Як зробити ручку?

Привіт всім, я постійно відвідайте цей сайт, я вирішив розмістити деякі мої підробки)

Приват

Про нас
Існує величезна різновид ручок, які можна купити без проблем в будь-якому магазині канцелярських товарів. Іноді ви хочете мати щось, що ніхто не має, і ніколи не буде, або є, але в обмеженому колі людей. Це також випадок з ручками ... так! з найбільш звичайними письмовими ручками, з якими студенти написати свої непотрібні ноти, хіміки напишіть різні формули для реакцій, бухгалтери наповнять всілякі різні форми, сертифікати та ін. У цьому посібнику «Як зробити ручку...» (КСР), я спробую популярно показати, як зробити оригінальну дерев'яну ручку.

Розробка проекту
Перед тим як зробити все, потрібно розробити план. Тепер план буде називатися підбір матеріалів, розробка 3D моделі ручки, згодом створення необхідних креслень, розробка технології виготовлення конкретного агрегату.

Вибір матеріалу.
Крок до якого потрібно підходити з будь-якої відповідальності, тому що це вибір матеріалу, який буде залежати від довговічності ручок, їх зовнішнього вигляду. Деревина, з якої будуть зроблені ручки, повинна бути якомога щільніше, щільніше, в результаті буде добре шліфувати. Мій вибір впав на eben (чорне дерево), Бук, клен, як для деревини; недеревні матеріали — алюмінієва труба, латунний стрижень, а безпосередньо кульковий стрижень з пастою. Насправді це весь перелік матеріалів.

Зліво направо: прутки з пастою, алюмінієвими трубами, латунь штанги (це, тому що вони знаходяться в лакі), клен, бук, eben.

Розвиток.
При необхідності матеріал може почати дизайн. Перший зовнішній вигляд ручок. Відразу зробіть бронювання, яке на ручках не буде, а також кліпи (підвісити ручку на кишеню). Власне, тут є чотири варіанти ручки (зняття в Photoshop CS). До речі, ніхто з них не реалізував в житті, по-різному.

р.

Насправді, зрозуміло, що кінчик ручки буде виконаний з ебена, потім бука і, нарешті, клен. Шапки (посадка, не ті, які закривають штангу) будуть зроблені з латуні, а потім полірують.

Моделювання.
Після того, як зовнішній вигляд повністю визначений, ми переходимо до 3D моделювання ручки. Що це для? Справа в тому, що коли ви подивитеся на те, що необхідно вийти, простіше зробити і уявити, крім того, за допомогою моделі визначаються всі розміри ручки (диметри, довжини, глибини), а також з цією моделлю можна отримати необхідні малюнки, які також допомагають у виготовленні добре (звичайно ручка є об'єктом, модель не може малювати, просто вирішив показати підхід).
Ви можете пофарбувати багато про те, як намалювати модель, але це різна тема, тому вона не буде торкатися. Я просто скажу, що я моделював в програмі Solid Works 2008, він також створив малюнки.

Ось 3D моделі (направоруч, зверху вниз) передня кришка, задня кришка, масив дерева, кульковий стрижень, алюмінієва трубка.
Нижче однакова модель, але зібрана і накладається текстура деревини.

Зробивши модель, ми отримуємо такі зразкові малюнки, які дуже корисні у виробництві (розміри для посилань можуть бути різними). Власне, над дизайном (переднім штампом, не за ГОСТом) кресленнями я не заважала багато, бо тут не потрібно.

Симулятор завершено, тепер перейдемо на матеріалізацію нашого проекту. Добре виглядає на папері, і це буде ще краще в руці. Так, виготовлення...

Виробництво.
Так, нехай до найцікавішого – що ти забарвлений. Як я писав раніше, в процесі виробництва, як зовнішній вигляд, так і розмір ручок може змінитися.

Виробництво центрального стрижня.
Одна з найважливіших деталей, так як закривається передніми і задніми ковпачками, також найважчіша частина в ручці. Заготовка для штанги стане алюмінієвою трубкою з зовнішнім діаметром 6 міліметрів, а внутрішні 4 міліметри.
45080.

Після того, як стрижень буде «покритий» з деревом. Для кращої адгезії пучка "тубус - клей - дерево" необхідно замочити поверхню труб, тобто зробити її грубим (шкіра, кришка, файл, не важливо). Потім оберніть ниткою, бажано бавовняною (котоновою ниткою краще поглинає клею).
р.

Труби загортають на нитку. На даному етапі труби готові.

Додано до [mergetime]12332591[/mergetime]
Я шкода, я повільно вивів її.

Виробництво дерев'яних оболонок.
Як планується раніше, декоративна оболонка буде складатися з трьох кольорів деревини - чорного (Ебен), червонувато-коричневого - бука, крему - клен (якщо колір не так званий, не боятися, можливо, я - кольоровий сліпий). Різниця з Photoshop CS полягає в тому, що більшість з них буде деревою, потім бук, і принаймні всіх кленів.

Бук і Ебен у вигляді пластин, тому вам доведеться приклеїти два стійки для збільшення товщини. Але клен у вигляді масиву і не потрібно клею.

Приготований для склеювання reiki eben, бука, клен (зверху донизу). Розведення епоксидної смоли (ED-20). Ви можете використовувати поліефірну смолу, але вона втрачає міцність, крім того, стирол звільняється при полімеризації, і вона шкідлива (в епоксидній смолі - хлорін). При роботі з смолою дуже бажано використовувати гумові рукавички.

Змащуємо з тарою і стискаємо її скаблами.

Після того, як смола піднялася, (не висохнеться, але полімеризується, так досвідчена і скаже, смола піднялася) можна почати розбиратися. Для цього використовуйте табурети (грубо кажучи, шаблон).

Після простих рухів тут - тут ми отримуємо заготовки для "боїв" ручки. Чорна і найбільша на столі - шишка, вона має слоти для ножів.
Тепер найскладніше для буріння отвору для труби. Складність полягає в тому, що отвір необхідно коаксіювати в кожному підготовленому комплекті для ручок. Якщо отвори не сосни, то площини будуть обклеюватися не площиною, а по лінії і проміжок буде отримано, що, звичайно, буде наповнений смолою, але не буде виглядати акуратніше. Тому спочатку я пробуржу отвір в щільній і найдовшій заготовці - в Ебені.

свердла фіксується, тому просто перемістіть нашу заготовку в осьовому напрямку до дрилі, дивлячись на око з над вирівнюванням (якщо ви не довіряєте очей, то зробіть довідники, які будуть паралельно свердлити).
Р

Після буріння отвору в чорне дерево необхідно приклеїти її до циацину (етиловий ціакрилат, супер клей в поширених людей) до бука, до речі, потрібно приклеїти точку-на-точковою, трохи затираючи, щоб можна відірвати її. Таким чином, отвір в чорне дерево буде провідником, і там не буде зміщення.

Після того, як отвір в букові свердлиться (він буде глухим, тобто не через, через те, що свердла коротка), необхідно розбити ці половинки і просвердлити через отвір.

Заключний дотик на даному етапі полягає в обшивці залишків клею на площинах.

Ручка збірка заготовки.
Складання буде проводитися на епоксидному бункері (епоксидна смола). Спочатку розбавляючи смолу, просочують нитку на прутках, не повинно бути сухих місць. Потім ми струшуємо наші ріжучі заготовки на трубах, як м'ясо на шампанах, не забуваючи змазувати забруднені площини з смолою.

Виявляється щось схоже на різнокольорові палички. Резина піднімається повністю за 24 години, але процес полімеризації триває і максимальна міцність лікованої смоли досягає близько тижня, це передбачено, що він був належним чином підготовлений (правильний співвідношення смоли / загартувача; для ED-20 це 10 частин смоли 1 частина затверджувача). Залишилося стиснети штангами і трохи чекати.

При стисненні стержнями проміжок між заготовками стає ще меншою.

Після загартування епоксиду можна почати заточування ручки. Я буду заточувати на універсальному телевізорі-6.

Точка (профільна) ручки.
Як я писав раніше, профілінг буде здійснюватися на телевізорі-6, це на верстатах, які ми можемо отримати практично будь-які обертальні органи (циліндр, м'яч, конус та інші).

Лате має картридж, в якому один кінець ручки затискається і задня бабуся вставляється в який центр вставляється. Коли ми закріплюємо частину в патрон, у нас є вільний, пухкий кінець частини, яку необхідно зафіксувати центром.

Після заготовки затискається в машині, можна почати обробку. По-перше, необхідно обробити заготовку таким чином, щоб отримати циліндр діаметром, що відповідає максимальному діаметру ручки плюс 0,5 мм на складі.

Отриманий циліндр необхідно звужувати до кінця, таким чином, надати йому форму ручки. Найпростіше зробити це першим з різаком, а потім довести до потрібного стану за допомогою шкіри приклеїти до бруса.

Після обробки ми отримуємо певний напівфабрикат, який необхідно обробити невеликою шкірою для вирівнювання поверхні.
Вимкніть додаткову протрудову алюмінієву трубку.

Це кінець профілювання.

Різання різьблення.
Рухомий необхідний для кріплення передньої і задньої викрутки. Тому ручка досить тонка, потім вибір розміру нитки слід обробити дуже акуратно. По-перше, потрібно визначитися з діаметром і кроком нитки. Діаметр складе 5 міліметрів. Нитка крок - відстань між двома суміжними нитками поворотів. Чим більший крок, тим більше нитки і навпаки.
Для ручок, в більшій мірі, естетичність і краса важливі, а не міцність кріплення, тому ступінчастий крок максимально невеликий - 0,5 мм. Крім того, чим менший крок, тим менша висота нитки і чим менше діаметр труби можна обрізати нитку без «розриву» її. Пристрій для різьблення називається тегом. Теґи різні за номерами, 1, 2 і 3. Відмінність полягає в тому, що 1 є манометром, який має ніжний підхід і меншу нитку, 2 - крутий підхід і практично повнорозмірна нитка, 3 використовується для підведення ниток, де потрібна висока точність. Я використовую перший, щоб зробити різьблення щільніше, без застібок.

Ліворуч — ticker-two, праворуч — ticker-unit.
Перед різанням нитки необхідно просвердлити алюмінієву трубу діаметром 6,6 мм (згадайте, що внутрішній діаметр - 4 мм). В іншому випадку мітка буде розгортати отвір, якби це було ковтання.
Щоб вирізати нитку, або досить тримати тег, використовується комір. При порізанні нитки краще тримати руку в руці, тому що в'ялка, пальці та інші пристрої холдингу запам'ятають ручку і роблять її зовнішній вигляд знезаду. Також при порізанні нитки краще обмотати ручку в пінопласті, тому що якщо утримувати ручку в руках, то жир, поту і бруду, які на руках будуть вбиратися в дерево, і це буде особливо помітно на легкому дереві.

Кріплення необхідно різати на глибину 10 міліметрів, принаймні. Це пов'язано з тим, що довжина нитки в шапці становить 10 міліметрів.

Оздоблений різьблення в ручці.

Це письмово. До речі, як написати напис самостійно придумав
Для того, щоб ручка була ще більш унікальною і придбає належність її власнику, тобто вона повинна бути названа. Назва буде наноситися до найяскравішої частини ручки (карта). Принцип напису:
1,1 км У Photoshop CS ми малюємо ім'я, тип ім'я, яку ми хочемо бачити на ручці.

2,2 км Неперевершене зображення вертикально або горизонтально. Незалежно від того, як точка є дзеркальним зображенням нашого малюнка.

3. У Зміна розміру зображення, щоб він ідеально підходить на світлій частині ручки і не виходить в будь-яку точку. У цьому випадку довжина (найбільший розмір) становить 20 міліметрів, а висота визначається пропорційно.
Після цих операцій ми друкуємо кілька зображень на аркуші за допомогою лазерного принтера (надалі лазер, не чорнило і не матриця, інакше нічого не буде працювати).
Але перед нанесенням зображення на ручку я намагаюся застосувати спочатку до тестової частини деревини.

Як зробити, відрізати невеликий шматок з нашим зображенням, закріпити його паперовою стрічкою на заготовці. Далі беремо нагрітий залізо і нагріваємо наше зображення. Необхідно ретельно нагрівати, так як при перегріві папір може приклеїти до дерева і шматки залишатися на ній (перенесення зображень здійснюється практично за таким же принципом, як і в лазерному принтері; фарбувальний елемент в лазерному принтері є тонером (подрібнювач), який при нагріванні «зима» і прилипає до поверхні, на якій він був перед опаленням, тому якщо тонувальник збивається на одязі не можна мити в гарячій воді).
Після тренування на обрізку ми приступаємо до застосування зображення безпосередньо до самої ручки.

Закріплюємо його, і після нагріву ми отримуємо її.
р.

Як видно на малюнку, ім'я не виглядає дуже контрастно, тобто вона не має радикально чорного кольору, тому беремо гельійську ручку в руці і ретельно обведіть контури. Результат чітко видно на наступній фото (пошта "А" не зовсім окружена).

Після того, як напис повністю округлий, залиште ручку самостійно, щоб паста висихала. У цьому випадку напис можна вважати закінченим.

Джерело: