Це честь бути спостерігачем.

Дивовижна річ. Колись перепланування «невідповідності» квантової механіки поєднуються з собачками християнства, наприклад, які стали знайомими над століттями, але ще далеко від тривіалу, про одночасну співучастість і племінність Бога (догма Святої Трійці), раптом головоломка починає формуватися. Частини цих інших реалій не просто збігаються, але доповнюють один одного. Але все в порядку.

І я хочу почати з великої цитати з творів іншого великого вчителя Церкви IV століття Григорія Теолога. По суті, для цілей цієї статті з усього абзацу важливо лише три слова: Я висвітлюю їх на сміливих. Але я хочу, щоб читати цю пару десятків ліній, продумано і повільно. Крім того, християнство дуже красива. Ці кілька рядків Святого Григорія містять практично всі викладання Церкви про людину. Його мета. Якщо ви поспішаєте, ви можете сміливо пропустити ці лінії - вони більше тисяч років, вони можуть чекати трохи довше:

З перших істот [ангелі, вони також «розумні сили», «розумні істоти» – Д.О.] були радовані Богу, потім ще один світ винайдений, матеріал і видимий; і це гармонійна композиція неба, земля і що між ними, дивовижна в красивих якостях кожного, а ще більш гідний сюрприз в гармонії і гармонії всього, в якому один до іншого, і все складається в красивому співвідношенні, що подається повноти одного світу. Бог показав, що Він здатний створити не тільки дивний характер, але і повністю відчужливий характер. З одного розуму, істоти, що підлягають почуттям, повністю відчужуються, і з цих істот, небайдужих і незнімних істот все ще видаляються з божественної природи.

Але ще не була суміш розуму і почуття, поєднання протилежних — цього досвіду мудрої мудрості, цього геностійкість при формуванні природи, а не всі багатства Добрості ще були виявлені. Побачити це, теж слово художника створює живу істоту, в якій обидва вводять в єдність, тобто невидимий і видимий характер, створює, кажу, чоловіка; і від вже створеної речовини, збираючи тіло, і від Самого поставляючи життя (який в слово Бога відомий під ім'ям душі і образом Бога), створення, як це було, другий світ, в невеликому, в великому; залишаючи на землі інший ангел, з різних природи складається, глядач секретів зображеного істоти, король над яким на землі, готуються, дізнаючись про м'якоть (Ворд 45, Свята Великодня)

Григорій Теологій (329-389). (фрагмент Фреска)

Це три слова я говорив на початку: Людина – «глядач видимого істоти». Ви не знайдете його дивним, що патолог четвертого століття стверджує, що Бог не є глядачем, а не ангелами неба, людина? Можливо, Святий Григорій означав, що матеріал світ був створений, щоб будь ласка, людський погляд? Список «завдяків», встановлених Богом перед людиною, серед яких Григорій Теологій цитує ці три слова, явно вищого порядку, ніж просто насолоджуючись краєвидом. Чи означає він, що людина повинна виглядати після «невидимої істоти»? Але це говорить про те, що людина зробила король «за те, що на землі». Або є глибоке з’єднання між концепцією ст. Григорія та поняттям спостерігача в сучасних фізичних теоріях?

Як виглядає з'єднання.

Так звана проблема спостерігача в фізики сьогодні дуже гостра. Як ми бачили в попередніх статтях, народженні та існування Всесвіту без взаємодії з косметологами спостереження не можуть описати. Час і простір в теорії релятивності також проявляються тільки в взаємодії з спостерігачем. Як мінімум це виглядає, відповідно до рівня знань. Але здається, що це не рівень, а не кількість знань про світ, але досить властивості цього світу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. У той же час я хочу підкреслити, що вимірювання або спостереження за цим світом не тільки експерименти, проведені фізиками та дослідниками інших спеціальностей. Ми всі спостерігачі.

Нашою присутністю в цьому світі є спостереження і вимірювання. Життя – вимір. Процес безперервного вимірювання. Або процес безперервного вимірювання. Що вам подобається. І майже всі причини, описи реальних і продуманих експериментів, пов'язаних з деякими лабораторними або космічними дослідженнями виключно тому, що це можливо більш точно і чітко демонструє процеси, що відбуваються в нас і навколо нас.

Так ми звернулися до лабораторії, і ми будемо намагатися з'ясувати, хто є спостерігачем квантової механіки. Природно, ми припустимо, що будь-який квантовий вимір (у нашій звичайній лабораторії) здійснюється деякими експериментаторами, які принаймні розуміють, що він робить, тобто має свідому мету. Важко уявити, що кішка в продуманому експерименті Schrödinger описана в третій статті буде придатна для ролі спостерігача, хоча це може сперечатися з цією заявою. Але я припускаю, що ненажерливий кіт повинен бути лівим, якщо тільки тому, що в мій найглибший примирення, він не здатний описати експеримент, який він провів з ним в рамках формальної логіки.

Що таке м'які квантові системи? Припустимо, потрібно виміряти параметри індивідуального електрона. Для цього ми маємо відповідний пристрій. Пристрій взаємодіє з електроном в одному або іншому вигляді і має надати нам деяку інформацію про нього. Але сам пристрій складається з атомів, які в свою чергу складаються з субатомних частинок. А їх взаємодія з вимірюваним електроном буде слідувати законам тієї ж квантової механіки. А описувати тим самим рівнянням хвилі Шредедера, тобто в ймовірності: вся єдиний меасударно-вимірювальна система буде існувати в надположенні. Опис вимірювання не буде суттєво змінюватися, якщо частини приладу, які безпосередньо залучені до вимірювання (наприклад, елемент датчика та пристрій запису) описані в складі вимірювальної системи. Не можна визначити межу між вимірюваною системою і інструментом, або, як Михайла Менського хларіфії, "приміром середовища, в якому спостерігач повинен бути включений як матеріальна система." (Менський М. Б. «Манік і квантовий світ»), оскільки спостерігач також складається з атомів і субатомних частинок (так само хвилі, якщо запам’ятовується про дуалізму хвиль, і вони непрямо, через пристрій, також взаємодіяти з електрон.

Іншими словами, вимірювана квантова система може бути безпечно відписана додатково до пристрою і фотонів, що літають з панелі запису до очей спостерігача, і очей, і очей нерва, і ті частини кори головного мозку, де буде передаватися відповідний сигнал, тобто весь матеріальний навколишнє середовище, який буде безпосередньо або непрямо взаємодіяти з виміреним електроном. межа між вимірюваною системою і вимірювальним середовищем, з точки зору квантової механіки, є довільним. За словами Менського, «Вибір кордону не впливає на аргументацію, що проводиться в рахунках, ні самі розрахунки». Не існує парадоксів або концептуальних проблем в будь-якому виборі кордону. й

Але до певної точки, доки спостерігач розуміє результат вимірювання. Тут всі ймовірності згорнулися десь, і залишається єдиною державою багатьох можливих держав. Тут я хочу сповільнити трохи і спробувати ловити дихання, так як це не складно для фізики (Я знаю для себе) негайно зрозуміти все це.

Отже, знову з самого початку: на мікрорівнях наш світ існує виключно в якості набору ймовірних станів квантових систем (індивідуальні – одноатоми, електрони та ін. та колективи систем, взаємодії атомів, електронів, фотон тощо). Ці ймовірні стани завжди співіснують. Ось зовсім інша ситуація, ніж в класичному світі, де ми просто не знаємо стан системи перед вимірюванням: наприклад, офіцер поліції з-за куща вимірює швидкість автомобіля, він може підозрювати, що автомобіль перевищує дозволену швидкість, але він не знає напевно. Вимірювання, розпізнавання та навіть представлення показів інструментів. У квантовому світі проблювальні стани ко-ексист: ніякої копії трафіку може довести до суду, що вимірюється швидкість електрона (якщо він може вимірювати його, так що цей електрон може бути окріплений) був точно таким же до вимірювання. І не показувати пристрій допомогло йому. Оскільки експерт, який називається захистом, будь-який кваліфікований фізик, покаже, що швидкість електрона безпосередньо перед вимірюванням може бути будь-яким, і цей результат, записаний контролером трафіку був викликаний фактом вимірювання. А точніше, це виник внаслідок розпаду хвильової функції всієї системи, в тому числі самої електрони, «гуна» поліцейського руху і атомів головного мозку. Але сам розпад був пов'язаний з взаємодією цієї системи з чимось невизначеним і нематеріальним, який ми називаємо свідомість спостерігача, в цьому випадку співробітник DPS.

Імовірнісна форма існування мікрокосмії строго доведено математично та підтверджено експериментально. І я вже підкреслюв, що це завдяки цим властивостям, які сучасні людство використовують лазери, електронні мікроскопи, побутові електронні та ін. По суті, розпад хвильової функції повністю відчужається до квантової механіки. Ніщо в квантовій механікі сам заявляє будь-який згорт. Колапс, ака скорочення хвильового пакета, коли вимірюється, є просто спостережний факт. Знаючи початковий стан системи, дослідник може легко розрахувати свою еволюцію за допомогою лінійного рівняння Schrödinger. Так, розрахунок буде імовірністичним в природі, вона буде співіснувати різні стани, але фізики і інженери протягом десятиліть існування квантових механіків звикли і відмінно справляються з прикладними проблемами.

Це досить незрозуміло, чому вимірювання здійснюється з квантовою системою змін цієї лінійної еволюції в лепі і витягується з усіх його багато ймовірних станів одинарним. Не завжди найбільш ймовірні, але за статистичними законами, швидше за все, частіше зустрічаються, рідше зустрічаються? І що відбувається з усіх інших держав, де вони зникнуть?

Р

Багато фізико-психологів розглянуть ці питання філософських і просто ігнорують їх. Ті, хто все ще намагаються боротися з цією проблемою, приходять до дуже певного висновку: це все в нашій свідомості, і тому його рішення безпосередньо пов'язане з вирішенням питання, яка свідомість? Неоднозначною відповіддю в рамках природної науки (навіть, якщо у нас є психологія, незважаючи на те, що предмет його вивчення є, насправді, свідомість) і не очікується в найближчі роки. Однією з найбільш послідовних дослідників фізичної сутності свідомості Роджер Пенрос пропонує, що можливість описувати феномен свідомості може з'явитися після правильної квантової теорії тяжіння, тобто після теорії все ми говорили про в попередній статті. Я приготував згоду на те, що теорія все повинно, звичайно, вимагати від теорії свідомості. Але я не впевнений, що така теорія буде слідувати чисто від матеріальних приміщень, і доки я можу розповісти про свої книги, Пенсу також невиліковний.

Але в антипіляції розвитку такої теорії ми повинні намагатися вирішити, що саме можна вважати спостерігачем, свідомість якого відіграє ключову роль в прояві нашої реальності: експериментальний фізик, кожен індивід, людство в цілому, різновид колективної свідомості? У цьому випадку я зроблю питання Верховного Розуму з брекетів, адже тут ми не говоримо про Першу каузу, але про механізм взаємодії матеріального світу і людської свідомості.

70590034

Дуже важливо в цьому контексті є ще один думаний експеримент, запропонований одним з найбільших математиків ХХ століття, Нобелівський лауреат фізики Євгеном Вінґером. В історії квантових механіків ім. Віньєра парадоксу.

Євген Віньєр, замість кішки Schrödinger, запропонував його експериментальний друг. Ні, ні. Неймовірно не є шляпником, ні є Шредінгер віпер. В експерименті передбачені ампули з отрутою. Замість, це лампочка світла, яка або підсвічує або не в залежності від того, чи відбувався передбачуваний квантовий захід. Подруга Віньгера знаходиться в лабораторії, сам Віньєр чекає результат вимірювання, порівняно кажучи, в коридорі. Як ми згадували вище, межа з вимірюваної квантової системи обрано довільно. До друга Віньєра, вона природно включає в себе як лампочка світла, так і фотон, які повинні досягти очей, якщо лампочки лампочки світла вгору. Але для Віньєра себе, його експериментальний друг також входить до складу системи. Для Вінінтера, який стоїть в передпокою, вимірюється атом, лампочка світла і його друг знаходяться в надположенні, так як тільки один від одного він очікує знати результат вимірювання. І якщо Він знаходився, стоячи в передпокої, описувати стан всієї системи математично, йому доведеться включити його друг.

Нарешті, друг Віньєр переходить в коридор і розповідає йому результат вимірювання: чи запалюється лампочка або ні. Для Wigner згортання хвильової функції настає той момент, що виконано вимірювання (друга зліва плити). І за короткий час він, законами класичного світу, просто не знає результат, поки друг не інформує про це. Але за друг, згортання хвильової функції (редукція) відбувався раніше, коли він побачив (розміщений, щоб побачити) світло з цибулини.

3610Р. 4200Р.

Ми уявляємо, що результати цього виміру чекають інші колеги Віннера в інших двадцять містах світу. І доки він інформує їх результату вимірювання, для кожного з цих колег, Віннера і його експериментальний друг, і інструмент, і вимірюваний атом буде в надпозиції, тобто в двох чергуних штатах одночасно. І зменшенням хвильового пакету цієї всієї системи буде відбуватися тільки тоді, коли Вінінтер інформуватиме їх про результат вимірювання: кому він може викликати, хто позначає телеграму, хтось відправить лист поштою (у статті, що описує цей експеримент вийшов у 1961 році, і в Інтернеті, як ви розумієте, що ще не існує). Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Євген Віньєр (1902-1995), деякі вважають свій внесок у науку, як Ейнштейн.

Війна укладає з укладенням про особливу роль послідовної свідомості у квантових механіках. Але відомо, що він провів більш радикальну віру: на його думку, квантовий вимір можна вважати повним лише тоді, коли всі люди в Всесвіті знають її результат. Багато вчених вважають, що ця заява виходить за межі фізики. Але філософсько, важко відпустити, оскільки базується на фундаментальних принципах квантової механіки та її математичного апарату. Альтернативний вид Heisenberg та Schrödinger (у різних варіаціях), що відбувається руйнування хвильової функції у сфері термодинамічної незворотності (тобто у сфері макрокосму, де ентропічні дії) недостатньо підтверджено.

Не дивно, що Євген Віньєр, а також Erwin Schrödinger (і інші) прийшли в результаті розуміння показників їх наукової роботи до фасцинації з Ведантою, одним з напрямків філософії індуси. Цей факт тільки підтверджує правду Євангелія: в своїй країні немає пророку (див. Матвія 13:57). По суті, для того, щоб зрозуміти структуру світу, не потрібно для людини християнської культури, щоб перетворити на чужий досвід. Християнський світогляд і християнська філософія пропонують не менше (і, на мій погляд, більше) можливостей для цього. Я не хочу сказати нічого поганого про Wigner і Schrödinger, або інших великих мислителів, які прагнули і прагнули відповісти на основні питання існування в східних релігійних системах, або про самі ці системи. У християнській церкві, яка, з цілих і суб'єктивних причин, дозволила масовій свідомості зменшити найскладнішу і красиву доктрину до казкових форм.

р.

Я вже зауважив, що сьогодні, в рамках цивілізації, яка історично називається Християном, тим самим Ведантою погляд на світ, як ілюзія дуже поширена, і деякі люди знають про християнський погляд «тимчасового світу». Слово Медитація відомий, можливо, навіть молодшим школярам, і що є гестичизмом в християнстві, це також мовна молитва, інтелектуальна молитва, розумна молитва, споглядання, споглядання світла Тагора, знаю кілька навіть в деяких християнських деномінаціях. І це, згідно з православними християнами, є дуже вірним причастям Бога, Царство небесного, який прийшов у світ, який «в межах тебе» (Лука 17:21) і що призвело до багатьох тисяч християнських ацетики до пустель і монастирів, починаючи з перших століть християнства.

Я вірю, має будь-які знання законів квантового світу) є просторовою і часовою часткою «збереження і мислення індивідів». Якщо все, що сталося, грали в одному розумі, речі будуть дуже простими. – Ервін Шредінгер "Мій погляд світу". Простіше кажучи, проблема полягає в тому, що занадто багато людей і вони занадто розкидані на землі, і новини забираються в різні часи. І якщо в світі була тільки одна людина, то не буде проблем з квантовою механікою. Ви дізнаєтесь, що вони шукали в Веданті, де, відповідно до Шрьодінгера, «розглянуто багатоплікальність лише зовнішній вигляд, фактично не існує взагалі. й

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.cablook.com/universe/viii-vysokaya-chest-byt-nfullyudatelem-chast-1/