Моя дочка має limping математику, знайдений приклад для виявлення її краси предмета

«Правильний вигляд математики розкриває не тільки правду, але бездоганна краса». – Бертранда Руссел Краса математики – це не просто фігура мови, але і науковий факт. Довести це, вчені з Університету Едінбург оцінили роботу мозку в математиках, які шукають елегантні математичні формули. Виявилося, що мозок сприймає їх таким же чином, як красиві картини, музика або вірші.

Моя дочка має limping математику, знайдений приклад для виявлення її краси предмета р.

Сума чисел від 1 до 100 німецького математика, фізика та астронома Карла Гауса з дитинства мала надзвичайні здібності. Під час своєї школи він здивував своїх вчителів.

Моя дочка має limping математику, знайдений приклад для виявлення її краси предмета

Так, один день, вчитель Карла вирішив довго тримати дітей. Він просить їх знайти суму всіх природних чисел від 1 до 100. Щоб здивувати вчителя, гаус справляється з завданням дуже швидко, знайдіть гарний візерунок, який ще використовується нами в усному обліковому записі.

1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + + 48 + 49 + 50 + 51 + 53 + 96 + 96 + 97 + 98 + 99 + 100

Дивись уважно і намагайтеся вгадати, що може бачити молодий геній. Хлопці згрупували цифри наступним чином.

1 + 100) + (2 + 99) + (3 + 98) + (4 + 97) + + (48 + 53) + (49 + 52) + (50 + 51)

50 кс 101 = 5050

В кінці він отримав 50 пар чисел, сума кожного з яких легко побачити - 101. Так сума натуральних чисел від 1 до 100 5050. Простий і елегантний рішення!

Після того, як він розвив криву, яка чітко показує розподіл ймовірностей. Це безпосередньо пов’язано не тільки з академічною наукою, але й нашим повсякденним життям. Поставимо 40 людей у своєму класі. Якщо ви зробите графік, де на осі x буде рости в сантиметрах, а на вісь буде кількість студентів з певною висотою, то він візьме форму вигину Gauss (так званої "точка"). Чим більше людей є, тим більш точний і симетричний графік буде. Це просто!

Багатозастосування чисел, що складаються з одиниць самостійно Багатомовно однакова кількість одиниць і в результаті ми отримуємо набір чисел, які слід виглядати більш уважно. Наприклад, 1111 х 1111 = 1234. У321 р.

Як бачите, результат складається з двох дзеркальних половинок, а точка симетрії в ній відповідає кількості одиниць. Знаючи це, 111111111 від 111111111 можна легко розмножувати без калькулятора і підрахувати в стовпчик. Просто напишіть цифри від 1 до 9, а потім однакову послідовність у зворотному порядку. Математика цікава і красива!

Кількість переглядів: 123456789 Якщо вам помножити кількість дев'яти послідовних цифр, то ще один цифр від 1 до 9, ви отримаєте чудовий результат.

У кожному випадку буде набір дев'яти цифр, що відповідають останню множиці і нулю в ручному місці.

Багаторазове число на 8 або 9 і додати ще одну цифру Як видно на першому фото, помножуючи числа 1, 12, 123, 1234 і так далі від 8 можна досягти дуже чудових результатів. Можливо, тому що 8 є ознакою нескінченності. Але дев'ять не блискуча гомілка. І вона має кілька сюрпризів в магазині.

На відміну від тих же чисел до 9 і додайте 1 до 9. Результатом є комплект одиниць і нуль. У той же час кількість одиниць завжди відповідатиме номеру з + знаком. Наприклад, 12345 х 9 + 5 = 111110 (+5 і п'ять нульових юнітів у відповідь).

Це лише кілька прикладів краси і симетрії математики. Немає нічого надприродного в них - звичайні математичні дії, за допомогою яких можна отримати не менше красивих номерів з красивих наборів чисел.