100 Способи управління часом, увага та енергетика

Примітка перекладача: У перекладі першої статті з А року Продуктового блогу було добре отримано громаду габра, і я попросила перевести ще кілька статей з цього блогу. У статті нижче є найбільший і найближчий до практики, і він взяв мені кілька місяців для перекладу. Як минулого разу я рекомендую читати в комфортних порціях, писати (або копіювати десь) поради, які ви хочете спробувати застосувати на практиці.

"Привіт"
Нагороджує кінець року вивчення продуктивності, зрозумів, що кожна стаття, яку я написав, могла впасти в одну з трьох категорій: як краще керувати часом, енергією або увагою.

Управління часом є хорошим джерелом вашої продуктивності, але всі три інгредієнти є абсолютно важливими, якщо ви хочете бути більш продуктивними на щоденній основі. Саме тому в статті ви знайдете набір методів з усіх трьох областей.

Для того, щоб почати з, тут деякі мої улюблені трюки, як:
- отримати більше часу;
- постав час на праві речі.

Як отримати більше часу?
1,1 км Планувати менше часу для більш важливих завдань. Начебто контринтутивний, але насправді це не так. Коли ви обмежите кількість часу, ви можете провести на задачі, ви змусите себе віддавати більше енергії на задачі за коротший період часу, дозволяючи вам швидше досягти результатів.

2. Стоп перегляд телевізора. Середня людина витрачає 13.6 років у своєму життєвому перегляді телевізора – ви можете витрачати час на більш значущі завдання.

3. У Тримайте щоденник часу. Якщо ви відстежуєте, як ви витрачаєте час, ви можете побачити, скільки часу було зроблено. Це допоможе вам зрозуміти, як ви можете провести час більш ефективно.

4. У Не зважаючи на те, що знищити свої ресурси часу, енергії та уваги. Найкращий спосіб, щоб мати більше часу, не почати робити непродуктивні речі. Стійкий прийом на непродуктивний г**о.

5. Умань Пам'ятайте, що найкращий ворог доброго. Ваша квартира ніколи не буде 100% чистою – щось завжди буде з місця. Знайте, де зупинитися, особливо для менш корисних завдань.

6. Жнівень Встановити робочий день. Група всіх ваших побутових хорів (миття, покупка, прибирання, полив квітів і т.д.) разом з одним з днів тижня - тоді ви будете мати більше часу для важливих завдань на інші дні.

7. Про нас Не працює більше 35 годин на тиждень. Дослідження показують, що для більшої продуктивності і творчості не потрібно працювати більше 35 годин на тиждень. Переробка може призвести до більшої продуктивності, але тільки в дуже короткий термін.

8. У Не напишіть листа. РВи вже більше п'яти вироків і згадуєте його в заставі. За допомогою цього хака я ходжу через мої папки, як божевільні, і більшість людей абсолютно не розуміли, коли ви пишете короткий і в точку.

9. Навігація Поїздка ваших вхідних місць за допомогою “Пошта електронної пошти”й Якщо ви використовуєте Gmail. «Пошта електронної пошти» є абсолютно безкоштовним веб-додатком, який вбудований в обліковий запис Gmail і гамміфікує процес відповіді на електронні листи.

10. Реєстрація бетменй Якщо ви використовуєте Gmail, Yahoo Або Outlook.com. Unroll.me збирає всі ваші регулярні підписки в одну зручний, щоденну електронну пошту. Я дуже рекомендую цей сервіс.Примітка перекладача:Я намагався, і в п'ять хвилин я відписав від 80 електронних листів. Прохолодний!

11. Стоп сортування листів папкою. Доведено, що пошук електронних листів у вашому електронному клієнту набагато швидше, ніж пошук за допомогою замовлених папок.

12. Вивчайте сліпий друк. Середня швидкість друку становить близько 40 слів за хвилину; сліпий друк може збільшити його до 60-80 слів за хвилину, що є збільшенням 50-100%. Ви швидко помітите час, що зберігається. ?Примітка перекладача:Я повністю підтримує і рекомендує онлайн або офлайн версію Keyboard Solo, як онлайн, так і в автономному режимі.

13.00 р. Відстежуйте те, що ви витрачаєте час на комп’ютер. за допомогою безкоштовної програми RescueTime (для Mac, PC або Android). Ви можете дізнатися, скільки часу ви відчуєте.

14. Збережіть більшу частину вашого доходу. Якщо ви вирішили працювати менше, і відреставрувати рано на більш винагороду.

Як провести час на більш корисні речі?
15.00 р. Визначте найважливіші завдання для себе. Зробіть список всіх завдань, які ви несете відповідальність за роботу, потім попросіть себе, «Якщо я міг зробити три з них протягом всього дня, що я буду вибрати?» У цих трьох задачах слід інвестувати 80-90% від вашого часу.

16.00 р. Зменшити кількість часу, коли ви витрачаєте на щось до тих пір, поки ви відчуваєте, що ви робите це без штамів. Це чудовий спосіб принести нові звички в життя. «Чи можу я медитувати протягом 15 хвилин?» Немає, це занадто складний, я не зроблю це. Як про десять? Це ще занадто довго. Може бути п'ять? Я можу це зробити без стресу. П'ять хвилин. Бум.

?Примітка перекладача: Автор відноситься до речей, які потрібно змушувати себе робити, щоб сформувати хороші звички. Ідея полягає в тому, що ви не повинні змусити себе робити багато відразу – більше, ніж регулярність.

17.00 р. Робота над важливими, але не терміновими завданнями. Не менш важливим і недосвідченим завданням кожен день, тому ви можете бути впевнені, що ви рухаєте вперед, не просто виводите вогонь щодня.

18 років Робота на томатному методі. томатний метод - це техніка управління часом, в якій ви працюєте на одному задачі протягом всього 25 хвилин, після чого ви займаєтесь п'яти хвилинною перервою. Це надзвичайно ефективний.

19.00 р. Зробіть список для прокрастинації. Зробіть список корисних речей, щоб зробити, коли ви прокрасти. Це дозволить вам залишитися продуктивним навіть коли мозок відхиляє речі, які потрібно зробити. ?Примітка перекладача: Автор пропонує окрему «конструктивну» і «руйнівну» прокрастинацію. Як «конструктивний» він цитує такі приклади, як розбирання столу або відвідування уроку аеробіки, як «руйнівний» – іграшки на мобільних телефонах і пошуку фото дівчат на Facebook. Для тих, хто цікавиться темою, він пропонує веб-сайт «Структура прокрастинації».

20. Живіть на двохвилинному маршруті. Якщо завдання займає менше двох хвилин, замість того, щоб покласти його на свій список, ви повинні просто зробити це.

21. Плануйте вільний час. Якщо ви не хочете зробити, але це доведено, що приведення структури до вашого дозвілля робить вас щасливими і мотивованими.

22. Виберіть наступне завданняЗосереджуючись на чотирьох речах: контекст, в якому ви знаходитесь (робота, будинок, котедж тощо), кількість вільного часу, рівня енергії і які важливі завдання, які ви зараз перебуваєте.

23. Спробувати час свідомо. Зберігайте око, як ви витрачаєте час (і енергії і увагу) протягом всього дня. Я зазвичай роблю це, встановлюючи годинник сигналізації на моєму телефоні одноразово.

24. Плануйте свій час, повністю відключивши роботу. Коли ви повністю відключені з роботи, мозок продовжує працювати на завданнях роботи, але в фоні – і ви можете зробити інші речі.

25. Проведіть більше часу на планування. Кожна хвилина планування проводить п'ять хвилин на виконання. Якщо ви не бажаєте працювати з планом, вам буде складно працювати смартером.

26. Я не маю часу. й Якщо хтось говорить про те, що він не встигає чогось, то насправді сказати, що завдання для них не дуже важлива.

27. Зачекайте трохи перед відправкою електронних листів або текстових повідомлень. Подаруйте свій мозок час, щоб завершити і формалізувати ваші думки. Тоді ви будете зробити те, що ви пишете більш повну, змістовну і креативну. У світі не буде розпадатися, і ви зможете спілкуватися з вашим повідомленням більш сильно.

Зламати енергію
Енергетика - це паливо, яке ви опікуєте протягом дня, щоб зробити щось. Є велика кількість факторів, які впливають на кількість вашої щоденної енергії, але будь-який фактор, який впливає на енергію або впливає на ваше тіло або мозок.

Ось деякі тактики, щоб отримати більш фізичну і розумову енергію.

Bodily хакі
28. Вправа. На мій погляд, вправа є найкращим способом отримати більше енергії. Крім того, вони тільки дають вам енергію – вони допомагають боротися з захворюваннями, покращують настрій і допоможуть вам краще спати.

29. Їжте прямо. Як ви їсти великий вплив на рівень енергії. Чим гірше ви їсти, тим швидше ви згорнете, а менша енергія ви залишили на роботу.

30. Стоп пити каву з звички. Кофеїн починає втрачати ефект, коли ви п'єте його з звички, але це надзвичайно ефективний, коли ви п'єте його стратегічно (наприклад, коли вам потрібен потужний приріст енергії або уваги, щоб зосередитися).

31. Використовуйте кофеїну мудро. Пити каву довше; пити каву водою; уникати енергетичних напоїв з цукром; добре їсти при споживанні кофеїну; не пити каву на порожньому шлунку; почекати до пиття другої кави або чаю.

32. Зупинити каву 4-6 годин перед сном. За даними Адміністрації їжі та наркотиків США (FDA), кофеїн зазвичай пікує протягом години і триває чотири до шести годин.

33. Пити більше води. Вода прискорює вашу енергію, підвищує ваш обмін речовин, допомагає вам думати, пригнічує ваш апетит, допомагає ваше тіло відсмоктувати токсини, знижує ризик багатьох захворювань, покращує складність і навіть заощаджує вам гроші!

34. Пити половину літра води відразу після прокидання. Відразу після прокидання, пити не менше 500 мл води. Ваше тіло просто пішов 8 годин без їжі і, ймовірно, зневоднення.

35. Тримайте щоденник їжі. Люди, які говорять про те, що вони їсти, як правило, переїсти, і зазвичай їсти до 30% менше, ніж ті, хто не робить.

36.00 Р Вам достатньо сну, навіть якщо потрібно спати довше. Сон покращує вашу концентрацію, увагу, навички прийняття рішень, творчість, соціальні навички та здоров’я; знижує гойдалки настрою, стрес, небезпечність та бездоганність. Не існує різниці в соціально-економічному статусі між ламками і совами.

37. Не пропустіть на нічний напій. Пити спирт перед сном погіршує якість сну, тому ви будете менше енергії наступного ранку. Пити щось інше або пити алкоголь раніше ввечері.

38. Встановіть кондиціонер в офісі 21-22oC.Це температура, яка робить вас найбільш продуктивними.

39.00 р. Встановіть кондиціонер в 18.5o C вночі. Більшість досліджень рекомендують встановити термостат на 18.5o В той час як ви спати. Уявіть свою спальню як печеру – холодне, темне і спокійне.

40. Отримай сон. Якщо ви відчуваєте, що ваша енергія лебідь, або що вона регулярно знижується одночасно з днем, отримайте трохи сну. Навколо покращує вашу пам'ять, робить вас більш оповіщенням і оповіщенням, запобігає вигоранню і покращує вашу творчість.

41. Зберігайте око, скільки енергії ви маєте і діють відповідно. Якщо ви постійно попросите себе, скільки енергії, ви маєте, ви можете зробити налаштування – або перезаряджання, коли потужність низька, або щітка більша, більш складні завдання, коли у вас є багато енергії. Після того, як ви також помітите візерунки.

42. Визначте свій «біологічно кращий час» Час дня, коли ви найпродуктивнішим шляхом діаграмування рівня енергії протягом тижня.

43. Посмішка! Смішуючи підвищує ваш імунітет, робить вас щасливими, допомагає вам впоратися з стресом і фокусом на більшій картині, і підвищує довіру в інших.

44. Пофарбуйте свій офіс у правих тонах. Наука говорить, що ви повинні пофарбувати кімнату синім, щоб стимулювати мозок, жовтий, щоб стимулювати емоції і зелене, щоб стимулювати відчуття балансу.

45. Не піддається синьому випромінюванню перед сном. Занадто багато «блакитний випромінювання» (від смартфона, планшета або комп'ютера) перед сном шкідливе.

46. Отримати більше природного світла. Природний світло допомагає спати краще, знижує рівень стресу, підвищує рівень енергії, і дозволяє зосередитися краще.

47. Завантажити f.luxй f.lux пересуває кольори вашого комп'ютера на червоний після наборів сонця, де ви живете. Це дозволяє ваше тіло звільнити більше мелатонін, поліпшити якість вашого сну. ?Примітка перекладача: Для мене важко читати з червоної екрана, так що я вийшов досить швидко.

"Хакі" розум
48. Зробіть зміни автоматично через звички. Я вірю, що автоматизм нових поведінок є запорукою збереження їх живим. Ось моє інтерв’ю з Чалзом Дуйґом, автором влади Хабіту, про те, як формувати нові звички.

49.00 р. Інвест у стратегії зменшення стресів, які насправді працюютьНаприклад: вправи, читання, прослуховування музики, час, проведений з друзями і сім'єю, масаж, прогулянка на природі, медитація і час, проведений на творчому хобі.

50.00 р. Візьміть більше проривів. Перерви дозволяють відволікати від роботи, заряджання, придумати нові ідеї; зупинити, подумати про вашу роботу, і в кінцевому підсумку зробити вас більш продуктивними.

51.й Почати невеликий. Я думаю, що один з ключів, щоб бути більш продуктивним, щоб зробити одну невелику зміну часу. Чим менша зміна ви намагаєтеся зробити в житті, тим ймовірніше ви дійсно зробите його.

52. Витримаєте, коли ви незрівняно зрушите до себе. Девід Аллен, автор Як отримати речі право, говорить 80% того, що ви думаєте про себе негативно. Спробуйте зрозуміти, коли ваш самовикористання незрівняний, щоб зробити свою подорож більшою продуктивністю.

53. Зробіть більше друзів в офісі. У офісі дружба зростає задоволеність роботою в середньому 50%, збільшує вашу активність в 7 разів і збільшує шанси на отримання акцій на 40%.

54. Перевірити календар на останню пару місяців.З`ясуйте, хто ви були знайомствами. Які з цих з'єднань дали вам найбільше щастя, енергії та приводу? Влаштуйте більше зустрічей з цими людьми.

55. Низькі очікування. Це може трохи дивний, але нижчі очікування дає вам більш впевненість, що дозволяє розслабитися, весело і не хвилюватися про те, щоб зробити щось іншим.

56.00 р. Реалізувати інші не доглядати. Коли ви розумієте, що більшість людей не піклуються про ваш успіх, ваші гроші, ваш одяг, ваш будинок і ваш автомобіль, ви знайдете, що ви набагато більше, ніж ви думаєте. Ви можете взяти більше ризиків, оскільки ваше життя не визначено, і ви будете вільнішими, щоб зробити те, що вам подобається.

57.00 р. Усвідомо. Здатне харчування дозволяє вашому мозку знати, що ви будете повністю і задоволені, і запобігає перенагріву, що зливає ваш енергетичний ресурс.

58. Використовуйте методи візуалізації. Ми любимо візуалізацію, щоб ви просто отримали термінове повідомлення, і ви повинні залишити місто протягом місяця. Яким буде переконатися, що вам потрібно, перш ніж залишити? Що б ваша відповідь, починайте роботу над цим завданням.

59.00 р. Сприяти конфліктам, не уникати його. Ви є найбільш продуктивними, коли у вас є середній рівень конфлікту та стресу.

60. Завантажити. Відносність (Online, Android, iPhone, IPad, Mac). На фоні шуму кавового магазину було доведено для підвищення продуктивності та творчості. На вашому комп’ютері ми імітуємо атмосферу.

61. Згадайте три речі, які ви вдячні. Це тренує ваш мозок, щоб виглядати позитивно, ніж негативно в світі, роблячи вас більш енергійними, щасливими і продуктивними.

62. Написати один з кращих ідей кожного дня. Запис позитивного досвіду в останні 24 години дозволяє вашому мозку пережити їх, роблячи вас більш позитивним і щасливим.

63. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Не варто брати продуктивність занадто серйозно. Ви можете навіть зрозуміти, що коли ви відпочиєте, ви більш продуктивні.

"Примітка"
Заключна частина нашої головоломки контролює нашу увагу. Це один з улюблених способів збільшення продуктивності, який складається з двох частин:
1,1 км Якість управління Вашою увагою
2,2 км Що ви дійсно витрачаєте свою увагу?

Ось деякі тактики, щоб допомогти вам як:

Контроль вашої уваги.
64. Медитат. Медитація – це мистецтво постійно повертає вашу увагу на один об'єкт, який на мій погляд накачує м'язи, краще, ніж будь-який інший. Медитація також розслабляє вашу свідомість, збільшує потік крові до мозку, збільшує кількість сірої матерії в мозку, полегшує введення «квіткового стану», бореться з прокрастинацією, і навіть (провен!) отримує результати іспиту. Це де я написав інструкції про те, як почати медитація.

65. Стоп працює в багатозадачному режимі. Багатозадачність полягає в тому, щоб зосередитися і продуктивності, вона також збільшує ймовірність помилок, впливає на вашу пам'ять і збільшує кількість стресів.

66.00 Р Написати все, що потрібно пам'ятати.Що потрібно зробити, речі, які ви очікуєте, та інші ідеї та обіцянки, які тягарять вас. Це дасть вам більше психічного простору, щоб думати про більших і кращих речей.

67. Зберігайте список всіх, які ви очікуєте Це дасть вам впевненість, що нічого не забули, і ви будете хвилюватися набагато менше про речі, які потрібно контролювати.

68. Використовуйте ритуал запису мозку. Вимкніть всі пристрої, встановіть таймер на 15 хвилин, і зніміть з порожнім ноутбуком і ручкою. Напишіть всі незареєстровані файли, щоб заспокоїти ваш психічний метелик.

69.00 р. Консумні продукти, які допомагають покращити концентрацію. Ніна моїх улюблених: чорниця, зелений чай, авокадо, зелений салат, жирна риба, вода, темний шоколад, насіння льону і горіхи.

70.00 р. «Очистити до первісного стану». Коли ви зробили щось, робимо очищення, щоб зменшити опір, щоб почати той же час. Наприклад: очищайте кухню після приготування або акуратно складіть блискавки аксесуари вам буде потрібно завтра вранці.

71. Повільнитися. Дуже легко переключити мозок для автопілоти і щітки від одного стимулу до іншого. Стоп і робити речі свідомо, щоб краще керувати Вашою увагою і стати більш продуктивними.

72. Вимкніть інтернет, коли вам потрібно зробити щось. 47% від часу онлайн витрачається на прокрастинацію. Якщо вам потрібно зробити щось велике, відключіть від інтернету.

73.00 р. Боротьба зі спокусами, переоцінюючи ваші дії заздалегідь. Щоб зосередитися на довгострокових речах замість короткострокових спокус, перегляньте ситуацію в голові перед рукою (наприклад, «Не зупинятися в Mac Donalds на вашому шляху додому».

74.00 р. Використовуйте смартфон менше. Ваш смартфон відсмоктує вашу увагу і відволікає вас набагато більше, ніж ви думаєте. Він також погіршує вашу комунікацію, і є малорухливою діяльністю. Я зробив тримісячний експеримент за допомогою смартфона протягом години на добу і мій життя змінився з тих пір.

75.00 р. Поставте смартфон у режимі «світлий» між 8pm і 8amй Цей ритуал допоможе вам стати більш свідомим, зануритися швидше, зменшити кількість шкідливих, мелатонін-блокування, синій світ перед сном, і зосередити вас на задачах більшого значення до і після того, як ви прокинете.

76.00 р. Щоб ввести стан потоку (чарівний стан, в якому ви повністю вбирається в тому, що ви робите), робити речі, які більш-менш актуальні для вашого рівня здатності.

77. Довгий. Коли ви виділяєте свою увагу, енергію і час на менші речі, ви сприяєте більшій кількості кожного, що ви робите і досягнете більш загальної кількості.

78.00 р. Подивіться на фотографії милих дитячих тварин. Перегляд зображень дитячих тварин було показано для підвищення когнітивної та моторної активності, оскільки вони зосереджені на вашій увазі більше.

Зосередитися на праві речі

79. На початку кожного дня виявляти три речі, які ви хочете здійснити. (Не цілі, але досягнення). Коли ви обмежуєте себе трьома досягненнями в день, ви змусите себе допитати і зосередитися тільки на те, що дійсно важливо.

80. Замість фокусування, щоб зробити більше, фокусуючись на правильній мові. Знайдіть завдання, які відповідають вам, щоб ви знали, чому ви хочете зробити їх.

81. Розвиваємо «поглинання». й Згідно з дослідженнями, основна якість, яка відокремлює успішні люди від неуспішних людей, чи думають їх інтелект і здібності обмежені.

82. Спілкування з вашим майбутнім. Люди зазвичай думають про себе як два абсолютно різні люди. Боротьба з цією пасткою, створивши майбутню пам'ять, надсилаючи повідомлення на майбутнє і вразивши майбутнє себе.

83. Створіть список, який не потребує мозку. Зробіть список речей, які не завантажують мозок (очищення, миття та ін.) і виконайте їх разом під час прослуховування щось продуктивне (audiobook, TED лекції тощо).

84. Запитайте себе на консультацію. Поради не варто багато, але, як правило, поради, які ви повинні слухати, це те, що ви подаруєте себе.

85. Зробіть свої цілі «розумні»С. М.А.Р.Т.ерйй Якщо ви хочете встановити цілі краще, переконайтеся, що вони специфічні, чарівні, міцні, реалістичні і часові. Це полегшить для вас виявлення і досягнення їх.

86. Стоп відстеження прогресу ваших цілей. Відстеження прогресу зменшує ймовірність досягнення мети. Нагадуйте, чому ви хочете досягти цієї мети.

87. Не встановлюйте традиційні цілі, встановіть «робочі цілі». й Цілі обробки – це те, що потрібно зробити, щоб досягти більшої мети (наприклад, не «лосось 10кг», але «не більше 1,500 калорій щодня».

88. Стоп безглуздий серфінг інтернету. Інтернет може бути дуже відволікаючим. Практика більш інтуїтивно зрозумілий веб-переглядач, взявши більше розривів, уповільнюючи і фокусуючись на тому, що потрібно зробити.

89. Вимкніть безглузді повідомлення електронної пошти. Повідомлень про те, що ви працюєте.

90.00 Р Деклар «Поштовий день від.» Якщо потрібно ввійти в тіні, щоб працювати над проектом на добу або два, покласти собі відповідь на машині (визначення номера аварійного телефону), а потім енергійно притискати те, що потрібно зробити.

91. Відповіді на листи у великих порціях. Графік роботи з поштою кілька разів на день, замість обробки електронних листів, як вони прибувають. Це дозволить вам перетворити роботу пошти в кілька блоків часу у розкладі.

92. Якщо ви познайомитеся з кимось особисто, відключіть свій телефон повністю. Це чудовий спосіб показати когось, що вони важливі для вас, і що ви готові дати їм 100% увагу.

93. Визначте свою «гарячу звичку». й Зміна звичок і реорганізація інших звичок, як ви інтегруєте їх в життя. Кілька прикладів: приготування їжі, робота над взаємовідносинами з вашим партнером і друзями, відмовляючи рано.

94. Зробіть свої звички більш дорогіУ зв'язку з тим, що хтось про штрафні санкції для звичок, які шкідливі для вас. Це дозволяє зосередитися на вартості шкідливих звичок замість переваг.

95. Поверніть себе. Впровадження нових поведінок і звичок важко, але винагородження себе за наступні нові звички було показано, щоб допомогти зміцнити їх.

96. Прогнозні перешкоди на нові звички. Якщо ви запроваджуєте нові звички у ваше життя, переконайтеся, що ви думаєте уважно про те, які перешкоди або зобов'язання можуть стояти у вашому шляху.

97.00 р. Зробіть час доступу до стимулів більше 20 секунд. У цьому випадку потрібно більше зусиль, щоб дістатися до стимулу, і це бажання легше долати.

98. Практика активного прослуховування. У зв'язку з тим, що хтось говорить вам, ви будуєте сильні стосунки, краще оцінюєте людей, незважаючи на непорозуміння, і мають більш значущі розмови.

99.00 р. Подумайте життя як набір зон. Щодня ви інвестуєте свій час, енергію і увагу в 7 зонах: розум, тіло, емоції, кар'єра, фінанси, відносини і задоволення. Ви не переінвестуєте в деякі напрямки та підінвестуєте в інші.

100 р. Завжди працювати з метою в голові. Метою за своїми діями є стовп за стрілками. Коли ви постійно дивитеся, чому ви робите, ви можете переконатися, що ваші дії спрямовані на зміст.

Книги рекомендовані автором:
1,1 км Карл Дюйг, Потужність Хабіту. Чому ми живемо та працюємо?

2. Девід Аллен, Як отримати речі в порядку Мистецтво продуктивності без стресу

3. У Михаїл Цсиксентмихалий, "Квіт." Психологія оптимального досвіду

Джерело: habrahabr.ru/post/242317/