«Я така ж жінка на роботі. Я не скажу, що люди дарують мені користь. Один день з сходженням. Коли життя здається сірим і роботою, це час, щоб змінити щось. Так думав Світлана Степанова і перенапружується від художника до установки будівельних конструкцій. Ми провели день з дівчиною, яка заперечує стереотипи суспільства і не поділяє активність в житті виключно у чоловіків або жінок.
Я ніколи не думав, що я буду працювати в цій галузі.
Світлана розтягує трос через карбід. Якщо він надійно закріплений, то кучерява перевіряє себе. У цій області є партнер старших і досвідчених і завжди готові запевнити: Світлана тільки рік і половина.
Дівчина вже монтувала купол на будівлі музею Великої Вітчизняної війни. Працює на зоопарку в Чижівці, на заводі холодильника Atlant, на будівлі Національного олімпійського комітету. Встановіть ebb на житловому 17-поверховому будинку на вул. Денисівській.
до Кожен новий день відрізняється. Я прийшов на роботу і я не знаю, що чекає мене сьогодні. І мені подобається, говорить Світлана.
Сьогодні встановлюється профілі між склопакетами на одному з будинків в Мінську.
- Зараз, в моєму об'єкті, я одна жінка серед селекціонерів. Але я не скажу, що люди дають мені безглузді, я працюю з ними на рівній нозі, але іноді намагаються захистити мене.
Ми приїжджаємо в каюту, і перше, що Світлана кладеться на зимову куртку. Потім взуття, шапка, шолом і система безпеки сходження.
до Закріплюємо груди, ноги і талії - Світлана затягує каналізацій системи і закріплює спуск мотузкою на талії. Тому, якщо я перерву, я повісив, і не зашкодить спину.
Робота на висоті, затискаючи один до одного заборонено з причин безпеки. Якщо ви падаєте, ви перетягніть когось ще. Кожна альтанка має дві окремі троси.
до Є нахилена поверхня, тому одна мотузка досить - дівчина запускає її в лову пристрій - якщо вона повинна працювати на стіні шера, вона буде використовувати вісім і шант. Висота - пристрій для організації страхування і спуску в альпінізм. Шант - страховий пристрій для роботи в поєднанні з тригером.
Технічні препарати завершені, а Світлана починає роботу: встановлює профіль між склопакетами і закріплює її викруткою.
до 1 2 3 4 5+
- Перш за все, я інсталятор, і кучерява є суміжною спеціальністю. Я вдатися до методів індустріальної гірської головки, коли неможливо зробити роботу без мотузок, дівчина ділиться своїми професійними секретами, скручуючи інший гвинт. Все в моєму житті неприпустимо. Я ніколи не думав, що я буду працювати в цій галузі. Я прийшов до висновку, що це час змінити щось в моєму житті, і я почав шукати щось нове і цікаве для себе, де я міг реалізувати себе. Я люблю висоту і свіже повітря. Так я стала інсталятором і кучерявою.
«Зима в холодну зиму, коли це було -25, я працював на відкритому повітрі. й
Знайдено кілька профілів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми попросимо Світлана, якщо це легко стати сходженням.
Промислові гірські курси тривають лише три тижні. Потрібно пройти есе, кілька вправ на деякий час і дізнатися 10 вузликів. З них я використовую тільки два в моїй роботі: булін і вісім – дівчина робить петлю, яка швидко перетворюється в вузлик. - Непросто в'язати їх. Я зробив його автоматично. Я дав 10 секунд, щоб закінчити кожну з них.
Світлана також займається склінням, вітражами, ущільненням. Іноді встановлюється вікна і двері, шнурки і еббі.
- Насичені дивно просто в'язання, навіть при сильному тязі ніколи не затягує «погано», не зіпсує мотузку, ніколи не ковзає, не роздягає себе, але легко роздягається при необхідності - Світлана показує нам ще міцний вузлик. Що стосується вісімки, в більшості випадків карбід використовується для кріплення троса, з восьмою пов'язаною в кінці, а потім вузлик пров'язують петелькою. Якщо карбід не використовується, вузол в'яжеться в одному кінці, наприклад, щоб повісити на себе для пов'язки грудей.
Згідно з дівчиною, вони добре оплачують, і є достатньо грошей на життя, але потрібно враховувати, що це важко фізична праця.
Відчуття висить на висоті неприпустимо. Люди і автомобілі, здається, бути іграшки, але всередині - безмежне почуття свободи - Світлана не приховує її захоплення, - у мене немає травм і падінь. Я подвоївка з карбінами десять разів до того, як я отримую на даху. Дуже пізно перевірити.
Найчастіше Світлана працює в свіжому повітрі. Іноді потрібно замовляти в приміщенні, але частіше зовні.
«Це спекотна зовні, але руки, як і раніше, трохи холодна, навіть якщо у мене є рукавички», вона рубає руки один одному, щоб прогрівати їх.
Як працювати взимку? Ми попросимо Світлана.
- Навіть в холодному зимі, коли він був -25 градусів, я працював на відкритому повітрі. Ви працюєте в півгодини, а потім ви відключаєтесь, щоб зігріти. І так це весь день з проходами.
Восьмий робочий день приїжджає до кінця. Профілі між вікнами встановлюються. Світлана йде в тренажерний зал, і ми з нею.
Довгі нігті не заважають або працюють або піднімають брус.
У тренажерному залі наш крихкий герой легко піднімається на 80 кілограмів бару і захоплює питання фотографа: «Чи можу я кинути ще десять кілограмів або це так добре? й
Світлана професійно займається електронавантажувачем. Наприкінці березня в Україні, але через нестабільну ситуацію в країні, вони перенесли до кінця березня.
- У мене є деякі змагання в травні та інших квітня. На додаток до навантажувача, я займаюся живленням екстремальних і кладок. Я можу перемістити автомобіль з місця – це силовий екстремальний, і мус-боротьба - це туга палиці, національного спорту Якутії, говорить дівчина, знімаючи вагові пластини від тренажера.
Ми зацікавлені в особливому харчуванні.
- До змагань, мій раціон складається переважно з білкових продуктів, я віддаю жири рослинного походження, немає солі в їжі, вуглеводи в раціоні є мінімальною кількістю. Звичайні продукти доповнені спортивним харчуванням - амінокислоти, білки, карнітин.
Ми здивували, що Світлана, як багато дівчат, має манікюр. Вона сказала, що вона не заважає її роботі або спорту.
- Довгі нігті не перешкоджають мене від підйому бруса. Це як розширення пальця, Світлана впевнено відповідає.
"І тепер я підтягую, - сказав нам дівчина, і сміливо очолював до бару.
Не кожен хлопець може негайно зробити 15-20 витягів без переспів, і Світлана - легко.
до Як реагувати чоловіків, коли виявляють, що у вас є чоловіча професія, і ви також майстер спорту міжнародного класу?
- Я не зустрічаю всіх на вулиці. У тих колах, де я спілкуюся з людьми, кожен знає, що я граю спорт і працювати як інсталятор. Вони дивляться своїми руками закачують. Очевидно, що я не стрибую мотузку. Так ніхто не дивиться, сміється Світлана і показує нас біцепси.
Сім'я дівчини (і це її 8-річний син) лікує вибір професії і життя хобі матері добре.
до Моє син - це моя підтримка і мій найбільший фанат. Він турбує мене, знає, що дуже часто ви повинні працювати на висоті. У спорті він підтримує мене і хоче бути як мені.
Підготовка до кінця.
Він був темним зовні. Часом для Світлани йти додому, готувати вечерю і перевірити її сонну домашню роботу, а завтра вона знову підкорить нові висоти: в спорті і на роботі.