Коли в 2023 році Радониця і Антипаша і як провести ці важливі дні, ми пам'ятаємо відступ

Великдень і Радониця 2023 Вони падають на теплі квітневі дні. На 16-му Міжнародному фестивалі православних християн 9. Життя Марії: Стрітення Ісуса Христа Через тиждень, 22 квітня, починається Тиждень Фоміна. Відкриває важливий захід для християн – Радониця. Це день мисливця, коли він призначений для запам'ятовування мертвих родичів та інших близьких людей. Як зробити це правильно, ми розповімо пізніше в статті.

Великдень і Радониця 2023 При підготовці до написання цієї статті я дізнався, що є така річ, як Антипаща. Відсвяткується перша неділя після великого християнського свята. Раніше цей день був названий Червоною Хіллою, і багато традицій пов'язані з ним.

Червона гірка відкриває тиждень, коли люди пам'ятають Апостола Томаса, які не вірили в воскресіння Христа, поки він побачив його. «Нехай я побачила рани нігті в руках, і кладемо руки в своїх ребрах, не вірю». Звідси знайомий вираз «Том невірно». Але це не означає, що Томас не сумнівав Сина Божого, а швидше за те, що він хотів відчути радість зустрічі його особисто, а не з слів його сусідів.

р.

Червона гірка – це весняне свято, в якому, згідно з язичними звичаями, вона налаштовується для задоволення в приїзді весни і похвали її піснями і танцями. У Стародавньій Росії це свято пов'язане з приходом весни. У цей день влаштували найсвіжіші весілля, прекрасні свята та свята.

А у вівторок, після Червоної Хілл, він призначений для того, щоб запам'ятати родичів і друзів, які пішли на небо. У церковних колах цей день називається Радониця. У 2023 р. падає 25 квітня. Дуже важливо правильно провести цей день, а саме променювати пам'ять тих, хто більше не з нами.

Св. Іоан Хрисотом сказав, що покійні родичі повинні бути допоможи нашим молитвам і алмам замість гірких бобів. Молитва є найважливішим для тих, хто виїхав. І через молитву, ми передаємо Великодню радість нашим покійним родичам. Звідси ім'я дня - Радониця.

25 квітня ви можете перейти до церкви, щоб видалити місця вічного відпочинку рідних. священики також рекомендують освітлення свічки і виготовлення літію. Це спеціальна молитва, текст якої можна знайти в «Повному православному молитві за латі». Крім того, не буде зайвим запрошувати священика до парафії.

Також є традиція залишити Великодні ласощі на мармурових плитах. священики не люблять цей жест, оскільки вони називають його язичним. Однак звичайні парафіяни дуже часто роблять це. Але ми не будемо пити гарячими напоями на церковному дворі, бо це грішно зробити так!

Молитва за померлих є найважливішим для того, щоб піти до церкви і зробити пам'ятник там. Звісно, домашня молитва також має сенс. Але краще піти в храм для цього. Ви можете подати меморіальну замітку про покійний родич або друг.

У церквах є спеціальні листівки, які потрібно лише заповнювати ім'я людини, яку ви пам'ятаєте. Замітка може бути привезена з дому. Неважливо, якщо вона написана вручну або запечена на комп'ютері. Якщо ви збираєтеся писати нотку на звичайному аркуші паперу, то вгорі намалюємо хрест, а нижче розміщуємо напис «На решті». У замітці можна писати імена кількох осіб, але не повинно бути більше десяти.

У сім'ї, де діти ростуть, потрібно звикати до пам'яті родичів і пояснити важливість цього заходу. Шановні люди не розсмоктуються в повітрі, душа їх близько до нас і наших дітей, завжди потрібна пам'ять і щира молитва.

Є різні молитви за смерть. Я розділяю текст одного з них нижче.

Пам'ятайте, Господи нашого Бога, в вірі і надії вічне життя, ваш померлий раб (наче ім'я), і як Добрий і коханець людства, який пробачає гріхів і нерівностей, нехай йти і пробачати всі свої вільні гріхи і мимовільні гріхи, врятувати його від вічних торців і вогню Ґенни, і надати йому (гер) причастя і задоволення ваших вічних благословення, приготованих для тих, хто любить тебе, для кого він не зробив, навіть з власної Трійці, і зізнався Святому Богу.

Молитва допоможе вам заспокоїти душу, а покійний знайде мир на небі. У цей день можна подрібнити і чистити, але не забудьте пам'ятати всі хороші речі. Подбайте про те, що це свято буде яскравим, незалежно від чого!