П'ять слів чоловіка або чому я не можу почути кохану

Взимку загинув фермер з с. альпій. Чоловік любив дружину дуже багато, але через сноуборди він не міг її захопити. Він взяв жінку в ячмінь, прийшов щодня, щоб подрібнити дерево і вставив лампу в відкритий рот покійного, щоб підсвітити робоче місце. Весна прийшла, і пастор помітив дивних відміток на обличчі померлого, попросив чоловіка, отримав відповідь, але не міг пояснити водовер, що він діяв погано.

Це один з кращих оповідань у світовій літературі. Ернест Хемінгуей. "Алпійський ідилл".

На день всіх закоханих, на замовлення можна подарувати квіти, цукерки та ведмедики, запрошувати дівчину в кафе. А потім...

Ось де починаються проблеми. З жінкою потрібно спілкуватися, і з цими проблемами.

Я часто не знаю, як слухати і чути іншу людину. Ну, звичайно, якщо один раз через півроку говорить мені, що зарплата невелика, є багато робочих місць, діти вийшли, і молодий чоловік або чоловік постійно зникне кудись, я слухаю. Я даю вам кілька порад, я буду зателефонувати вам пару разів, або я буду постати на соцмережах, а потім це, мій кредит для емпатії вичерпається.

Але в рідкісних зустрічах з людьми я люблю, я можу слухати. Я шкода, щоб частина з людиною, я отримую задоволення від розмови, я став уважним і цікавим.

А потім все зникне, і люди, які я бачу щодня, не достатньо підтримки. У мене є багато важливих речей, щоб зробити – їсти, сну, працювати, піти в басейн, писати статтю, читати книгу, дивитися фільм. Час швидко зникне, дні проходять, і я ніколи не поговорила з дружиною, не слухав її, не підтримував її.

Роки проходять. Я даю квіти і ведмедики, але я все ще не чув мій улюблений:

- Як працює?

Сьогодні я дуже втомився, ми мали неприємну зустріч і... (на даний момент я вже пішов, тому що я хотів би почути відповідь «нормальна».

Ще один ніч пішов. Ще один ніготь в серці дружини. Наші діалоги все частіше нагадують про бойові лінії:

- Чи є ти?

Так.

- Взяти дитину з саду?

Так.

- Чи є він добре в саду?

Так.

Ви попросите вчителя, як він був

-Надія.

Я перебільшею трохи, але іноді записник стрічки може відповісти замість мене, тільки чотири слова написані на ньому: "Так," "Ні", "Привіт," "Ви". Я лежаю, хоча. Ось п'ятий, мій улюблений: "Незвичайний".

- Як шукати?

-Норм.

- Як було вечеря?

- Всі права.

- Як ви прийшли до ваших друзів?

- Всі права.

Це дивний. Я філолог, журналіст, вчитель. Колоніст. Я маю будь-які інші слова для дорогої жінки в світі? Чому моя любов до неї обмежена, щоб принести до себе свою зарплату, іноді даючи квіти, всю дружину і осаджувати дупа поруч з мною?

Митрополит Антонія Сурож Вона сказала в одному з розмов, які ми часто лікуємо людину як «страуниця з кремом». З'їсти, їсти, а потім відкинути його.

Не вирощуючи, ми думаємо про нашу другу половинку, як Кед з книги Астрід Ліндґрен, який боявся, що після смерті свого старшого брата, йому доведеться «білити» його літньої і потворної дружини.

Тим часом секрет сімейного щастя і любові простий. Ми повинні почати говорити і слухати один одному. Покажіть, як ви відчуваєте, хочете і мрія.

Не чекайте свого чоловіка або дружини, щоб здогадувати ваші побажання, якщо ви не поділитеся ними. Стоп живих страхів і фантазій і повернення в реальність.

Тоді він виявиться, що ваша дружина або чоловік, ваша подруга або молода людина не є харчовим процесором, а не лампою підстави, а не побутовим майстрам, але людина, образ Божого, з яким ви ще можете говорити. До тих пір, поки він не живий і з вами.

Тоді виходить, що я знаю більше п'яти слів чоловіка, і моя дружина може пояснити, що це на своєму серці так, що навіть я можу зрозуміти. Тоді день всіх закоханих не буде один раз на рік, але щодня.

Автор: Андрій Зайцев

опублікований

Джерело: foma.ru/pyat-slov-muzhchinyi-ili-pochemu-ya-ne-slyishu-lyubimuyu.html