Що робити з дорослим психоаналізом

СМС приїхали з моєї матері: З днем ВМС. Будьте обережні з аналітиками, особливо якщо вони жінки. З днем ВМС, вона завжди привітала мене, бо батько служив всім своїм життям в ВМС (і насправді ми з ним: сім'я 25 років в секретних частинах, як в кошиках), і я також терміново в ВМС – в Тихому океані матері свого флоту. Але з психоаналізами все складніше. Я походжу в психоаналіз три-чотири рази на тиждень.

Це дивна річ: якщо ви сказали в Росії чотири роки тому, що ви пішли в психоаналітик, то друзі скручували свої пальці на своїх храмах, і незнайомці будуть сіті на поїзді. Але я не був на поїзді з 1996 року через нездатність і автомобілі, і друзі, які могли б вигнати палець передається. Тепер все змінилося, і якщо ви скажете кудись, що ви йдете до аналітика, то є п'ять людей в компанії, які вели з аналізу до таблеток і назад. Все сміється і сміється.

З класичним психоаналізом у мене була парафія з моєї молоді, коли твори Фрейду були заборонені в СРСР і психоаналіз не тільки критифіковані, але і похилого і змащеного на стіні радянськими ЗМІ. (І разом з ним, до речі, все Фрейдянсько-орієнтоване сучасне мистецтво було передано як дегенерат, до речі, майже дієсловотворні рецептури німецьких націй.) У вісімдесятих з'явилась Тбілісі і мій друг і наставник Олег Еммануїлович Соловей (Fisher), а головна професійна лейтенант полковник МВС і головний лікар жіночої зони, приніс мені всі обсяги цієї революційної конференції. Після чого почалися психоаналітичні теорії. Я дуже зацікавився: все це не на всіх, як ступенева радянська пропаганда і в цілому місцеве пояснення життєвих процесів.

Тут, на шостій частині землі, головною ідеєю ідеології стала: «Радянська людина не може мати підсвідомий розум». Він може бути свідомим, або досить свідомим, у виконанні своїх обов’язків до своєї країни і до партії. Я не знаю, де відбувається борг. Але зараз зрозуміло, що мій інтерес до Фрейду був того ж роду, що змушує людей стати лікарями: той факт, що будь-який лікар є досить нездоровою особою, звідси його вибір. Ви можете погоджуватися з тим, що ви не можете, будь-яким чином.

Хвилі довге - від підліткової депресії до сенілу - супроводжують чоловіка по всій його житті, якщо, звичайно, він має хоча б якийсь поширення душі, а не тільки члена на колесах.

І кожен з нас бореться це самостійно. Щоб почати з, заперечуючи, що ви відчуваєте себе не з причин. Але заперечувати і намагатися приховати все всередині тільки робить все гірше щороку.

Я не збираюся розводити психоаналітичні теорії і бути адептом Сігмунда Яковльевича, я говорю тільки для себе. Я знаю, що всі втрати в житті не йдуть – вони накопичуються. Втратити батько. Втрата молоді. Втратити себе. Втрата друзів. Втрата жінок. Втратити роботу. Втратити це, втратити це. Недосвідчений, несвідомий, не “робиться”, не вигорає – вона потрапляє на психіку. І в якийсь момент біль стає настільки великим, що ви хочете викликати себе фізичний біль, просто висихати внутрішній. Я бачу своїх колег, які розводять через життя, намагаючись зняти цей біль.

Зазвичай простий російський метод є спиртом. Це має деякий ефект - седативний - але результат ще більше депресії і параноя. Неподалік від самогубства.

По дорозі є поняття «суїцидна поведінка»: екстремальні види спорту однакові. Водіння п'яти при русі, звичайно. Хто не зробив це? Що це таке. Провокувати долю. Грати з смертю. російська рулетка. Блю, благ, благ. І все це літературне нечуття, яке здається описати поведінку так званої «реальної людини», є описом і провокацією природної суїцидальної поведінки.

Оскільки література вже знає, що чоловіки не здатні визнати себе, що вони погані, що вони сумні, що вони мають депресії. Це люди. Він спровокує їх «чоловіки». У сенсі загальної маскулінності: «зброджування ведмедика з чекером на вершині, на потіні кінь, що летить на ворога». Невідповідність такої моделі викликає відторгнення на частини однодумців - і хтось напише на тебе: «З такою філософією необхідно набирати солдатів в армію генерала Власова», - так народні мізки надають пропаганду. По суті, вони можуть бути зрозумілими: весь міф «реальних чоловіків» був створений таким чином, щоб держава могла прийняти своє життя безкоштовно.

Я дуже хворий. Здавалося мені, що життя було над, і ті вугілля, які все ще були смотреть всередині, спалений так, щоб я хотів вирізати руки ножам, щоб зрізати папір. Допомагає, але так само, як алкоголь, це недовго.

Але чоловіча психологічна оборона говорить: «Я окай». Ви тонкі. і т.д. Цей самий процес відбувається в російському суспільстві – загальна відмова від реальності. Життя у міфах. Це шлях до ніде.

За цей час я спробував поговорити з деякими психологами Gestalt. Але стабільна робота не працювала (не можна працювати з друзями). І тому результати теж. Так мені довелося йти до класичної психоаналізу.

Цей рух зробив ударне враження на своїх близьких. Ви вже читаєте текст з вашої матері. Наскільки освічена людина, бібліотекар, і це. А потім було більше: дочка самогубства психолога була надзвичайно скептичною моє лікування психоаналітика, мотивуючи досить дивно: «Я не ходжу до психоаналіста, бо я поважаю батька і матір мій», що чітко продовжує розвивати міф, що психоаналіз знищує вашу любов для батьків. Це так схоже на Analyze Це не весело.

Остання реакція була дружиною, з якою ми проживали протягом 35 років, які також брали участь у психології (це час як дитина). Вона оголосила про те, що я являв додаткові гроші, і вона виглядала як я знайшов культу і нову жінку. Вона залишилася з дверними проблисками.

Насправді, все це вже давно описано в психоаналітичній літературі: коли людина вирішує остаточно боротися зі своїм внутрішнім світом і відновити порядок в ній, або принаймні зрозуміти, що відбувається, оточуючих його, якщо вони не приймають нового ставлення до існування, сприймають все в байонцях. А сім'ї опадають. Тільки син німий. Але він є судовим вченим. Не плутати з патологом.

Я залишилася в ізоляції, яка в той же час почала резонувати з базовою ідеєю: як навчитися покладатися тільки на себе. Внутрішнє, не зовнішнє. Тому що в житті, виходить, що кожен навколо мене спирається тільки на мене: Я головний заробіток грошей і все купується мною - дахи над головою, колесами і т.д. - тільки тому, що я працюю, як підірвав, незважаючи на депресію і тиху божевільність.

Але ми всі заручники патриархальної структури сім'ї, де все закрито, де ролі не чітко розподілені, де кожен формований як пельмені. І ви плавно пливе з вашої першої первинної сім'ї, де ваша мама лікує вам, як маленький чоловік, на ранній шлюб, де молода дружина більше схожа на сестри, ніж співчутий партнер в житті. І так далі. Відносини, які ускладнюються, але не ростуть.

Я маю великі скарги на радянську та пострадянську психологічну науку. Не працює з населенням. Наука не працює з пресом або з масами населення. Не один пояснює будь-кому, ні стовпців, ні Гестальтистів, ні класичних Фрейдян, ні Юнгян, ні. Про те, що потрібно, нарешті, опинитися з батьками (це де починається природна хістерія: не любимо нас!). Не просте і доступне наука говорить нам як суспільство. Тільки в тихому офісі за плату, а потім не завжди зрозуміло. З того, що це псевдоаука, за даними радянських ЗМІ, на яких зростало покоління. І Фрейд побачив чоловічий удар у всьому. Я.

На жаль, в рік вступу до аналітика, у мене є ідея самовіддачі і приходять зрозуміти походження депресії і панічних атак. Не важливо, що вони є. Головне з цих поїздок є можливість розпізнати наявність проблеми. До речі, це найважче. І, як я бачу від людей навколо мене (і професією я оточений величезною кількістю людей), для багатьох це все ще небезпечне завдання.

У зв’язку з тим, що після катастрофи «Болгарія» європейські журналісти назвали нам «справедливість масового заперечення реальності», тому що, судячи з реакцією, коментарями та загальним ставленням до трагедії такого роду, всі ті, хто індивідуально живуть у відмові від реальності – це ціле суспільство. Точно так само. Видання

Автор: Ігор Малцев

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.forbes.ru/stil-zhizni-opinion/71888-chto-delat-vzroslomu-muzhchine-u-psihoanalitika

Категории

Смотрите также

Новое и интересное