10 Шляхів, щоб забезпечити вашу дитину

Будь-який батько знає, що, можливо, найскладніше у відносинах з дитиною не змусити, але мотивувати його робити щось. Зрозуміємо – і що ще можливо, корисно і правильно мотивувати їх.

Перша теорія трохи (по-перше, так що не варто забувати). Будь-яка система мотиваційних робіт при наявності стабільного ланцюжка:

Я намагаюся => Я отримую це => У мене є хороший результат => Я намагаюся отримати його.

Будь-яка перерва в цій мережі призводить до того, що мотивація не працює.

Приклади:

1,1 км Дитина з дисграфією намагається писати правильно, але до тих пір, поки мозок зрілий і проводиться певна корекційна робота, він не досягне успіху. Правила безглузді. Мережа вже відкрита на першому стрілі.

2,2 км Дитина знає, що якщо він намагається, він може добре мити посуд, але він просто подрібнити цей результат – немає нічого цікавого або приємного для нього. Мережа відкрита на другій стрілці.

3. У Не вірить у себе. Він знає, що якщо він намагається, він буде, і йому подобається, коли він робить, але його емоції «Не пам'ятаєте», що зусилля слідують приємним результатом, а цикл мотивації не сформований. Останній третій стрілка дуже слабкий і постійно відкриває.

Тепер побачимо, як ми можемо виправити ці стрілки, щоб вони завжди працювали.

1,1 км Догляд.

Іноді для підтримки стріл мотивації потрібно лише звернутися до дитини і правильно доглядати за його потребами.

Справжня історія. Діма не може робити свої уроки, хоча він добре знає про прості приклади для нього. Але він був постійно відволікав, в результаті справа тягнеться на тривалий час, і результат не дуже хороший.

Що таке проблема і як я можу піклуватися про Dima? Завдання «до уроків» занадто багато для ератичної уваги Diminy. В результаті перша стрілка рівна - Діма не може спробувати так, щоб вона вийшла. Так ми повинні вирізати цю роботу на їстівні шматки для нього. Мати набирає таймер протягом 15 хвилин і сидить мовчить поруч з дитиною.

Діма бачить, що вона не довга сидіти, а стежка самих пагонів нагадує йому, що потрібно вирішити далі. Точно через 15 хвилин, таймерні кільця, Діма працює на кухні, стрибає на музику протягом п'яти хвилин, а потім повертається до завдання. Мама не говорить, вона не тренер, вона просто сидить мовчки поруч з нею і встановлює обмеження.

Дуже швидко Діма почав робити уроки за 45 хвилин, а через рік він дізнався про використання годинника тривоги. Тепер він робить свою домашню роботу без своєї мами і не нагадувань, які здавалося фантастичним.

Ще один приклад. Хлопчик не хоче йти в басейн. Моя мама дізналася, що це було про плавання! Вони були в неправильній формі і хлопчик був розмаринований. Вирішена проблема. Через три роки хлопчик знову відмовився піти плавання. Мати знову і зрозумів, що хлопець був прокручений старшим хлопцям в групі. Він знову був переданий іншій групі і знову почав плавання. Але з'ясуйте, що не було І не буде довіри і контакту, і не буде працювати, а мотивація плавати з

2. Спільна діяльність

Коли ми робимо щось з дитиною, стрілки працюють краще, тому що ми можемо спокійно зробити частину, яку дитина не працює, і варіювати частину, яка він сам. Це особливо актуально, коли проблема з першою стрілкою (Я намагаюся => вона виходить) або з самовідведенням (вийшла => вона знову вийде).

Але якщо дитина просто не хоче зробити якийсь нудний предмет роботи або навчання, працюючи разом може допомогти, тільки тому що це не так нудно. Потім дитина звикне до того, що бере участь і пам'ятайте, що нудний шматочок завжди слідувати цікавим (і якщо ні, ви повинні думати про те, чи можна досягти результату іншим чином), або що нудна робота може бути виконана швидко, щоб швидко перейти на більш приємні речі.

3. У Невеликі стимули

«Для кожного красивого листа, є одне родзинка. й

Дуже дякую за смачну сторінку.

І багато, безмірно краще, ніж "п'яти в чверті - гаджет."

Навіть якщо наша дитина не смартує, вона не має значення: вона все одно важко перенести занадто довгі відстані від одного стріли до іншого. Невеликі, дуже маленькі нагороди виступають не як винагорода (що страшно втратити і за які потрібно стрибати на довгий і важкий час), але як весела традиція, як гра.

Який, звичайно, не може бути підвищений до абсолютного і грати його серйозно. Висвітлення – це гарна деталь, запорука того, що відбувається (наприклад, складне навчання з написання) відбувається в атмосфері взаємної довіри та прийняття. Яка в собі мотивація.

4. У Наша погодження та депровокація

При цьому всі психологи не перестараються. В ідеалі дорослий повинен бути більш-менш незалежним від оцінок інших. І якщо ви поставили його на постійній «роблю» і «не, я не люблю тебе, я зробив погану роботу» (перебільшився, але підтекст відбувається таким чином) – він назавжди захоче затвердження людей.

Психологи мають право. Але якщо використовується в модерації, цей метод ефективний і не шкідливий. Перш за все, де це не про успіх, але про добро і зло. Ми можемо і повинні похвалитися молодою дитиною для хороших знебоїв і схвалити його на зло, і так як наша думка важлива для нього, він звикне відрізнити добре від зла, а потім може це зробити самому.

Не все так суворо і з досягненнями. Не можна похвалити дитину за те, що він досягається зі складністю, розповісти про його прогрес, про те, наскільки краще він почав читати або піднятися. Працює! Мотивація! Це тільки важливо, щоб не була безпосередня залежність: «відвертались – оцінюються», інакше, замість мотивації, ви отримаєте страх провалу.

5. Умань Парадоксичні нагороди

Це коли людина очікувала, що він буде приступно вимушеним, і вони сказали йому добро, вніс ситуацію, допомагав. А коли людина спробувала довгий час, і хоча він мав погані результати (не долучився, не вдалося, не вдалося, не дізнався), а батьки потім пристосували з чимось хорошим (незайміть неможливі слова, подорож, подорож до кафе, але, можливо, несподіваний невеликий подарунок).

Завжди запам'ятовується. Звичайно, ми повинні відчувати себе добре про те, як наша допомога буде працювати в цьому випадку. Точкою є те, що чоловік сам був зміщений і готовий відмовитися від усього, і ми підтримували його. Коли людина не подбала про результат, парадоксальна винагорода за перемогу не вийде.

6. Жнівень "Ви зробили це!"

«Я працюю!» "Я зробив!" "Еурека!" - це почуття для тих, хто пережив її, у себе найсильніший мотиватор, щоб випробувати його знову. Це хвилювання, ейфорія від успіху, відкриття, досягнення. Сам мозок дає собі винагороду - порція ендорфінів, запам'ятовує приємний досвід і хоче повторювати його.

Тепер він готовий до того, щоб закінчити більше невдач, терпіння і труднощі, тому що він вже знає, що це буде слідувати винагородою. Це те, як наш мозок поїздить себе. Що ми можемо зробити цю ланцюжок? Для того, щоб влаштувати такі ситуації, в яких дитина сама робить вирішальний крок.

Це просто з дітьми – вони, наприклад, не помітили відчуттів і дуже раді, коли вони здогадують праву відповідь (хоча не запам’ятовує цих свічок у дитячому віці. З старшою дитиною трохи важче, але якщо ви намагаєтеся - досить дивний.

Ви просто повинні розрахувати навантаження так, щоб вона дійсно виклала, але в той же час не відмовлялася і не відмовлялася. Завдання повинні бути складними, але не зайвими. До речі, добрих тренерів чудово підходять – кажуть, що «спортивні освіти». Але просто і приносить іншу діяльність, де є це «робо!» і є той, хто може правильно встановити завдання.

7. Про нас Підтримка внутрішньої мотивації

Людина, наприклад, хоче грати на скрипці. Але в'язкість займатися протягом години на добу, відмовитися від труднощів. І успіх (наскільки я зробив!) ще не близько концертів. Що таке? Підтримка внутрішньої мотивації полягає в тому, що людина поступово навчається насолоджуватися невеликими, внутрішніми перемогами (загальна гарна гра), і що це задоволення настільки велике, що вона допомагає витримати періоди, коли вона виходить погано. І є сфера для нашої уяви: історії про великі, які теж не завжди вдалося, і розповіді від власних життів, і створення атмосфери, і прослуховування музики, і розмови «кругло».

Поступово образ «імо себе скрипалізмом» починає формуватися (необхідно стати музикантом пізніше, але при цьому ви граєте – ви скрипаль!), «я саму юдоку», «іма кішка», яка завжди змінює лоток в часі. Це, зовнішній стає внутрішньою і вже якось незручно, коли сьогодні не навчався або кішка не обслуговується.

Як і всі інші мотивації, це не універсальний і не працює для всіх. Також, у випадку музики або юдо, три квартали успіху – хороший педагог. Але ми теж важливі.

8. У Збірна та сімейна мотивація

Це дійсно потужний інструмент, який надає дітям членство в групі. Якщо ви покладете його на базу, то колективна мотивація працює набагато краще, якщо в повсякденному житті ці найбільш колективні та сімейні цінності приносять нам радість.

Якщо наша сім'я «прийнята» багато речей, які люблять дитину, він зазвичай сприйматиме те, що ми «не приймаємо» багато чого, що дозволяється одноліткам, або що потрібно більше, ніж вони. Якщо батьки не поважають, що не слідувати тим же правилам, як і наші, дитина не відчуває себе як зміщення або будь-яким чином страждає.

Але дуже важливо зберегти баланс приємних і корисних традицій. Відомий розумним релігійним батькам, які навчають різних дітей до церкви різними способами: «усе може захистити весь сервіс протягом чотирьох років, і хтось на сім'ях повинен бути привів до чаші, а потім відійти. й

Нагадуємо про це, але тільки в позитивному вигляді, нехай хлопці і тренер вниз, але «так, що ваша команда грає краще».

9. Навігація Логін

Як діти старші, зацікавилися справедливістю, правилами та законами. Цей інтерес може бути використаний для мотивації різних не дуже бажаних, нудних або складних речей.

Наприклад, не всі люблять допомогти навколо будинку, робити фізичну терапію, сидіти з молодшими братами або сестрами. Ви не завжди хочете правильно поводитися, особливо якщо інші погані. Відчуття справедливості може прийти на допомогу і створити мотивацію, де немає.

Це буде тільки при обговоренні обох обов’язків і прав. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але це також вірно, що якщо Леша була склеювання шпалер в будь-який день, тепер це його сакральне право сидіти на форумах Гаррі Поттера, і ми не доторкнемося його.

Розмова про справедливість буде неповним і неправомірним, якщо ми не пам'ятаємо несправедливість, що так багато в житті і які ми можемо розгладити самостійно. І я не так багато про благодійну або волонтерську діяльність, а й про те, як ми допоможемо один одному. Не справедливо, що у вас є цукровий діабет і потрібно обдурити себе голкою весь час, але ми дійсно симпатичний для вас і може, в твердості, доки ви звикли, виміряти один одному цукор з цілою родиною.

Таким чином, справедливість стає основою для всіх трьох стріл.

10. Планування майбутнього

Він працює тільки з старшими підлітками, а не всім. Але якщо це працює, то не можна турбуватися про все інше. Але це буде працювати, якщо: не замінити мету дитини власними; не бути дискурованими (який з вас є танцівник, він повинен початися рано, і ви є незручними і неритмічними)); наша мета полягає в тому, щоб подумати разом з підліткам послідовність кроків, кожен з яких повинен бути зрозумілим і ускладненим; після їх мислення ми не натискаємо: людина має кожне право змінити свій розум на будь-якому етапі процесу, це абсолютно нормальне явище, яке не повинно розчарувати нас.

Навпаки це досить дивно, коли цей метод працює. Але це працює для деяких людей! Іноді дуже несподіваний. Ось чому ми пишемо про це.

Автор: Ксенія Бука

ОНОВЛЕННЯ ТАКОЖ: новий погляд на сценарії повідомлення від батьків до дітей

Особистий досвід: Моя дочка і я отримав краще і стала жителем.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.nashideti.site/? р=2750