10 способів уникнути порожніх розмов і почати мати глибокі розмови

Уявіть, що ви стоячи в ліфті з колегою, і єдине, що приходить до розуму, є банальним "Як ви?", з яким відповідає той самий шаблон, "Normal". Сім'я Більшість наших щоденних розмов перетворюються на відходи часу, позбавлені сенсу і емоційної глибини. Але що якщо ми сказали вам, що мистецтво глибокої розмови не є ненажерливим талантом вибірки кілька, але навички, які можуть бути розроблені і використані в будь-якій ситуації?

Науковий факт: Дослідження показують, що люди, які регулярно мають глибокі розмови, є 23% щасливі, ніж ті, хто вважає себе на поверхневе спілкування. Якість наших зв'язків безпосередньо впливає на рівень задоволеності життя і психологічного благополуччя.

Анатомія Empty Talk: чому ми отримуємо на поверхні
Зручна розмова є своєрідною оборонною реакцією нашої психіки. Ми боїмося виглядати вразливими, дивними або занадто емоційними. В результаті ми вибираємо безпечні теми: погода, робота, новини. Але це «безпека», що робить наше спілкування безплідним і нудним.

Важливо розуміти: Не обов'язково розмова про серйозні проблеми. Це розмова, в якій люди діляться своїми істинними думками, почуттями і досвідом, а не приховавшись за соціальними масками.

10 перевірених способів перетворення вашого зв'язку
1,1 км Хонсти як основа глибини
Першим кроком до глибокої розмови є чесність з вами та вашим партнером. А не кажучи вже про те, що «Це океї», намагаюся сказати: «Щоб я чесно, я відчуваю себе трохи втратив сьогодні», або «Що сталося, що дійсно мене вражають. й
Негативність, але про чіткість. Коли ви розповідаєте правду про ваш досвід, ви відкриєте двері для реального спілкування.

Практичні поради: Почати невеликий. Додайте одну чесну деталь до стандартної відповіді. Наприклад: «Я працюю, але сьогодні особливо надихнула зустріч з цікавими людьми. й

2,2 км Перервувати відповіді шаблону
Шаблони, такі як «нормальний», «Як завжди», «Робінг» – комунікативні мертві кінці. Щоб подолати їх, просто додайте один елемент: емоція, контекст або деталь.
Перетворення шаблонів:
  • "Незвичайний, але сьогодні я особливо помітив, як трохи часу я витрачаю на речі, які я дійсно люблю. й
  • «Я працюю над проектом, що дає мені можливість переосмислити свої погляди на ефективність. й
  • "Ас завжди." Як завжди, але вчора я зрозумів, що «як завжди» не так погано.

3. Культивація
Людина, яка цікавиться чимось специфічним автоматично стає більш привабливим співрозмовником. Ви не повинні бути експертом - просто тримати пару тем, які дійсно зачепили вас.
Секрет: Не продаємо свої інтереси з пафосом, але органічно переплетіть їх в розмову. Я нещодавно читаю статтю про те, як штучний інтелект змінює шляхи вирішення бізнес-процесів. Я хочу, щоб мені було цікаво.

4. У Повертання заборони на глибину
Навіть найманіші теми можна перетворювати в грунт для глибокої розмови. Дощ може нагадувати про дитинство, промені руху терпіння, робочий день сенсу діяльності.
Дізнайтеся, щоб побачити гачки в невеликих речах і малювати глибину з них. Не боїться починати нескладно – важливо розробити думки, не застрягти на поверхні.

5. Умань Читання емоційних сигналів
Глибина неможлива без взаємного бажання. Вчимося читати сигнали: порожній вигляд, короткі відповіді, відволікаючи на телефон вказуємо, що співрозмовник не готовий до глибокої розмови.
Адаптивна стратегія: «Погляд, я думаю, що я перетворю розмову в неправильному напрямку. Що вас цікавить? Цей підхід показує повагу і надає можливість перенаправляти розмовою.

6. Жнівень Зосередок на мотивації, не фактів
Послухайте не тільки до чого говорить людина, але і до чого він повинен сказати. Зверніть увагу на мотивацію, почуття, сумніви після слів.
Приклад трансформації: Наскільки «Як багато миль ви працюєте?» запитайте «Чи ви працюєте для здоров’я або тому, що вам подобається?» Це питання змушує людей думати про своїх мотивів.

7. Про нас Міцність вразливості
Парадокс: це не той, хто мовчить про проблеми, які виглядають міцно, але той, хто може чесно сказати, що він болить або боятися. Вультивабельність – це форма відваги, яка будує довіру.
Психологічний факт: Дослідження Brene Брауна показує, що вразливість є основою для створення глибоких з'єднань між людьми. Коли ми поділяємо наші слабкі сторони, ми провокуємо взаємну відвертість.

8. У Мистецтво запиту на консультацію
Якщо ви попросите поради, ви покажете про розвідку співрозмовника і готовність до діалогу. Перетворює розмову в коборативний процес пошуку рішень.
Формула для ефективного запиту: У мене є ситуація і буде цікаво почути вашу думку. Навіть якщо поради не ідеальні, дуже важливо мислення разом.

3610Р. 4200Р.
9. Навігація Побудова ідей для обговорення
Цікава людина, яка знає все, але хто знає, як подумати і просити питання. Кожен день пропонує нові теми для думки.
Приклад ідеї: Я нещодавно думав про те, як соціальні медіа змінили наше розуміння дружби. З одного боку, ми можемо доторкнутися до сотні людей, з іншого боку, здається, що є менше реальних друзів. Як зробити це?

10. Майстерність відкритих питань
Закриті питання вбивають розмову, відкриті питання дають їй життя. Наскільки “Чи подобається ваша робота?” запитайте “Що дає вам найбільше енергії? й
Приклади відкритих питань:
  • Якщо ви зрозуміли, що день був успіхом?
  • «Що здивувати тебе найпершого тижня? й
  • «Якщо ви можете змінити одну річ в житті прямо зараз, що це буде? й

Практичні вправи для розвитку навичок
Вправа "Емоційна археологія": Протягом тижня напишіть три емоції, які ви відчували в день і подумайте про кожного. Це допоможе вам краще зрозуміти ваші враження та поділитися ними з іншими.

Вправа "Перетворення шаблонів": Кожен раз, коли ви хочете надати стандартну відповідь, додайте одну персональну деталь до неї. Практика з безпечними супутниками - близькими друзями або сім'єю.

Вправа "Банк відсотків": Зберігати список тем, які цікавлять вас – статті, подкасти, розмови. Оновити його регулярно і використовувати його в розмовах.

Висновки: Шлях до Генуїнової комунікації
Глибока розмова не розкіш, але необхідність виконання життя. Вони живлять нашу душу, розширюють наші горизонти і створюють справжні зв’язки з іншими. Почати невеликий: додати одну чесну деталь на вашу наступну розмову, попросити відкрите питання, або поділитися тим, що ви дійсно піклуєтеся про.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Не пропустіть ці можливості, приховавши за порожніми фразами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Глосарій
Емоційний інтелект – це можливість розпізнати, розуміти та керувати власними емоціями, а також іншими.

Активний слух - це техніка зв'язку, в якій співрозмовник повністю фокусується на динаміку, розуміння не тільки слів, але і емоцій за ними.

Вультивабельність – це готовність показати свої істинні почуття і досвід, незважаючи на можливість відхилити або не помилуватися.

Відкриті питання – це питання, які вимагають детальної відповіді і не можна відповісти на простий так чи ні.

Умпатія – це можливість зрозуміти і поділитися почуттями іншої людини, поклавши себе на своє місце.

Міжособистісна комунікація – це процес поширення інформації, думки та почуття між людьми через дієслові та невербальні засоби.

Соціальна маска - це роль або образ, який людина зношує в соцмережах, часто задумуючи свою істинну ідентичність.

Відображення – це процес мислення про ваші думки, почуття і дії, щоб краще зрозуміти себе і ваші мотиви.