Світлана Бугоркова: Кожен вибирає своє життя.

Світлана Бугоркова. Народився у 1953 році, закінчив Ленінградський гірничодобувний інститут, працював у полярному геологорозвідувальному навчанні, потім в Всеросійському науково-дослідному інституті геології та корисних копалин Світового океану. А потім життя смішний, в психіатричної лікарні Святого Миколая Чудотворець. Інженер. Пансіонат. Я все ще працює в лікарні. Іспанські курси.

Життєрадісна життя. Здавалося б, що все добре йде: дочка виросла і міцно стоїть на ногах. Я ще міцний. Живий і радісний.

Але радість була недовговою - в 2011 році був інсульт. В результаті частковий парез ноги. У санаторії проживала два місяці. Потім тривалий процес відновлення.

Життя з ліжкою некомфортно, але це можливо, тільки нудно. Робота в будинку, будинок працює. А потім дочка повідомила, що вона ходила на шляху Святого James (El Camino de Santiago) від Roncesvalles до Santiago de Compostela. Альона.

Перша реакція шокує. Тоді я дивився фільм “The Way”, читати “Дієї магії” Павла Коельго. Я в Інтернеті. Я прочитав все, що я знайшов про те, як наші земляки подорожували.

Думка Шляху міцно в моїй голові. Я думав і мріяв про нього. Це рік. Не відійшов. Вирішені не перенести більше і згорнути на пригоду.

Вона вибрала португальський маршрут від Валенс (Португал) до Сантьяго-де-Компостела. всього 120 км. Це майже рік. Я зробив маршрут. Я купив рюкзак, походи взуття, куртку. Дякуємо за те, що єдина людина, яка підтримала мене. Решта, колеги, друзі, знайомства, подивіться на мене з сумнівом - ви в "дівчина" розум? Я повинен бути в лінії для тестів.

Але кожен вибирає своє життя. Я купив квиток в Порто заздалегідь. Збираючи рюкзак, ретельно зважені футболки, тапочки та інші необхідні речі та предмети. Я закінчився шістьма фунтами, 10% моєї ваги. Все, що вам потрібно. Ковбаса, тушкована, супи і каша в мішках, чай, кава, тріски, солодощі не брали. Зміна льону, пара футболок, шортів, Панама, монітора артеріального тиску.

І є також весняне загострення - всі з'єднання боре, нічого важче, ніж чашки-поні не вдалося піднятися. Але що ми робимо? Придбаний квиток, рюкзак упакований, стрижка "лака після тишу". В цілому: не було, що станеться. Que sera séra.

Ось X година. Вчора мій дочка прийшов з Москви, щоб побачити. Я отримав сюрприз в Сантьяго. Я радий тебе. Я уявляв за мить: Я прийшов до Сантьяго-де-Компостела до площі Обрадоріо до Собору, і моя дитина зустрічає мене: «Привіт, Мати. й

У аеропорту раптом виявилося, що з Дюссельдорфа до Штутгарту потрібно дістатися на поїзді. До послуг гостей всього 4 години. Але немає способу назад - я вирішив, що я зустріюся з ним на місці. Вони сказали до своєї дочки, тримаючи дошку в одній руці, і тонометр в іншому (обов'язковому атрибуту в сучасному житті), Я пішов в невідомий: де ми знаємо, і ось чому. . й

Подорож на чотири поїзди на дорогах Німеччини без знання мови. Хороші люди допомогли: молодий священик допоміг купити квитки в поїзді вендінг машина, покласти їх на поїзд і викинути їх в потрібне місце; деякі випадкові жінки запропонували поїзд в аеропорт. З невідомих причин затримали літак в Порто. Я зробив все.

У Порто вона отримала паспорт скрипки в соборі (Кедрал Се), купила залізничний квиток в Валенсію, викопану каву (за традицією пігми) в патологічному кафе Majestic, пройшовши до улюблених місць красивого міста. Я купив дерев'яний персонал. Я не мене, це мій Тітка, яка виглядала мені.

Я отримав Валенка (Португал) і відразу побачила перші паломіри, після чого мій перший укриття albergue Teotonio. Двоярусні ліжка і дівчата в одному номері. Це перший раз в житті. Багато людей. Він добре сховав, хропіння не турбувати його, хоча дядько занурився як джейро трубка.

01.05.2014р.

Вранці я пішов в ганку, щоб вирішити, куди піти. Пилгром з Португалії прийшов і віддавав дозрілий яблуко. Він був несподіваним і дуже рухомим. Ми побажали один одному хорошу подорож. Я дам яблуко, покласти на рюкзак і пішов після жовтих стріл. З цієї точки зору, мої очі відкриваються, і все, що я шукав у світі з моїми очима широкій відкритій і щасливій.

Тепер це все до мене. Я проїхав соло до, як туристичний. вона була палом. Дорога привела до пагорба, через фортецю воріт, через спальне місто. Зрозуміло, люди поспішають до свого ранкового бізнесу. Невелика потроху вона досягла місту над річкою Мігно. Іспанія на іншій стороні. Я спеціально вибрав початок шляху від Валенка: Я дуже хотів перехрестити кордон з ногами. Не перемістити, не літати, але для переміщення. Уві сні прийшла правда - перетнула кордон. Goodbye Португалія, hello Іспанія. Сейф входив в місто Туі, знайшов альберге.

Перша переправа була близько 5 км, тепла. Вперше в моєму житті я пішов з рюкзаком, частини тіла добре погані, мої суглоби не боляче, я не відчуваю втомився. Я пішов в місто, подивився на собор, мав вечерю, купив оболонку - необхідний атрибут pilgrim.

Поповніть і залиште вранці. Як завжди, прямо і зліва, на стрілках. Не було дощу, а сонце було повільно. У евкаліптному лісі завершився асфальтобетонна дорога. Пільгрім зловив і перезахоплений, учні з Барселони росять в годину. Прогулянка дуже добре і радісно. У лісі стежка перетворилася на таку грязьову пуделю: вона була страшною для перехрестя, боялася слигати, падати і лягти, подрібнити рюкзаком. Але раптом з'явився два німецькі жінки мого віку, які поширюють допомогу. Ми зустрілися. Я отримав в кафе, там відпочивають паломани, відверта кава, сік, пиво. Я відверта кава з молоком і їсти смачний сендвіч. Довгий прогулянку по промисловій зоні, сонце було спекотним. На в'їзді в Пор'єо (O Porriño) зустрілися вже знайомі німецькі жінки, запропонували провести ніч в пансіонат. Ми пообіглися разом, відвертали пляшки вина, і відставили.

02.05.2014р.

Німці вийшли перед темним. Сніданок з португальськими циклами. Чудова подорож по місту сну. Зіткніть і перезавантажуйте знайомі і не дуже знайомі пігми. Пройшов як хвойники, циклісти, одягнені в синій, потім в зелений, потім в жовтий. У групі 100 студентів пройшли. Добре, я даю спати під парканом, взяв всі сидіння в альбергу. Але вона досягла Моса, де планується провести ніч. Я чекав в першу чергу. Сісти на відкритому вікні, як мача на балконі, так і в минулих ролях бісігринів (пігми на велосипедах), підуть паломори, верхні коні. Підійшов народ. У день був прокат на захід сонця.

Сидіння на сходинку до дука з дівчиною з Німеччини, Габі. Вона м'яко скошувала її кукурудзяні лапки і мрійно сказав, що її мета була Фіністер. Сісти на рано. На ніч вона майже вбита португальська бісіграно. Висувні двері в нашому номері не зафіксовані, але просто відокремили коридор від частини приміщення, де була обідня кімната. З іншого боку дверей був столик, вздовж столу на підлозі влаштувався на нічний бісіграно. На ніч пішов до туалету, і назад, забуваючи, що необхідно «прогулятися і залишити», ступила прямо і вдарив паркан. Вона почала падати. Вражений: тепер «і» падає на людину і дробиться. Я спробував зберегти його з осушувачем "допомогти мені, допомогти мені." З іншого боку, ми чуємо деяку гуру. Я відчуваю, що "і" не падає - двері вражають щось. Я чекав. Я думаю, що це океї. І швидко, швидко до ліжка.

03.05.20.14.

Ми покинулися і мали сніданок в кафе навпроти Альберги. Повернутися назад. По дорозі вгоруhill через евкаліптовий ліс. Ви подихаєте повною грудьми, і не вистачає легень. Я прогулявся поодинці і насолоджуючись повітрям, тишею, лісом.

Я зустрілася з російською людиною Андрієм, досвідченим пігмом, який пройшов більше одного шляху. Цього разу він пішов з трьома дітьми: дівчина з 13 років і хлопці 11 і 9 років. Іспанка і життя в Індії. Вони побажали один одному хороший спосіб, і вони з'явилися в світлі.

Поблизу Червоноделья хтось говорив англійською мовою. Дивлячись, хлопець з дівчиною. І вона говорить щось російською мовою. Юлії з Москви та Ігоря з Воронезьки виходили з Порту. Червоноделья обідала разом. Ми були тільки в кафе, ведучі подарували нам смачну і недорогу їжу. У нас була пляшка вина.

Я пішов до Альберга. Багато знайомих людей: 75-річний німецький Йочим, Андрій з дітьми, дівчата-студенти з Порту. Я бачив місто. Увечері ми сідаємо і подаємо з Андрієм на площі перед Альбергою. Ми пішли на ліжко рано. Я розповідаю дівчину, яка була спати в наступному ліжку, «Я радий тебе там». "Чому?" вона просить. «Нехай буде хропіння над вухо». Ми сміхалися.

04.05.20.14.

Він вийшов "Не їсти". Як і звичайно, вони половили і перезавантажити молодий і не так, навіть п'ятирічний пігма зустрівся з батьком. Я був окремо. Найкрасивіші і найпривабливіший час соліту: невідомі і пригоди і диви Невеликі дива, але шахта. Нарешті, в ресторані «дорожний» пройшов сніданок. Він отримав більше задоволення. У лісі плавно пропускають дорогу, а в лісі вгору і вниз. Коли я слухав Аркаду, до наступного альберги.

Двомісний номер. Розкіш! Вечеря в с. в першому ресторані. На ганку три чоловіки говорять, одна з них, товста людина з одним зубом, співаючи в поганому голосі. Всередині жінки вже очищали, але обсмажують салат, паелла, вино. Один з них говорить, Там, на вулиці, Антоніо, він з Севільї, співаючи фламенко. Для музики. Мене з Росії. Антоніо відразу почав співати фламенко, надаючи на тему Каміно, ведучий приніс десерт - шматок святкового торта. Вимкнено День матері.

05.05.20.14.

Мій номер, зліва після темного. Я запакував рюкзак. Власник приймав його до наступного альберга в Понтівдра. Я був сніданком і пішов на дорогу. Добре, що я не мав рюкзака. Сходження в ліси були дуже крутими. Сонце стає більш яскравим і гарячим. Група дуже літніх англійських з рюкзаками, в яких швидко подається пляшка води. Вони мають таку екскурсію: вони пройдуть в п'ять кілометрів світла, а потім на автобусі.

Каме в альбергу в Понтівдри. Прибув рюкзак. Alberge є муніципалітетом, великий, з 60 місць. Багато людей. Перші дзвінки з'явилися - тепер я реальний пігма. Я зробив це, як люди зробили це. Вона поділилася знаннями з іншими людьми. Уві сні тихо, ніжно приховує.

06.05.20.14.

Як заплановано, я залишився в Понтівдри на один день. Повільно пішли в готель, де я забронюв номер. День вільний, але я хотів переїхати. Прогулянка по звичних місцях Місто дуже красиво. У кав’ярні зустрілися з пігми Анною та Олександром з Санкт-Петербурга. Ввійти, говорити. Я пішов на вечерю з тим, що Бог відправив. Бог відправив кролика рисом і овочами. І вино. І Wi-Fi. Я сиджу довго, до темного. У день закінчується.

07.05.20.14.

На початку, після традиційного хруасана і кави, вона пішла на все ще спальне місто. Suburb - виноградники - ліс. Складання. В лісі, на виделці, є кучерява краса. Я в смішному настрої: "Хі!" Чи не ви очікуєте мене? ?

"Ви, - каже він. - "Го, є всі ваші зібрані." Як я ближче, я бачу Meson Don Pulpo ресторан, pilgrims сидячи на столиках поза, харчування і пиття, віддаю мені. І в дверцятах господиня посміхається до вух. Сік Брінгс, хліб, величезна пластина стяжок з беконом, кава. З'явився чотири юних покоїв. Приходьте, сідайте. Вони говорять російською мовою. Ми замовляємо їжу, ми говорили. Я знаю одного з дівчат на Facebook. Це такий найближчий світ :) Ведучі показали напрямок на альбергу. Дорога на пагорб, через ліс. Я йду вперед, ні перед ні.

Я виходжу у відкритий простір, храм. Трохи далі, в нижній частині, - сірий кам'яний будинок з блакитними віконними рамами, блакитними дверцятами і червоним хрестиком на ньому. Українська Альберге де Барро. Ми сіли, промиваємо, промиваємо разом. Після вечері ospitallero made caimada - національний галицький напій: виноградна горілка, кавова квасоля, цукор, лимонна очистка - все це в мідному басейні встановлюється на вогонь з деякими магічними словами, які доручуються найстарішим, pilgrim від Австралії. Він спалений красиво. Все, що залишилося, ospitalero, заливається в стеки. Він сказав нам прощати. Для сніданку - все, що знаходиться в холодильнику - донатово, який кладе скільки в залізній коробці. Ми занурили ніч.

08.05.2014р.

Я дуже рано, але багато вже залишилося. У решті пігми упаковані рюкзаки і мали сніданок. Я занурю шматочок хліба, відвертаю сік і стріли далі. Американські Пільгми з Каліфорнії. Я пішов вперед, вони пішли. На в'їзді до кам'яного мосту в Калдас де Рейс, вони вже сидять в кафе з пивом. Як тільки я ступила на мосту, там був аплаз. На шляху до альберги вже відпочивали люди з пропозицією допомогти здійснити рюкзак. Відмовляючи сказати, "Це каміно," це насправді здавалося б, якщо я зупинився, я б не був би бунг. Зайдіть його. У алберзі з'явився старший американський і потішить свою руку: «Руса, супер!» Він був смішний, але це приємно – росіяни не дадуть. Відпочивали, погуляли по місту, обідали. Власник кав’ярні купили лікер для гарного сну.

09.05.2014р.

Я прокинувся в майже порожній альберг. Миття було не сухим, довелося повісити на рюкзаку. Сонце було скрабіння. Рука з опіком персоналу, здавалося б, до кістки. Там був сонцезахисний екран, але він був в нижній частині рюкзака десь. Він був холодним вранці і я забув змащувати обличчя і руки. З лісу, на заміській дорозі, поліцейський автомобіль. поліцейський запитав, якщо все було для того, щоб принести ім'я, країну проживання і де подорож почалася в бронюванні. Бажаю вам гарну подорож. Я купила вишні. Половина була передана іспанському пігми, він проходив 30 км до цього часу. Я зустрів польською жінкою і чоловіком, чеською парою з Праги. Вони розповіли трохи росіянки. Увечері у нас є вечеря. Назад в темряві.

р.

10.05.2014р.

Ми даємо сніданок з такою ж компанією і переміщаємо. Я прогулявся повільно, насолоджуючись самотністю. На кав’ярні зустрілася пара, знайома з Валенсією: Спаніард Лук'яно та Німецький Сусан. І роки в 40. Третя Каміно йде разом. Ви також можете знайти романтичну історію тут. Я ніколи не забув очі Сусана, два великі блакитні озера, щоб потопити. Вони, як мені, ходили в коротких протяжках, дуже плавно, іноді тримають руки. І ми зібралися разом.

Альберге біля собору, в центрі міста. Дуже цікавий собор. Патрон славиться невеликими солодкими зеленими перцями, які вирощують тільки в цій області. Їх особливість полягає в тому, що далеко від дому, менш солодкий перець, більш гіркий. Дуже смачна - запечена, посипана великою морською сіллю.

Спальня в альбергу на другому поверсі, на першій їдальні та спальні для користувачів коляски. Є паломери. Увечері, якщо немає, вони занурюються звичайними. Я мав чай з Ірландським дідом. Я ще має два більше переходів в Сантьяго. Вперше я не можу спати і думав.

91

11.05.2014р.

У 7:30 в кафе відкрився кафе біля Alberge. Хто говорить іспанську мову, не схожу на роботу? У нас була кава з Люсіано і Сусаном. Вони теж ходили до Тео, ми можемо зустрітися з ними. На шляху я перехопив дядько, що виїжджали столи зі свого кафе. Він сказав: "Го, я прошу його." По дорозі, кожен алберг відправляється з датою. У кафе можна покласти кафе, ресторан, поліція. Це доказ того, що ви чесно приїжджаєте до себе. У Сантьяго, в офісі pilgrims на основі печаток, виданих Compostella - сертифікат pilgrimage.

Ми пішли в кафе, і там господар - справжній фанат Каміно - фото паломорів, календарів, прапорів різних країн. Я поставив ущільнювач і запитав, де я прийшов, коли я почув, що я був з Росії, я почав показати сувеніри з російських паломорів, в тому числі десять-розрядний рахунок. Я подарував йому 100 рублів, він змушений мене його записати, забивати ще сто рублів, в поверненні йому 4 євро. Він взяв картину свого телефону, на моєму телефоні, поцікавив мене в темряві і дайте мені піти з Богом.

Найдовша частина шляху - до альберга, сонце спекотна, ноги важкі, хочеться падати. За моїми підрахунками слід з'явитися Альберге, і він не є. Здавалося б, втратив мій шлях - стріли зникли. Майже знебочений, але були люди, португальська сім'я, разом добре. Альберге з шляху. Якось дивно для російської людини: є морквяний будинок далеко від села. Білий, чистий, з гарною сантехнікою, посудом, побутовою технікою. Приїжджайте і жити. Оспіталеро прийшов тільки ввечері, записано всі, кладуть ущільнювачі в креденці і через два години.

Завтра був останній перетин. Моя дочка чекала мене в Сантьяго, тому я вирішив відправити свій рюкзак на машині. На користь. Португальська названа на вечерю і вирушила на дорожній ресторан. Сісти зовні, їсти, пити, говорити. Сонце на захід сонця - легкий вітер. Чи можна Я уявляв пару років тому, що я буду сидіти в іспанській мові, з португальськими людьми, і відчувати себе вдома?

12.05.2014р.

Уранці було останній етап. Моя дочка чекала мене в Сантьяго. Легко, без наплічника і без сніданку. Я думав, що я працював, як божевільний. Хоча ранок був холодним і холодним, це було все вологим. Так я побіг два три способи і нарешті побачила бар на околиці міста. Тут я дам найсмачніший сендвіч мого життя і відвертаю найсмачнішу каву з молоком з великої чашки, а найсмачніший свіжовичавлений сік.

Я побачила себе в великому дзеркалі - краса: взуття з високими шкарпетками, колінами, блиском мазі, шортами, в кожну кишеню на телефоні, тому стегна здаються потужними, особа червоніє від сонця, волосся на кінці, зовнішній вигляд - носова. Я любила себе і ран (як черепахи) далі.

Тепер місто з'явився попереду, дорога почала вітер: ліс, трансформаторна підстанція, дорога, шлях до лісу, залізничні доріжки, деякі проміжки між будиночками, знову ліс. Я нарешті потрапив в місто. Прогулянка вулицями до сходу до парку Аламеда. І тепер люди з рюкзаками почали ловити. Так вони прийшли на Орадеро площі. І зустріти мене мій дитина. Вони захопили мене, і я кинувся і сміється одночасно. Щастя абсолютна.

На площі сидять паломіри, стояти, лягти, фотографувати, сміятися. Мій рюкзак вже в номері готелю. Ми відпочивали і пішли на прогулянку по місту.

Я зустрів людей. Поблизу собору дуже літня пара, 80 років, з Австралії, з яким вони скидають в одному альбергу. Приходьте до них, щоб сказати hello. Починав говорити про свої пригоди: його бабуся стала хворим з серцем, вони витратили три дні в лікарні в Патроні, але зараз все добре і вони все ще досягнуто, отримали компостеля. І щасливий.

Сантьяго-де-Компостела Це місто паломників, щасливих людей. Увечері дочка приймала мене до ресторану в найстарішому готелі Іспанії, побудованому під Королем Фердинандом і Королевою Ісабелою, як лікарня для паломників. Готель є дорогою, але багато паломників дозволяють собі розкіш перебування в ньому після закінчення шляху. А ресторан - багато паломників в звичайному таборі, не вечірній одяг.

Вранці з'явився перший офіс, і отримав компостела. І в нооні в Соборній щоденній масі для вихованців. Люди не дивляться. Перед Масою було оголошено список паломників, які прийшли вчора: кількість, країна, початкова точка. Коли вони сказали один російський пігма з Уельсу, я хотів стрибати: це мене! Маса була короткою, пун Мари санг, і в кінці Маси весло витерти деякі слова і кожен почав витнути руки.

Ми провели два дні прогулянку по Сантьяго. Вона залишила, і я все ще мав день, щоб піти додому через Саламанка і Мадрид. Я купила футболку і наплічника тканин з символом способу, дрібними сувенірами до друзів і знайомих, пішли на масу. Прогулянка по місту, повільно і сумно. Я чую музику і пішов ближче, тріо з Санкт-Петербурга. Ми зустрілися. Уже на дзьку, вона повернулася до свого готелю та багпа, грали в арку біля собору. Молода компанія прийшла і танцювала ірландського танцю. Це було чудово.

Я пішов за Саламанку вранці. І ось шлях не дав мені йти: ті ж жовті стріли, pilgrims зустрілися, коли вони побачили мене зносу футболки Pilgrim, люди придумали і поділилися своїми спогадами про шлях. І, нарешті, на площині поруч двері сидять літня німецька жінка.

Подорож над, але... він просто почав. Коли я отримав додому, я почав готуватися до наступного.

Хтось запитав мене, що я хотів довести. Я маю власний бізнес, і я не хочу, щоб довести до себе все. Я просто хочу жити цікавим життям.

Я не можу відповісти на питання: що мотивує людей, які йдуть на дорогах Іспанії цілий рік, в будь-яку погоду. Кожен має свої мотиви: хто з релігійних причин, хто за здоров'я, хто за свободу від повсякденного життя. Але вони слідують диктатам душі і серця, вони просто не допомагають, але йдуть.

Здавалося б - нічого особливого, простого життя - ви йдете, їсти, сон. Знову ви йдете: на асфальт, бруд, кам'яні дороги, потім прямо, потім вгору і вниз, через евкаліптські ліси, міста і села, вздовж виноградників і полів, вздовж старовинних римських кам'яних міст, минулих каменів Галицьких хрестів і стародавніх каплиць, барів і кафе, де можна відпочивати і мати закуску, з колонки з оболонкою підпишіться на колонку, від альберга до альберге. Але вперед, тільки вперед. Це дивовижне почуття життя тут і зараз. Тексти пісень, а це означає: І це все, щоб ви, ви не owe хто-небудь, і ніхто не кине вас що-небудь. Він повинен бути свободою.

Шлях навчив мене терпіння. Навчіть вам, як насолоджуватися маленькими речами. Щодня новий краєвид, люди зустрілися, раптове кафе, де можна відпочити і пити каву, другоряди місцевого населення, місце в альбергу. Я бажав Буен Каміно тисячі разів і тисячі разів.

Люди зустрілися з різними: молоді та старі, жирні та тонкі, чоловіки та жінки. Тільки ліза не запитала мене, що неправильно з ніжкою, вони пропонують всілякі мазі, креми. Але не пояснювати, чому конопля - це довге і не цікаве, так жартоване: «Гаг-кул». Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я прогулявся поодинці, але я не був окремо. Я був достатній особистий простір у спільних притулках.

Я зробив нові друзі - однодумців або співрелігій, я не знаю, як їх ім'я. Ми всі заражені вірусом, який називається Camino. Кожен має своє життя, але в цілому є секретом Шляху. І не існує віку, не існує соціального статусу, немає громадянства, ні країни або проживання.

Я маю нові стосунки з дочкою. До концепції «мати» і «дочка» додано «другу». Я дуже вдячний за підтримку і віру в своїх скромних здібностях.

Завдяки доріжці, посмішка не відходить на обличчя. І щастя. І я живу!

Я, ймовірно, буду на дорозі знову.

Автор: Світлана Бугоркова

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: //interesno.co/travel/3e69a73d512f