Андрій Гнезділов: Смерть подобається пологів.

Герой фільму «Гладіатор», колишній римський командир Максимус в одному з сцен розповів про те, що він чув від свого друга: «Діти посміхається на нас. Ми просто повинні посміхатися.й

Що нам залишилося? Ви повинні підготуватися до смерті в житті? Як правильно лікувати? Його думка про це висловив Андрій Гнезділов, психіатр, хоспісний психотерапевт, фахівець з клінічної смерті.

Андрій Володимирович, кажуть, мементо морі – пам’ятають смерть. Пам'ятайте, звичайно, не зайвий. Ви повинні підготуватися до смерті в житті? Чи краще не думати про це: до тих пір, поки ми живемо, немає смерті, і коли мова йде, ми більше не будемо?

- Ви повинні пам'ятати смерть. Незважаючи на те, що кожен робить це самостійно. Нерідко людина не усвідомлює, що страхи смерті або майбутні захворювання проявляються на підсвідомому рівні, і вважає себе підозрілим або неприйнятним. По суті, пам'ять про смерть виникає у нього проти своєї волі.

Я вірю, що природа може бути довіржена Думка про смерть необхідна. Тому ми даємо нам відповідальність за життя. Неперевершено, коли людина забуває про смерть, порушується баланс правосуддя. Ми загубили в глуздах: що справедливо з боку долі, і що не так, і що саме спробувати перебудувати?

Все питання – активність та пасивність нашого ставлення до смерті. Що дає нам силу протистояти страху виходу цього світу? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

до Ви завжди повинні бути готові до смерті? Чи можливо це психологічно?

Все залежить від темпераменту і настрою. Ми хочемо, щоб отримати погані думки про смерть з наших розумів. Але вони якось з'являються у нас, що супроводжуються відповідними реакціями організму. І звичайно, дуже важливо спробувати зрозуміти сенс життя.

Не можна розуміти без смерті. І життя себе. Смерть важлива для почуття людини. Не тільки негативний характер. Можливо, в смерті коханої людини немає такої трагедії, якщо це не для ідеї, що з смертю все гине. Саме тому віра така важлива. Ми знаємо, що люди, які навчаються в безпосередній близькості від досвіду і побачили «світло в кінці тунелю» більш духовно глибокі. І ті, хто подорожував через життя без великої драми, без пошуку сенсу життя і сенсу приношення, до яких вони були піддані, часто поверхневі, і життя себе менш цікавим для них.

до Ви колись сказали, що ви попросили здорового і хворого того ж питання: «Як ви хотіли б помирати?» І як виявилося, люди з різними героями власному шляху створили сценарій смерті: хто хоче померти так, щоб ніхто не навколо них міг бачити своє тіло, хтось вважає, що неможливим для себе, щоб лежати все ще і чекати закінчення, і хотів би бути в змозі якось взяти участь в цьому процесі. Деякі сподіваються вмирати в оточенні родичів, інші турбується про те, що вони будуть виглядати так, коли вони померли. Хто хотів помирати на сході або захід сонця, морем, в горах і т.д. Чи варто думати про це? Що таке точка?

На момент смерті не має сенсу. Тому що є багато життів, тому багато варіантів смерті. І я погоджуюсь з вами - не думаю про це. Вистачить, що страх смерті вже так впевнений, що наші інстинкти.

Від думок людини залежить людський характер. І якщо він є майстером своїх думок, то він може перебити гру самостійно. І якщо ви самі зможете боятися негативного досвіду такого роду, то обставини будуть сильнішими, ніж його.

до Як ви можете помітити, що багато людей хочуть вмирати в сонці. Але красива смерть є пустою смертю. Чому?

На запитання «Як ви хотіли б помирати?» всі відповіді по-різному. У яких людей хочуть виглядати маскулін. Але мені сподобалося відповідь одного мона, молодого чоловіка, який сказав: "Я не подбаю, що обставини." Важливо, щоб в цих моментах я можу молитися, подякувати Богу за надсилання мені життя, і я бачив свою владу і красу.

до Ви маєте на увазі важливість останньої хвилини?

- Вид. Цей момент дає додатковий і дуже важливий сенс до всього попереднього життя.

З точки зору християнства дуже важливо вмирати в свідомості. Все життя проходить перед очима помирання, і правда виявляється чоловікові. В кінці кожного припадає на свою славу. І вона повинна бути чистою. Що означає? Ви повинні сплатити всі ваші борги, якщо це можливо, закінчити бізнес з гідністю. Які засоби Тільки людина, яка повністю знає про діагноз, може підготуватися до смерті.й

- Ще раз я процитую вам: «Коли людина гине, він іноді думає: «Нехай, нехай мені гинуть, але моя родина буде здоровою, хвороба зупиниться на мене, і я буду платити рахунки за всю сім'ю». І тепер, встановивши таку мету, людина отримує значуще відправлення з життя. Але часто буде жити, фігурно кажучи, перемагає смерть - в тяжких захворюваннях, наприклад. Виявляється, що він дозволив собі - він загинув, не дозволяв йому - все ж жив у цьому світі, і, можливо, зумів зробити щось для людей.

до Ви кажете себе, що це може бути так, або, можливо, так. Все залежить від концентрації людини - скільки він дає життя родичів і друзів в його житті. Якщо вони повинні більше, ніж своє існування, то для цієї людини це буде велика консолідація, що робить життя простіше для них.

до Якщо людина стає тягаром, наприклад, через серйозну хворобу і безповоротність?

- Часті так. Тому дуже страшно бути безпомилково. Люди, які часто гинуть у душі: «Що я зробив і що не робив?», є почуття провини перед життям, близькими, себе – тому, як ви думаєте, ви витратили час порожнім, замість того, щоб зробити щось добре. Митрополит Ентоні Сурож заявив, що це не важливо, чи ви живете або померли. Що таке те, що ви живете і що ви померли.

до «Дата червоний у світі». Але що якщо людина має подвиг у війну...

фраза: рѕрѕсѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚с‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚с‚с‹с... У молитві є також казка: «Для заборони раптової смерті». Людина, яка гине раптом не встигає відчути, що він повинен мати досвід. Для тих, хто має більше часу. Перед ним в цей момент розкриває боку істоти, яка зазвичай закривається до нас, і яку ми приїжджаємо в підсвідомість.

до Ви помітили, що люди, які усвідомлюють їх важкою і можливою смертельною діагностикою, які намагаються завершити найважливіші завдання, сплачувати борги, жити довше, ніж тих, з яких захована правда. Це, людина мобілізує жити останні дні, тижнів, місяців правильно, як він думає, і в кінцевому підсумку живе довше, ніж той, хто в темряві. Так це ще боротьба з смертю, а не приймати його як щось природне?

Чоловік до останнього спробує вийти. Це інстинкт самозбереження, найголовніше. Він міцний, ніж всі наші причини.

до Вони кажуть, «Особливе знання – це дуже багато». Можливо, без знання страшної правди краще? А людина в цій ситуації потребує красиву історію?

- травень. Це особливо вірно для дітей і дорослих, у яких душа продовжує існувати «ступна» дитина.

Людина, яка переживала багато сумності, отримує мудрість. Наприклад, серйозна класична музика часто зберігає більше про деякі негативні, важкі, можливо героїчні враження, ніж світло, світло, бездумні.

- Коли ми молодий, ми здавалися безсмертним, всупереч логіці. Далі він переходить: ми раптом усвідомлюємо, що закони природи – старіння, занурення і смерть – наносимо нам теж. Але не є «безсмертності молоді» красивим? Можливо, це ставлення до життя і смерті слід заохочувати і зберегти.

Це право, але ви дійсно говоримо про смерть молоді як трагедія. Не вірно. Поінформованість молоді про перебіг життя часто трагує. Але, з іншого боку, це допомагає знайти і знайти істинне значення життя. І це може бути в дуже різні моменти - наприклад, суспільне значення, робота, де людина працює, спасіння зусиль. Зважаючи на те, що він працював важко в житті дає йому можливість приймати смерть більш спокійно.

- Ви, очевидно, говоримо про момент істини, що йде в кінці кожного життя?

- Так, він був йому.

р.

- Люди підсвідомо хочуть повернутися до дитинства, юнацтва – це, в той час, коли вони просто не замислювалися про смерть, тільки бояться її в пологів. Я думаю, що це особливий сенс.

- Смерть подобається пологів. Запрограмовано в момент зачаття. Людина набуває особливого досвіду смерті на час народження. Приклад цього явища показує, як грамотно організований життя. Як чоловік народжується, тому він гине. Легко народжується - легко гинуть, жорсткий народжується - dies жорсткий. У день смерті не так випадково, як день народження.

Не варто збігатися, коли літня людина підходить до кінця свого життя, він часто потрапляє в дитинстві. Чи не помітили багато людей, які є такими ж дітьми?

Володимир Скулачев: старе захворювання, яке можна лікувати

Вік чотири. Як французьке зробити.

- Нерідко думки про смерть життя людей. Яке місце має зайняти життя людини? Як не загинати палицю і таким чином приводити себе в депресію? І з іншого боку, не бути занадто фривотивним?

до Це найважче питання. Мені здається, що життя завжди є певним ритмом, де хвилювання і гальмування чергуються, ебб і потік, схід сонця і захід сонця, радість і садіння. Ця подвійність людської природи - це як відповідь, так і наше спалювання. Ми повинні дати обидва проявляються без пригнічення нічого. Він сказав: «Дуже говорилося, це брехня». Чоловік набагато більше своїх думок. А потім придумайте слова, які витерли мудрий Фокс у казці Святої-вишукацької «Мале Принц»: «Для серця яскрава». Ви не можете бачити найважливіше. й

Володимир Воскресенський розповів

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.rosbalt.ru/piter/2016/06/1520918.html