Біловодці в знаннях і вірі

Наука і релігія, на перший погляд, несумісні поняття. Здається, що важко вірити в Бога, маючи великі знання про людину і структуру світу.

Тим не менш, у нас є багато релігійних вчених. Наприклад, Galileo Galilei, Ісаак Ньютон, Томас Едісон та Альберт Ейнштейн. Останній навіть сказав,

«Все серйозна природниця повинна бути якось релігійною. В іншому випадку він не може уявити, що неймовірно тонкі взаємозалежність він дотримується не придумав його. й

У селі зустрілися з релігійними дослідниками різних наукових полів і навчаються, як віра і знання поєднуються в їх житті.

Юрій Пахомов, 39.Старший науковий співробітник Інституту астрономії російської академії наук, кандидат фізико-математичних наук. Християнський віруючий, деакон Церкви євангельських християнських хрещеннях «Добрі новини».

Я виріс у робочій сім'ї: моя мама працювала в заводі друкарської машини (роботи матриць для магазинів друку), і батько був водієм швидкої допомоги. Вони не вірять у Бога. Я пішов до церкви з братом, який був комуністичним, але я використовував, щоб поставити свічки. Я прийшов до Бога. Я пам'ятаю кілька хвилин з дитинства. Я був близько 12 років, зима прийшла, і я ходив в лісах. Я вийшов в очищення і, побачивши всю цю красу - зимову прикрасу, свіжо паданий сніг - Я думав, що тільки Бог може створити все це. Тоді я вирішив подякувати йому і трахнув слово «Год» в снігу з моїми лижами, а потім він став красивим.

Ще один епізод пов'язаний з хворобою матері. В кінці '80s. Батько взяв її до лікарні, не чекаючи швидкої допомоги. Я був дуже хвилював, я кричав, а потім я знайшов свою ікону бабуся, отримав на колінах і почав молитися. Після того, як мама підірвала операцію, і все було добре. І в 1993 р., коли я збираюся навчатися самостійно в Москві, моя мати, яка не віритель сама, бажала закріпити мене в церкві, щоб Бог допоміг мені.

І вступив до астрономічного відділу фізико-фізичного факультету МДУ. Я зроблю з астрономією, так як я був дитиною, так як я був шести. Я пам'ятаю квартири і збираю відходи паперу - газети, журнали -- і я прийшов по старому астрономічному підручнику, який почав свою запеклість. Розроблено паралельно з духовними квестами, що не суперечать іншим. Під час навчання в Московському державному університеті я відвідав Єлохівський собор, де я спробував знайти відповіді на мої питання, головне: «Що буде Бог?» Я думав, що якщо він створив цей світ, це не дуже, і я хотів знати, що це було.
Я не можу знайти відповіді на мої питання і не відчуваю себе єдністю з людьми.

Я вирішив піти до Білого дому і побачити, що збирався. Я отримав на візках, і жінка сидить поруч з мною. Вона дивилася на мене, давала мені деякі релігійні книги, запрошення на церкву, і сказав: "Ви будете заповітати слово Бога". Я думав, звичайно, що жінка пішла божевільна, і я навряд чи захищаю твого пальця на мій храм. І тоді, коли я дізнався, що я збираюся до Білого дому, вона сказала: "Чи не зачепить Господа вашого Бога". Я нарешті вийшов з тролейбуса і не ходив в будь-яку точку. Я дізнався, що вони були до Білого дому і поранили їх Я думав, що це ще один знак: Бог говорить про людей.

Релігія не вивчає рух планет або ядерних реакцій у зірках, а наука ніколи не пояснить, що життя є.

Після того, як я скористався запрошенням жінки і відправився на адресу вказаною. Це був протестантський храм, де я почув Біблію вперше і отримав багато відповідей. Допоможи мені людям, які готові допомогти. Він був там, що я знайшов відповідь на моє питання і зрозумів, що Бог створив чоловіка для своєї слави і кожен повинен думати про те, як він славить Бога. На Войковській, храмі євангельських християнських хрещення. Спочатку я відіграв гітару в юнацькій групі, з яким ми пішли з християнськими піснями до церков і дитячих будинків, потім я був юнацький лідер, а в 2006 р. я був похилий до деаконського служіння. Тепер я можу допомогти новим парафіянам, вести групу підготовки хрещення, а також працювати з групою глухих людей, щоб дізнатися свою мову. Я також поєдную роботу з науковою роботою.

Я походжу до церкви в неділю, іноді протягом тижня, на роботі вранці і вдень на будні дні.

Основна відмінність між Євангельською церквою і православною церквою полягає в тому, що центр богослужіння в першому місці є проповідомлення, яке пояснює значення Біблії, пояснює слово Бога. У православних церквах, як літургії, так і поклоніння проводяться в Старій слов'янській мові, яка неприпустимо багато, що не допомагає підходити до Писань. священик не має того ж органу, як православний.

Це лише перший погляд, що наука і віра у Бога є взаємовигідним. Вони просто мають різні ніші: наука зосереджена на матеріалі, і віра зосереджена на духовному. Релігія не вивчає рух планет або ядерних реакцій у зірках, а наука ніколи не пояснить, що життя є. Тому, серед відомих вчених, стовпів науки, багато віруючих. Таким чином, Ісаак Ньютон вважає головними роботами теологічних, а не відкриттями в математики та фізики. Михаїл Фарадай, викладач електромагнетизму, не тільки викладач Королівського інституту, але й проповідував в церкві і серед студентів.

Моє бачення світу не відрізняється від сучасного наукового вигляду. Я вірю, що світ був створений Богом. Наприклад, теорія Big Bang (хоча, насправді гіпотеза, не теорія) не суперечить Біблії, яка говорить про те, що Всесвіт має початок. І Бог, створив весь світ і час, поза часом і простором, не в фізичному небі, але в духовному небі, який є своєрідним різним виміром. Тому не можна досягнути на космічному просторі. Ми живемо поруч з нами, чи ми на Землі, місяць чи в іншій галактикі.

Кемаль Халкечев, 66доктор технічних і фізико-математичних наук, професор, викладач Національного науково-технічного університету МІСС. мусульман.

До семи років проживала в Центральній Азії, потім в Карачаї-Черкесія, навчалася в університеті в Кабардино-Болкарії. Ми мали звичайну радянську родину. І був членом духовної адміністрації мусульман Північного Кавказу, але після 1917 р. він був відхилений революціонерами, а в 1937 р. був репресований. Моє батько, фізико-математичних наук, кандидат фізико-математичних наук, не вірив у Бога. Мати вірили, але не спостерігали ніяких обрядів. Я був нейтральним про віру. Все, що я пам'ятаю, що в університеті ви повинні були взяти квиток і сказати, "Не Бог, і я не був. Учитель сердився і починав зануритися з мною. Він не може довести, що Бог не існує, і я не був.

Вивчав теоретичну фізику і процеси, які відбуваються в Всесвіті: її розширення, збільшення ентропії. У певній точці я зрозумів, що Всесвіт не може розвиватися без зовнішнього спостерігача. Подаруйте мені аналогію з чорним отвором. Якщо ви всередині цього, ви будете розірватися в молекули, але на відстані, це просто заморожений, без руху об'єкт. Якщо у нас немає зовнішнього спостерігача за межами Всесвіту, який бачить всі об'єкти в однаковій замороженій формі, то всі процеси в Всесвіті відбуваються таким же чином, як всередині чорного отвору. Цей зовнішній спостерігач є Господь, він не карає або винагорода, він є об'єктом, який знає все, його ентропія, ступінь хаосу є нульовим. Коли ми молилися і відвідуємо храми, ми думаємо про це, і рівень хаосу в нашій голові також знижується, все потрапляє в місце. Наприклад, я променю, щоб покласти мій розум в порядку. Хтось ентропії в мозку передається до Бога під час молитви, і бо знає все, він легко знищує його.

Вчений без віри є рабом девіла, і віруючий без доказів є вболівальником. Прикладом цього є неправомірна ісламська державна група, яка змішує велику

Ми звикли до подолання Бога з якостями людини, але він не обов'язково повинен мати фізичну сутність. Це об'єкт, який займає все місце в Всесвіті, для якого немає минулого, сьогодення і майбутнього, він бачить все відразу. Невірно думати, що він сидить і вирішує, що робити. Це непрактично: світ ефективно організував, примітивні та стимульні функції вже закладені в його розвитку.

Тепер я працюю в галузі математичного моделювання природних і техногенних катастроф, а також напишіть книгу «Проф Аллаха (Лорд). «Наукова Іслам». У ній я презентую свою теорію Всесвіту з точки зору законів термодинаміки та принципу ентропії. Моя робота вже була підготовлена до закінчення, але я вирішив вивчити інші релігії. В короткий час я прийшов до висновку, що в розширеному Всесвіті є безперервне збільшення ентропії, хаосу. Але є також вихрові острови з низькою ентропією, які в астрономії називаються спіралі, в яких народжується життя.

Наука і релігія не суперечать один одному, вони взаємно ексклюзивні і доповнюють поняття. Віра і надійні знання є повнотою наших ідей про світ: що ми не знаємо з певністю приймаємо віру і навпаки. Цей висновок випливає з принципу доповнення датського вченого, одного з творців сучасної фізики, Niels Bohr. Він сформульував наступне правило: існуючі мови не дозволяють унікально визначити феномен природи, для цього потрібно взяти принаймні два взаємовиключні поняття, які несумісні в рамках звичайної логіки.

Це сумний, що наука і релігія дивилися, тому що без одного вони зіткнуться з непристойною кризою. Наука входить до служби безсправної цивілізації виробництва матеріальних товарів, в яких людина не залишилася. Криза релігії проявляється через фанатизм. Вчений без віри є рабом девіла, і віруючий без доказів є вболівальником. Прикладом цього є заборонена група «Ісламська держава» (організація, заборонена в Росії). – Замітка редактора, яка перемішує гарячу та брудну політику. Тому я вірю, що релігійні лідери, разом з ологічною освітою, повинні отримувати світле виховання, щоб не стати джерелом радикальних ідей.

Катерина Леонідівна, 58У минулому він був інженером, тепер він є професором Центру бібліотечних досліджень та юдаїки РСУХ, доктором філологічних наук. тюрма.

Тексти пісень, а це означає: Віра в мене не спонтанно з'являються, це завжди мій природний стан. Але реальний інтерес до юдаїзму я почався в сьомому класі, після зустрічі з думцями діда, дуже релігійним Хасидим. Я почав відвідувати їх, а потім починав йти до синагоги. Моє батьківство, радянські інженери, не були щасливими з моїми захопленнями, незважаючи на те, що мої діди близькі до неї. Але ніхто не доторкнувся мене. Перший конфлікт про віру стався в дев'ятому класі, коли учитель, який був досить єврейським, попросив мене перемістити деякі плакати, і я відповів, що я не міг, бо це був Великоднем. Після цього батьки назвали в школу.

У старшій школі я захоплюю історію мистецтва, авангард, але зрозуміло, що потрібно отримати інженерну освіту. Я завоював олімпіади в фізико-математичних науках, тому вступив до факультету технічної кібернетики в Московському інституті хімічної інженерії. Він був одним з декількох Московських спеціальних інститутів, де євреї були спокійно. Після закінчення, я працював на короткий час в Інституті хімічної фізики і навіть пройшов іспити кандидата наук, але я не встиг отримати наукову ступінь: ми були задоволені 1991 року, хоча, за моїми підрахунками, радянська влада повинна згорнутися в 93, після чого мені вдалося стати кандидатом фізико-математичних наук.

У своїй спеціальності я займався спектроскопією, зокрема розвитком джерел світла для нелазурних зон глибокого вакууму та анатомічного аналізу поглинання. Івентський університет відкрився в Москві, і я пішов туди, щоб навчити — Я дав Вступ до курсу Юдаїз.

Я також розвивався в гуманітарній галузі, мої статті були опубліковані в питаннях літератури та Тиняновських читаннях. Паралельно я писав багато – твори на літературних дослідженнях та арт-критиці. Після того, як колеги з Інституту слов’янських досліджень говорили: «Ви кандидат фізико-математичних наук, ми не можемо надати вам лікарю». Я не мав ніяких академічних ступенів, тому я готувався протягом декількох місяців і пройшов іспити – Польська мова і Польська література. У майбутньому я зробив багато слов’янських досліджень, і мій дисертацію на тему «Маяковський і Польща». І став кандидатом наук у слов’янські дослідження. Апокаліптика в російській літературі, а після звіту 2002 року став лікарем філологічних наук в російській літературі. Зараз я працюю в Центрі бібліотечних досліджень та юдаїки Російського державного університету, навчаю російсько-єврейські справи, історію ліберу крові, а також взаємодію абрагамічних релігій.

Дослідження точну наук не вплинуло на ідею Бога. До таких питань можна виникати лише серед чистих гуманітарних наук.

Не переходив у людей, ні моя поточна активність, стала точкою для мене. Можливість проведення іноземних грантів та стажувань. Про компанію не під час обкладинки техніки і не у вигляді десента. За межами гуманітарної сфери в радянських часів врятував мене як від непотрібного наукового фронту, так і від сплати за звання радянської гуманітарної, яка зламала багато долі. І будучи в єврейському милієві врятував мене від деяких духовних поломок, властивих інтелігенціям, які витрачали десятки років на індусилізм, буддизм, християнство і деякі ліберальні форми Юдаїзму.

Дослідження точну наук не вплинуло на ідею Бога. Ці питання можуть виникати тільки серед чистої людини, для нас в точну науку, науку та релігію не на всіх суперечливих і існують паралельно. Наука є постійним придбанням знань в умовах обов'язкового браку інформації, а також релігійних доходів від того, що модель світу відома. У юдаїзмі ми хочемо, щоб Бог дав десять команд, і розмова над. Ми не знаємо, що ці дні ми не знаємо. Ми знаємо про себе з моменту появи Адама, а решта віра.

На шляху багато вчених намагаються описати ці дні за поняттями сучасної фізики. Є багато подібних робіт, але це тільки спроба подолати духовну кризу, реалізація якої прийшла з розумінням омнітенції супреми і обмеженими можливостями творця науки – індивіда і навіть людства. Для того, щоб надати вам приклад, я колись свідчився жінці взяти іспит Рут, і один з них, лікар, сказав раббі, "Я знаю, чому обхват робиться на восьмий день". Справа в тому, що за цей час тромбоцити утворюються в організмі в достатній кількості. Якщо обрізка проводиться раніше, почнуться важкі кровотечі. На 12-му поверсі великого бетонного будинку, а в той момент я побачила крабі в підвалі.
І сказав йому: "Рав, що ти піклуєшся про?" Бог зробив його так, щоб тромбоцити утворилися в правій кількості на вісім-й день. І розв'язався непорозуміння.

Коли говорять люди, «Що таке початок?» Але ви не попросите чого нуля. У математики є простір навколо нуля, який називається ідеальним. У той же спосіб Бог створив нам діалог з кимось, бо абсолютний може бути абсолютним у порівнянні з чимось. Тому наші обряди і обряди, які не потрібні, це справа нашого почуття. Якщо м'якоть-необхідний чоловік потребує його, ви можете, але ви можете.

Молитви важливо, щоб вони були обов'язковими для будь-якого дня. У Юдаїзмі є День Юму Кіппур. Значення цього судового рішення можна зрозуміти без розуміння глибини викладання. Наприкінці року і початку наступного року ми маємо десять днів між Новим роком (Рош Хашань) і Юм Кіппур, коли доля наступного року прийнято рішення. Цикл звітності до Алмайті є однорічною, не необмеженою: якщо я запитаю, щоб дати мені жити наступного року, це означає, що я не гріх достатній для Алмайтії, щоб очистити мене вгору. І якщо я жив цього року, то я не гріш так багато року до останнього. Таким чином, людина єврейської віри перебуває в стані постійної самооцінки, чекаючи результату. Ти один-один з суддею, і це глибока етика юдаїзму.

Я не відчув ніяких переслідувань для моєї релігії. Я не ходив до КПСУ і спостерігали своє давнього закону: «Право держави – закон». Я знала кордони і не свідомо порушував їх, тому я не ходив до людей відразу. У той же день, коли я працюю в Інституті хроматографії, я бачив поза синагоги і скаржався на директора. Він назвав мене і сказав: "Не зловив фольги." Я сам поховав маму в сільській церкві. й

Наш інститут був розташований недалеко від синагоги, а пізніше, коли командири оперного знаряддя інституту побачили мене, нічого не відбулося. Крім того, один раз наш проректор для дому спійманий мене з друзями, що працюють перед синагогогом для отримання матза, який потім був рубцем. Усвідомлюючи ситуацію, він, російський чоловік, сказав: «Знати його, покласти все в пані і приймати його ввечері після заняття. й

Наше покоління пощастило: коли все стало можливим, ми ще мали силу, бажання і здоров’я. Тому я не можу говорити про будь-які конкретні страждання або про будь-яку особливу наполегливість у моєму єврейському житті. Нехай це було добре, але Бог зажадав його з якоїсь причини.

Кирило Копейкін, 56У минулому він був фізиком, кандидатом фізико-математичних наук, тепер він є православним священиком, архірестом, проректором Санкт-Петербургської духовної академії, ректором університетських церков Святих Апостолів Петра і Павла і Святої мучениці Тетяни.

р.

Я був хрещений в моєму житті, коли я не виконався в рік. Моя бабуся наполягає на цьому, тому що це було тільки тоді, коли я народилася, що я став тяжко хворим і ледь збереглися. Вона вважається це диво Божого і вирішила, що дитина повинна бути освячений Богу, що, власне, є сенсом хрещення. Моя бабуся і я іноді пішов до церкви, але це було, щоб говорити, на периферії мого життя. Тоді була радянська школа, в якій всі отримали атеністичну освіту. Враження дітей стало те, що минуле – я хвилювався в першу чергу з проблемами світового порядку, і тому почав вчитися фізики. Я вступив до факультету фізики, потім Ленінградський університет, потім перейшов на аспірантуру, захистив дисертацію, а потім працював там протягом декількох років, займаючись науково-дослідною діяльністю.

На ранніх стадіях навчання я зрозумів, що фізика не охоплює всю реальність. Розглянуто зовнішній світ, але є важливою частиною світу, яку ми називаємо душею, і не можна навчатися об'єктивними методами конвекції. Душа має властивість суб'єктивності, і це незрозуміло, як ця суб'єктивність може існувати в фізичному світі, що складається з об'єктивних речей. Той факт, що душа існує, з особливою силою переконує, що болить, а іноді болить нестерпним. Як це? Цілком немає душі - але є біль! Чехов заявив: «Не знаю, де душа є, але кожен знає, як болить.» Моя душа, з причин, невідомий мені, хворий весь час, і я спробував зробити щось про це: Я пішов до театру і філармонії, читати книги, грали спорт. Все це призвело до того, що психічний біль на деякий час загинув на фон, але кардиналне питання не вирішувалося. В кінці, намагаючись зробити щось про цей біль, я пішов в храм і після того, як я дивився, щоб знайти, що мій внутрішній стан був змінений. Вже в минулому році університету, а потім в аспірантурі, але я не кажу нікому про це, це був власний бізнес.

Я не міг вірити центральному атеїзму, що все це матеріал і нічого іншого. Якщо це випадок, то я не там, бо психіку є лише функція молекул, які випадково зібрані в людину.

У ці дні був стереотип в суспільстві, що тільки негарантійні люди йдуть в храм, а наука, навпаки, допомагає розірвати з релігійними упередженнями. Я думав про це занадто і мав багато питань. Наприклад, я не розумію, що Бог створив світ з словами протягом шести днів, бо я не розумію, що біблійний текст був особливим. Його завдання не так багато передати інформацію, як впливати, хто взаємодіє з ним і в кінцевому порядку з Богом. Тому, якщо ми підбираємо його як звичайний текст, ми не бачимо багато.

У деяких випадках аналогія з математикою допомагає зрозуміти процес створення Бога за допомогою його слова з нічого. У дев'ятнадцятому столітті вона знайшла свою основу у вигляді теорії множини Георга Кантора, і примітно, що в ній процес побудови математичного Всесвіту дивно нагадує процес створення світу, описаного в Біблії. Так само, як Господь створює нічого, а потім решту світу з нього, тому Математичний перший створює порожній набір, а потім весь математичний Всесвіт виходить з нього. Я думаю, що це схожість, яка дозволяє нам описати нашу реальність так ефективно з математичними моделями.

Я також мав питання про науку: Я не міг вірити основну заяву атеїзму, що все тільки матеріал і немає нічого іншого. Якщо це випадок, то я не там, бо психіку є тільки функція молекул, які випадково зібрані в людину. Але інтуїтивно зрозуміло зрозуміло, що це не так, що є деякі значення в нашому житті. У сенсі це підтверджує фізика, зокрема квантова механіка та теорія релятивності, яка з'явилася в ХХ столітті. Завдяки їм було зрозуміло, що світ не так наївно матеріал, що елементарні частинки нагадують деякі психічні особи, а не фізичні. Справа в тому, що сама фізична реальність в певному сенсі жива, вона реагує на наші дії, і це встановлює високий рівень відповідальності за долю кожної людини. Крім того, примітно, що навіть замкнена присутність здатності «спіювати» поведінки системи, вимірюючи певні параметри її, радикально змінює її поведінку, так як явно продемонстровано, наприклад, експерименти з затримкою підбір або квантової епоху.

Коли ми починаємо дивитися на світ більш тісно, ми починаємо розуміти, що Кратор існує, і той факт, що ми не бачимо його є частиною його дизайну. Блейз Паскаль (Французький математик, фізик і філософ) Все навколо нього, не будучи прямим підтвердженням або відмовою від існування Бога, однак чітко заявляє, що він існує, але хоче приховати себе. Все носить свідка. І слово «файт», до речі, не виходить від «блаженного», як тепер прийнято вважати, але від «справності». Віра в біблійному розумінні слова – це певний вид відносин між Богом і чоловіком: Я щось в житті, і Господь відповідав мені, не відкриваючи небо і голос Божого говорить мені, але змінюючи обставини мого життя.

Я вирішив стати священиком 30, коли мій батько помер. У день після того, як він загинув, я прокинувся і зрозумів, що життя варто жити заради чого не зникне з смертю. Після цього я вступив в семінарію, потім був похилий і служив 23 роки. З кожним днем, я переконаний, що це було найважливіше рішення в моєму житті, і я все частіше переживаю повноту і присутність Бога в моєму житті – по суті, що називається блаженною мовою. Видання

Andy Rooney: Ми повинні бути раді, що Бог не дає нам все, що ми запитуємо

Жан Фреско: Найкращі гроші не можуть придбати.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.the-village.ru/village/people/235685-veruyuschie-uchyonye