Чому ти не бачиш себе «Я»

Ми говоримо про себе вчасно, особливо в складних ситуаціях. Це допомагає зосередитися і зрозуміти проблему. При зверненні до себе, хтось скаже «сухий», хтось скаже «Я повинен...», але дуже корисно назвати себе за назвою, в «ви» або в третій особі. Дослідження опубліковано в Гарвардському бізнес-огляді виявили, що легше контролювати свої емоції, страхи, думки та поведінки. Наприклад, до п’яти хвилинного виступу у громадському просторі, люди, які розповіли про себе, якби вони були ще однією особою, які були менш стурбовані і зробили краще, ніж тих, хто сказав: «Я повинен заспокоїтися» або «Я буду добре». Крім того, вони були менш стурбовані після виконання і не проаналізували кожен вирок, що означає, що вони відчувають менше стресу.

Чому ти не бачиш себе «Я»

Але це не просто спосіб, який впливає на результат. Важливо відкладати себе від власного бачення проблеми і вирішувати парадокс Соломон, мудрий король, який не може впоратися з особистими проблемами. Вчені в університеті Waterloo провели експеримент: люди попросили писати про обмануючого партнера в першій або третій особі. Виявилося, що з власного «Я», особисті емоції та враження учасники експерименту змогли раціонально підходити до питання та краще зрозуміти ситуацію. Шукаємо проблему з-за кордону - це найкращий рішення.

Я думав, що якщо один з бійців прийшов і просто загинув мене? Я попросив себе, "Якщо він приходить до вас, що ви робите, Малала?" І вона сказала, Малала, просто зняти взуття і кинути його на нього. Але якщо ви вдарили Талібан з взуттям, то не існує різниці між вами і ним. Ви не повинні бути жорстокими і грубими до інших, ви повинні перемагати через мир, діалог і освіту. Я сказав: «Я збираюся сказати йому, як важлива освіта, і я хочу, навіть своїх дітей отримати освіту. й

Малала Васафайм, правозахисник

www.lookatme.ru/mag/how-to/better-life/212065-lifehack-треть людина