Антоній Сурожський – Чоловік більш важливий, ніж правила

Митрополит Антонія Сурож ніколи не вписується в стандартну раму «релігійної фігури». Він був освічений лікарем в Сорбонні, був почесним доктором біології Абердіна, Кембриджських університетів, Києва та Московських духовних академій і сказав: jokingly, що реальний диплом він був один – медичний, відпочинок – помилковий.

Антоній Соурожський (1914-2003) дізнався про своє покликання від своєї молоді, не мав благного духу і не шукав витонченої тиші - він жив в ній і переніс його на людей.

1961-1917 рр.

У світі Антоній Соурожський був названий Андрієм Борисовичем Bloom. Його батьківські предки приходили до Росії Петра з Шотландії. Вишуканий і освічений матір був пов'язаний з великим композитором Олександром Скрябіном. Андрій народився в Лозанні коротко перед початком Першої світової війни, провів його ранньому дитинстві в Персії (нині Іран), де батько працював консулом, а його перша дитяча пам'ять стала нескінченною пустельною, вівчарою і розблоком овець.

А потім революція, бідність, боротьба по Європі, приниження нестійкості мігрантів. Нарешті, його сім'я оселилася на околиці Парижа.

Андрій був відправлений в школу з таким високим злочином, що навіть поліція не покаже на своїх вулицях після темного. Митрополит Ентоні згадує: «Я був незрівняний збиток у школі – це, як правило, вважається нормальним, що новий Я пам'ятаю один раз, коли я випав з натовпу, кинувся до вчителя, кричущий за захист - він просто штовхнув мене з ноги: "Не скаржаюся!"

І славний теологій прийшов до цієї школи з оповіданнями про Христа. Він розповів своїм студентам і співчуттям, безтурботністю, тихістю — усім особистісним рисам, які найбільше засвоювалися сердитися підліткам. Андрій був виведений в крайню частину, бо він вважав, що найсильніший виживає у світі, і лікував перед «суперманом», який не знає пітливість. Ніцша. Не вдалося уявити, що дорослий чоловік не схожий на такі якості. Він занурився додому і клацнув на Новий Завіт, ah, як eager він був ловити богослов'янський лежачи. Він вибрав Євангеліє Марка, найяскравіший і найчуйніший, і швидко прочитав третину сторінок. Він раптом відчував, що Ісус Христос стояв перед ним. Він закрив книгу і підняв очі, а Христос не помітний, але його присутність чітко визнається. Ісус з'явився йому, щоб підтвердити, що все написане в книзі було вірним. Відчуття невидимої присутності Христа супроводжується Андрієм протягом всього життя. І багато років тому він висловив, що він перебував у ранньому юнаті в дивовижному, мудрому створенню молитви.

Андрій вступив до медичного факультету Сорбонна. Під час тренінгу він мав цікавий епізод. На практиці у психіатричному лікарні студенти показали сульфатний пацієнт, який не спілкувався з кимось протягом декількох років і залишився безшумним. Андрій відчував себе за нього і вирішив довести до нього. Як зробити це? Протягом декількох тижнів він прийшов назустріч хворого, позбавляючи його довгий час і залишив без витерання слова. І, нарешті, хворий подивився на нього і запитав: «Чому ти мовчить?» – після чого він прийшов в контакт з іншими і різко покращився.

Відразу після отримання диплома Андрей прийняв монастику і в 1939 р. перейшов на фронт. Працював у військовому поліхірурга. Тоді під час окупації Франції він був підземним лікарем. Після війни він продовжував свою медичну практику до 1948 року, став священиком, ієромонком, а в 1949 році він був відправлений на православну парафію у Великобританії, у Лондоні, незважаючи на те, що він не мав ніякої духовної освіти. Андрій Блум став Антоном Сурож.

Вже в іноземній країні. У парафіян було багато англійців, і він знав англійську Я мав писати сермони російською мовою, дати їм маму для перекладу і читати на папері. Після одного з бесід, священик, батько Лев Гіллет, підійшов до Антонії та домовилися про те, що він ніколи не чув більш нудний звіт. «Що робити?» - "Показати без нот." - Я не можу говорити англійською мовою. Я відкрию мій рот і скажу щось, що ви просто сміятися. - Точно! Потім ми можемо сміятися з серця і не вмирати від боредом.

З тих пір, поки батько Антоні не записав лекції. Він говорив з величезною кількістю помилок. Він сміхався з ним, він сміхався з ними і поступово навчився англійським до досконалості.

За роки свого парафія з нехтованих і непристойних захватів перетворилися в тверду багатонаціональну діокзею. Антоній Соурожський сказав: «Англій, який пристрасний до нас православних, і я кажу йому: «Дуже з нами, молитися, зустріти інших парафіян».» Після того, як я чую від нього: «Ортодокс чудовий, але з росіянами це абсолютно нестерпний...» І листя чоловіка. Але незабаром він повертає слова: «Не, заради православних, я готовий перенести росіяни. й

У 1979 році батько Антоні, разом з парафіянами, купили храм з органів влади - інакше це було б продано в якості китайського ресторану. Кошти були зібрані серед парафіян і тільки серед хороших людей - і 80 000 вдалося зібрати в рік.

У душу отця Антонія завжди жив, що беззахисний хлопчик, який колись відштовхувався і не захищений вчителям. Він розумів всі слабкі, симпатізовані беззахисними і спробували не заперечувати всіх, хто його потребує, незалежно від будь-яких правил. Отець Антоній вірив, що "не краще розірвати правила, ніж розбити чоловіка" - і дав останні консолідації до помирання різних вір, одружених наречених і наречених, що належать різним вірам, не відмовляється від будь-яких порад або розмови.

Він був далеко від виконання своїх обов'язків. Він примушував похилого віку жінки, абсолідував її гріхів, після чого він відправиться в сакрамент причастя і швидко підійде додому. Але щось про обличчя жінки, що його помітили. Він попросив її, якщо вона пробачила всіх. «Все крім сина-завдання». І отець Ентоні не відмовився дати їй причастя. «Що я збираюся без причасти?» Я вмираю! А. Антонія проінформувала її, що вона вже загинула, оскільки її сина-закон не пробачав її. «Я не пробачаю тебе!» А отець Антоній заявив, що він буде залишити на два години, і дав її рішення в цей час, чи варто зрадити з сина-в-правом або піти в наступний світ без причастя. "І молитися Богу, щоб дати вам два години життя, щоб прийняти рішення." Через два години батько Ентоні повернув, дізнався, що жінка підняла сина-в-праву і зрадила з ним, дав її причастя, і вона загинула мирного.

Отець Ентоні був непристойним, і, як і всі хороші люди, він нехтував трифлі і пішов за межі звичайного. Вони не турбували його. Не було такого, як “часовий” або “згода”. Він не вписався в них, спробував повсюдно провести час, виступаючи на радіо і телебаченні, давали лекції, провели зустрічі, переговори та семінари, тому він був пізно всюди, скасовані зустрічі або повністю забули про них.

Він один раз запросив свого друга, батько Джона Лі та дружини, на вечерю і відкладав зустріч сім разів на останню хвилину. До нього зібрались сім разів поспіль, поспішаючи відпрацювати весь бізнес, запрошують няню до дітей і за сімдесят раз знову зловили на двері замітку: «Соррі, власник не вдома». На наступний день Джон Лі пішов до офісу Митрополита, а не сказав, що він не пробачив навіть дружині. «Дякую мені, шановний Джон, я дуже радий, що ми не чоловік і дружина», і він почав пізнати на зустрічі з Джоном рідше.

Росія, митрополита Слово Ентоні було чутно протягом десятиліть завдяки релігійним трансляціям російської служби BBC радіо. Стрічка записує свої виступи і samizdat колекції сермонів, як кола на воді, викопані далеко за Москву. Він загинув у Лондоні в серпні 2003 року, в оточенні друзів. Його життя і погляди є важливими і цікавими для всіх - незалежно від релігії, він був мудрим, значним і своєрідним людиною.

«Ми знаємо дуже мало досвіду, що глибока тиша тіла і душі, коли ідеальна тиша панує в душі, коли ідеальний мир заповнює тіло, коли всі ванілі і рух перестає, і ми стоять перед Богом повністю відкриті в акті поклоніння. Якщо ми відчуваємо себе фізично добре, ми не хочемо, щоб розігрувати наші думки, ми втомилися від слів, тому що ми говорили їх так багато, ми не хочемо рухатися, і ми щасливі в цьому тонкому балансі. Внутрішня тиша - відсутність будь-якого внутрішнього руху думок або емоцій, але це стан повної оповіщення, відкритості до Бога. (Антоній Соурожський) опублікований

Автор: Галина Зайцева

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.happynation.info/statja/chelovek_vazhnee_pravil_ob_antonii_surozhskom

Категории

Смотрите также

Новое и интересное