Окінава - світовий центр довголіття, будинок до 319 ст.

Японія. За сотню років цей таємничий стан відірвав від зовнішнього світу. Лише наприкінці XIX століття піднялася залізна завіса, а у XX році країна стала місцем народження господарського дива. Сьогодні Японія показує інші дива. Його мешкають довше всіх мешканців планети. Середня - 82 років. Тропічна Окінава робить вагомий внесок у це досягнення. На південній частині японських островів є світовий рекордний тримач для кількості центарів.

Okinawa не є типовим японським регіоном. За 450 років ця територія була незалежною державою - Рюкю Королівство з власними законами, митними та мовними. Острів став територіальним підрозділом Японії тільки в 1872 році. Окінава є одним з найменших префекцій Земельного Сонця і єдине місце в Японії, де він ніколи не сніг.

Makoto Suzuki, кардіолог

Окінава є одним з небагатьох місць на землі, де було вивчено центени з 70-х років минулого століття. Піонером цих досліджень був кардіолог Makoto Suzuki. Його мета – поліпшити локальну систему охорони здоров’я. Практично відразу, медик зіткнувся з несподіваною проблемою: більшість своїх літніх палат не потребувала лікування. Навіть якщо вони вже 100 років.

Після опитування всіх старших термінів Окінаван виявилося, що 90% з них практично здорові. Цей дивовижний факт визначив вектор наукової роботи майбутнього професора.

- Під час моєї роботи я зацікавився генетичними факторами. Я думаю, що спадкоємність грає велику роль. Але що цікаво, що тут близько 200 000 Okinawans, які живуть в Бразилії, прямо зараз. Ми провели порівняльний аналіз і виявили, що тривалість життя Бразильських Окінаванів набагато коротше. У своїй батьківщині живуть переселенці та їхні нащадки. Так що навколишнє середовище є більш важливим, ніж генетичний компонент, сказав Макото Судукс.

- Я думаю, що є чотири фактори: харчова культура, фізична активність, система взаємодопомоги та поведінка. У разі фізичного та соціального здоров’я все більш-менш зрозуміло. Поведінка складніше. Але я впевнений, що життя Оківану, це те, що відрізняє їх від решти японців. Японці досить закриті, закриті люди. Відкрито Okinawans.

Професор Suzuki, 80, не ретилінг. Його колеги регулярно оновлюють свої архіви. На цих полицях є дані про всіх Оківанських центаріїв. Серед сотень білих файлів є персональний файл Yohena Shige.

733097

Йогена Шиж, 100

Поточне населення Мибару становить близько 200 осіб. Коли жінка народилася, в с. не було більше 30 мешканців.

до Він був твердим. Мій дід був риболовецькою, що я спійманий, мій бабуся і я продаю на ринку, говорить Йогена. Щодня перевозять рибні кошики. Я дивився, що мої ноги ще дрібні. До того ж не було проточної води - Я носила воду з школи, допомагав в саду. Я все ще роблю в будинку самостійно. Очищення, приготування їжі.

Майже весь світ пов'язаний з морем. Від будинку до берега менше хвилин пішки. На пляжі знаходиться велика частина вільного часу.

- Прогулянка по берегу щодня. Я намагаюся ходити босоніж. Навіть якщо дощ дощ, я все-таки піти на прогулянку. Ми часто збираємо тут наші сусіди. Сидіння на піску, чатування. Для того, щоб жити довго, не стати рослинним, потрібно лікувати всіх добре, спілкуватися з усіма, мати багато друзів. Я тільки, коли я їсть. Я хотів би виростити цукрову баню. У нас є вільні землі, але мої родичі забороняють мені. «Чи не пам’ятаєш, як ти?» Як ви занурилися в поле самостійно? І я думаю, якщо ви хочете жити довго, ви повинні зробити щось.

Okinawa - світовий центр довголіття. Сьогодні це будинок до 319 центарів Малої японської Окінави - світовий центр довголіття. Сьогодні тут живуть 319 центарів. Навіть криваві битви Другої світової війни не змогли запобігти цьому фантастичному показнику. У результаті битви за Окінава майже третину жителів острова загинув, більшість населених пунктів повністю знищили. Від центрального міста Наха знаходиться одна вулиця. Це те, що місто виглядало як сотні років тому.

Ямакава Фуміясу, 93

Один з найвідоміших Окіаванських центаріїв також починає свій день з важкими вправами. Щоб побачити цю незвичайну картину, потрібно бути на пляжі міста 6 ранку.

Цей невеликий пляж дуже популярний серед літніх жителів Наха. За годину до світанку вже займається група спортсменів. Як правило, цей чоловік завжди є першим, щоб з'явитися в дуже просунуті роки.

Підставка на голові є доказом виняткової фізичної форми центарської. Примітно, що він вперше виконав цю складну вправу у віці 40 років. 25 років тому пан Ямакава дебютував свій марафон.

- Я почав бігти регулярно о 55. У 65 році я побіг марафон у Назі. Досить пізно, це не так? У 69 році я дізнався про те, що у нас є змагання з відставання атлетики. Я був в ньому. Я кинув молоток і стрибати довго.

Після виходу на пенсію він почав свою спортивну кар’єру. По-перше, пан Ямакава не мав часу для спорту. Він провів більшу частину свого життя в фінансах. У Рюкую Банку пройшла кар’єра.

У Росії пенсія є кордоном активного, повного життя, в Японії ситуація відрізняється. Як учасник тісного суспільства, спрямованого на роботу після пенсії, кожна японська людина має можливість реалізувати бажання, які ще не були реалізовані до цього віку. В Японії зберігається більшість волонтерських організацій. Життя японської після своєї пенсії грає з новими кольорами. Ямакава Фуміясу є членом декількох громадських організацій. Серед своїх хобі є каліграфія, малювання, садівництво і збір каменів. Але спочатку, звичайно, спорту.

- Тепер я готовий встановити запис для старших молотків. Наступна мета полягає в тому, щоб зробити довгий стрибок на 95. Ніна японського зробив, що до. І головне сонечко йде на біговій доріжці в сто років. Але я хочу, щоб ви зрозуміли: Я не робіть атлетики для здоров'я. Я здоровий, тому що я люблю. Що я живу. У Окінаві ми називаємо це ikigai.

«Iki» означає «живо», «гай» означає «значення». Але не ціна, як у випадку сенсу життя для Європи, але сила життя, яка тримає вас живим.

Ikigai - ключова концепція філософії Okinawan. Майже кожен острівець відповідав, що він є, головна складова його щасливого існування.

Окінавани рідко звертають увагу на сенс життя, вони практично не знайомі з відчайдушністю і терпінням. На сотні років жителі острова розв’язали такі проблеми разом – за допомогою дружних об’єднань – моя. Це унікальне явище виникло спонтанно. У минулому члени Мояї надають один одному з фінансової, фізичної та соціальної підтримки. Сьогодні головним принципом таких об’єднань є спільні інтереси.

Gerontologists розглянути ikigai і moai бути унікальними компонентами довголіття Okinawan. Більшість місцевих жителів мають інші, нехарактерні особливості сучасного суспільства.

Уповільнення населення. Вони дуже спокійні про пізність, не нервують, не турбують і не тримають зло. Окінава ще має комунальну систему взаємодопомоги. Навіть в Okinawan діалекті є таке слово "yumamaru". Мару - коло. Наприклад, якщо ви побудуєте всіх співробітників компанії, ви не можете визначити, які з них є лідером. Дорожчі автомобілі в Окінаві, всі приводять однакові автомобілі. Це також прояв рівності.

Колишній банкір Yamakawa Fumiyasu прогулянку по місту на велосипеді. У скромній квартирі ви не знайдете елітних предметів. Головне значення в своєму будинку - це колекція спортивних нагород. За останні 20 років цей дід піднявся на тумбу 139 разів.

Казуйко Тайро, професор

У ХХ столітті Окінава багаторазово переживала суворі часи. Японська економічна дива обходила ці землі. До 1972 року острів під керівництвом США. Незважаючи на це, місцеві жителі зуміли зберегти традиційну систему відносин і митного характеру своїх предків. І система харчування на острові не змінилася на сотні років.

Професор Казугіко Tairo знає про кухня Okinawan. З 80-х років минулого століття навчався з наукової точки зору.

Різноманітні альтанки, овочі та соєві сирні тофу є найбільш поширеними продуктами в кухні Окінаван. На додаток до них щоденна дієта озер містить свинину і морепродукти. Наприклад, дрібно нарізана сира риба - сашимі.

Окінаван їжа дуже різноманітна. На основі балансу всіх компонентів без будь-яких екстремальних і надлишок. За 30 років науковці порівняли дієту Окінаван з раціоном мешканців інших країн. І прийшли до висновку: Окінаван продовольча система є основою здорового способу життя і довголіття.

За статистикою професора Тіро, локальні центеніари практично не страждають раком шлунка. Серед Okinawans Японія має найнижчий відсоток людей, які страждають ожирінням. Є кілька пояснень для цього. Зокрема, всі продукти харчування будуть декомпоновані невеликими порціями. Є помірна в цих місцях - стара традиція: "hara hachi bu".

«Гара» – це наше тіло, «благно», «хачі бу» означає «80%». Це означає, що ви не повинні повністю харчуватися. Завжди залишити невеликий простір. Це запорука здоров'я.

Okinawa також входить до складу Японії для споживання солі. Довгий час Таким чином, є так кілька інсультів і серцево-судинних захворювань.

Р

Йоказу Івао, 101

Йоказу Івао народився в 100 км від Окінава на сусідньому острові Кюм. Перша половина свого життя – це час твердості. Найскладніші моменти з'єднуються з Другою світовою війною. У серпні 1945 р. 30-річний артилерійський іоказу був у Манчурії, Китай.

- радянські війська просто підходили до Манчурії. Вони вистріляли в нас щодня, їх оболонки не сховали. Моя батарея була повністю бомбардована. Я був тяжко згущений і поранений в нозі. Я прокинувся в російській лікарні.

З табору в'язнів війни сильної японської відправки в Центральну Азію. До 1950 р. Окінаван збудував гідроелектростанції в радянській республікі. Йоказу ще дивує інших фраз російською мовою.

- Я думаю, що мій найбільший секрет - моя родина. У мене є сім дітей, 30 онуків і 40 онуків. Я не пам'ятаю імен деяких з них, але вони ніколи не забувати про мене, подбати про мене, підтримувати мене, постійно приходять до відвідування. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

За даними геронтологів, соціальна ізоляція викликає шкоду літньому віці, порівняному з курінням. Зручна сім'я і широкий спектр контактів може продовжити життя людини. Боротьба з самотністю стає однією з правил довголіття Окінаван.

Проста консультація: життя без часу. Не боятися пропустити щось. Але в той же час дотримуватися певного ритму. Важко кажучи, дотримуватися режиму. Важливі сильні соціальні зв’язки та комунікації. Всі наші вихованці багато спілкуються з родичами, друзями. І, нарешті, ikigai - вам потрібно мати активність або хобі, який радує вас щодня, приносить задоволення і дає додаткові роки життя.

Здоровий, активний і щасливий вік є результатом щоденних зусиль. Генетика і хороша спадщина грають важливу, але не домінуючу роль. Це означає, що тривалість життя практично у всіх руках. опублікований

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: проект.moya-planeta.ru/pravila_zhizni_stoletnego_cheloveka_okinava/