Чи правда, що всі проблеми приходять з дитинства?

Я не знаю, якщо це знайоме з бездітними людьми, а сучасні батьки мають всі вуха, що підняти дитину без психічної травми не вийде. Не одним актом виховання, або поведінки, навпаки, бездіяльності, в якомусь дуже важливий момент, ми травмуємо наших дітей. А потім жити з цією травмою все своє життя і страждати до тих пір, поки вони не досягнуть хорошого психолога.

Як за те, що психологічна травма є загальним, я погоджуюсь. І вони приховують за різними подіями: хто був переданий в сад, де він не хотів піти, а інший - навпаки, зліва в домашніх умовах, і зараз цей факт людина пояснює свою нездатність до спілкування; хтось не купував фортепіано, а інший - купив і примусив проти його бажання вчитися в музичній школі; хтось зберігався в строгості, а інший був дозволений все, і тепер він м'який і слабкий людина. І цей список нескінченний і охоплює екстремальні дії з одного кінця ваги до іншого.

й Даниїл Аарон Sprague

Але факт, що це неприпустима бездіяльність, я не згодні.

Завдання батьків не захистити своїх дітей від психічних ран. Не всі. Завдання батьків полягає в тому, що діти, які зіткнулися з травматичною подією, навчаються адаптуватися і жити. Приєднуючи більш стійкий і незмислий.

Так само, як витягти шпильку з рани. Її пам'ять залишиться, але вона не викликає больових відчуттів. Або як вижити захворювання. Тіло відновить, але імунітет зміцнить.

Тепер завдання психологів, які працюють з батьками і написанням статей для них, полягає в тому, щоб змінити фокус уваги. Не варто прагнути до ідеального образу матері. Не уникати дитячої травми при всіх витратах. Звісно, вік дітей необхідно враховувати. Якщо у чотирирічному віці є кошеня, загиблим автомобілем, не потрібно розповідати дитину про всі деталі цього інциденту.

Вам необхідно розповісти батькам, де шукати, які звертати увагу. Як бути чутливим і сприйнятливим. Як зрозуміти, коли і яка подія травмує дитину, і допомогти йому негайно пережити травму в психіку.

Це, мабуть, найскладніше завдання для батьків - показати чутливість, емпатію. Дивитися у дитини незріла людина, крихка і вразлива.

Коли ми самі в глухому захисті, нам важко розглянути через ніжну душу іншої. Ми з радістю від щирого серця! І мій сердечко виправив.

Щоб пом’якшити серце, з якого не всі «розгортання» видобуваються, дорослі також потребують процесу адаптації. Пам'ятайте, що моя мама була постійно зайнята в день на роботі, потім ввечері на домашню роботу; щоб вона не читала книги гучно; не послухала, навіть посміхалася рідко. У той час як найрізноманітніший момент дня був звуком повороту ключа в дверцятах, адже тепер він почне псуватися, а для чого – завжди буде. Згорніть цю незрівняну втрату, виверніть сльози родючості до дна і подивіться на власні діти з новими очима.

А тепер, коли ви почуєте, що «всі проблеми з дитинства, бо батьки...», ви можете замінити універсальний варіант: «Бекау я все ще не пристосований».

Автор: Тетяна Лемузен

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: razvitie-rebenok.com/pravda-li-chto-vse-problemy-iz-detstva.html