Від автора:Особливістю нашої моделі освіти є акцент на «вагі», очевидно на основі народної мудрості «ефективне використання палички, значно економить пряники». Це правда? Специфіка методу каштану та пряників в Росії полягає в тому, що ми висохли і вони також трапляються.
Підготовлені діти сприймаються батьками в якості основного і тільки завдання, після годування / одягу.
Коли говорять про труднощі з дітьми на консультаціях, вони часто говорять про те, що і в різних словах: «Щоб було обговорення мільйона разів – домовилися, я скажу його і покараю його, я вже затримав заходи в школі, і все пішло, як це сталося!» Чому? І як їх можна підняти? ?
Перед тим як читати далі, відповісти на наступні питання:- Яким був останній раз, коли ви спустошили дитину? Як довго це було?
- Коли і для чого ви оціните, затверджуйте і пишіть свою дитину?
- Який з цих двох форм зв'язку більш поширений у вашій родині?
У консультуванні я запитую ці питання, а батьки часто відповіли перше питання дуже легко і без зцілення, в той час як другий викликає труднощі. Коли другий питання відповів, батько звільняється від того, щоб сказати: "Не думаю, що про це ми любимо нашу дитину і оцінимо його, коли він заслуговує його. й
Третя питання зазвичай провокує реакцію непорозуміння і роздратування: «Так! Ви дізнаєтесь, що ми простягаємо більше, ніж ми оцінимо! Що ви думаєте про школу або школу? ?
Так виходить, що з маленького часу, який потрапляє на спілкування з дитиною, більшість часу витрачається на інструкції, викладання, інструкції та одягання / покарання, і коли прийде час любити дитину? Коли ви будете «землити» вашу затвердження та підтримку?
Вимкнено, що Вам також потрібно мати можливість похвалитися і підтримувати початок дитини!Формальне «на тебе добре» – це «краса» і узагальнення «на тебе найкраща» не збільшить самооцінку вашої дитини, не подарує відчуття любові і підтримки, не принесуть радості до душі дитини.
Так, як ви оціните і висловите свою згоду?По-перше, пам'ятайте, що не всі потрібні слова. Іноді ваша посмішка, дотик, або дихання розповість про вашу дитину більше, ніж всі слова у світі.
По-друге, якщо ви хочете висловити свої почуття в словах, не оціните дитину. Опишіть і висловляйте захоплення тим, що він зробив "хто гарний малюнок; яке замовлення номеру." Скажіть, як ви відчуваєте про це, "Я щасливий бути в чистому приміщенні". й
По-третє, ім'я якості, яку дитина показала у своїй діяльності. "Чому точність, захоплюю його." Якщо ви хочете навчити дітей бути обережними, турботою, відповідальними, економічними, ви повинні показати їх приклади того, як ці якості проявляються в житті.
Звичайно, щоб похвалитися «за правилами» потрібно докласти зусиль і привернути увагу до дитини і його потреб. Потрібні бути щасливими в роботі, а потім подумайте про те, як це сказати «добрим» дитині. В першу чергу, але як і будь-яка майстерність, вона може бути навчена. Це тільки час і Ваше бажання.
Про насПрайм повинен бути щиро і тільки для того, що насправді робиться. Діти можуть легко розпізнати брехню і зменшити довіру.
Якщо все «погано», знайти хоча б те, що корисно і приділити увагу дитині: «Погляд, і ця пластина чиста, так приємно тримати в руках, це чистота. й
Порівняти своє хвилювання з віком дитини: «До чого ви кладете шкарпетки самостійно!», навіть трирічний може викликати бджолиний покрив.
Якщо ви підсумуєте все вище, то: Дивись на захваті, щоб похвалити вашу дитину, з завданням похилого свого зовнішнього світу буде впоратися без вас.
Автор: Ірина Нечаєва
P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: b17.ru/article/rugat_nelzya_nakazivat/