Філософія віку. Мистерські цикли в житті людини

Дорога життя

Наше життя – довга дорога. Коли ви молодий, здається нескінченним, і ви живете з почуттям, що у вас є все попереду і що у вас є багато часу у вашому розпорядженні, так що ви навіть не знаєте, як його використовувати і як його заповнювати.

В кінці вашого життя, коли більшість з цієї дороги вже була траурована, ви подивитеся, що роки пропущені як момент. Ви усвідомлюєте, що ви не встигли, і там дуже мало.

Довгий шлях життя людини відкладає себе за моделями, що даються природою і фетою. Ці моделі Шляху забезпечують свої періоди руху і їх зупинки, численні можливості, завдання і випробування, які даються на кожному етапі, так що ті, хто слідує шляху, спочатку ростуть і розвиваються. Який чоловік використовує все це і що дорога його в кінцевому підсумку буде залежати від власних зусиль і його бажання зрозуміти, чому і для чого він будує його. Це філософський підхід до теми ми обговорюємо.

Етапи життєвого шляху

Вік філософії є одним з періодів, етапів, або циклів розвитку людини. Осет кожного віку супроводжується фізіологічними змінами тіла, але це тільки видима частина айсберга. Чим цікавіше буває одночасно на психічних і психічних площинах і як вона впливає на спосіб життя людини. Для філософії ключове питання: як відбувається духовний розвиток людини в кожному циклі і як вона впливає на долю і долі?

Три точки зору

Вік є дуже специфічним поняттям, але також відносним. Від чого він вважає головним

Якщо у вас вік є «нуль року від народження», який підтверджує, що ваше фізичне тіло (і це природний процес) є поступово, але нетопне старіння, і якщо ви бачите своє щастя в пошуках молодих і красивих довше, я боїтеся, я не можу порадувати вас. Ваше щастя буде недовгим: навіть найкращі пластичні хірурги рано чи пізно знайдуть себе безглуздими до потужних законів природи.

Можливо, ви є однією з тих, для кого є дві «ваги» – «віс», яка триває до тих пір, поки ви вільні, до тих пір, поки ви живете для себе, ретельно уникаючи відповідальності, труднощів, судових процесів і прийняття рішень; і «кінець молоді» – коли «щасливий» життя закінчується, адже з’являються різні обов’язки, проблеми і серйозні життєві завдання, і це викликає хронічну депресію і самозахист.

Ви, ймовірно, відмовляєтеся від зростання. Деякі психологи називають такі люди старіння дітей. Не занадто плащів, особливо, оскільки інші вважають, що ви не молодий, і доторкнетеся до безпорадних або смішних, навіть якщо ви не так багато років.

Можливо, ви пов'язаєте вік, перш за все, з державою розуму і свідомості, і принаймні всіх з фізіологічними змінами тіла людини. У цьому випадку ваш підхід глибоко філософський.

Молода людина, яка, незалежно від віку, має живе серце, живе і шукає розум, і хто зберігає молоді душі. Його життя наповнене значенням, яке він знаходить через постійний пошук і зусилля, настійно, акуратно і глибоко живе все, що відбувається з ним, завдяки насиченості його внутрішнього світу. Людина будь-якого віку віку дозріває, якщо його серце закріплюється, душа і розум пусте, і його життя безглуздий.

Молодий - будь-який, хто не визнає і подолає бар'єри, обмеження, які запобігають кращих якостей розуму, душі і серця. Будь-який, хто потрапляє в пастку таких обмежень і обставин стає старим.

Вікові цикли

На думку багатьох античних і сучасних філософських і релігійних вченнях, астрологічних і психологічних концепцій, людське життя розташоване в образі і подобі життя природи і Всесвіту. Це один великий цикл існування в інших більших циклах таємничого процесу еволюції, який обмежений людський розум не може зрозуміти.

Філософії старовини говорили про сім основних семирічних циклів (вони нараховуються від народження), кожен з яких дає умови розвитку одного з семи площин людського існування. Таким чином, під час свого життя він отримує всі можливості для цілісного та універсального розвитку Духа, розуму та тіла.

Це давня концепція була значно розширена сучасної астрології, особливо відома школа гуманістичної астрології. Swiss astrologer A. Ruperti називає вік родючого грунту, в якому розкрито глибокий досвід дозрівання і свідомість пробудження людини, скарби його душі, що проходять через природні етапи її розвитку.

Звертаємо увагу на те, що в різних вікових циклах така ж подія часто набуває абсолютно різні значення: її значення зміни, зміни реакції людини, уроки, які він повинен вчитися, і якості душі і розуму, що він повинен виявити.

Астрологер Д. Рудяр знаходить цікавий зв'язок між повним циклом інтегрального людського розвитку протягом життя і повним, 84-річним циклом планети Уранус.

Астрологи поділяють цикл Урану на етапи різними способами: вони говорять про сім циклів 12 років, 12 циклів сім років і три цикли 28 років. Найчастіше розглядаються 12 циклів сім років. «Рудь» радить розглянути перші 10 сьомих циклів, з року 0 до 70 років, адже після чого починається повторення на іншому рівні того, що вже пройшли.

Роки «пошти»

Якщо цикл Урану ділиться на три періоди 28 років, то 0-й (рок народження), 28-й, 56-й і 84-й рік життя стає запорукою розвитку людини. Вони називають критичним, критичним в глибокому розумінні слова - це в ці роки, що надавалися найсильніші тести, розмальовуючи лінію, яка вже була проживана, пропущена. Вони мають реальний Гамлет " бути чи ні бути?"

Від того, як будуть передані ці життєві іспити, залежить від того, чи буде доля людини радикально змінитися, чи буде він крок до нового життя або залишатися у старому віці, засуджуючи душу до повільної смерті, навіть якщо це безболісно.

Народження до 7 років

Маленька людина, яка тільки народилася, ще не пристосована до нових умов життя в матерії, і тому, як кажуть легенди, подарує йому другу і помічника, незаймана - охоронець ангела. Згідно з давніми традиціями, кожна дитина до семи років має опікунський ангел.

Захищаючи малюка від усіх небезпек життя до тих пір, поки він на ногах, і, найголовніше, допомагає зберегти на зв'язку з небесним світом, де дитина з'явилася, і світ власної душі.

Якщо увага дитини не повністю засвоюється матеріальними речами та хобі, якщо душа ще не загартована і зберегла свою спонтаненість і чистоту, то спілкування з охоронцем ангела може стати початком формування його внутрішнього світу. Таким чином, перші питання виникають про сенс життя, про красу і про Всесвіт, народжуються перші мрії і прагнення, а захоплення секрету і магічним залишається для всього життя.

Все це відображено в іграх, малюнках, оповіданнях дитини, а з них батьки можуть отримати цінну інформацію про інші, приховані сторони життя дитини.

Це внутрішня чутливість, здатність бачити з очима серця і відчувати душу істот і речей, буде кульмінувати в п'ять років, потім зменшити різко, і через сім років зникне, якщо вона не зміцнюється в свідомості дитини до шкільного віку.

Все інше ми омішуємо, додаючи тільки одне. Не вдягайте змів вашої дитини! До школи дитина повинна розуміти, що він не центр Всесвіту. Якщо ви не втілюєте в нього основне розуміння того, що можливо і що неможливо, то буде дуже важко впоратися з ним, а емоційні вибури можуть тривати життя.

Віковий період до семи років є надзвичайно важливим, адже все, що відбувається в цей час, один спосіб або інший, відібається пізніше життя. Якщо, наприклад, в цьому віці немає кальцію в їжі дитини, то тіло буде постраждати. Якщо любов, тепла та батьківська влада, дружба і розуміння недостатньо в житті дитини, то весь майбутній чоловік буде відчувати себе позбавленим і буде відчувати величезні труднощі, будувати відносини з іншими людьми і намагатися адаптуватися до соціального середовища. Але якщо в цьому віці дитина не має достатньої їжі для душі - його весь життя може бути відведений, він ніколи не може зрозуміти, що він народився і що він жив.

7 до 14 років

Дитина в цьому віці починає дуже впізнаватися свого внутрішнього самопочуття і відокремити себе від навколишнього середовища. Симулятивно і поступово пробуджує важливу потребу: оцінити, причину, поводитися як дорослий, так і прагнути сприйматися таким чином.

Мотивація серця замінює логіку голови, а внутрішній діалог з душею істот і об'єктів за допомогою діалогу з зовнішнім світом. Телевізор, школа, сім'я та навколишнє середовище сприяють цьому значному зміні свідомості, тобто вся система освіти, система норм і принципів соціальної поведінки, а також закони, що відображають бетонну реальність життя, яке він повинен поступово освоювати.

р.

Таким чином, у цьому віці роль батьків і дорослих як вчителів і менторів є надзвичайно важливим, повноваження якого ґрунтується не на демонстративній фазі або демонстративному заохочуванні, але на глибокій взаємній довірі: коли є той, хто знає більше - приклад, своєрідний ідеальний, і один, хто знає менше, хто визнає цей приклад і тому слідує йому.

У віковому циклі 7-14 років основні енергетичні ресурси і потенціали пробуджуються у дитини, тому він стає дуже активним, динамічним, мобільним, і його розумом і внутрішнім світом стає як динамічним, активним і мобільним. В цей вік духовного голоду вирости спраги для знань. Дитина цікавиться всім - від структури світу до структури автомобіля.

Його життєрадісна, щира, інфекційна. Це дає батькам чудовий шанс скуштувати старі дні, повертатися до молоді, відчути дивовижний, справжній інтерес до всього, що відбувається. І найкрасивіша річ, коли ми раптом перестаємо розуміти, хто підштовхує, хто дізнається – дитина нас з дитинства інтересами і вмінням дивувати або ми його натхнення дорослим, в якому душа дитини говорить знову.

І, можливо, за відсутності цієї можливості, ми засуджуємо наших дітей до життя без талантів.

14 до 21 років

Кожен віковий цикл має свої проблеми, але криза підліткового віку відрізняється від усіх інших. З його масштабом, драмою і кількістю залучених персонажів вона нагадує реальну трагедію.

З одного боку, насильницька реакція, змії, досвід, непередбачувана поведінка і мислення, романтичні вибури і серйозне захоплення одним або іншим і відразу - депресії, пасивності, лізиї, ізоляції, почуття про їх «спокійно свідомі» комплекси, так славифіковані підлітки.

Весь фус поєднується з тим, що, незважаючи на прискорене зростання, фізіологічне дозрівання і очевидні зовнішні ознаки дорослого, наш герой ще є дитиною багатьма способами, наївним і неспокійним і глибоким захоченням, що потрібно доглядати за, захищеним, відгородженим від труднощів життя.

З іншого боку, він добре знає, що його дитинство закінчена. Що він вже зрілий людина - це те, як він повинен виглядати в очах і, головне, в очах інших. І якщо дитина в підлітковому віці береться, то доросла в нього відразу намагається позбутися від цієї дитини, намагається не показати його.

Все це викликає сплутаність і самодостатність. Намагайтеся приховати їх і хочуть виглядати впевнено, підліток дрочить від екстремальних до екстремальних, неприродно бояться.

Його ідея себе ідеалізовані, і вимоги до себе і його оточення надмірно. Це в першу чергу стосується зовнішнього вигляду, який стає основною темою догляду.

Особливо важко в цьому віці відчувається сексуальна нижчість. «Що я маю щось неправильно?» – таке питання часто просить підлітки, і спроба відповісти на це генерує додаткові комплекси і страждання: страх першого разу, частість, сором'язливість, страх не будучи зверху, страх, що негарячі пропорції і недоліки його тіла будуть викликати сміх. . й

У цьому віковому циклі батьки не повинні залишити дитину без підтримки і дозволити йому самостійно боротися. Неприємність не прискорить вирішення таких криз. Калм, серйозні бесіди заспокоїти підліток, допомогти зрозуміти багато питань і, найголовніше, не набухати на подібні враження. Батьки повинні показати, що є щось інше в житті дорослої людини, більш важливі, цікаві і натхненні. В іншому випадку ми ризикуємо підняти невротичну і патологічно схильну людину.

Щоб допомогти підлітка розкрити інші горизонти, вам не потрібно нічого не загадати: його внутрішній світ постійно розширюється і наповнений різноманітними інтересами, тонкими враженнями краси, романтичними снями і снятками. Дорослим потрібно лише допомогти підліткам розкрити скарби свого внутрішнього світу. Він невірний романтичний і ідеаліст. Він живе з високими почуттями і натхненням, тому іноді відчуває силу пересуватися горами, просто дарувати йому свободу!

Душа підлітка - це родючий грунт, на якому з'являються перші проростки справжніх здібностей, талантів, аспірацій і розкоші. Тоді вони формують свою внутрішню ядру і значення життя.

І найголовніше, якщо на попередньому етапі дитині потрібна батьківка-вчителька, тепер він потребує батьків-пліду. Він потребує когось, хто може стати дзеркалом своїх почуттів і досвіду, хто може бути довірою з будь-яким секретом. Відкриває лише тим, хто доторкнувся ніжної стружки душі, його внутрішній світ. З іншими, він буде проживати формально, чутливо відчуваючи помилковість і непристойність, іноді провокує спробу підходити до «приступу до себе». У відповідь народжується відчуження, що може перетворюватися на протест. Батьки повинні лікувати підлітка як дорослий, не забуваючи, що потрібно підходити до нього повільно, так і без вимог нічого повернення.

Як правило, все успішно завершується віком від 18-19 років, з досягненням повноти. Молодий чоловік і дівчина мають ще одне завдання - стати незалежною і незалежною як фізично, так і психічно, особливо щодо батьків і сімей.

21 до 28 років

Вважають, що молодий чоловік в цьому віці може бути відповідальним за його дії. Він може маррі, голосувати, вибрати професію і хобі, працювати і підтримувати себе, жити самостійно.

Ось, довгоочікувана свобода: Я хочу, я хочу, що я хочу, я майстер своєї долі і управляти його на власний розсуд, я хочу - Я роблю stupid речей, я хочу - Я приймаю себе в руці, ніхто не стоїть над мною, я не відповідав нікому! У нас є лише один невеликий «але». й

У цьому віці комплексний процес становлення «повного члена товариства» кульмінує. З дорослим юним чоловіком суспільство більше не стоїть на церемонії, він видаляє всі маски, і стає зрозуміло, що це правило, жорстокі закони джунгля і що насправді у вас є тільки два способи: або адаптуватися до цих законів, сприймати їх як неминуче зло, якщо ви хочете жити в миру і процвітання, або ще боротися за власну індивідуальність і моральні критерії, знаючи, що ви ризикуєте знищити цими ж законами в будь-який час.

Це сутність життєвого циклу криза 21-28 років, це основне завдання великого огляду зрілості - вижити будь-яким засобом, але не знищити душу. У цій боротьбі за виживання дві основні принципи життя обличчя до обличчя: матеріал і духовність. Від чого з них буде міцніше, що буде перемагатися, залежить від майбутньої долі людини.

Вирішувати можна одним спалахом інтуїції, єдиною дією на поведінці серця, але таким же чином, ми можемо знищити його своїми руками, якщо наш інтуїційний, наша душа і серце не працюють в потрібний час.

У цьому віці ми хочемо, щоб люди збудували будинок. Все, що відбувається з нами на цьому етапі, всі наші зусилля, переоцінки та знання стають будівельними блоками, які ми робимо разом. Ми починаємо будувати тільки в наступному циклі життя. Але це з матеріалу накопичується в період 21-28 років, які ми повинні пам'ятати. Пошук відсутніх елементів буде набагато складніше.

28 до 35 років

Ми часто почуємо лову глуху: «Я отримую термін 30 років». За цей час у вас є багато, щоб зробити: ходити і поселитися, насолоджуватися вільним життям і створити сім'ю, жити на гроші батьків і знайти високу зарплатну роботу, захистити кандидата, можливо, навіть докторанту.

Якщо після 30 років життя закінчується і що ви не встигли досягти до цього періоду, навряд чи зловити пізніше. В результаті виникають багато великих помилок, виникають рішення, виникають безліч конфліктів і комплексів. Ми хочемо сидіти в декількох кріслах одночасно, ми хочемо, щоб мати все відразу, і ми отримуємо нічого.

7623362

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Так само часто ми допускаємо себе іншим екстремальним – рутинним, терпінням, пасивністю, до періодичної депресії, причиною якого є зовнішня і внутрішня втома.

Але в рідкісних моментах зупинки наша друга природа відчувала себе, проштовхується десь глибоко в підсвідомість. Душа романтичного, поета, художниця дрочить, і в ці моменти ми не визнаємо себе. Внутрішня ностальгія.

Душа просить любити по-справжньому і бути коханим, просить до чистоти серця і чистоти відносин, просить пригодам, просить красу у всіх його проявах. Музика, поезія, книги, природа – все це знову стає актуальною. Іноді наша душа дрочить з філософа і вченого, спрага за знання. Про Боже, про сенс життя, про мету. Ми розуміємо, як вузькі наші горизонти і скільки цікаво ми не знаємо і пропустили. Ми хочемо, щоб навчатися, навчатися, розвивати здібності та таланти, відкрити світ та люди.

Завдання вікового циклу 28-35 років полягає в тому, щоб розкрити, розвивати і зміцнити ці глибокі і щирі потреби і прагнення душі.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. У цьому віці, який легко бачити, і, не дивно, це в цьому віці, що життєві обставини дозволяють принаймні невелику частку того, що було виявлено.

Якщо пропущено шанс, якщо наша друга природа не отримує права на розвиток їжі, до 35 років, наслідки будуть майже мінімальними: тільки глибока ностальгія для реального, автентичного життя і незадоволення з собою залишиться. Але в наступному віковому циклі, після 35 років вона може перетворюватися в глибоку кризу - знаменита «середня криза».

Шанси в цьому віці не падають з неба, але приходять з фундаментальним переосмисленням всього, що прийшли до, і супроводжуються досить складними випробуваннями.

З одного боку, є багато важливих і складних проблем, які необхідно вирішувати одночасно, в той час як всі звичні, стереотипні способи їх вирішення вже не підходять. З іншого боку, доля раптом представила можливості, які ніколи не існували. Кожен з них має свої плюси і мінуси, і ми обов'язково робимо вибір, чітко усвідомлюючи, що це єдиний правий і довгий час.

По суті, вибірки, які ми робимо, завжди такі ж, як голова або серце. Або ми вибираємо стабільне і мирне життя, розшифровуючи потреби душі і серця, засуджуючи себе до життя, що пусте і безглузде. Або ми вибираємо потреби душі і серця, що нас забезпечило стабільне і спокійне життя.

Наш вибір повинен бути свідомим і незалежним. Ми самі повинні розуміти, чи ми знайшли це чи ні, чи не зробили помилку знову, відповідальність за наші рішення та дії. Не можна приймати правильне рішення без відповіді на два вічно пресовані питання: 1 що не підходить мені в моєму попередньому житті і чому ( критерієм є потреби душі і серця), 2 що найважливіше для мене, чому, для чого і для кого я живу ( критерій є таким же). . й

Знайти спосіб не легко. Вам необхідно бути пацієнтом і наполегливим, тому що є довга дорога до розгляду і помилки. Головне не давати до часу і не піддаватися компромісам з душею, серцем або совою. Лак завжди є винагородою за мужність, наполегливість, віра, терпіння і, звичайно, любов.

У будь-якому випадку, якщо перед цим періодом матеріал і духовні елементи ще боролися у людини, то в цьому віці вже дозрівають вибрати, нарешті і безперечно, один з двох.

Всі наступні вікові цикли є своєрідним продовженням циклу 28-35 років, і що відбувається, то в основному залежить від того, як ми прожили цей ключовий період нашого життя, що ми відкрили в ньому і які пріоритети ми встановлюємо.

35 до 42 років

У цей період людина відчуває знамениту «середню кризу» або «середній кризі», яка стає природним продовженням минулого – запорукою життя, сумним наслідком всіх пропущених можливостей.

Ми починаємо думати про те, що ми повинні думати перед і запитати питання, які слід відповісти перед.

Кожен має кризу, як це самостійно. Але скоро чи пізно душа знову починає торгувати питаннями: «Чому все це?», «Я це моє життя?», «Я так, як я збираюся?», «Чому я маю?», «Що все для?». Людина відчуває себе дуже самотніми - внутрішньо і іноді зовні. І більшість всього, відчуття, що залишилося мало часу на «реальне життя» і що неможливе, так як перед тим, щоб перенести його «на пізній час».

Процеси, що відбуваються під час кризи, непрямо стосуються зовнішніх обставин. Тому багато психологів погоджуються, що така криза не є віковою, але глибоко духовною.

Як сказав С. Г. Юнг, у цьому віці людина знову отримує можливість почути голос своєї душі, його само. Він і його життя повинні змінити радикально, і всі умови були створені для цього. Духовність має місце розуму, мудрість серця, місце логіки розуму.

По суті, криза середнього життя є ще одним шансом змінити все. Якщо це вдало подолати і ми знайдемо відсутні посилання, необхідні для нашого життя, щоб набути нового значення, його результат може стати глибоким духовним ребірентом, розширенням свідомості, новим баченням світу і нашої долі, придбання індивідуальності. Це підтверджує досвід багатьох видатних людей, які пережили гостру духовну кризу близько 40 років. З тієї ж причини багато людей близько 40 років змінюють свою сім'ю, професію, спосіб життя і починаються від подряпин.

Нерідко, на жаль, людина вдається спати через цю можливість, висить голос душі. Але ви не можете втекти. Наслідки, які знайдуться. Такі люди можуть зробити птих, сердитися і плутати старі люди, життя яких буде наповнений тільки захворюваннями, богами і очікуванням смерті.

Навіть для тих, хто вже знайшов сенс життя і улюбленого бізнесу, цей період непросто. Не вистачає, щоб знайти сенс, не достатньо знати, де ми йдемо і що ми хочемо - тепер ми повинні відповідати всім цим. «середня криза життя» потім проявляється у болючому поінформовані про невідповідність висоти і краси бізнесу або призначення, обраного і його реальних можливостей і можливостей. І знову починаються й ті ж глибокі перепони, спроби стати кращими і краще, долати межі знань і можливостей, розбити стереотипи.
І знову ж таки, щоб почути голос душі в іншому напрямку, щоб відкрити інші люди і світ навколо них.

42 до 49 років

Не секрет, що в цьому віці відносини з близькими зазвичай перетворюються в звичку, втрачають властивість теплоти, ніжності, глибини і міцності. Періодично, будь-які відносини вимагають переосмислення, відновлення або відродження. Цей вік дає унікальну можливість зробити це один раз і для всіх або в новому вигляді, щоб любити своїх близьких, якщо всі ці роки наше почуття має здогадувати всі тести. І щоб зробити це, нам доведеться відповісти на питання знову: Що зв’язує нас, що об’єднує нас, що нас об’єднує? Хабіт? залежність від одного? збільшення матеріалу? дружба? любов? відповідальність за інших? поширена причина, прагнення, мрії? чи?

Якщо у попередньому циклі я повинен був один раз і для всіх відповіді на питання, що найважливіше в моєму житті, то в цьому віці я повинен один раз і всім відповісти на питання: що найважливіше у відносинах з близькими і світом навколо мене?

Цей вік надає унікальну можливість переоснащувати любов, його різні форми та стани, а також зміцнити зв’язки серця, що з'єднує нас з іншими людьми.

Смузі, які зуміли піти через всі кризки разом, відчувають поновлені почуття і стосунки до віку 45, і не тому, що вони раптом змінюють для кращого, але вони просто перестануть блимати один одному для власних проблем.

У цьому віці любов може стати не тільки сердечником життя, але і невичерпним джерелом творчого натхнення і міцності.

Ми впевнені, що ми не просто затребувані, але необхідні для інших, ми можемо мати безліч нових ідей, ініціатив і креативних планів, які будуть корисними.

З огляду на дивовижні можливості, які відкриваються в цьому віці, необхідно пам'ятати не тільки те, що любов є покірним, але і що любов не можна замінити сурогатами. Тому не занурювати себе в віртуальній реальності серіалів і романів романів, а не будувати ілюзії, які стануть заміною того, що пропущено в житті. Також (особливо для чоловіків) не думають, що знайомство з молодою жінкою, перед яким можна стверджувати себе, відчувати себе як людину, яка ще не втратила фізичну привабливість і потенцію молоді, буде автоматично «відповідати» любов. Не намагайтеся бігти з вашого віку або переконувати себе або інших, які ви молодше, ніж ви дійсно є. Зрілий вік має свою красу і силу, яка кілька залишає байдужим.

Джерело: www.manwb.ru/articles/philosophy/filosofy_and_life/PhilosophyOlder_JS/