Аеробні рахунки

Безпрецедентний скандал, пов'язаний з російськими військами. Про збори, які супроводжують виконання наказу Міністра оборони на бонусі офіцерів, вперше відкрито заявили пілоти легендарного центру Липецька для бойового використання та перепідготовки персоналу польоту. Ця частина була розглянута найкращою в Повітряній Силі за десятиріччя, яку очолює Герой Росії Олександр Харьковський. Він був своїм пасажиром, який був на бойовій площині, Володимир Путін і в минулому році Харьєвським, разом з його підлеглами, туш над Червоною плівкою 9 травня. І так, як вона виходить, корупція і курбеки також борошняні серед кращих з кращих. А комісія, яка була створена для перевірки виявлених фактів, згідно з посадовими особами, не займається аналізом справи, але «порушує вогонь» – намагається зберегти обличчя блоку. На кореспонденту МК прийшли пілоти, які зараз активно пресуються,

Московська область. Ніч. Про три ранку. Рожеве світло починається. Я стояти на майданчику гойдалкою, з голосовим рекордером в руках і поспілкуватися з двома офіцерами Липецького центру. Одним з них є той самий пілот-інструктор, старший лейтенант Ігор Сулім, який зробив так багато шуму в Інтернеті з його зверненням, інший є заступником командира загіна, генерала Антона Смірнова.

Коли два з них зателефонували мені ніч до, кажучи, що вони хотіли говорити особисто і дати мені нездатний доказ своєї прави, я сказав, що я був готовий до них в день або два. Але вони сказали, що ми не можемо чекати, час працює проти нас. Завтра або день після того, як завтра, майор Смірнов буде оголошено про ініціювання кримінальної справи проти нього, а потім спілкування з журналістом вже може розглядатися як порушення закону. Через кілька годин вони прийшли до мене в машині. Вони відмовилися йти додому, вони кинулися назад. Ми стояли на дворі, до тих пір, поки не летять, відлякуючи місцевих котів з нашими емоційними репліками. Розкажіть мені, як працює практика? Коли, коли, скільки?

Антон: В цілому, у нас є 13 готівкових платежів за рік: 12 місяць і на підставі результатів. Терміни оплати були щільно.

Ігор: Щодня наша загінна тільки мала здатися 185,000.

Антон: Інші мали свої гроші. І я впевнений, що люди підтверджують це.

- Скільки ви особисто повинні платити?

Антон: У мене є чиста зарплата 34 тис. з пеніями. Згідно з міністральним наказом No 400 я отримав ще 78,000 щомісяця. Він сплачував 20 000 цих грошей. Але потім ситуація така: в ці 185 тис. податків не все вийшло. У нас також були люди, які були позбавлені цієї нагороди, тим самим командиром. Вони працюють з нами і виконують свої обов'язки таким же чином. Я не можу сидіти в одній кабіні з чоловіком, який робить три рази менше, ніж я роблю для тієї ж роботи. Відповідно, ми вирішили на зустрічі наших офіцерів: ми будемо винагороджені, і ми винагородимо наші товари з цими грошима. Якщо врахувати це, у тих 185 тис. Я витратив близько 10-12 тис.

до А ще не зрозуміло, що ви повинні зібрати стільки?

Антон: Створено систему взаємопов’язань. Наприклад, минулого року, після приходу з чергової зустрічі, командир загонів просто сіли і сказав: «Гуїс, це кількість, яка була визначена нам в офісі Ковальського. - Автор. Нарада персоналу. Більш того, гроші повинні бути передані разом з звітом, який говорить: гроші не зібрані, отримані в повному обсязі і т.д. Ті, хто відмовився писати це були автоматично відреставровані.

до І як були ці суми виправдані?

Антон: Це точка без пояснення. Крім того, вони були зібрані для внутрішніх потреб. Зараз, як у радянських часів, в загонах з'явилися конкриптові солдати. І кожен місяць, кожен загін зібрав п'ять тисяч до барраків.

- Чому?

Антон: - праги, фарби, незначні ремонти ... До речі, якщо ви нараховуєте: 4 загони, 5 тис. місяць кожного становить 20 тис. 240 000 в рік. Реконструкція може бути виконана в гамаках. Але не можна побачити його.

до Але хто сказав, що я б не платити?

Антон: Так, технічний персонал відмовився. Якщо один з них листує, це буде незрівнянна втрата. Якщо пілот позбавлений рейсів, все: ви не знаєте. І на техніку склад заходів впливу менше, ніж на рейс.

Я розповім, наприклад, якщо я не збираю гроші з дивізіону, я помер. І пообіцяв парі: якщо ви не натискаєте, ви відставите. І сказав він, хлопці, я не можу змусити всіх, але це ситуація.

- Ну, тепер, що є ріжучі, це легко вогонь будь-якого?

- Звісно! Тіні відпустимих повісок над кожним днем.

Ігор: Дехто хто мене запобігає, то скажеш, що мій батько все перше (От батько Ігора в Головному штабі ВПС виступає начальником фронту і армійського авіаційного відділу). - Автор. Але в цій ситуації заходи впливу на мене обов'язково знайдуть. Трохи пізніше вони, ймовірно, знайдуть несправність з чим-небудь і позбавили від платежів за «чотирсоту». Я не отримую премію.

Антон: Щось схоже на мене. Коли було відомо, що ми разом, офіцер вийшов з зустрічі і сказав: "Антон, ти будеш відповідати." І саме: відразу після будівництва я відповідав за зволожую свою форму. Але не можна боротися з ним. Бувало порушення. Так само як і інша половина лінії. Ця причина часто використовується в армії.

І тоді комісія запитала мене: ви стикалися за лейтенанта, бо ви позбавили від «чотирьохсот»? Вони говорять про те, що олені замки вирішили помсти на всіх тут. Приїжджайте, Бог їх суддя.

- Так, страшна помста: ви відповіли, і з помсти ви вирішили повісити кримінальну справу.

Ігор: Сьогодні кожен намагається відварити до того, що відомий центр Липецька повинен зберегти обличчя і честь. Але чому нікому не говорять про честь людей, які подають тут? Тепер є дійсно три командувачі загонів, які совістю можуть бути підведені до суду з відзнакою офіцера і дати кожному пістолету з одним картриджем, дозвольте їм самостійно приймати рішення. Тому що вони не вчиняються як офіцери прямо зараз.

І ми не святіємось. За той же рік вони мовчать. Вони намагалися, однак, щоб вирішити щось через ФСБ, через прокурорів, доки він виявився, що вони відразу заклали людей до командира. Тепер відкриють рот і закриваємо.

Антон: Коли Ігор збирався зробити цю заяву, він спочатку показав мені. Я читаю його і сказав, що якщо ви публікуєте його, я буду з вами до кінця. Тоді ми назвали наш екстрений командувач, генерал Євгеній Олександрович Кубарєв. Прибув новий командир загонів. Закінчила академію, приймала офіс 15 березня і нічого робити з ним. А головним Кубарєвим був наш командир перед тим, щоб потім пішов на просування в бойовий відділ підготовки авіаційного центру - і ми сказали йому все. Він сказав: "Якщо що-небудь, хлопці, поїдемо разом."

І тепер кримінальна справа відкрита проти Кубарєва і мене (наступ Ігоря, ні), так як ми брали участь у ланцюжку передачі грошей. Зібрав їх в командир, і він пройшов. Коли він був далеко - і це було двічі, коли він був на канікулах і діловій поїздці - Я зробив це.

Ми охарактеризували всі деталі прокурора, і це природно, що кримінальні справи були відкриті проти нас за законом. Ми не висловили заперечення про це - ми знаємо, що ми збираємося. Більш неприємним є те, що ми очікуємо іншої реакції від Командування ВПС та оборони. Подумав, що комісія приїжджала до реального розуміння, а «пожежна бригада» прийшла до розгляду скандалу.

- Чи очолював Герой Росії заступник командира-на-голови ВПС, генерал-майор Віктор Бондарьов? Один Герой Росії перевіряє черговий герой - голова центру.

Антон: - Ось ще одна важлива річ: людина, яка прийшла з командира-на-чифа ВПС зрозуміти, сідати в офісі Хархівського, а навпаки - офіс головного персоналу центру, полковник Ковальський.

Людина, яку ви думаєте, бере участь в організації цієї всієї схеми грошей? І всі розмови з людьми відбувалися перед очима?

Крім того, перед отриманням Генерального Бондарєва, кожен пішов до Ковалського офісу. Там не тільки Ковалський, але й керівник центру, новий командир нашого підрозділу, який під Ковалським був його заступником, а також взяв участь у всьому, заступника політика (учальники в армії ще називають депутатами). - Автор. ) і представник органів контрінтелізації. Всі вони вперше говорили про це чоловіка і тільки потім відправили його в загальний.

до І він, безумовно, бачив все це...

Антон: Що робити, якщо офіси протилежні? Всі дані, які люди дали генералу, практично відразу закінчилися в руках командира центру і полковника Ковальського. І для чого сказав генерал, люди натискали, як правило, і все ще натискають.

- Як був військовий прокуратура?

Ігор: Помічник нашої місцевої військової прокуратури Про те, як вони відчувають інформацію про вимагання, якщо вони мають таку інформацію? Коли він прийшов, він сказав, що вона буде анонімно. Але як тільки прокурор побачив підтвердження факту винесення грошей, в кінці розмови він попросив назву цієї особи, його положення.

І тоді цей чоловік від його командира загинув щось, як це: хлопчик, ви сказали, що щось додаткове до прокурора, і тому ви спочатку повинні бути вогнеті.

- Чому він так впевнений, що цей чоловік буде пожежним? Так, хтось з вищевказаних обіцянок йому?

- Можливо. У будь-якому випадку, генерала Бондарєва, у своїй першій розмові зі мною, відразу ж сказали мені: Чи не ви думаєте, що ваш батько буде пожежним?

Я думаю, що я можу зробити перше укладення з усіх цих проваджень: не тільки наші прокурори, але й протиріччя, агенції, які передають людям до полковника Ковальського. Спочатку вірили їх. Коли я сумнівався, я вирішив перевірити, що Головний Зацепін, який є нашим співробітником у сфері протидії інтелекту, дав два імена людей, які могли б підтвердити свою свідчення як свідків.

Після того, як він пішов до прокуратури, він дав три імена з того ж округу – два, що він назвав контрінтелігентним офіцером, а інший. Я був їздом з служби і я бачив полковник Ковальскі, що йде до батька одного з офіцерів, які я назвав. Він сказав мені, що він був під тиском, щоб впливати на його сина.

На наступний день ще один з трьох сказав мені, що командувач загонів розповів йому, що у нас було два ненадійні чоловіки та ім'я одного та іншого. Що я вчинив, що контрінтелігенції витікали інформацію безпосередньо до командира бази. Так, навряд чи можна говорити про будь-який реальний погляд верховенства права. Тепер ви розумієте, чому ми прийшли сюди?

На даний момент, тільки наш третій загін готовий підтвердити факт вилучення. А потім виходить, що гроші були зібрані тільки за мною і командувача. Ми, звичайно, показали, що ми пройшли їх до полковника Сідоренко – теоретично, свідчення двох з нас повинно бути достатньо.

- Хто Сидоренко?

Антон: заступник освітньої роботи нашої повітряної групи з 2010 року. Але ми можемо припустити, що без командира блоку (на даний момент є начальником персоналу). Ковалель Ковалський не може робити такі речі. Але ми скажемо тільки те, що ми побачили і зробив: гроші було передано до заступника політика особисто.

р.

На протистоянковій швидкості Генеральний Бондарьов організував для нас, запитав Сидоренко: «Зроби гроші?» Він сказав: «Не було такої речі». І сидимо в очах. Ні, він не дивився на мене, він приховав очі.

- Як проявляється позиція Хархівського в цій ситуації?

Антон: Ну, що він може сказати? Для нього це загрожує поганими наслідками в будь-якому випадку.

до Чи не ви думаєте, що нитки натяжуються значно вище, наприклад, в командир-в-дзеркалі ВПС? Звідти мене про те, що в той час було певний грошовий податок для підлеглих, щоб отримати до деяких військових командирів. Чи не було з власних кишенях, які входили в ці офіси?

Антон: Що ми боїмося. Або ж, не те, що ми боїмося, я майже впевнений в ньому. Занадто багато грошей і занадто багато людей збирають його. Так, інформація мала піти кудись. Якщо це сталося на рівні однієї повітряної групи — один полковник Ковалскі зробив все це — Я думаю, що він буде справу швидко.

- І повідомили про те, як порушили оборону ВПС.

Антон: Ну, якщо людина не зрозуміла, але дізнатися, хто натиснути і хто не, то які висновки можна зробити?

- Ігор, особисті питання, будь ласка? Ви хочете, щоб ви орендували місце з однією з офіцерів, тому ви не одружені?

Ігор: Ні.

- Як працює пілот?

Антон: Я заступник командира загіна, і я виконав більшість інструкторів з ним. Ну, я мав багато пілотів, і я можу сказати про нього: він один з кращих.

- Не через загальний син?

до Не про нього. Чому я був непристойним, коли члени комісії почали сказати мені: так що хлопець, то кажуть, що просто хотів відкинути, піти в цивільну авіацію і вирішив запалити двері голосно. Це бульфіт!

По-перше, Ігор мав лише п'ять рейсів, що залишилися для підвищення кваліфікаційної категорії до 2-го класу пілота. Від цього класу вони починають платити хороший бонус. Так, і «цитицин» залишити в цьому статусі вигідніше. По-друге, він є членом накопичувальної системи застави. Він має 5 місяців, що залишилося, щоб отримати житло. Виставляючи зараз - де логіка?

- Чому Ігор призупинений з рейсів? На яких підставах?

Ігор: Я сказав, що ти написав звіт про звільнення. Це правда, але я зробив це випадково, коли вони зробили одну заяву про мене в заяві про завдання. Ось коли я сказав, я написав звіт через відставку. Тим не менш, ніхто не підписував звіт. Командуючий офіцер повинен зробити це першим. І сказав він, зачекайте, не отримайте занадто гаряча. І ще командирів теж: Спокій, ми повинні чекати, відкинути його, так що ніхто не може бачити.

- Чи можу я отримати звіт?

Ігор: Так, але ми залишили його на столі, і він якось потрапив до командира повітряної групи.

до І тепер він збирається натиснути своїх командирів, щоб отримати всіх, хто кине його, щоб його підписати?

- Я не думаю. Репортаж було написано некоректно, невірно складено - додатковий доказ, що він не мав наміру відкинути. Я думаю, що звіт можна вважати недійсним. Я сумніваюсь, що це буде підписати. Хоча ви можете покласти тиск на всіх: всі сім'ї, діти. До речі, колишній командир загонів і я зробив рішення — скажу вам страшну річ — виевакуювати наших сімей з міста. Звісно, ми не думаємо, що хтось буде наймати вбивця, але я не виправда з деяких цілеспрямованих святих дій: дитина залишить школу, а підлітки його збитимуть. Зручні умови.

до Які результати ви хочете від нашої розмови?

Антон: Наша головна мета – мати нормальну незалежну комісію, нормальну прокуратуру.

Не з Тамбов, але з Москви. Це люди, які я насправді писав в Інтернеті. В іншому випадку, з цим різновидом шоу, ми всі будемо заплутуватися тут. Ми зараз стикалися з таким прецедентом!

Антон: Всі Збройні сили дивляться на нас.

Ігор: Якщо вони досягали успіху, то ті, хто робиться, втратить страх, а ті, хто робиться втратити віру в командирів. Наслідки будуть дратувати.

П. С. При виготовленні цього матеріалу стало відомо, що Старший лейтенант Ігор Сулім був звільнений від ЗСУ. Швидкість, з якою це сталося дивно. У зв’язку з подачею командирів було вкладено звіт лейтенанта. Незважаючи на те, що це некоректно складене, і не має всіх необхідних підписів, і тому його звільнення можна вважати незаконним. Ігор і його товари все ще йдуть на боротьбу. Саме тому нам потрібна допомога кваліфікованих юристів та правозахисників.

й

Джерело: