Хто приходить до раку - психосоматичні причини онкології

Чому люди отримують рак? В останні роки з науковців і психологів, які рак ґрунтується на психосоматичних причинах. І тепер ми дізнаємось про них. Я знайшов деякі великі речі в Інтернеті. Я хочу познайомитись з ним. Прочитати і вивести висновки.

Дуже часто рак передує відчуттям, що ніхто не потребує, не користується попитом або в роботі або в сім'ї. І люди, які борються з цим почуттям під час хвороби і задають конкретні цілі за їх хворобою, часто, долаючи хворобу, живуть багато і досить довго, говорить Олександр Данилін, психотерапевт PHD No 23, ведучий програми Silver Threads на Радіо Росія. Про психосоматичні причини онкології та вміння подолати хворобу.

до Все починається з почуття, що ви більше не сіль землі.

до Як психотерапевт, я можу розповісти про психосоматичні проблеми, тобто про те, як психічний досвід може викликати конкретну соматичну реакцію. Звісно, будь-яка хвороба, навіть елементарний холод, змінює наші життєві плани, іноді істотно, іноді не і людина відчуває деяку тривожність. Але це наслідки, а психосоматика вважає всі форми раку як первинний прояв небажаності людини жити. Невідомість внутрішнього, прихованого, несвідомого. Рак не є самогубцем, але є багато форм поведінки людини, які, власне, повільне самогубство. Наприклад, пити або курити. Підняті, які починають курити таємно, можуть не знати, але будь-який дорослий курець знає, що це, ймовірно, призведе до пухлини, однак, багато продовжує дим.

- Можете тепер щось змінено, але 10 років тому, коли я регулярно відвідував раковий центр, онкологи копчені багато. Я прийшов в центр - з усіх дверей легеневого відділення, курча прибуває в клубах.

- Я також курець, хоча я знаю, що я ризикую. Як пояснити куріння лікарів, які щодня стикаються з наслідками цієї звички? Я думаю, що це амбіція лікаря. Як, я лікар, я можу подолати цю хворобу в собі, кожен не може, але я можу. І, безсумнівно, є елементом такої амбіції в моєму копченні. З іншого боку, куріння є псевдомедитація, можливість знімати в себе. Це окрема тема, і зараз хочу поговорити про емоційний досвід.

Я прийшов близько до онкології в дев'ятих роках минулого століття, коли майже всі мої батьки і дружина померли від різних типів новоутворень. Як ви пам'ятаєте, життя в країні різко змінилася. Я помітив, що багато людей відчували страх (не розпад, але страх), і я почав розуміти, що мій батько, батько-в-право, мати-в-право, десь глибоко вниз, не хочу жити в новому світі, який запропонував їм.

Для більшості людей, їх статус життя, самоідентифікація є дуже важливим. Це особливо вірно в наш вік, в середньому. Ми розуміємо, що життя ще не переходить, але починає рухатися на захід, і в цей час особливо важливо для людини зрозуміти, хто він, що він досягається, чи може він вимовити його статус з словами: «Я відомий лікар» або «Я відомий журналіст». Слово «відомий» тут має велике значення для багатьох – навіть якщо вони приховують її, люди хочуть, що таке прикметник, що означає мірку їх впливу, для існування.

Будь-яка існує проблема може бути виражена тільки в метафорі. Найвідомішими словами Христа є: «Я сіль землі». З першого читання Євангеліє вони впали в душу. Я вірю, що рак ловить людину, яка починає відчувати, що він не більше сіль землі.

Ми всі знаємо, що сіль дарує їжу своїм смаком. Але перед холодильником, він також зберіг їжу живим – немає іншого способу збереження їжі. Тому в усіх культурах сіль була символом догляду. При переміні солі люди підкреслюють свою близькість і вміння тримати один одному сейфу. Отже, коли людина відчуває, що його робота, плоди своєї роботи не потрібні нікому, нікому, нікому не має нікого, нікому не потрібно тримати, дуже часто він має пухлину.

Наприклад, мій бабуся був пастором великої сім'ї - Я зберіг на зв'язку з двома корузинами і чотиримісними сестрами. Вона завжди відчувала себе як фіксатор, і дійсно після її смерті родина зламала, з багатьма далекими родичами втратив дотик. Що таке, щоб відчути, як сіль землі, не потрібно бути широко відомим або затребуваним, але принаймні на рівні сім'ї, найближчих людей - батьків, чоловіка, дружини, дітей, онуків або друзів - всім необхідним. І я не думаю, що це доречно говорити про гордість. Рак перенапружує як горді, так і глухі люди. Я ближче до солі землі метафору.

І дуже важливо для людини творчої професії – письменника, художника, композитора – зрозуміти (навіть, якщо він заважає, що він не піклується), що він буде читати, дивитися, слухати довго. Художники (у широкому сенсі слова), які вважають це часто живуть довго, але ті, хто сподівається, що книга, картина, або музика негайно принесуть славу, часто хворіють і вмирають порівняно рано.

Звісно, деякі види відгуки потрібні принаймні від кого: від дружини, чоловіка, дітей, з яких він має зв'язки. Але часто, в реальності, особливо сьогодні, кожен настільки всмоктується у власних справах, що вони «не встигнуть» сказати свого роду словом іншому, що навіть якщо він відступив, ми пам'ятаємо і цінуємо його «великий в історії» – внесок до науки або мистецтв або догляду за сім'єю.

Не кожен може змінити життя.

Почуття, що ви перестали бути солі в різних ситуаціях: для кого він пов'язаний з пенсією, для кого - з зниженням праці, творчою кризою. У 1990-х роках, коли Єлцин фактично відключив КГБ – були великі зрізи, окремі відділи були ліквідовані – величезна кількість «чорних колонок» з'явилася поза офісом (вони можуть бути лейтенанти колонтитули і навіть великі, але це не точка). Вони подбали про те, що відкривають компанії або взяли на вже відкриті депутати, в цілому, влаштували їх, поки я знаю, досить добре.

Але є величезна різниця між життям полковника або лейтенанта полковника в інженерному відділі КГБ і життям директора або заступника директора фірми. Життя директора або заступника директора компанії – це постійне місце роботи, організація, продаж та експлуатація, в цілому, всі шармії нашої так званої справи. Не кожен може. Не всі. Я не знаю, якщо я можу. І ці люди раптом почали розмежуватися в наркологічних і онкологічних пацієнтів - або вони відверті, або у них були пухлини.

Звісно, не всі хворіли, але дуже багато – з'явилася спалах, онкологи самі сказали мені про це. Ситуація прозора. Ці люди, майже єдиний в країні, жив, якщо не під комунізмом, то обов'язково під соціалізмом. З самого початку сервісу у них досить передбачувана кар'єра, порівняно коротка черга для квартири, автомобіля, ваучери до гарних санацій - в цілому, чіткі і досить вигідні правила гри. Вони отримали не набагато більше звичайних радянських співробітників, але завдяки кращій системі постачання, вони були зараховані на те, що ми витрачаємо значну частину нашого часу.

І раптом вони не добровільно поверталися до цього фуса. Для багатьох це був нестерпним. Не про гордість, це не про морбідну гордість. Я говорив з багатьма з них, деякі з них, звичайно, мали гордість, але не всі. Проблема не в крабовому самолюбі, але що вони не вписали цей світ, не змогли зрозуміти відносини в ньому. Для того, щоб стати новим членом споживчого суспільства. З цим завданням впоралися люди.

Це один приклад. Мій батько був вірним радянським вірним. Він був непартійним інженером, який не мав користі, жив тільки на заробітній платі, але щиро вірив, що радянська влада була найкращою в світі. Неперевершений, повністю позбавлений гордості, завжди діє відповідно до совісті і навчає мене це.

І так, в середині-1980-х років, коли я вже жив окремо, він читав дітей Арбакова, просто опублікував у Дружба народів, і він назвав мене вночі і попросив мене, його 25-річний син, «Саша, що дійсно буває?» Чи правда, що він пише? й

Загинув рак. У світі, де правду було перетворено на 180 градусів, обов'язкова вся людина іншої віри. Що таке Християнство, Дад, на відміну від мене, не знаю, і лікував його з гумором. Таке здоровий радянський інженер. По дорозі він був непартійним, але він вірив в комунізм, в радянській владі. Я думаю, що він також зіткнувся з потребою стати абсолютно різною людиною, адже його схема життя – 120 рублів – вже наприкінці 1980-х років не дозволяв йому жити і, як ви розумієте, що не дозволяв йому жити чесно, гармонії з його славою.

З усіх відмінностей долі, як «чорні колонки» так і попе потрібно трохи пережити. Наприклад, я зробив багато речей – онкопсихологія, наркологія, психотерапія – але в усіх цих областях моя освіта, мій досвід діє. Не потрібно міняти все, щоб стати різними.

Більшість тих, хто прийшов до моєї онкопсихологічних груп (нині ми плануємо продовжити цю практику в МХП No 23), з різних причин, виявлених собі, що стикаються з екзистенціальною потребою в буквальному сенсі стати різними для того, щоб поселитися в цьому світі (не в матеріальному розумінні, але в духовному або психологічному сенсі), але не знайшов сили для цього. І для мене як психотерапевт (Я не онколог) головне в лікуванні раку - це цілі, які людина встановлює для майбутнього за його хворобою.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Якщо ми знаємо, що ми були безсмертними, то ми зупинилися. Що робити, якщо у нас немає часу? Я пишу книгу або симфонію деякого дня, і тепер я лежаю на дивані.

Смерть необхідно для нас діяти. Ми маємо невизначений, але точно короткий період часу, щоб стати сіллю землі. Тому головне в лікуванні онкології полягає у створенні завдання.

Спочатку може бути два цілі: догляд за іншими людьми або креативністю, що неминуче включає в себе це занепокоєння. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я думаю, якщо був реальний Доріан Сірий, який поставив своє життя в портреті, він загинув рак. Тому що така творчість безпліддя. Відносність до розмежування людей, таких як виготовлення бомб та іншої зброї масового знищення, також часто схильна до здоров’я. Хоча б серед наших бомботворців, і серед американських бомботворців, багато померли від раку, і я думаю, що вони не хворіли лише через випромінювання.

Чим більше поінформованості, тим менше болю

Для багатьох, що я кажу, здавалося б, Хоча кожен вважає, що мозок, душа, тіло є єдиною структурою, і нервова система переносить весь організм. Життя підтверджує психосоматичну «герезію» – Я неодноразово побачила людей, які знайшли призначення та сили для боротьби з почуттям загальної безтурботності.

Наприклад, 58-річна жінка, філолог, бабуся трьох онуків. Вона мала традиційну жіночу пухлину, сіла в домашніх умовах, припинила робити все. Я зумів переконувати її, перш за все, ви не повинні чекати дітей, щоб зателефонувати – вони працюють з ранку до ночі, вони можуть набрати номер, поговорити, дізнатися, як вони є. По-друге, це не тільки вони, але й її відповідальність за те, що її онуки виростають гідними людьми.

Якщо діти, що працюють з ранку до ночі, не мають сил і часу, щоб взяти своїх онуків до музеїв, вона повинна використовувати час, який залишив, щоб піти навколо якомога більше музеїв, розповісти про якомога більше улюблених картин, і поясніть, чому вона любить ці картини. Вона слухала мої поради, 10 років пройшли, тепер вона підняла великі груди.

Я також мав дівчину, яка мала непрозору пухлину, коли вона була 14. Ведуться батькам, закохнувшись за неї, кожен навколо її стрибнув, і я почав говорити про те, що вони розгубилися батькам: «Ви вбиваєте себе». Ви мрієте бути художником? Не залишайтеся вдома, перейдіть до кола.

Природно, через хворобу, її фігура змінилася, але я нездатний: «Мрія любові?» Намагайтеся виглядати як хлопчики, незважаючи на все. Дякуємо Богу батькам підтримали мене і вона проживала досить довго, щоб померти 28. Я просто не хочу, щоб перейти в подробиці, найяскравіше це буде дуже впізнаваний.

Я часто змусив молодих людей писати спогади. Він сказав: «У вас є життя власної, життя власної». Тепер ваші діти не цікавляться цим, але до 30 років вони хочуть знати, хто вони, де вони приходять. Чоловік написав спогади, опублікований за власними витратами.

Звісно, рано чи пізно вмирає. Питання, чи можна жити в повному бездопомозі, розчарування у всьому або на останню хвилину, щоб жити цікаво, відчувати вашу потребу для когось.

Чи не існує віку або захворювання, коли людина не може зайняти смарт-книжку або Новий Заповіт і думають про сенс життя, про конкретну зайнятість, про бетонну творчість на цьому етапі життя. Якщо я думаю і знайти значення, я повинен жити довше. Якщо я не хочу думати з головою, душею, або духом, тіло починає думати для мене.

Все, що людина не думав, побоюючись і перенаправлення, бажали висловити, але не висловить, буде виражатися в м'язових затисках, больових відчуттів і захворюваннях. І в сні. Ми не маємо звички аналізувати власні мрії, думати про те, що вони говорять, про те, які труднощі ми не хочемо знати.

Чим більше обізнаності є в житті людини (в будь-якій мові, яка ближче до вас – психоаналітичний, екзистентний, християнський), тим менш болючий і простіше, щоб загинути. Ільнес завжди є метафором для того, що ми намагаємося приховати від себе.

Автор: Оксана Кондратюк

Джерело: www.all-yoga.ru/blogs/archives/743#more-743