Яйця Дестини.

Автор: клас

Шкотовський район є одним з найкрасивіших куточків південного Примор'я. Це область високої концентрації природних пам'яток. До них відносяться, наприклад, Шкотовський плато з водоспадами.
водоспад "Несподівана" вважається найкрасивішим водоспадом Південного Сихот-Аліну. Він знаходиться на лівому ключі горбатова і має класичну форму. Висота - 14 метрів.

Наша мета - вийти з місця... "Б" (Владівосток) в точці "Г" (Горбатівський водоспад)

Я пишу про це.

Загальна довжина маршруту становить 102.9 км, від 2-го р. Владивосток до «стамп». У той же час, тільки 9,2 км, доведеться піти на ґрунтовку. Основна дорога знаходиться на асфальті.

1,1 км "Добрий шлях!"

Ми переїжджаємо з Владивосток до Партизана, тобто після Шкотова, ми включаємо ліву, в напрямку Центрального.
Після 7 кілометрів після зазначеного повороту ми приїжджаємо в село Стеклануха.
До шістдесяти, село було названо Сайнбаром. Деякі дослідники, які керують пошуком китайських імен у топоніках Приморського краю, вважають це ім'я бути Китаєм. Не вірно. Сайнбар - російський слово, запозичений з Татар. Він складається з двох коренів, перших з яких «Саїн» є «добрим». Так, Бату хан називався "Сайн". І в монгольській мові вони все одно привітають один одному - "Сайїн байн-у!"
А корінь «бар» від Татара - «дикий, прогулянок», а в тюркських стійках в смислі «дорога».
Таким чином, Сайнбар є російський топонім, за значенням - "Добра дорога".

2,2 км Як проходить кінь?

Не дарма, що це село називається «Доброю дорогою». Справа в тому, що сучасне село розташоване на місці прикордонного посту охороняється дорогами давнього Примор’я.

Вчені все ще не можуть вирішити, хто побудував його – Богай або Журчен. Таким чином, при нагоді кандидата історичних наук Шавкунов, ім'я вводиться – «Смолотницький». Місця їх поселення в Примор'ї досить компактні - в долинах річок Стекляноухі, Партизанської і в верхній частині сягає Арсеніївка і Уссур, іншими словами в Південному і Центральному Примор'ї. Невідомі пам'ятники Богаю і Журчена.
Шавкунов, вивчення будинків Приморцева, привернути увагу до не типових конструкцій канатів. Єдиний канал цього каналу викопують в грунті, а його стіни армуються кам'яними плитами, розташованими на реберцях і покривають однаковими плитами зверху. Цей вид житла з кеном повністю невідомо в культурних пам'ятках Юрчена. Вони дуже характерні для східних гунів.

Порівняйте дизайн інтер'єру хуничного будинку:
«Основи інтер'єру ... був L-подібним ліжком, обрамляючи приміщення уздовж північних і західних стін, всередині якого був канал димоходу, який його нагрівав. Єдиний тепловий канал зазвичай утворюються плоскі камені, оснащені один до одного, в два ряди розміщені на рівні підлоги житла на краю. Він був димаром, який його закрив. . . ?

Почнемо на хунічний метод землеустрою.
Про поселення Гунсу:
Вони роблять це, щоб подивитися китайці.

Дані, зібрані Тускіном, привели до висновку, що Китайська названа «кордонними постами або апостиками Хунів». Вже кілька тисяч людей з’явився озброєний табір.

Цей пост оточений чотириметровим земляним рампартом. Всередині поселення на сьогоднішній день збереглися не помітні сліди житлових та інших будівель, але варто подивитися на цю структуру зверху. Тепер поселення під захистом селянського господарства Г.І. Самбуров.

3. У Кам'яні яйця

Тепер ми переїжджаємо з Стеклану до Partizansk to post "24 кілометри". Тепер не прискорить! Не досягне 300 метрів до стовпа "25 км" стане поворотом наліво, на бруду дороги.

На ній ми повинні їздити 9,2 км, зберігаючи весь час "основний" правий шлях.

Лісова дорога намочує серпентин практично до проходу. У всьому маршруті вона проходить серед пишних Уссурської рослинності. Далі до водоспаду, дорога проходить вздовж хребта. З одного боку хребта, зліва, глибоко внизу тече ключ Лівий Гумпатов і з іншого боку, праворуч, стоїть стіна хвойного лісу.

лівий ключ Горбатова протікає в рік Стеклануха, який раніше називався Бейцу/Бейца.
Знову це ім'я не має нічого спільного з Китаєм. Слово Бейц прийшов на російську мову (і ще можна почути серед Старих Белієрів) з івриту. Він означав "ег." Справа в тому, що уздовж русла іноді надходять на камені, що нагадують курячі яйця, тільки великі.

Таким чином, бджіца є давньослов’янським словом, що означає «егг».

4. Граніт "Фенікс"

І так ми рухаємося вздовж «друку» на місце, де на деревах вішуються пучок стрічок. Це наша кінцева точка.

Тепер по шляху (ліво, вниз) ми переходимо до каньйону, прізвища людей «Нест Мауна». Помешкання розташоване в 100 км від готелю.
Походимо вниз. Ми перехрестимо скелі по потоку і піднімемо вгору.

Перший цікавий пам'ятник природи, який ми зустрінемо, є так званою колоною.

У людей ця окремість була названа «Описи». Дійсно, в перерізі, окремість - це шестикутник, а її довжина набагато більше ширини.

Це простий олівець.

5. "Несподівано"

Пройшовши трохи більше вгору, на нашому шляху раптом з'являється чудовий водоспад.

Фото

Габаритний зображення

Фото

Фото

р.

Фото

Фото

Фото

Ось мій фото риби, що захопився під водоспадом.

Вступ

Джерело: