Чому ти не бачиш себе «Я»

Ми говоримо про себе вчасно, особливо в складних ситуаціях. Це допомагає зосередитися і зрозуміти проблему. При зверненні до себе, хтось скаже «сухий», хтось скаже «Я повинен...», але дуже корисно назвати себе за назвою, в «ви» або в третій особі. Дослідження опубліковано в Гарвардському бізнес-огляді виявили, що легше контролювати свої емоції, страхи, думки та поведінки. Наприклад, до п’яти хвилинного виступу у громадському просторі, люди, які розповіли про себе, якби вони були ще однією особою, які були менш стурбовані і зробили краще, ніж тих, хто сказав: «Я повинен заспокоїтися» або «Я буду добре». Крім того, вони були менш стурбовані після виконання і не проаналізували кожен вирок, що означає, що вони відчувають менше стресу.

Але це не просто спосіб, який впливає на результат. Важливо відкладати себе від власного бачення проблеми і вирішувати парадокс Соломон, мудрий король, який не може впоратися з особистими проблемами. Вчені в університеті Waterloo провели експеримент: люди попросили писати про обмануючого партнера в першій або третій особі. Виявилося, що з власного «Я», особисті емоції та враження учасники експерименту змогли раціонально підходити до питання та краще зрозуміти ситуацію. Шукаємо проблему з-за кордону - це найкращий рішення.

Я думав, що якщо один з бійців прийшов і просто загинув мене? Я попросив себе, "Якщо він приходить до вас, що ви робите, Малала?" І вона сказала, Малала, просто зняти взуття і кинути його на нього. Але якщо ви вдарили Талібан з взуттям, то не існує різниці між вами і ним. Ви не повинні бути жорстокими і грубими до інших, ви повинні перемагати через мир, діалог і освіту. Я сказав: «Я збираюся сказати йому, як важлива освіта, і я хочу, навіть своїх дітей отримати освіту. й

Малала Васафайм, правозахисник

www.lookatme.ru/mag/how-to/better-life/212065-lifehack-треть людина