Як адаптуватися до іншої країни

Стати власними Написання життєвого тренера Анна Бірт:

За десять років я переїхав до Австрії. Я не був серед тих, хто одружений або перейшов у чоловіка, і з ранніх днів я був оточений теплотою і любов'ю. Я прийшов до Австрії відразу після закінчення навчання в одному з найбільших австрійських питань.

Я був запрошений протягом шести місяців і спочатку я не відчуваю себе як перебування. Робота в іншій країні була сприйнята як семестр обміну в європейському університеті: нові люди, незнайомі місця, пригоди, диск.

Головний офіс концерну був у невеликому містечку між Відень та Зальцбургом, я був єдиною російською, всі мої колеги були не менше десяти років старшого, ніж мене і дивилися з сюрпризом в дуже сміливій дівчини з Росії. Після того, як мій відпочинок був продовжений на рік, а потім на інший рік. У 2008 році почалася криза, і мені довелося шукати роботу. І сталося знову в Австрії.

Багато років пройшли з тих пір. Я одружився, знову змінив роботу. Я працював переважно в галузі так званої соціальної інтеграції. Для мене ця фраза покривається товстим шаром клеричного пилу бюрократичних установ - для яких мені не сподобалося. Я хотів би розповісти про щасливе життя в новій країні.

Я хотів би розповісти про п'ять кроків до щасливого і цікавого життя в новій країні. Це в основному резюме мого досвіду і практики як палі.

Ось ми йдемо.

У світі виросло людей, які оточують нас у новій країні. Вони по-різному привели, вони виросли в інший спосіб, навчалися, дивилися не наші мультфільми, читали інші книги, відсвяткували інші свята і сян інші пісні. Вони мають, після того, як всі, різні колективні несвідомі, як Jung скажуть. Але (сюрприз!) вони так само люблять, коли діти хворіють, згортають, коли вони відрізають на роботі, так само, як їсти і весело, притягують до пуповинної комунікації. Так, вони можуть виразити деякі речі по-різному, але на рівні найбільш базових значень, ми маємо багато спільного, ніж відмінності. Я знаю для себе, що цей факт непросто реалізувати і часто займає час, але без бажання адаптуватися до культурних особливостей і відмінностей в психіці, важко рухатися по: по суті, ми обмежуємо себе в соціальних колах і можливостей.

Багато хто з тих, хто прийшов в іншу країну, після початкової евфорії впадуть в стан ностальгії і довге для минулих, рідних місць, родичів і друзів. Це зрозуміло і повністю нормально. Я був дуже довгою для Москви. Це моє місто, незважаючи на навколишнє середовище. Дуже важко, коли ви потрапляєте в цей стан часто і приклеїте довго. У таких періодах людина насправді не живе, але дивиться безкінечну плівку, яка показана в голові. Тому в певній точці добре реалізувати цю липку і, якщо ви вирішили жити в новій країні, скажете «Стоп!» і зрушіть свою увагу на «дощ і зараз».

Eckhard Tolle пише у своїх книгах у великій деталях, як дізнатися тут і зараз, якщо не постійно, то принаймні більшість часу. Я не скажу тебе. Я можу сказати, що коли я помітив, що я почав впадати в стан довге, це допомогли мені бачити себе зверху: в кімнаті, де я зараз, подивитися будівлю, місто, країну і континент, побачити Росію і мій улюблений Москва. Відчуйте зв'язок між нами і усвідоміть, що ми насправді дуже близькі. "Дистанс - ілюзія", - говорить один друг шахти. Щоб зміцнити ці почуття, я назвав мої бабусі, батьки або друзі, сказав, що я люблю їх і пропустити їх дуже багато, я не можу чекати, щоб побачити вас знову. Тексти пісень, а це означає: А потім я пішов до мене тут і зараз.

Багато хто з тих, хто перейшов на нову країну, не мають можливості працювати в тій же спеціальності або віддалено залучати до того ж бізнесу, як і в рідній країні. Багато людей гинуть через це і навіть починають хворіти. Таким чином, при русі дуже добре бути внутрішньо готовим до зміни професії і нових можливостей.

Основна труднощі в цьому процесі, не дивно, не є мовою або відсутністю можливостей, але жорсткість ідей про себе. Наприклад, «Я адвокат, це все». Я знаю, як писати контракти, і російською мовою. Я не зробив нічого іншого. Важливо розуміти особистісні передумови про свої здібності: «Я точно не в змозі стояти на прийомі» або «Я ніколи не можу працювати з дітьми на всіх»), а також упередження про професії: «Вітниця – приниження професії для жінки. й

Ця точка є дуже важкою, оскільки вона пов'язана з подоланням власних кордонів, розширенням власної іміджу і пошуку можливостей для реалізації талантів в новому суспільстві. Але я вірю, що всі нас, кожен з нас, може знайти наше місце в новій країні і суспільстві. Після того, як я не вірю в моїй журналістичній здібності, вона захопила мене багато зусиль, щоб подолати страх і сором'язливість і відправити мій «підус» редакторам відомих видань. Я був опублікований і запитав більше! У своїй тренерській практиці я бачив багато прикладів юристів, які стають садівниками, а потім ландшафтними дизайнерами, філологами стають співробітниками банку, а психологи стають менеджерами готелю. І вони були щасливими!

Звісно, якщо у вас є можливість продовжити щось, яке було дуже радісно і давало силу в домашніх умовах - чудовий. Але на жаль, це не завжди можливо. У Європі багато російських хобі набагато дорожче (горські верхи, зйомки, небодайвінг) або взагалі не доступні. Тому в новій країні часто доводиться шукати нові окупації для душі.

Сам процес пошуку може бути дуже цікавим! Це, по суті, така науково-дослідна робота: спробувати і побачити те, що тепла і що не робить. І дійти без презудії, бути максимально відкритими для дитини.

10 років тому, в Москві я ніколи не думав, що кидати дартс може бути так захоплюючим! Завітайте, коли ви перебуваєте в компанії друзів. Мій другий джерело міцності був Kundalini Yoga. Я дізнався про її по-перше, і в першому класі я пережив культурний шок: білі шкури замість матів, мантра, мега-екзотичні рухи, практично не статичні. Тепер я спробую не пропустити жодного класу.

Цей елемент є останнім, хоча він може бути розпочатий - так важливо це. Переміщення в іншу країну завжди стресовий. Великий або не залежить від особи і обставин. У стресі є схильність до звуження вашого сприйняття і зосередження на тому, що ви звикли. Насправді це мертвий кінець. Це дійсно добре, щоб подивитися на ці моменти і побачити, що це, щоб попросити себе, що я можу бути вдячним. До речі, деякі люди вдячні (God, життя, Всесвіт) кожен день і скажуть, що це допомагає їм підтримувати позитивне ставлення. Я починав з чоловіком, чистим повітрям, сусідами і друзями, можливість допомогти своїм близьким, зайняти час для себе і мого здоров'я.

У цій статті я не говорю слово про знання мови, бо для мене це самооцінка: якщо ви живете в іншій країні, ви будете вільно говорити локальною мовою. Нехай це буде з Райзаном акцентом, з помилками, але говорити!

через interesno.co/myself/fcfc1631086e