Спочатку. Жінка загинула в невеликому японському містечку. На деякий момент вона відчувала свою душу, залишаючи її тіло, закріпивши вгору і з'являються до духів її предків.
У голосі попросив її:
- Хто ти?
- Я дружини мера, вона відповів.
- Я не запитую, хто твій чоловік. Покажіть мені, хто ви?
- Я мати чотири. Я вчитель школи.
- Чи можу я попросити вас, скільки дітей ви маєте або де ви працюєте?
І пішов вона до тих пір, поки вона сказала: "Я той, хто прокинувся щодня, щоб допомогти родині і навчити дітей в школі." Вона потім повернулася до свого тіла і хвороби відступають. Вона знайшла її ikigai.
Японка поняття «кігай» досить важко перевести на російську мову, але грубо можна розшифрувати як «що дає сенс життя, що змушує нас прокинутися щодня з радістю». Іншими словами, ikigai є східним елегантним і компактним визначенням Вашого основного інтересу, бізнес, який приносить радість вашому житті.
Незважаючи на те, що японська Окінава вдалося зробити цю концептуальну частину своєї філософії, це не те, що ikigai абсолютно невідомо на заході. Ми зустрілися з нашими послідовниками, особливо серед тих, хто досяг багато в житті.
«Ми не можемо чекати до ранку, щоб повернутися до роботи». Вільбур Райт, винахідник літака.
«Чи любиш тебе. Це безумовно призведе до успіху! Щоранку я подивився на себе в дзеркалі і сказав: Якщо сьогодні був останній день мого життя, хочу, щоб зробити що я сьогодні? І якщо відповідь на багато днів поспіль не було, то потрібно змінити щось. Steve Jobs, Генеральний директор компанії Apple.
Це інтерес до життя, прагнення негайно почати свою роботу і виконувати її найкращим чином дає людям почуття власної гідності, почуття задоволеності і сенсу життя. Ці люди, які знають їх ikigai, ненасичені з депресії, вони залишаються оптимістичною про життя і не схильні до руйнівних звичок. Тому для всіх, хто хоче жити довго і значуще життя, важливо знайти причину, щоб отримати вранці.
Як знайти ikigai?
Відкриваючи свій головний бізнес, ймовірно, зажадає значним інвестиціям часу і енергії. Ви повинні зробити значуще і важливе рішення, і це гордість, що багато людей розуміють необхідність її занадто пізно. Ви починаєте шукати ikigai, швидше за все, ви починаєте відчувати себе спокійно і зміст з вашим життям. Ось деякі питання, які допоможуть вам в пошуку:
- досягнення. Які досягнення у вашому житті ви вважаєте найбільш цінними? Візьміть шматок паперу і напишіть 2-3 речі, які ви дійсно горді. Це може бути гарною початковою точкою для пошуку ikigai.
- Знання. Які ваші знання та навички? Що ви вважаєте себе експертом? Що ви щасливі говорити про те, на якій тему ви читаєте літературу? Які сайти ви відвідуєте найбільш часто у вільний час?
- Почуття. Робота в галузі, в якій ви розумієте, є запорукою успіху кар'єри. Якщо ви хочете бути щасливими, зробіть те, що ви любите. Ваш ikigai не піклується про успіх вашого бізнесу, якщо він заповнюється радою у вашому серці. Це те, що потрібно звернути увагу першим.
- Самооцінка. Де ви бачите себе в мрії? Ви викладач, юрист, мати, вчений, видавець книги, фермер? Можливо, це ваша оцінка вашого майбутнього, який може стати лінзою, яка допоможе зосередитися на всіх ваших зусиллях.
- Особистість. У світі немає ідентичних людей, і абсолютно різних видів робіт підходять для різних осіб. Знаючи свій тип особистості, ви будете розуміти, чому деякі заходи приносить вам велике задоволення, а інші не доторкнутися до одного рядка вашої душі.
Ви можете використовувати ikigai і спеціальну карту, яка показує, що ваш головний бізнес знаходиться на перетині того, що ви хочете, щоб більшість і що краще.
Остаточний тариф
«Ви повинні знайти те, що ви любите. Знайди свою улюблену роботу так само, як і кохану людину. Робота буде дуже велика частина вашого життя і єдиний спосіб отримати реальне задоволення від роботи, щоб зробити це ідеально, знаючи його. Єдиний спосіб зробити свою роботу, щоб любити її. Якщо ви ще не знайшли свого улюбленого бізнесу, то збережемо сюрприз. Не перестайте шукати, поки ви не знайдете. Як і все інше в серці, ви дізнаєтеся, що ви шукаєте. А як і з будь-яким великим зв'язком, ваша пристрасть до роботи дозволить збільшити час. Так виглядає і не відпочивати, поки ви не знайдете. 浜у 涓 蹇
Джерело:talumala.com
Джерело: /users/1077