21
Таємниця японської довголіття Перевірено: Стародавнє прохання, що змінить життя
Відчуттєве дослідження японських вчених
Японія була лідером в кількості центарів протягом багатьох років. На островах Окінави і Гоншу відомі люди, вік яких часто перевищує сто років, зберігаючи здоров'я і чіткість розуму. Останнім часом японські вчені провели навчання для розуміння секрету центаріїв та визначення конкретних звичок та практик, які допомагають людям жити у віці до віку, залишаючись у гарній фізичній формі.
У дослідженні показало, що секрет довголіття японської мови не тільки в здоровому способу життя, але і в унікальній філософії і харчовій культурі. Місцеві жителі їдуть свідомо, незважаючи на перевищення та воліють натуральні вироби. Але крім дієти японці звертають увагу на рух, помірні вправи і щоденні практики, які допомагають підтримувати емоційний баланс.
- відео
Прості правила харчування центарів
Одним з ключових секретів японської довголіття є дієта, багата свіжими овочами, морепродуктами та натуральними продуктами. Ось кілька принципів, які японські центени дотримуються:
- Модерація в їжі (hara Hati bu)Японська намагається їсти до тих пір, поки вони не відчувають 80%. Це допомагає уникнути переїдання і зменшує навантаження на тіло.
- Невелика кількість червоного м'яса: дієта центарів переважає рибою і морепродуктами, багата здоровими жирами і мікроелементами. Японська рідко їсть червоного м'яса, що знижує ризик серцево-судинної патології.
- Регулярне споживання водоростейАлга, такі як норі та вакаме, є основним джерелом йоду, кальцію та інших поживних речовин, які сприяють довговічності та здоров'я.
- Чай як основа напоївЯпонська воліє зелений чай, який багатий антиоксидантами і сприяє імунітету. Чай допомагає організму очищати себе і захищає клітини від старіння.
- Ферментовані продуктиМісо, natto, sauerkraut - ці ферментовані продукти покращують травлення і зміцнюють мікрофлору кишечника, яка відома для загального здоров'я.
Незвичайні методи здоров'я
На додаток до здорового харчування японська практика щоденні спеціальні обряди і вправи, які підтримують їх здоров'я і довголіття.
- МалкaЦе філософія пошуку сенсу в житті і насолоджуватися кожним днем. Японка вірить, що має мету допомогти продовжити життя, а також зменшити рівень стресу.
- ТаїсоЯпонська вправа, яка здійснюється вранці і включає легкі вправи для розтягування і зміцнення м'язів. Taiso допомагає підтримувати гнучкість і активність, що особливо важливо в старшому віці.
- Прогулянка босоніж на натуральних поверхняхЯпонська віра, що контакт з землею допомагає поліпшити кровообіг і зміцнити зв'язок з природою, що сприяє загальному здоров'ю тіла.
- Медитація та дихальні практикиЩоденні медитації та практики дихання допомагають японським підтримувати внутрішній спокій, покращувати концентрацію та загальне благополуччя.
- Соціальні мережіЯпонська людина активно підтримує відносини з сім’єю та друзями, бере участь у житті суспільства, що є важливим чинником, що продовжує життя.
Як застосувати ці знання для сучасного життя
Хоча культурно-кліматичні умови Японії унікальні, багато принципів японської довголіття можуть бути успішно застосовані в будь-якій точці світу. Ось деякі поради, щоб допомогти вам прийняти японський підхід до життя і поліпшити здоров'я:
- Режим дії практики в харчуванні: Спробуйте hara hati bu підхід і зупинити їжу, коли ви відчуваєте 80% повністю. Це допоможе вам уникнути переїдання і поліпшення здоров'я.
- Додайте більше риби та морепродуктів до вашого раціону: включають рибу, багату омега-3 жирних кислот, а також водоростей, якщо це можливо.
- Замініть вуглецеві напої з зеленим чайом: Зелений чай містить антиоксиданти і допомагає в боротьбі з старінням, а також покращує обмін речовин.
- Вправа регулярно: Навіть прості вправи вранці в стилі японських тайсо допоможуть вам залишитися активним і підтримувати гнучкість тіла.
- Практика Медитація і дихальні вправи: Візьміть кілька хвилин на день для медитації або простих дихальних вправ, щоб зменшити стрес і підтримувати психічне здоров'я.
- Знайдіть радість і мету кожного дня. Як японська практика ikigai, спробуйте зосередитися на те, що приносить вам радість і значення.
Висновок
Загадка японської довголіття ґрунтується на гармонії, поінформованості та догляду за тілом та розумом. Прості принципи, такі як модерація в харчуванні, фізична активність та емоційна спокійна допомога японським людям жити довго і щасливе життя. Ці практики доступні кожному, і ви можете почати використовувати їх сьогодні. Запроваджуючи ці прості звички у вашому житті, ви можете значно покращити здоров’я та якість життя.
На прикладі індонезіанського архітектора було створено Революцію будівництва
Хлопчик з сливу створив електростанція з сміття: історія, яка надихає