26
10 нечутливих фраз, які роблять вас поганим співрозмовником
Стоп використовує ці фрази в розмові, інакше існує ризик назвати недобрим співрозмовником, але так само неприпустимою особою.
Якісна комунікація – основа здорових відносин як в особистому, так і професійному житті. Тим не менш, деякі фрази, навіть не розуміючи її, можуть завдати шкоди вашим відносинам і зробити вас неприємним співрозмовником. У цій статті ми розглянемо десять неактуальних фраз, щоб уникнути того, щоб зберегти позитивний і поважний діалог.
1,1 км "Ви завжди...." Ви ніколи не робили. . . ?
Узагальнення часто звучать звинувачення і може призвести до оборонного реагування. Замість конструктивного діалогу ви ризикуєте викликати конфлікт і погіршення відносин.
Чому це шкідливо?
- Зробляючи питання гірше: Узагальнення не відображають реальність і можуть сприйматися як недобрих звинувачень.
- Підвищує рівень стресу: Співрозмовник відчуває атаку і може закрити.
Як уникнути
Спробуйте вказати свої коментарі. А замість «Ви завжди пізно», – каже: «Я відчуваю себе некомфортним, коли ви не пізнішуєте для наших зустрічей. й
“Найкраща перешкода для спілкування – це ілюзія, яка сталася.” – Джордж Бернар Шав
2. "Я не дбаю."
Ця фраза може показати байдужість і відсутність емпатії. У бесіді це створює відчуття, що Вас не цікавить почуття і думки співрозмовника.
Чому це шкідливо?
- Довіра Destroys: Співрозмовник відчуває, що його думка не важлива.
- Створює відстань: Це може привести до охолодження відносин.
Як уникнути
Висловіть свої почуття чесно і відкрито. Якщо ви дійсно не знаєте, що сказати, "Я не впевнений, як реагувати". Чи можна сказати мені більше? й
“Emotion – це спосіб, що наш субсвідомий розум передає важливу інформацію нам”. Сусан Девід.
3. У "Ви не розумієте мене."
Такі виписки можуть зробити співрозмовник від невідповідності та відхиленості.
Чому це шкідливо?
- Передавання зв'язку: Внески до непорозуміння та відключення.
- Підвищує рівень стресу: Створює напруженість і негативні емоції.
Як уникнути
Намагайтеся пояснити ваші думки і почуття більш чіткі. Використовуйте самодержави, такі як: «Я відчуваю себе непорозуміння, коли ви не відповіли мої думки. й
«Добра комунікація – запорука міцних відносин». - Невідомий автор
4. У Я сказав вам. . . ?
Проведення цього виду може викликати провину в співрозмовнику.
Чому це шкідливо?
- Зменшує самооцінку: Співбесіда може відчувати себе недійсним.
- Поєднання конфлікту: Підвищена захисність.
Як уникнути
Зосередитися на розв'язанні проблеми, не розмиваючи його. «Як ми можемо вирішити цю проблему разом? й
Погляд починається з самореспекту. - Невідомий автор
5. Умань "Ви занадто чутливі."
Такі фрази можуть здаватися дерогуючим і показати недолік емпатії.
Чому це шкідливо?
- Відчуття відчуттів: Співрозмовник відчуває, що його емоції не важливі.
- Створення бар’єрів: Мотивація закривати і уникати подальшого спілкування.
Як уникнути
Визначте інші почуття людини. Скажіть, наприклад, "Я можу бачити вас, що ви задасте". Давайте спробуємо працювати разом. «Особливості»
Умпатія є можливість побачити світ очима іншої людини. - Джон Гайдт.
6. "Я втомився говорити про це".
Ця фраза може показати небажане обговорення важливих тем і блокування сигналів.
Чому це шкідливо?
- Дестройс повідомлення: Співрозмовник відчуває, що його думка не важлива.
- Створює відстань: Зробіть відносини прохолодно.
Як уникнути
Визначте свої почуття втоми без звинувачень. Наприклад: «Це важко для мене, щоб обговорити це прямо зараз. Чи можна говорити далі?
«Кращий спосіб отримати те, що ви хочете, щоб запитати його». - Бенджамін Франклін.
7. Про нас «Ви завжди говорите. . . ?
Такі фрази створюють враження, що ви постійно критикуєте співрозмовника, що може призвести до конфлікту.
Чому це шкідливо?
- Причини оборонного реагування: Він постійно критикував.
- З'єднання непорозуміння: Узагальнення не відображають реальність і не може бути вірним.
Як уникнути
Зосередитися на конкретних ситуаціях і висловити свої почуття. А замість «Ви завжди говоримо занадто багато», – каже: «Я важко концентрувати, коли розмова занадто гучна. й
«Комунікація – це не тільки слова, але й невербальні кулі». Анонім.
8. У "Ви не знаєте, що ви йдете."
Така критика може підірвати довіру співрозмовника і створити відчуття нижчості.
Чому це шкідливо?
- Зменшує самооцінку: Співбесіда може відчувати себе некомпетентним.
- Створення натягу: Підвищує конфлікт і знищує довіру.
Як уникнути
Пропонуйте конструктивні коментарі та поділіть вашу думку без судових рішень. Наприклад: «Я зацікавлений дізнатися більше про вашу перспективу в цьому питанні. Чи можете ви пояснити більше?
«Будівельна критика – шлях до зростання, не знищення». - Стів роботи.
9. Навігація "Я занадто емоційний."
Таке повідомлення може зменшити довіру і створити відчуття, що Ваші емоції не важливі.
Чому це шкідливо?
- Зменшує емпатію: Вони відчувають, що їх емоції не забираються серйозно.
- Створення бар’єрів: Це може призвести до закриття і не довіра.
Як уникнути
Визначте емоції співрозмовника і висловіть свої почуття повагу. Наприклад, «Я можу бачити, що ви дуже турбуєтесь». Давайте спробуємо працювати разом. «Особливості»
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. - Сусан Девід.
Висновок
Комунікація – це мистецтво, яке вимагає уваги та поваги до почуттів іншої людини. Уникаючи цих тактових фраз, ви можете стати більш чутливим і зрозумілим співрозмовником, який зміцнить ваші стосунки і зробить спілкування більш гармонійним. Згадайте, що слова мають силу, і використовуючи їх правильно можуть значно поліпшити якість ваших взаємодій.
Слова може надихати, відхиляти і створювати мости або стіни між людьми. - Невідомий автор
Зрозумійте, як ви спілкуєтесь і прагнете поважного і конструктивного діалогу. Це допоможе вам побудувати сильні та довгострокові відносини на основі взаєморозуміння та довіри.