«Щодо неопаганів говорить про християнство. й

Приест Георгій Максимов зустрінеться з людьми, які перетворилися на православ’я з різних неординарних конфесій та суперечок. На сьогоднішній день співрозмовник Отця Георгія – Іван Лисков, який у своїй молоді знайшов себе серед сатанистів, а потім пошук «оригінальної віри» привів його до неопаганів, з якими він був асоційований протягом багатьох років.

Приест Георгій Максимов: На сьогоднішній день у нас є людина, яка переїхала через багато в цьому житті, як через Сатанізм, так і через язичництво. Іван розповідає про початок поїздки.

Іван Лисков: Дякую, Отець Георгій. Я думаю, що це варто від дитинства, бо мій фон ще там. Я пам'ятаю, що сім або вісім років, коли мій мама і я пішов до мого грандіозного кладовища. Я був на поїзді, і на дорозі я хотів зробити щось, не просто подивитися вікно. Я тримала просити маму, щоб купити мене газету, щоб читати. На початку 1990-х років газети були дуже різноманітні. Моя увага привернулася до дуже страшної газети. Це була колекція деяких восьмикутних, магічних казок, всіляких «скаржних оповідань». Природно, я був дуже цікавим, враховуючи, що були також фотографії. Я читаю цю газету регулярно і так поступово почав входити в світ восьмикутника.

Отець Джордж: Так ви починаєте це?

Іван Лисков: Не те, що мені сподобалося, це просто зачаровує спочатку. Він був таємницею, таємницею, і був дуже привабливим. Я почав приїхати до умов з тим, що він поступово приїжджає до мого життя – історії про відьми, магії, демонів. Він став нормою, боявся. І як приваблював мене, я став більш цікавим. Тоді вистачало лише подивитися з цієї газети і побачити ще одну брехню поруч з нею – «Secret Power». Все було більше «професійних» Роздруковано інтерв’ю магійців, сарцерів, психіки, олень, контактних осіб. І так мій горизонти почали повільно розширюватися. Я почав брати участь в конкретних сферах магії. Я дивився, як спробувати себе, як його запустити. І за дванадцяти років я зацікавила прочитання всіх сортів памплетів, таких як «Практична магія» Папусом та іншими аналогічними. Під їх впливом я прийшов, щоб зрозуміти, що людина може дозволити деякі сили в життя, що може допомогти йому в щось. В якомусь матеріалі – починаючи з багатства, викликаючи шкоду ворогам. І я починав це себе, і я скажу вам це дійсно працює.

Далі я пішов ще далі. Я зацікавив, де це все йде від: хто дає цю владу? І так органічно прийшов в світ духу. Для мене не було злих духів, не добрих духів, вони здавалося б, тільки істоти, які можуть дати вам те, що вам потрібно. І починав навчати все це, і я походив по книзі Капбала, які описали імена різних духів, описали деякі обряди, як їх викликати. Це були єврейські імена: Анаель, Самаель та інші. А потім, зауважила, чому вони були євреї, я почав шукати більше інформації та дізнався з книг, які були строгі ієрархії в світі духу. Головне - Сатан.

Я був готовий прийняти Сатан як главу ієрархії. Не так погано або зло. Так само, як невідповідність, трагічний характер, який одночасно може надати людині необмежену потужність. «Якщо так, то він, мабуть, добре», - думав я. Це те, як я прийшов, щоб знати Сатанів, людей, які свідомо позбавлені життя, щоб служити диявола прямо. На жаль, не одна така людина в своєму околицях. Я зроблю друзів з одним з них. Він був старшим, ніж мене і взяв на деяку покрову. Я запитав його питання, які цікавлять мене. І було поступово встановлено. Він дав мені деякі поради та відповіді на питання. Я прийшов до того, що є певна церква Сатана, є спеціальна чорна металева музика – так звана «чорна метал» – де князь темряви відкрито славиться, де людина вводиться в світ духів і магії, де всі легенди і казки приходять до життя. І здавалося мені свого роду таємничий острів, де ви можете втекти від повсякденної реальності, приховати і відчувати себе як повноцінний мешканець цієї казкової країни. І, власне, досить потужна людина.

Отець Джордж: І все ж, як я стурбований, сатаністи, що вони думають Сатан, мають певну фіксацію на зло. І не тільки на теми блаземії і бласпемії, але й вбивства, самогубства, наприклад. Чи не так, як ти?

Іван Лисков: Звичайно це. Сатаністи відрізняються. Є деякі різновиди вульгарних окулятів, таких поп-сатанізм є тими, хто ріже кішки, роблять їх обличчя і візуально виражають його в будь-який спосіб. І є люди, які, загалом, не обмінюються цими, але які практикують різні обряди і виглядають більш серйозними. Вони не можуть показувати свою належність з Сатаном. Для них злий не абсолютний. Як ми розуміємо. Для них це не злий, це просто необхідність. Зокрема, Сатанська Біблія Антона Сандора ЛаВейа, відомого засновника Церкви Сатана, говорить про те, що девіл заохочує порушення всіх команд, просто тому що це природно. Що таке ідея, що зла не є абсолютною концепцією. Для деяких це зло, але для інших це добре. Зокрема, командування «Чи не завадить дорослим» сприймається просто як прояв певних природних принципів людини, заборона якого вважається обмеженням свободи. Вибачте, що ви хочете, включаючи зло.

Отець Джордж: Як ви переїхали з Сатана до Неопаганізму?

Іван Лисков: З тієї ж особи, яка підвела мене до сатину, ми пізніше прийшли до висновку, що Сатанізм є просто опозиції до Бога, деякі види внутрішньо-єврейського відображення. Вони говорять про те, що є єврейський Бог, Єгова, і є девіл, який наполягає Його, але ми не євреї, не євреї. Чому нам потрібна ця єврейська егора, ці єврейські слова, ця система? Ми слов'яни, що означає, що у нас є власні слов'янські боги - Перун, Сварог, Дажбог та інші. І так я пішов з сатанізму до язичності. Тоді, звичайно, я розумію різницю невеликою. А потім це було відверто до мене, бо це здавалося мені, що я приїхав з заперечення доброго, від доброї опозиції до християнства, до світу, що якось довелося робити з реальністю. Це був своєрідний міст між світом снів про сарцерів з середньовічних казок і світу нашого російського села. Це, здавалося мені: чому йдуть далеко, ось мої великі-грандпаренти, які були досить язичними. А точніше, там знаходяться великі грані. А тисячі років тому.

Батько Джордж: Forty поколінь тому.

Іван Лисков: Є. І, відповідно, це дуже надихає. Ми російська, у нас є російські богиня. Я зацікавив етнографію, історію слов’ян. Не було цікаво прочитати серйозні твори істориків і етнографів у віці 15 років. Складний, відверто. Тому моя увага була захоплена популярними книгами неопаганських організацій, які потім почали поширюватися як гриби після дощу. Я почав читати ці роботи. У них є найважливіший саркувальник, засновник цього руху, людина, який називається «патріархом російської віри» – Ілля Черкасов, відомий в неопаганних колах як «Магій Велеслав». Це людина, яка захопила всі види містики. Інтернет наповнений фотографіями його сидять з усіма сортами індусиських хряків на його лобі і тризубах. Він являє собою тантричний культ лівої руки. Чоловік цікавий своїми силами. Дійсно, філософ, не без нього. І лідер громади Generosity. Я купив книгу «Соло Відомий» і поступово почав входити в практичний світ неопаганізму, почав брати участь у щорічних фестивалях – осінньому і весняному еквіноксі, зиму і літньому солестику. І починав потрапити в якийсь язичневий поетик. Справа в тому, що язичництво тісно пов'язаний з природою. І тут лежить атракціон. Тому що природа завжди красива, це щось природне, що людина надихає.

Отець Джордж: І Я, і інші люди, які я знаю, хто був контакт з Родноверсами, не може соромитися почуття, що насправді багато хто з них не вірять в ці боги, які говорять про те, розфарбовували і виготовили всі ці вертикальні куртки. (Лугс) У вас було це?

Іван Лисков: Я. Ілля Черкасов – «Чарівний Велеслав». І сказав він: "Я читаю твоїй на LiveJournal." Вони мало робити з язичністю. Багато язичників тепер залишають Великогослава, бо він перевозився в щось тантрик, що мало робити з слов’янським язичництвом. Я кажу йому, «Лок, ти пишу себе, що боги є елементами свідомості.» Ви не вірите в духи, боги, які дійсно присутні тут, і зараз, які сили природи і так далі. Ви не вірите, що наші предки вірили. Не знаю, що я вірю в. Я маю на увазі, я не хочу, щоб боги були. Що таке, як ми лікуємо їх, які ми думаємо, що вони є. Чи існують вони або не мають значення. Так людина, яка вписана в цьому світі сучасного нео-паганізму, може подумати про все, як боги. І влада цього світу, і власні психічні сили. В цілому розуміння язичності серед неопаганів настільки різноманітне, що пізніше, в кінці цього шляху я прийшов до наступного висновку: скільки язичників, так багато язичників. Так кожен має свій власний.

Отець Джордж: І навіть у питаннях, які повинні бути найважливішими, якщо мова йде про реальну, серйозну релігію. Як ми віримо? з ким ми хочемо, якщо ми хочемо, щоб підключитися? Я бачив, що вони не погоджуються з цим питанням. Деякі вірять в одного Бога, і слов'янські боги тільки його прояви; інші вважають, що вони окремі реальні боги. Хтось вважає, що це деякі прояви свідомості або просто уособлення елементів. Ви повинні погоджуватися з тими, хто зателефонує людям. І ця ситуація: люди кажуть: «Для рідних богів!» Він сказав: "Хто вони?" І сказав він: «Неважливо, нехай зайдемо!»

Іван Лисков: І найголовніше, багато язичників думають це нормально. Ми є безкоштовними людьми, які ми віримо в те, що ми хочемо. Не змусити нас робити що-небудь, а відсутність собачиків нібито плюс. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але якщо основні тенденції християнства три (професіонізм, католицький та православний), то язичництво кілька сотень, якщо не тисячі. Навіть в рамках тієї ж спільноти можуть бути різні думки про те, що саме питання. Я не говорю, що в язичності, як це, в принципі, немає ні аногуни, ні загальної косметології. Все про те, хто великий. Вони не хочуть поговорити з християнами про їх відмінності. У язичності запитайте: хто є Перун? - і ви отримаєте лише кілька наукових версій. Хто буде сказати, що це бог загону, інші скажуть, що це бог бурі, і так далі. Сучасний неопаганізм складається з 85-90% молодих людей, віком від 18 до 25 років, які не прочитали багато з наукових праць. У свою середу прийнято думати з слоганами. І якщо хтось побачила щось... Наприклад, є неопаган ідеолог Азар Ворон (Лев Рудолфович Прозоров), він написав у своїй книзі, що під час хрещення Росії, криваві хрещення масакрували дві третини населення.

Отець Джордж: Вони зазвичай говорять про три квартали. Так як 9 мільйонів з 12 загиблих.

Іван Лисков: Є. І незріла свідомість молодого чоловіка не вимагає ніяких доказів від такого слогана. Він вірить. Він не запитав, «Що дійсно сталося?» Він не збирається в будь-якому місці, щоб вивчити це. Він вірить. І це лише один з тих міфів, які неопаганізм має.

Отець Георг: Я хочу розповісти вам, що застрягти мене, коли я прийшов в контакт з темою неопаганізму. Я є релігійним науковцем моєї освіти, тому я вивчила різні релігії, і це важко здивувати мене. Але світ нео-паганізму вразив мене, як довіряє людей, які вони розповіли. Це, мабуть, найнадійніші люди на землі. Зважаючи на те, що їх влада може дати їм абсолютно неперевершені, незліченні, взяті з даних стелі, і вони відразу ж приймають їх і починають їх відтворити. Наприклад, абсурдна твердження, що слово «Ортодокс» фактично походить від «православити» і що це було лише в XVI столітті, що християни в Росії запозичили від язичників, щоб викликати віру цим словом. Але просто перейдіть в -- Я навіть не розмовляю про бібліотеку - перейдіть до Перекладача Google в Інтернеті, і забудь слово "ορθοδοξία" і подивіться, як він перекладає. Побачимо, що називається Сербські та болгарські церкви. Чому вони називають православними, якщо це в Росії, що Патріарх Нікон стеол це слово нібито з язичників? Люди не запитують самі ці питання.

Іван Лисков: В Інтернеті, якщо ви подивитеся на батьківські сайти, то майже весь вміст буде складатися з плакатів, картинок, демотиваторів і таких як. Нерідко знайти серйозну наукову статтю. Я не говорю, що всі неопагани люблять. Я говорю, що дуже мало людей, які дійсно знають про це. І велика більшість задоволена цими мультфільмами про язичництво, деякі міфи, оповідання і так далі. Будь-яка ідеологія, яка переходить на свою гордість і відхиляє християнство, буде вбирається ними. Вони думають християнство погано. Що робити якщо не християнство? Що ви повинні бути добре для вас? Теоретія, яку ми росіяни добре попадають на гордість, що означає, що це наша релігія Арян і так далі. Все інше вимагає роботи думки. Щоб зрозуміти буддизм не так легко. Як в будь-якій релігії з високою теологічною думкою.

Отець Георг: Я думаю, що є ще один пункт тут: якщо ви стаєте членом релігії вже відомий, насправді існуючий і маючи власну традицію, ви будете дискриміновані, прикмети. Ви повинні захопити себе тим, що це навчання і практика цієї релігії. Неопаганізм є привабливим, тому що не існує живої традиції, яка була неприпустимою від стародавніх до сьогодення, так як справа з деякими борігами в Африці або Австралії, наприклад. Ми не маємо цього. Не знаю, що наші предки вірили. Тому, щоб вижити власну релігію і стати в ній не студентом, а відразу ж вчителя, навіть для себе.

Іван Лисков: Так, у нас була незаписна традиція. І так кожен може придумати свій «райтинг». Це те, що багато неопаганів до. Я провів більше десятих років як неопаган в організації під назвою Ingliism. І є лише сценареєм, що вони дають для чого прийшли з давніх часів.

Батько Джордж: Славон-Арян Ведас?

Іван Лисков: Я. Це колективне ім’я. Є особливо Santyas і Vedas of Perun, Книга світла, Harathas of Light. І так закликають до того, що вони мають сценарій. Точно, його переклади в сучасну російську мову. Питання: Де можна знайти оригінальний текст? Засновник Ingliism Hinevich коментує, що він є десь в Сибірі, приховані на золоті пластини записані. «У будь-якому випадку я не покажу, вони будуть вкрадені, вони будуть захоплені». Навіть фото боїться показати, що є психіки, які можуть розглянути розташування золотих пластин. І так далі.

Отець Джордж: Це дуже яскравий приклад неймовірної кридності неопаганів. Тому, якщо я чи хтось ще прийшов до вас і сказав: "Ви знаєте, що я збираюся розповісти вам все про ваш великий-grandfather". Про нього закрили. Ви знаєте правду. Я отримав свої руки на щоденному, і тепер я знаю все про нього. Як жити. "Чи можу я подивитися на щоденник?" І сказав він, Ні, ви не можете подивитися на щоденник. Ви слухаєте мене. Тут, купити - У мене є всі види побутової техніки, пристрої - ось вони точно люблять ваш великий Тут, ще одна книга про ваш великий грандф, яку я писав, купити. А над усім, слухайте мене. Не вірю, що. Але коли хтось робить це, говорячи про наших предків, які живили доброго покоління, неопагани приймають його за значенням обличчя і вірять дітям.

Іван Лисков: Є. І ви правильно помітили, що хоча вони, неопагани, заперечують це, вони мають дуже розвинену гуруїзму. Вони дуже поважні їх гуру. Звичайно, вони називають їх по-різному - вони всілякі магії, ведуни, ведуни, всілякі ведогори - вони придумують багато імен. Ці авторитетні люди, які довіряють дуже багато. Незважаючи на те, що вони навчають слова, що «ми не маємо повноважень, ми кожен висловлюємо, як він відчуває голос крові», і так далі.

Отець Джордж: Коли ви були на крилах, що призвело вам вирішити, що це не те, що ви шукали?

Іван Лисков: Що стосується слухань, то все було досить просто. Відправляється справа. Я людина, яка мені дуже серйозно. І якщо я зацікавився чимось, я намагаюся заглибитися в тему як можна. А коли я був англійським, я пішов в Омськ, жив там в одному будинку з Хіневичом, засновником Інгліізму, безпосередньо в наступному приміщенні, був в його приміщенні. Перше, що спіймане око було те, що коли я ходив в свою кімнату, я бачив величезну кількість книг про припустимої психології. Це, Хіневіч - людина, в якій заповнюється книжковими шафами. І про те, що мова йде про це. І пам'ятайте, як він проводить розмови, як він говорить, лекції, ви дійсно розумієте, що людина добре підготовлена. Він грає з темброю голосу, паузи і так далі. Я зацікавив його і почав копати, шукаючи деякі докази. Я не запитав про золоті пластини, бо це, в цілому, неможливе. Тоді я почав шукати підтвердження деяких позицій принаймні. Зокрема, «Патер Дій», як Хіневич називає себе, стверджує, що під час Російської імперії знання його викладання були, зокрема, серед військових, і продемонстрували книгу імперської військової бібліотеки в Києві. У мене є сканування цієї книги в домашніх умовах. І, зокрема, він доводить з цією книгою, яка серед слов’ян в пантеоні є скандинавський бог Одін. Процит з цієї книги, я процитую з пам'яті, що «починає життя на Марсі, і Бог дає це життя». Ось цей кліппед цитата Hinevich показує. Я проходив цю книгу в руках і прочитав її в кімнаті. Якщо ми дивимося в контекст вище і нижче цих слів, ми побачимо, що це описує життя на всіх планетах. І, зокрема, ця цитата говорить, що Бог тільки дає життя – все капіталізоване. Це, «одний» не «Год один», але поважна заява, що Бог є одним. Христос сказав всюди. Що робити з будівництвоми Хіневича, якщо ви шукаєте в контексті. І це. Взявши котирування з контексту, скручування, спотворення інформації та ін.

Отець Джордж: І неправдива інформація.

Іван Лисков: Є. І коли ви намагаєтеся заподіяти йому цього - і не тільки - він, будучи хорошим психологом, в будь-який спосіб уникає відповіді, якось жартів, і він протягом багатьох років керується уникати прямих вій. Так, коли я почав копати все... У них також є «східна школа» та «східний семінар». Я отримав матеріали цієї «східної семінарії». І якось, як я відсортував їх, я прийшов на деякі цікаві текстові файли. Він був прямо з комп'ютера Хіневича. І я знайшов, що якщо ви порівняли книгу світла -- "діаграма світла" - з яким був у цьому файлі, ви можете побачити прямий плагіат. Це, Хіневич бере ім'я з цього файлу — не слов'янський— і замінює його з ім'ям деяких слов'янських богів або істоти з міфології. Решта тексту практично незмінна. І тоді, коли я почав шукати, я дізнався, що текст був. Це так звані «Легенди московських темплярів» - Масонний текст про те, як «Сатаніль» заснував повстання і так далі. Так він просто перейменував «Сатанила» до «Чорного Бога» і просто переклав всю історію Масонь до слов’янського шляху. Таким чином, створено книгу світла. Решта є одним в одному, тільки імена були змінені. Шукаю це, я почав шукати однодумців, які залишили Хіневича раніше. Навіть його безпосередніх асоціаторів, які, як і його, пішли на лекції про Інглізм, також провели заняття в «школі», в «семінарі». Вони залишили його. Я знаю, що цей чоловік був брехливим. І неабашено грає на найсвіжому, що людина має - на своїх релігійних почуттях. І тоді, коли у мене була певна інформація від правоохоронних органів про свою діяльність, я зрозумів, що людина це робить.

Його земля в Омську була храмом, який був спалений. І було розслідування. Багато матеріалів були підняті, вони привозили до кримінальної відповідальності, багаторазово суди. Матеріали дійсно кримінальні: є дзвінки для родової, релігійної та іншої ненависті. Це відомі факти.

Отець Джордж: Це дійсно відомий сюжет. Але це було, скажемо, розчарування у людини. Як це стало розбіжним язичництвом?

Іван Лисков: Спочатку було розчарування у людини. І оскільки він є засновником цього руху, він перейшов на всі його навчальні заклади. Який я абсолютно не шкодую про. Тоді, місяці і роки пізніше, коли я розмовлявся з людьми, я прийшов до висновку більше і більше, що це було право зробити. Тепер я просто сміюся на ньому, бо все більше і більше інформації виходить.

Отець Джордж: Чи існують будь-які пропозиції або запрошення від інших неопаганних рухів до вас?

Іван Лисков: У той час я був англійським Я був серйозним і захистив своїх вірувань. Я сперечався з Родноверами, що вони були лише примітивними, вони не розуміли, що вони не мають «високої інформації». А потім після виїзду з англійської мови я почав шукати. У 2003 році відбувся «вече» Родноверів, де зібралися представники майже всіх громад. І, як звичайно, вони на зустрічі з обличчям один одному посміхнуті, послухані, загнати вічне кохання і дружбу, а потім за один одного звинуватили всі можливі гріхи. І так, після Інгліізму я пішов до Києва. Є така неопаганська організація «Бірт вогню». У них також є сценарії, які називаються «боксами», «веданею». Я сказав: "Чому ти отримуєш? "У нас є магія". З цих християнських загарбників і агрегаторів прийшли дуже київські магі, які збиралися до лісів. - "Дуже!" Ви приїжджаєте в людину? Він відповів: "Я не знаю, можливо, це мрія, можливо, це мрія." Я кажу, "Окай". Я також почав перевіряти, шукаючи. І виходить ці люди просто будують цей вид релігійного токієнізму. Ми також мали розбити цю організацію. Тоді я втомився від розмови з деякими організованими колами, оскільки вони всі в основному однакові. У центрі чоловіка-засновниця, який вирішив бути ідеологом, люди родили його. Він запитує, «Чи ви отримали все це, що ви навчите?» Що ви думаєте, що боги є те, що ви скажете і не що говорять інші? І в відповідь, «старі пісні про головне». "Я думаю, що я думаю так." - Ну, він думає так. - "Чому він думає так." - Я сказав: "Хто правильно?" - "Все це прямо в собі. Ви знаєте, це те, що. Це район, який ... І тільки хворіли. І тоді я думав, чи можна бути лише язичним без цих організацій? Я щиро спробував створити якусь організацію, не в релігійному розумінні, але в юридичному сенсі, яка не буде брати участь в цих комунікативних справах, підрозділах і так далі. Так само таке «вече безкоштовних слов’ян». Це просто язичники, не громади. Почати мене разом. І ми організували зустрічі, навіть у Нижньому Новгороді. І прийшли люди з Ростова, з Петра. Але потім я зрозумів, що все перетворилося в те ж саме. І, що рано чи пізно я сам перетворюсь в той же самозасновниця Magi.

Отець Джордж: Для неопаганів це дуже значна точка риторики: «Ми навчимо наших предків, які проживали тисячі років тому.» Що таке, добрих поколінь наших предків, які були християни, ми повинні заявити про те, що вони пішли неправильно, щоб вони були всі траєктори, вони були неправильними. Добрих поколінь, в тому числі близьких до нас. Але віра тих, хто жив більше тисяч років тому, ми нібито навчаємо неопаганів. Це найбільша децепція. По суті, інформація про вірування давніх слов’ян не збереглася, крім розсіяних проходів. Тому, без винятку, неопаганських груп і віра їх нове створення. Це те, що люди придумали сьогодні, наші контеми.

Іван Лисков: Свято. Таким чином, вони мають «магі» в мітках, а також «паганізм» в позначках квот і так далі. Неопаганізм - це термін не знайомий всім. Але це точно, тому що він відразу робить зрозуміло, що тепер називається язичництвом і язичництвом нічого не робити з історичною слов'янською язичністю. Це релігійний роман. Скільки “магі”, так багато навчань, так багато неопаганізмів. Таким чином, абсолютно неправильно розглянути або визначити цей сучасний нео-паганізм, язичництво з історичним язичництвом слов’ян. Будь-який вчений зрозуміє, що неопаганізм не є язичним.

Отець Джордж: Не секрет, що неопагани, щоб покласти його м'яко, мати сильну преюдії проти християнства. Я хотів би припустити, що ви працювали в роки, які ви провели там. Як, то ви прийшли стати християном з розбіжності з язичництвом?

Іван Лисков: Я покажу вам, що був найяскравішим релігійним досвідом у житті. Я пам'ятаю - Я був п'ять років - Я стояв в храмі, є послуга, запахи воску, свічки горять. Я нічого не розумію, немає патології. Я просто відчував себе добре, тепло. Я відчував в домашніх умовах. Почуття коханої і в домашніх умовах, які допомогли мені повернутися до церкви. Оскільки різні релігійні викладання я спробував на власній шкірі дати калідоскоп всіх видів станів, включаючи позитивні, але це холодно позитивне. Деякі види холодного вогню. Завищені, екстатика. Але немає такої теплої, рідної речі. Це як мати і мачуха. Ви не відчуваєте свою любов. Так само, як це. Не так багато раціональних аргументів, як це особисте почуття допомогли мені. Щодо раціональної, дійсно, є більше міфів про християнство в неопаганізмі, ніж в будь-якому місці. Це згадка Хрещення Русі крові, і багато іншого. І так, за словами одного теолога, всі ці міфи можна витягувати як колоди з дороги, і таким чином, дорога до храму відкриється. У зв'язку з тим, що не було б так багато православних людей, якщо принаймні деякі з цих міфів були вірними. Ці міфи абсолютно помилкові, неопагани свідомо розподіляють їх з точки зору пропаганди. І молодий, незріла підліткова свідомість, яка в основному спрямована на неопаганську агітацію, готовий поглинати ці кліщі, ці міфи. І не хочеться розуміти їх.

Отець Джордж: Що ви думаєте про християнство знову?

Іван Лисков: Почати з, не язичать коли-небудь забуває християнство. Неопаганська пам'ять завжди в пам'яті неопагана. Для того, щоб знайти те, що ще звикати до християнства і розкрити деякі невідповідності і протиріччя.

І як я почав відходити від неопаганізму, я почав дивувати, як його замінити. Для неопаганів такі поняття, як «стратеги», «традиція», «національна культура» важливі, і, відповідно, питання виникає: які релігії можуть дати з'єднання з ними, крім язичницьких? Одна така релігія є православною християнством. Багато поколінь наших предків померли з ім'ям Христа на своїх губах під банером з Savior Not Made with Hands. Коли я зрозумів це, я почав шукати в цьому напрямку. На лекції православних лікарів допомогли знищити багато міфів про християнство. А потім я почав навчити тему себе: Православна патологія, історія Церкви та ін. Я прийшов до християнства, розуміючи, що все, що неопагани говорили про християнство, це брехня. У детальному дослідженні виявилося, що християнство було просто дефанімовано. Після 70 років антиросійської державної пропаганди, це найбільш дефілійована релігія. Якщо ми кладемо поруч і міфи про православну, то для російської людини немає необхідності в іншому вірі, традиції, культуру. Не потрібно для багатьох поколінь наших славних і героїчних предків.

Отець Джордж: Ви відчуєте нічого особливого, коли ви пішли в храм?

Іван Лисков: Я ніколи не припинився до храму, навіть як язичниця. Завжди був інтерес, і в деякій мірі навіть витягування. Але в основному я прийшов, щоб знайти причину критики: як погані речі для цих «кродів» і священиків. Але як я згадав, найперші дитячі спогади храму були дуже теплою і яскравою. І протягом багатьох років мого нео-паганізму пам'яті цього не зникла, і я пам'ятав, як тепле, яскраве і домоча воно було в храмі. І кожен раз прийшов до храму, навіть з ненависті в моєму серці, я ще відчув, що був щось в храмі. Це не ворожий або злий, але досить навпаки. Звісно, ніхто не відповідав це, тому що він завжди шукає причину сумніву, і Бог ніколи не запобіжний перетягнеться до себе. Якщо людина не хоче бачити Бога в храмі, то Бог не змусить його. Бог не нав'язує Його суспільство. Але тут цікава річ: в православній церкві, навіть найперспективніша язичниця ніколи не відчувала смертності. Може бути щось іноземець, можливо, що не підходить його ідеї. Але є те, що для того, щоб я сказав мені, то співрелігії, неопагани. Він зараз ясно, що Бог в храмі.

Отець Джордж: «І чому це було заради зміни однієї віри для іншої?» вони кажуть, що ви можете і взагалі не вірити нічого. Повідомляємо, що ви отримали і відчували в церкві, що не було в язичності і якому атеїзизмі або агностики не дадуть.

Іван Лисков: Будь-які неопаганські проекти деякі особливості православного на неопаганізм, навіть якщо підсвідомо. По-перше, відчуття близькості предків, любові до природи і чимось рідним є ключовою точкою, яка зв'язує людину до язичності. Відчуття рідної землі і так далі. Багато людей думають, що це не справа в християнстві. Почуття, що все було впало на місце і природно розпадало в полиці, які я повернув до церкви. Після того, як я повернувся, що мені було зрозуміло. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Він став зрозумілим, як виправдати любов до рідної природи і материка, історія якого і життя плетені з православних. Але найголовніше – почуття Грай в храмі, в храмі на Литургії і просто в святих місцях. І це не звичне шанування природи в язичницькому - адже природа може бути захоплена християнством. Крім того, було дещо більше, було відчуття миру і миру в душі – почуття прощадки і любові Бога. Це не в язичності – вони думають в інших категоріях і не піднімаються над захопленням природи і почуттям дива з богами і предками. У християнстві ви можете відчути себе більш глибоким, зрозумілим і більшим. Найголовніше, «Дуже любов». Паганізм не є. Це те, що ви відчуваєте християнство. Ви відчуваєте себе любов. Ви відчуваєте, що ви любите, і що ваша природна потреба в любові користується попитом.

І на відміну від фантастичних язичницьких богів, за яким ви можете означати те, що ви хочете, але що вам не потрібно дійсно, у ваших відносинах з реальним Богом ви відчуваєте відповідь від Хім. Він допомагає вам. Відчуття Божої Матері. Нещодавно це дуже зрозумілий спосіб для мене і сім'ї, справжнє диво відбулося, і ніхто не сумнівається. Я не буду ходити в деталі, оскільки це особисте. І були, і Богові, вони будуть.

Отець Джордж: Що було так, щоб піти до першого визнання після трьох років сатанізму і десяти років язичності? Не важко?

Іван Лисков: Перше визнання після повернення церкви було дуже важко. Це дійсно був ударом. Конфесія, буквально перекладена з грецької мови, є зміною розуму. Вона змінила багато речей в моєму житті, і я переосминув багато через її. Я особливо хочу пам'ятати і подяку батькам, який зізнався мені, батько Йоасаф. Він отримав мене дуже тепло і з любов'ю і лікував мене батьком, з розумінням. Він не вимагав більше, ніж був необхідний, він не був надмірно суворим—тобто він прийняв, як благодатний священик - як батько продигального сина. Любов.

Конфесія є дуже складним процесом, дуже глибокими шарами душі доторкнуті в ньому. Першим визнанням є примітний захід. Це як стовп миля – перший стовп на довгому шляху, без якого ви не можете оплатити Богом. І незалежно від неопагізму та інших відхилень від Трута, будь-яка людина без сповідомлення з Так це важлива подія – повернення до церкви, перше визнання – було дуже рідним для мене. Я був привітний в домашніх умовах. І це пам'ять дуже дорого мені.

Отець Джордж: Як ви відчували, коли ви дізналися, що ви були християни?

Іван Лисков: Вони лікували мене по-різному. Для більшості я став траєктором. Хтось думав, що я працюю за службу безпеки і намагалася розірвати неопаганський рух. Хто вірив, що він був щирим і зрозумілим. Невелика кількість моїх близьких друзів повернулася до церкви через кілька років. Я не знаю, якщо це мій приклад або будь-який інший спосіб, але люди, які дорогі мені з ганського минулого, стали християнами.

Кожен має власний шлях, і кожен робить власний вибір. Бажаю, що мій язичневий друзі просто вивчити матерію більш глибоко і неупереджено, і це буде достатньо, щоб зрозуміти, принаймні інтелектуально, непристойність нео-паганізму і, можливо, повернутися до Церкви. У язичницькому, люди тримають лише спотворений погляд на християнство. Добре, банальна гордість: ви не можете витрачати стільки років на все це і відразу відмовитися - інерція є великим. Бог є, і він дійсно любить. Бажаю всіх неопаганів дізнатися її. Видання

З Іваном Лисковим виступив священик Георгій Максимов

П.С. І пам'ятайте, що лише зміна нашої свідомості – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.pravoslavie.ru/put/79270.htm

Категории

Смотрите также

Новое и интересное