За нужна нужна

Багато людей часто дивують, чому нам потрібна математика. Нерідко ця дисципліна включена в обов'язкову програму університетів і шкіл кладе людей при втраті. Ця перплексність виражається наступним чином: Чому я повинен бути людиною, яка майбутнього (або поточного) професії не буде пов'язана з проведенням розрахунків і використанням математичних методів, знаю математики?

Як використовувати це в житті? Таким чином, велика кількість людей не бачать жодного сенсу для себе в опануванні цієї науки, навіть на елементарних засадах. Але я вірю, що математика, або скоріше, навички математичного мислення, необхідно для всіх. У цій статті я поясню, чому я впевнений. По-перше, я покажу вам, чому ця дисципліна, як наукові знання та метод, потрібна в цілому і де її місце в системі всіх природничих наук і як вона застосовується на практиці.

Якщо ви вже знаєте це, але все ж дивно, чому потрібно вивчити цю дисципліну особисто, то приступайте відразу до другої частини статті. Я поговорю про те, які особисті якості математика допомагає розвиватися, і що ви втратите, якщо ви відмовтеся від цього предмета, принаймні на базовому рівні.

Місце математики в системі науки

Математика – фундаментальна наука, методи яких активно застосовуються в багатьох природних дисциплінах, таких як фізика, хімія та навіть біологія. У себе це поле знань працює над абстрактними відносинами та відносинами, тобто суб’єктами, які не самі собі щось матеріал.

Тим не менш, одна математика вводить поле будь-якої науки світу, вона відразу втілюється в описі, моделювання і прогнозування досить специфічних і реальних природних процесів. Тут вона знаходить м'якоть і кров, що витікає з вени ідеалізованих і відданих від життєвих формул і розрахунків.

Математика - інструмент знання світу

Це точну науку, яка не переносить довільної інтерпретації та спекуляції. Це втілення порядку і жорсткої логіки. Це допомагає зрозуміти світ навколо нас, щоб дізнатися більше про його закони, оскільки ці закони підлягають тому ж порядку, що переважає математику!

Мова, яка природа говорить, ми можемо успішно перевести на мову математики і зрозуміти структуру взаємозв’язків будь-якого явища. І як тільки ми формалізуємо ці з'єднання, ми можемо побудувати моделі, прогнозувати майбутні стани явищ, які ці моделі описують, тільки на папері або всередині пам'яті комп'ютерів!

Ейнштейн, коли запитав, де його лабораторію, посміхалися і вказували на олівець і паперовий лист.

Його формули теорії релятивності були важливим кроком у шляху розуміння Всесвіту, в якому ми живемо. І це сталося до того, як людина почала вивчати космос і тільки потім експериментально підтвердило правильність рівнянь великого вченого!

Застосування в моделювання та прогнозування

Завдяки застосуванню математики, ми не повинні проводити дорогі та життєві експерименти, перш ніж реалізувати будь-який комплексний проект, наприклад, в космічній розвідки. Ми можемо розрахувати заздалегідь параметри орбіти космічних апаратів, запущених з землі, щоб доставити астрономи на орбітальну станцію. Математичні розрахунки дозволять не ризикувати життя людей, але оцінити заздалегідь всі параметри, необхідні для запуску ракети, забезпечення безпечного польоту.

Звичайно, модель полягає в тому, що вона не може враховувати всі можливі змінні, тому є катастрофи, але все ж вона забезпечує досить надійні прогнози.

Ви можете побачити варіант математичного розрахунку всюди: в машині ви приводите, в комп'ютері або в портативному пристрої, з якого ви читаєте цю статтю. Усі будівлі та споруди не згорнулися під власною вагою через те, що всі дані, необхідні для будівництва, були розраховані заздалегідь за формулами.

Медикаменти і медичні засоби також існують завдяки математики, яка використовується, в першу чергу в оформленні медичних виробів, а по-друге, при аналізі даних про ефективність конкретного лікування.

Навіть прогноз погоди не завершується без використання математичних моделей.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Без неї світ буде дуже різним.

Чому потрібна математика? Які здібності вона розвивається?

Ми знайшли, що математика є однією з найважливіших досягнень культури і цивілізації. Без цього, розвиток технології та знання природи буде неприпустимо. Ну, нехай це точне наука є дуже важливим для людства в цілому, але чому це потрібно? Що подарувати мені?

Математика розвиває розумові здібності

Математика дозволяє розвивати важливі психічні якості. Ці аналітичні, дедуктивні (можливість узагальнення), критичні, прогнозні (можливість прогнозування, подумати кілька кроків вперед) здібності.

Також ця дисципліна покращує здатність абстрактного мислення (як це абстрактна наука), можливість концентрувати, тренує пам'ять і посилює швидкість мислення. Ось скільки ви отримуєте! Але в той же час ви або ваші діти можуть втратити багато, якщо ви не звертаєте увагу на цю тему.

Якщо говорити більш детально і працювати з певними навичками, то математика допоможе людині розвивати такі інтелектуальні здібності:

• Узагальнення. Розглянемо приватний захід як прояв загального порядку. Можливість знайти роль приватного в цілому.

• Можливість аналізу складних життєвих ситуацій, вміння приймати правильне рішення проблем і визначатися в умовах важкого вибору.

• Уміння знайти візерунки.

• Уміння думати логічно і причинно, правильно і чітко формувати думки, зробити правильні логічні висновки.

• Здатність думати швидко і приймати рішення.

• Уміння планувати вперед, можливість тримати на увазі кілька послідовних кроків.

• Концептуальні та абстрактні навички мислення: можливість послідовно та логічно будувати складні поняття або операції та тримати їх у свідомості.

Важлива точка: вищевказані якості розвивають не тільки проблеми вирішення проблем з різними напрямками математики: тригонометрія, теорія ймовірності та ін. Ви не повинні знайти навчальні посібники з проблемної школи на цих предметах, якщо ви хочете підвищити ці здібності.

Я говорю тут не тільки математика як конкретна наука, але скоріше за все ті галузі знань, де застосовується математичний метод і де прецизія, порядок і логічна переважна. Для розвитку деяких якостей інтелекту, вивчення точних наук, розв'язання логічних головоломок і навіть деяких інтелектуальних ігор підходять.

Прийміть, що вам ближче і цікавіше, не потрібно змушувати себе навчати нудні підручники, головне - це те, що ваша голова працює, щоб завдання вимагають шукати нетривіальні рішення і точність аналізу. Я пишу про це так, що я можу зрозуміти, що я маю на увазі.

Габаритний зображення

Математика необхідна для розвитку дитини!

Для розвитку дитини особливо важлива математика. Він встановлює стандарт для правильного, раціонального мислення для життя! Це дає величезний поштовх до психічного розвитку.

Я навіть не знаю, що інший шкільний предмет здатний підвищити рівень психічного зростання особистості так само, і надання такої допомоги для інтелектуального розвитку в більшій мірі дорослого віку. Я не маю на увазі математику тільки як предмет, алгебра або арифмететична, я маю на увазі застосування математичних методів в цілому, включаючи фізику, геометрію, комп'ютерну науку і т.д.

Математика організовує, організовує та оптимізує Ваше мислення.

Я починаю цю точку з відомим диктом Ломоносова, великим вченим, який досяг успіху як в природній науці, так і в гуманітарних умовах - рідкісний випадок універсального розуму. Він сказав: «Математика повинна бути навчена тільки тоді, щоб вона кладе розум на замовлення. й

Математика навчає тих психічних якостей, які формують каркас і скелет всіх ваших думок! Це в першу чергу логічні здібності. Все, що організує всі ваші думки в когерентну систему концепцій і презентацій і зв’язків між ними.

Сама математика – це епітомія природного порядку, і це не дивно, що вона регулює вашу думку. І без цієї неординарної логіки в голові людина не здатна вивести правильні логічні висновки, порівнювати концепції різних видів, втратити можливість звукового аналізу і аргументування. Що може привести до явища «холоди в голові»,плутаності в думках і причинах, струганої аргументації.

Таку людину легко вводити в оману, що насправді зазвичай буває, так як він не здатний розкрити чітке порушення логіки в виписках всіляких шахраїв і charlatans (другий досвід з пірамідами в нашій країні говорить про те, що величезна частина людей вважають, що вони не потрібні математики). Знання математики не дозволяє обдурити!

Так це не просто розрахунки та формули, це перша з усіх логіки та замовлень! Це сукупність правил і функцій, які роблять Ваше мислення послідовним і логічним. Це впливає на вашу здатність на причину, формулювати думки, утримати складні поняття у вашій голові та будувати або непристойні стосунки.

Чому потрібна математика?

Що обов'язково приїхати в зручний, навіть якщо ви збираєтеся досягнути успіху на основі деяких гуманітарних дисциплін, так як логіка, навички системного мислення і вміння формувати складні теорії дуже потрібні. Без цього, це не наука, але дієслова.

Я чув про геніальні юристи, які крім юридичної освіти, отримані, крім фізичного та математичного навчання. Це допомогло їм, як добрі шахи, будувати комплексні комбінації оборонних опцій в суді, або винахідливих розумних способів взаємодії з законодавчою основою і придумати всілякі розумні та нетривіальні рішення.

Звичайно, отримати спеціальну освіту профілю в математики не потрібно, навіть, на мій погляд, зайве, якщо ви не збираєтеся працювати в цьому полі. Але опанувати цю дисципліну на базовому рівні шкільної освіти та елементарних курсів університету, я вірю, кожен повинен і може.

Не думайте, що це не дає вам природа, що ваше покликання є людськими і ви не зможете навчати певних предметів. Коли хтось говорить, що він має гуманітарний розум і, отже, він не може розраховувати, читати формули і вирішувати проблеми в принципі, як якщо він не хоче, то знаю, що це таке елегантна спроба обґрунтування того, що математичні здібності не розроблені. Не їх відсутність! Але тільки ті навички, з якихось причин не отримали належного розвитку.

Людина розуму – універсальна, призначена для вирішення різноманітних проблем. Звісно, ця заява має свої межі: кожна через особливості його ненависних і набутих властивостей мислення має певні нахили для вивчення різних наук. Крім того, спеціалізація часто вимагає знань про одне: важко бути відмінним математиком, хіміком, юристом, вчительом в одному (не всі з нас є Ломоносов). Ви завжди повинні вибрати щось.

Але основні навички математичного мислення можуть оволодіти всім! Для деяких це буде просто складніше, для інших це буде легше. Але кожен може. І як я сказав, що необхідно для збалансованого розвитку вашого розуму. З чого вас цікавить, наприклад, література або психологія, це не слідувати за тим, що вам не потрібна математика і вам просто природа не в змозі опанувати її принаймні якось!

Не виключено інше, але, навпаки, гармонійно доповнюється. «гуманітарний погляд» в контексті неможливості опанування точної науки – це лише одна велика нечудовість і спроба виправдати небажання оволодіти навичками, які дають більш складність, ніж інші.

Чому потрібна математика в житті і в роботі?

Математика корисна в бізнесі. Але, можливо, професія, яку ви розглядаєте, як ваш майбутній покликання не буде включати розрахунки, формули, комп'ютерну науку або аналітику. Або ви не використовуєте його в роботі.

Але все ж це не означає, що це завжди буде так. Ви можете змінити свою професію. Або ви будете дуже втомилися від того, що ви вирішили почати свій бізнес (що відбувається досить часто). Організація незалежного підприємства вимагає розрахунку, прогнозування та аналізу. Ви, як керівник нового бізнесу, буде потрібно володіти відповідними навичками, не все можливо делегувати працівників своєї роботи в будь-якому випадку, необхідному контролінгу.

Без підтримки у вигляді математичних методів прогнозування, моделювання та аналізу (принаймніший рівень, в залежності від того, який бізнес ви маєте), важко досягти успіху в організації власного бізнесу. Я можу сказати, що, як правило, випускники технічних і математичних університетів досягають найбільшого успіху в бізнесі.

Це не тільки знання деяких спеціальних методів розрахунку, оскільки він ніколи не пізно, щоб оволодіти його при необхідності. Ключові слова в певній організації розуму. Бізнес – це високо замовна система, будівництво якої вимагає свого творця певних інтелектуальних навичок, структурованого мислення, можливості узагальнення та розв’язання відносин. Вивчаючи точну науку, як ви знаєте, розвиваєте ці навички.

Висновок

Математика та інші точні науки дуже важливі як для розвитку людства в цілому, так і для інтелектуального вдосконалення конкретної особистості. Звісно, збалансований психічний розвиток індивіда має на меті не тільки точну дисципліну, але й гуманітарну дисципліну. Читання якісної літератури, наприклад, є важливим, якщо ви хочете розвиватися.

Але що самоті не вистачає. Я хотів би доповнювати формулювання добре відомої заяви: «Якщо ви хочете стати розумними, вам потрібно прочитати багато», додавши: «і зробити математику». В іншому випадку ефект просто читання книг буде як тіло без скелета або будівлі без каркасу. Без іншого складно.

Саме тому багато людей, незалежно від того, наскільки добре вони розуміють свою предметну площу, страждають на плутанину і відсутністю примушеної обрізки, і багато авід математиків і техніків зафіксуються в світі абстрактних формул і розрахунків, втратити дотику з реальним світом.

Золоте правило полягає в тому, що все добре в модерації, багато гармонійно розвинених розумів, універсальності на найбільш базовому рівні! Всі книги та математика разом! Це не сермона для слави любителі, ні, у вашій спеціалізації ви повинні бути професіоналами і вузькоспеціалізатором, експертом у вашій галузі. Але як для Вашої базової ерудиції, так і знань, потрібно трохи всього.

Енергетика грошей: Чи варто давати чи запозичувати гроші? 12 Вправи для концентрування 1918 р.

Я вірю, що ідея шкільної освіти і навчання в елементарних курсах університетів відповідає цьому принципу універсальності (тільки ідея того, як це реалізовано в практиці, я не даюся спекулювати). Я був надзвичайно негативним про зміцнення спеціалізації первинної та вторинної освіти, бджільництва, що зростаюча фізична особа повинна бути надана якомога більше з різних територій, а коли він отримує його, давайте вибрати, що найближче до нього!

Автор: Микола Перов

Джерело: nperov.ru/razum/zachem-nuzhna-matematika/