Радоніка: Чи може наша молитва змінити посмертну долю душі?




21 квітня 2015 року православні християни святкують Радоница, день, спеціально встановлений для зшанування мертвих. І не тільки день - свято. Для багатьох здавалося б дивним. Чому ми радіємо Радониці? Чи може молитва змінити долю душі? Що говорить про тих, хто більше не з нами? Ми будемо говорити про це напередодні життєздатного свята. Що таке точка променю, коли вони не можуть чути нас? Максим Р., 17 років.

Максимус, молитва є зверненням до Бога, Матері Божої, ангелів, святих. Молитва - це наша бесіда з ними, і в першу чергу з Богом, як творець всіх речей, включаючи чоловіка. Коли ми молилися, наш духовний принцип, а саме, наша душа і дух (який ми неодмінно будемо говорити про), вводять в неперевершений, але все ж прямий контакт з Богом і цілим загадковим світом. Молитва для іншої людини ґрунтується на тому, що інша людина також духовна істота, також створена в образі і подобанні Бога, а також сина Небесного Отця, незалежно від того, скільки він зараз розуміє і цінує це з'єднання з Його Отцем. Ми не тільки для себе, але і для тих, хто дорогий нам, включаючи тих, хто втратив. Це, молитва є духовними відносинами, але – і це надзвичайно важливо – відносини, що будуються через наше служіння, наші звернення до Бога. Ви можете безпосередньо звернутися до неслухняної дитини: «Що ти?» Що ви думаєте, що ви можете спалити все? Ви хочете стати алкогольним!, але ви можете молитися Богу і матір'ю Божої Матері за з'єднання Влада Н і відвернути його від гріху п'яти. Останні ефективніше. Хоча це здійснюється на духовному рівні, тобто око невидимий, а вухо неможливий.

Все це стосується не тільки душі тих, хто ще тут і в принципі мають все, що дозволяє людині молитися - мозку, волі, серця, почуттів. Ще більше, наша молитва потребує душі вже позбавлених тіл. Це те, що великий російський святий, де ми святкуємо цей рік, Theophan Recluse, пише про це: Відправлений живий, і наше спілкування з ними не пригнічує. Так само, як ми молилися за життя без дискримінації, чи йдемо один правий шлях або інший, так що ми молилися тим, хто пішов, не шукаючи, чи рахуються вони серед правих або гріхів. Це обов'язок братської любові. До останнього судового рішення ділиться вірними, всі вони, живі та мертві, складають одну церкву. І ми повинні всі ласощі один одному, як і члени того ж тіла, в дусі доброї волі і аматорського поклоніння, як живий, так і мертвий, не лякаючись навпіл, помираючи.

Максимус, людська душа створюється безсмертно, вона не вмирає з його тілом і після поділу з нього, тобто після фізичного смерті з'являється до Боже на приватній судовій практиці. Пройшов цей приватний суд, поки загальний відступ і останній суд, душа чекає його вічної долі. Де саме він? Ми не знаємо. Ісус сказав своїм учням. Але оскільки душа є неможливим, якщо вона «ремені», навіть якщо вона не відома де, то вона не тільки в області доступу до наших молитв, але і потребує їх.

Приїжджаючи в наш світ Ісуса Христа, Його червоної жертви для наших гріхів, Його Смерть на хресті, а потім Його Воскресіння від мертвих зробили нашу молитву для тих, хто вже за межі нашого земного світу, не тільки слів клопотання і надії, але реальність, яка зв'язує наш земний світ до підводного світу. Досвід церкви свідчить про те, що після життя душі не остаточно вирішить до останнього ювілею, а молитва живого, молитви, наповненого бродінням і щирою любов'ю, здатний змінити цю долю.

З іншого боку, саме тому, що духовне з'єднання між життям і мертвим, можливо, ми також отримуємо молитву допомогу від святих. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Митрополит Ентоні Сурож цитує вражаючу історію, яка чітко доводить існування зв’язку між нами та нашим мертвим. Одного разу лікуючий чоловік прийшов до нього з болем. Він не міг нести тягар, з яким він жив протягом шести років. Під час російської громадянської війни ця нещадна людина випадково загинула кохану дівчину. Вони люблять один одного пристрасно, збиравшись одружитися, але під час пагону вона раптом висихнула і він випадково вистрілив її. І за шість років він не міг знайти відпочивати, бо він зрізав коротке життя, яке було дорогою йому нескінченно. «Що не робила молитву», – розповідає митрополита Антонія, «проповідна, проповідна прощання від Господа, подарувала, отримала помісну молитву, примушену.» Але не знайшов миру. Я сказав до бідного чоловіка, Ви перевернулися до Христа, яким ви не загинули, священикам, які ви не завдали шкоди. «Чи не ви думаєте, що ви досягнете дівчину, яку ви загинули?» Він був дивний. Чи не Бог дає пробачення? Він побачить гріхи чоловіків на землі. Звичайно це. І сказав йому, що якщо дівчина загинула про нього, якщо вона підійшла до нього, то навіть Бог не може пропустити її прощення. Я пропоную, що він сидить після вечірньої молитви і розповісти дівчину про шість років психічних страждань, про зненаряджене серце, про переп'яття він досвідчений, попросити її прощення, а потім попросити також заспокоїти його і попросити Господа для відпочинку в серці, якщо вона пробачила. Він зробив, і мир прийшов. . . ?

Як тримати Радоника П'ятий день після Великодня, свято Воскресіння Христового, церква присвячує особливу пам'ять загиблих. Прохід з Євангелія, читайте на Радониці в храмах, нагадує: Бог любив світ так багато, що він дав його тільки забутий Син, щоб кожен, хто вірить в нього не загубився, але вічне життя. Бог послав Його Син в світ не судити світу, але врятувати його.

На Радониці обов'язково намагаються приїхати на кладовище. Але оскільки наша молитва більш важлива для душі покійного, ніж будь-який обряд навколо могили, день слід починати з відвідування Божественної Літургії. Поступаючи до початку служби в храмі, віруючі подають замітку з ім'ям загиблого за молитвою пам'яткою на вівтарі під час Літургії. Вважають, що не існує більш ефективного молитви, ніж що затертий у невисокому голосі священиком під час святих Євхаріста. Тому часто загиблими замовили так звані сороки – молитви при святині Євхаристії, зроблені за сорок днів.

Після Божественної Літургії в храмах Радониці подається універсальна або батьківська меморіальна служба. Коли ми молилися за Боже милосердя, ми молилися за прощення і вічне життя. Паніхідас – це спеціальні ритуальні послуги, які виконуються як до поховання померлих, так і після – на 3-му, 9-му, 40-ті дні після смерті, на дні його народження і ювілей його смерті. Важливо не тільки захистити меморіальну службу, але й молитвно брати участь в ній.

На додаток до сорока, паніки, домашньої молитви за померлих, інших засобів їх пам'яті є привітний. Не тільки праведність мертвих, але праведність мертвих. Іван Крисостом викладав: «Особливе поховання не любить мертвих, але ванності». Я покажу вам ще один спосіб поховання... Досвід церкви показує, що як постійна молитва за покійливу, так і примхливу в пам'яті може змінити посмертну долю людини.

У пам'яті наших родичів також полегшують свою посмертну долю. Якщо, наприклад, кохана людина загинула від алкоголізму, допомогти хворому, переповнений цим перніком пристрастю, робити все так, щоб він не повторив шлях коханої людини. Він не врятує вас, але ви збережете вас, і ви збережете вашу душу. Видання

Автор: Марія Городова

Джерело: www.rg.ru/2015/04/17/gorodova.html

Категории

Смотрите также

Новое и интересное