316
Провен, працює: Facebook ляпаси та інші секрети непривабливої продуктивності
浜у 涓 蹇
Традиційні книги «Доступні книги» радять збільшити мотивацію, не залишати найскладніші для більш пізнього і постійно контролювати час. Але протягом дня щось часто йде неправильно, поради від книг не працює, і в кінці виходить, що дуже різні речі дійсно допомагають в бізнесі. Список незвичайних життєвих хаків для тих, хто хоче працювати більше і все ж бути живим.
Ляпанці проти прокрастинації
Журналіст, підприємець і засновник онлайн-платформи Зламати систему Manish Network найнято спеціальний працівник, щоб обмежити кількість його присутності в соціальних мережах під час робочих годин. «хосен один» – це Кара, і її основне завдання було дати йому дружній ляпас кожного разу, коли він відкрив сторінку Facebook замість ведення бізнесу. Кара також слідував за завданнями у списку, які на початку дня дала їй Мережу, і спілкувалися з ним в процесі. У той же час вона могла працювати над власними проектами. За свою увагу на монітор Манішу, шаутінг, лямка і нарізка, Кара отримала $8 годину.
Результати цього експерименту були дивовижні. За результатами аналізу продуктивності, проведеного за допомогою програми RescueTime, кількість корисного часу зросла з палітри 35-40% на добу до 98%. У той же час Маніш каже, що головний «інженер» не був страхом іншого ляпасу, але той факт, що він став веселим для роботи. «Ми додали елемент зв’язку до процесу створення тексту», – каже підприємець. Коли я написав першу версію наступного тексту, я запитав на думку Кара. Коли я не можу з'єднатися з правим словом, це було б допомогти мені. Вона перетворилася в гру. й
Звісно, не варто використовувати важку артилерію, такі як ляпаси, албеїт joking. Найголовніше в стратегії Manisha Network – створити атмосферу дружньої уваги, коли людина ретельно повернулася до роботи без будь-яких загроз або засуджених. Форма, в якій це відбувається, ви можете вибрати будь-який. І це краще, звичайно, щоб наймати незнайомого партнера так, щоб ставлення до процесу є чисто бізнесом.
Письменник, блогер і колоніст для щоденних Beast Jamie Todd Rubin працює повний час і піднімає два дітей. Щоб збільшити свою професійну продуктивність, він зробив це правило, щоб писати кожен день принаймні 20 хвилин. «Я з'ясував, що 20 хвилин - 500 слів», - каже Джамі, «і я навчився працювати без уваги дітям, які роблять шум або телевізор в кімнаті. й
Рубін консультує зміни часу, коли потрібно писати, в залежності від повсякденного життя, а не налаштовувати його завжди на певну годину, щоб пізніше планують змінити, розбити графік і зіпсувати настрій.
“Якщо я закінчую текст рано, то я не хвилююсь про це”, – говорить колоніст. Якщо день буде напруженим або не йде за планом, я просто кажу собі, «Ви будете мати лише 10 хвилин». Я роблю це, тому що я можу розраховувати на цю кількість часу практично в будь-якій ситуації. Не дуже багато, але на повній потужності я можу писати про сторінку (250 слів) за 10 хвилин. Одна сторінка - це ще одна сторінка, ніж вона була вчора. й
Jamie також має багатозадачну стратегію. Він зазвичай працює на двох роботах фантастики та двох або трьох матеріалів у жанрі фантастики. «Я дізнався цей трюк після читання автобіографії Ісаака Асімова [американський письменник з наукової фантастики, народився в РФСР]», – розповідає Рубін. Вартість активного багатозадачу полягає в тому, що вона дозволяє переключатися, щоб максимізувати утиліту 10-хвилинного вікна. Якщо я сидю, щоб писати і усвідомити, що сьогодні я не в настрої для оповідань, я переключаю до статті, і навпаки. й
Що про втому? Кожна людина не хоче нічого робити, і, як правило, в таких обставинах, єдиний спосіб відкласти всю роботу до завтрашнього дня. Але Jamie Rubin переконаний, що це не справа. «Ми всі знаємо, що ставити пару великих векселів в секретну кишеню гаманця для пожежника. Я з історіями та історіями. Я не працює на скрипті, але я майже завжди знаю, як історія повинна закінчитися. Я зазвичай маю одну сцену в моїй голові, як правило, клімакс, що я хочу писати особливо важко. Коли мій розум не працює, і я не можу думати про все, я просто збираю цю феєрверку і працювати з ним.
Музика, яку ми слухаємо на роботі, може підвищити нашу продуктивність на небо або, навпаки, розслабитися в неправильному часі. Все залежить від того, що ввімкнено. творці Focus@Will, які спеціалізуються на вивченні відносин між музикою та продуктивністю, кажуть, що протягом робочого часу краще слухати не те, що ви зазвичай слухайте.
Якщо вам подобається джаз, не включайте його на роботу.
Якщо музика дійсно приємна, це означає, що вона також стимулює випуск допаміну в мозку, який насправді відволікає. Негайлива музика, навпаки, максимізує увагу. Згідно з Focus@Will, вона може розширити час фокусу до 100 хвилин.
Група дослідників з Університету Іллінойса виявила, що прослуховування музики в будь-якій роботі збільшує концентрацію в середньому 6,3%. Дослідники радять послухати музику бароко, класичні варіанти захоплення поп-пісень, ембіент, холаут або просто шум. І якщо все зрозуміло з першими кількома точками, то останній піднімає розумне питання - де отримати правильні звуки?
Є кілька сайтів в інтернеті з «безкоштовним для роботи». Для тих, хто любить працювати в кафе, Дощий кавовий апарат підійде. Тут ви можете вибрати те, що ви хочете послухати: шум дощу і туману, шум кафе, який має відвідувачів або все разом. Об'єм і співвідношення звуків можна регулювати. На сторінці Coffitity немає дощу, але ви можете вибрати, який “cafe” ви хочете слухати. Для цього необхідно мати обліковий запис: Ранок Мурмур, Обідній зал та Університет Підтони, та регіональні, для яких необхідно мати обліковий запис: Paris Paradise, Бразилія Bistro і Texas Teahouse. А на Простому шумі ви можете знайти просто шум: «білий», «рожевий» або «червоний», що нагадує звук зламаного телевізора.
творці платформи Buffer для збільшення продуктивності радять змінити ставлення до роботи та робочого навантаження. Перш за все, вони пропонують позбутися від невротичного бажання «навчитися» і «вигорнутий» погляд на очі своїх справжніх почуттів. Кількість робіт, складність завдання, бодром або невизначеність, що дана справа надихає може бути відлякування. В кінці дня, якщо ми були так само, як відчайдушні, щоб мотивувати себе перед кожним стрибком в басейні або спробувати запитати когось на дату, ми все ще не зробимо нічого. Краще не витрачати енергію, намагаючись висихати почуття, скажімо собі, наприклад, «Так, це чутно!» і виконує завдання в будь-якому випадку.
Буфер також пропонує не захоплювати відразу за найскладнішу і відповідальну роботу, а також виконувати пару завдань, які легше прогрівати. Звертаємо увагу. Таким чином, важливість простого бізнесу природно підвищується, а комплекс на його фоні перестає надихати терору.
Ще одна порада полягає в тому, щоб працювати менше і керувати енергією, а не час. Це дозволить вам зробити роботу, коли він працює краще, а не витрачати час на моменти, коли у вас немає міцності. Крім того, Buffer радить відрізнити весь час сказати «так». Рефінг і рефінг набагато складніше, ніж погоджуватися, але це буде простіше, якщо замість того, щоб сказати «Я не можу» і «Я не можу» сказати: «Я не перевіряю електронну пошту вранці» і «Я їду на місце не пізніше одного. й
Джерело: теоріяandpractice.ru