страх радянських батьків: «Якщо ви зіпсуєте дитину, то посидить на голову». По суті, після такої освіти, не виростають паппери, але дефектні дорослі з ручкою для співзалежністі і зламаних кордонів.
З кожним роком моє материнство я ближче до своєї внутрішньої дитини, яка в один раз буде дуже радий отримувати таке розуміння, підтримку і прийняття його непристойних прав на бруд, самопізність, непристойні емоції і сміливі знання світу. І ви знаєте, хто навчає мене? Звісно, мої діти! З ними я отримав черговий шанс пожити дитину. Я вірю, що тільки діти можуть навчити нас правдою, яку ми забули, вибираючи для дорослих назавжди. Давайте навчимося дітям! В нашому загальному інтересі.
через f%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%8D%D0%BC%D0%B8%D0%B8%D0%B8%D0%B%D0%B8%D0%B8%D0%B8%D0%B8%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%BE%D0%B8/%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D1%%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%%