7 Місць, які візьмуть на життя

Екологія життя. Психологія: Яка причина наших збоїв і збоїв? Тут найболічніші помилки в житті, розуміння яких може радикально змінити якість свого існування і відкрити двері для справжнього щастя.

Чому деякі люди досягають успіху і відчувають повне життя, а інші, незважаючи на рівні можливості запуску, постійно стикаються розчарування? Дослідження в позитивному психології говорить, що це не про удачі або ненависних якостей, але про певні поведінкові візерунки, які ми несвідомо культивуємо протягом усього життя.

Ми робимо помилки. Але деякі помилки можуть бути системними, перетворюючи в деструктивні звички думки, що, як невидимі анкери, тримати нас на місці, коли ми могли рухатися вперед. Визначте ці помилки є першим кроком для подолання їх. Давайте подивимося на сім найбільш поширених і руйнівних помилок, які запобігають нам жити повністю.
1,1 км Ідеіонізм: Роздягальня
На перший погляд, прагнучи до досконалості, здається життєздатним. Психологи давно визнали деструктивну природу ідеальності. За даними дослідження професора Томаса Курца Університету Едінбурга, надмірне самовизначення асоціюється з підвищеним ризиком тривожних порушень, депресії та навіть суїцидальних думок.
Ознаки токсичного ідеалу:
  • Ви відмовляєтеся від страху, що не робить його ідеальною.
  • Успіх не відповідає тому, що «не може бути краще. й
  • Ви дуже чутливі до будь-якої критики.
  • Навіть незначні помилки викликають інтенсивне гоління і самофліктування.

Perfectionism викликає нас, щоб встановити нереальні цілі, а потім жорстоко відмивати себе для досягнення їх. Це невибагливий цикл розчарування, що повільно руйнує самооцінку і зливи ресурси.
Практичні поради: Замініть ідеаліонізм з здоровим ходом майстерності. Замість «Я повинен зробити це бездоганно», скористайтеся ставленням «Я буду це зробити, і я можу зараз і спробувати поліпшити кожен раз». Вчимося розпізнати і відсвяткувати ваші успіхи, навіть маленькі.

2. Прокрастинація: попереднє життя
Прокрастинація – це не просто зв’язок або шкідливе середовище. Нейробіологічні дослідження показують, що це комплексний психологічний механізм, пов'язаний з труднощами в саморегуляції і страхом невдачі. У сучасному світі проблема стає епідемією.

Згідно з університетом Калгарного дослідження, хронічна прокрастинація знижує продуктивність на 40% і є одним з провідних джерел стресу на 64% опитаних. Але більш важливо, щоб не просто працювати, але особистісний розвиток, відносини, мрії і в кінцевому підсумку життя.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Практичні поради: Скористайтеся 5-хвилинною технікою. Вирішуйте себе, щоб працювати над складним завданням протягом всього 5 хвилин. Після цього ви можете зупинитися, але найчастіше, як тільки ви починаєте, ви продовжуєте працювати. Також розбиваємо великі цілі на конкретні, безсумні завдання і створюємо чіткі терміни. Важливо створити систему зовнішньої відповідальності – розповісти другу або наставника про ваші плани.

3. У Емоційна реактивність: Коли Emotions Control Us
Наші емоції – це цінний інструмент для просування світу. Однак, коли ми допускаємо імпульсивні емоційні реакції для визначення наших рішень та поведінки, ми втратимо контроль нашого життя.
Дослідження в нейронауці підтверджує, що існує короткий час між емоційним стимулом та реагуванням. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Ознаки емоційної реактивності:
  • Ви часто скажете або зробите речі, які ви пізніше пошкодуєте.
  • Ваш настрій дуже залежить від зовнішніх обставин.
  • Ви можете легко «згорнути» у відповідь на провокації.
  • Емоції часто поширюють раціональне мислення

Вчимося керувати емоційною реактивністю – знайти справжню внутрішню свободу. Це не означає пригнічення емоцій, але досить усвідомлює їх і інтегрує їх в ширший контекст вашої особистості.
Практичні поради: Практика техніки паузи. Коли ви відчуваєте сильний емоційний прокат, зробіть глибоке дихання і відрахуйте на десять до того, як ви реагуєте. Регулярні медитації розуму допоможуть вам розвивати здатність спостерігати свої емоції без негайного реагування. Дослідження показують, що навіть 10 хвилин щоденної практики може значно зменшити емоційну реактивність після 8 тижнів.

4. Фіксована думка: Беліф в незмінною здібністю
Психолог Carol Dweck of Stanford University визначило два види ставлення до наших здібностей: фіксоване мислення і мислення росту. Фіксовані люди вважають, що їхні якості статичні: «Я природно погано підрахунок» або «Я не маю творчості». Ця віра підірвала мотивацію і призводить до відхилення від спроб розвитку в «неприйнятних» зонах.
На відміну від того, генерація ґрунтується на вірі, що будь-яка можливість може бути розроблена через практику та навчання. Це ставлення стимулює виразність, наполегливість і любов до навчання навіть у обличчі труднощів.
Дослідження Двика показує, що люди з розумом зростання досягають більше в довгостроковій перспективі, краще справляється з невдачами, а також проявляє більшу психологічну стійкість в стресових ситуаціях.

Фіксоване мислення часто використовується як самопізнання: «Я просто знаю мої межі». По суті, це форма самопідготовки, яка створює штучні бар’єри для виконання потенціалу.
Практичні поради: Відстежуйте свої думки та реформуйте їх. «Я ще не можу, але я можу дізнатися». Додайте слово «так» до труднощів: «Я не розумію цю тему ще». Відзначаємо процес, не просто результат – цінні зусилля і прогрес, не тільки досягнення.

5. Умань Соціальна Порівняння: Вимірювання себе іншими вимірами
У віці соціальних медіа ми постійно пригнічуємо, щоб порівняти наше життя для редагування версій інших людей. Дослідження опубліковані в журналі соціальної та клінічної психології знайшли прямий зв’язок між часами, що витрачаються на соціальні медіа та підвищеними рівнями депресії та самотності.
Порівняти себе тим, хто зданий більш успішним, або ми отримуємо помилкове почуття підвищеності, порівнявши себе з меншою кількістю фортунів. Обидві ці умови є токсичними і неспроможними самоприйманнями та особистісним зростанням.

Як соціальні порівняння знищують нас:
  • Постійно відчуває себе незадоволеним життям
  • Вигорання від намагань відповідати нереальним стандартам
  • Нездатність відсвяткувати власні досягнення
  • Зменшена самооцінка і підвищена тривожність

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Практичні поради: Проведення «цифрової детоксикації» з соціальних мереж не менше 1-2 діб на тиждень. Зберігайте журнал подяки, який цінний у вашому житті. Практика «знижнього порівняння» – коли ви порівнювати себе сьогодні в минулому, розмітивши особистісний прогрес і зростання.

6. Жнівень Уникаючи дискомфорту: страх невідомого
Наші мозки еволюціонуються, щоб уникнути дискомфорту та невизначеності. Однак це поза зоною комфорту, яка виникає реальне зростання. Дослідження показують парадоксичне явище: люди, орієнтовані на комфорт в короткостроковому досвіді більше стресів і тривожності в довгостроковій перспективі через пропущені можливості і обмежений розвиток.
Психологічна гнучкість – можливість залишатися відкритим для досвіду навіть при супроводі дискомфорту – одна з ключових предикологів психологічного благополуччя, згідно з численними дослідженнями приймання та відповідальності (АК).

Уникаючи дискомфорту проявляється у багатьох напрямках: уникаючи ризику запуску нового бізнесу, уникаючи складних розмов, рефлексування фізичних або інтелектуальних викликів. Поступово коло наших життів звужує до передбачуваного, але обмеженого простору.
Практичні поради: Практика "розумні мікродози" щодня. Це може бути холодний душ, що йде на незнайомець, досліджуючи складну тему, або будь-яку іншу активність, яка викликає легкий натяг. Поступово розширити зону комфорту, зазначивши, як тимчасовий дискомфорт призводить до стійкого зростання.

7. Зовнішня дійсність: залежність від затвердження
Необхідність затвердження є природним для соціальних істот. Проте надмірна надійність на зовнішній валідації змушує нас ворожити думками інших, підірвати автономію, і перешкоджає розвитку внутрішнього компасменту значень.
Дослідження у розвитку психології свідчить про те, що люди з інтризивними системами цін є більш стійкими до стресу, приймають більш поінформовані рішення, і як правило, відчувають вищі рівні суб’єктивного благополуччя.
Знаки залежності від зовнішньої перевірки:
  • Ви часто відрегулюєте очікування інших, навіть якщо це суперечить вашим побажанням.
  • Критизм бачив як особиста катастрофа.
  • Ви часто попросите думки інших перед прийняттям рішення.
  • Виміряєте успіхи реакціями інших, що не відповідають особистісним значенням.

Ми не можемо знайти справжню внутрішню свободу та самовизначення. Наша ідентичність стає набором ролі, які ми виконуємо для отримання дозволу.
Практичні поради: Зробіть список основних значень. Почати прийняття рішень на основі цих значень, не сприймати реакцію інших. Практика «іннер погодження» — визначимо і відзначають дії, які вирівняються з вашими значеннями, незалежно від зовнішньої оцінки.

Шлях до свідомого життя
Перед тим, як ці сім фундаментальних помилок не є одноразовим, але безперервним процесом особистісного зростання. Визначте ці візерунки в житті. Потім робота послідовно заміщує обмеження вірувань з опорними.
Пам'ятайте, маленькі, послідовні зміни мислення і поведінки з часом призводять до різких змін якості життя. Прагнучість, самовіддача, терпіння з собою – ваші основні союзники по дорозі.
Сама страшна помилка в житті буде розпізнати ці істини і не змінити нічого. Почати сьогодні і дати кожен день бути кроком до більш свідомого і виконання життя ви дійсно заслуговуєте.

Глосарій
Проксимус
Особиста риса характеризується прагненням до бездоганності, створення надмірно високих стандартів продуктивності і вираженої схильності до критично оцінити свої досягнення.
Прокрасти
Психологічний стан, в якому особа відкладає важливі завдання на пізну дату, незважаючи на потенційні негативні наслідки цієї затримки.
Емоційна реактивність
Відповіді на швидке та інтенсивне емоційне реагування на стимули без попередньої когнітивної обробки.
Зростання Mindset
Концепція, розроблена психологом Каролом Деком, описує віру, які здібності та інтелект можуть бути розроблені через наполегливість, навчання та наполегливість.
Фіксоване мислення
Впевненість, що людські якості, такі як інтелект або талант, є статичними і незмінними характеристиками, які не можуть бути розроблені.
Психологічна гнучкість
Уміння повністю спілкуватися з нинішнім моментом, як свідома людина і змінити або продовжити поведінку, коли вона обслуговує вибрані значення.
Зовнішня перевірка
Підтвердження власної гідності та значення через затвердження або прийняття іншими, а не через внутрішню систему значень.