10 нечутливих фраз, які роблять вас поганим співрозмовником

Стоп використовує ці фрази в розмові, інакше існує ризик назвати недобрим співрозмовником, але так само неприпустимою особою.

Якісна комунікація – основа здорових відносин як в особистому, так і професійному житті. Тим не менш, деякі фрази, навіть не розуміючи її, можуть завдати шкоди вашим відносинам і зробити вас неприємним співрозмовником. У цій статті ми розглянемо десять неактуальних фраз, щоб уникнути того, щоб зберегти позитивний і поважний діалог.

1,1 км "Ви завжди...." Ви ніколи не робили. . . ?

Узагальнення часто звучать звинувачення і може призвести до оборонного реагування. Замість конструктивного діалогу ви ризикуєте викликати конфлікт і погіршення відносин.

Чому це шкідливо?

• Зробляючи питання гірше: Узагальнення не відображають реальність і можуть сприйматися як недобрих звинувачень.
  • Підвищує рівень стресу: Співрозмовник відчуває атаку і може закрити.

Як уникнути

Спробуйте вказати свої коментарі. А замість «Ви завжди пізно», – каже: «Я відчуваю себе некомфортним, коли ви не пізнішуєте для наших зустрічей. й

“Найкраща перешкода для спілкування – це ілюзія, яка сталася.” – Джордж Бернар Шав

2. "Я не дбаю."

Ця фраза може показати байдужість і відсутність емпатії. У бесіді це створює відчуття, що Вас не цікавить почуття і думки співрозмовника.

Чому це шкідливо?

• Довіра Destroys: Співрозмовник відчуває, що його думка не важлива.
  • Створює відстань: Це може привести до охолодження відносин.

Як уникнути

Висловіть свої почуття чесно і відкрито. Якщо ви дійсно не знаєте, що сказати, "Я не впевнений, як реагувати". Чи можна сказати мені більше? й

“Emotion – це спосіб, що наш субсвідомий розум передає важливу інформацію нам”. Сусан Девід.

3. У "Ви не розумієте мене."

Такі виписки можуть зробити співрозмовник від невідповідності та відхиленості.

Чому це шкідливо?

• Передавання зв'язку: Внески до непорозуміння та відключення.
  • Підвищує рівень стресу: Створює напруженість і негативні емоції.

Як уникнути

Намагайтеся пояснити ваші думки і почуття більш чіткі. Використовуйте самодержави, такі як: «Я відчуваю себе непорозуміння, коли ви не відповіли мої думки. й

«Добра комунікація – запорука міцних відносин». - Невідомий автор

4. У Я сказав вам. . . ?

Проведення цього виду може викликати провину в співрозмовнику.

Чому це шкідливо?

• Зменшує самооцінку: Співбесіда може відчувати себе недійсним.
  • Поєднання конфлікту: Підвищена захисність.

Як уникнути

Зосередитися на розв'язанні проблеми, не розмиваючи його. «Як ми можемо вирішити цю проблему разом? й

Погляд починається з самореспекту. - Невідомий автор

5. Умань "Ви занадто чутливі."

Такі фрази можуть здаватися дерогуючим і показати недолік емпатії.

Чому це шкідливо?

• Відчуття відчуттів: Співрозмовник відчуває, що його емоції не важливі.
  • Створення бар’єрів: Мотивація закривати і уникати подальшого спілкування.

Як уникнути

Визначте інші почуття людини. Скажіть, наприклад, "Я можу бачити вас, що ви задасте". Давайте спробуємо працювати разом. «Особливості»

Умпатія є можливість побачити світ очима іншої людини. - Джон Гайдт.

6. "Я втомився говорити про це".

Ця фраза може показати небажане обговорення важливих тем і блокування сигналів.

Чому це шкідливо?

• Дестройс повідомлення: Співрозмовник відчуває, що його думка не важлива.
  • Створює відстань: Зробіть відносини прохолодно.

Як уникнути

Визначте свої почуття втоми без звинувачень. Наприклад: «Це важко для мене, щоб обговорити це прямо зараз. Чи можна говорити далі?

«Кращий спосіб отримати те, що ви хочете, щоб запитати його». - Бенджамін Франклін.

7. Про нас «Ви завжди говорите. . . ?

Такі фрази створюють враження, що ви постійно критикуєте співрозмовника, що може призвести до конфлікту.

Чому це шкідливо?

• Причини оборонного реагування: Він постійно критикував.
  • З'єднання непорозуміння: Узагальнення не відображають реальність і не може бути вірним.

Як уникнути

Зосередитися на конкретних ситуаціях і висловити свої почуття. А замість «Ви завжди говоримо занадто багато», – каже: «Я важко концентрувати, коли розмова занадто гучна. й

«Комунікація – це не тільки слова, але й невербальні кулі». Анонім.

8. У "Ви не знаєте, що ви йдете."

Така критика може підірвати довіру співрозмовника і створити відчуття нижчості.

Чому це шкідливо?

• Зменшує самооцінку: Співбесіда може відчувати себе некомпетентним.
  • Створення натягу: Підвищує конфлікт і знищує довіру.

Як уникнути

Пропонуйте конструктивні коментарі та поділіть вашу думку без судових рішень. Наприклад: «Я зацікавлений дізнатися більше про вашу перспективу в цьому питанні. Чи можете ви пояснити більше?

«Будівельна критика – шлях до зростання, не знищення». - Стів роботи.

9. Навігація "Я занадто емоційний."

Таке повідомлення може зменшити довіру і створити відчуття, що Ваші емоції не важливі.

Чому це шкідливо?

• Зменшує емпатію: Вони відчувають, що їх емоції не забираються серйозно.
  • Створення бар’єрів: Це може призвести до закриття і не довіра.

Як уникнути

Визначте емоції співрозмовника і висловіть свої почуття повагу. Наприклад, «Я можу бачити, що ви дуже турбуєтесь». Давайте спробуємо працювати разом. «Особливості»

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. - Сусан Девід.

Висновок

Комунікація – це мистецтво, яке вимагає уваги та поваги до почуттів іншої людини. Уникаючи цих тактових фраз, ви можете стати більш чутливим і зрозумілим співрозмовником, який зміцнить ваші стосунки і зробить спілкування більш гармонійним. Згадайте, що слова мають силу, і використовуючи їх правильно можуть значно поліпшити якість ваших взаємодій.

Слова може надихати, відхиляти і створювати мости або стіни між людьми. - Невідомий автор

Зрозумійте, як ви спілкуєтесь і прагнете поважного і конструктивного діалогу. Це допоможе вам побудувати сильні та довгострокові відносини на основі взаєморозуміння та довіри.