Психологічна роль їжі, що це дійсно

Найпопулярніші теми для обговорення. І якщо мова йде про годівлі дітей, то є так багато копій розбиті і так багато аргументів з різних сторін про шкоду (далі вибрати): м'ясо, цукор, клейковина, жири, вуглеводи і т.д. І, на жаль, наш погляд часто породжує те, що власне тіло дитини знає про те, що саме ці особливі потреби дитини.Не одне - це так відмінно калібровані механізми голоду / насиченості як немовляти, але як вони розвиваються в суспільстві, їжа набуває не тільки фізіологічне, але і психологічне значення і багато в відносинах тіла з їжею починає змінюватися.

Так, є ендокринні патології, і є генетичні риси, є серйозні психічні розлади, коли «усе відбувається неправильно» з тілом і його розвитком. І це завжди справа консультація обличчя з декількома спеціалістами. Ми говоримо про психологічну роль їжі і руху (або її відсутність) в житті дитини.

Багато людей чули про психологічну роль їжі, але що це дійсно означає?

“Петенка, не перетягуйте таблицю, чекайте до виходу Даду, і ми всі сидимо на столі, що нерозривно!” “Маша, що ти означає, що я не хочу їсти і їсти?” Моя мама намагалася так важко, моя мама стояв плитою на півгодини. "Людина для мами, для таду, для бааааабушки!" Після всього, це не про голод і сати, тому що мова йде про сімейні стосунки, про почуття провини - "не кінчіть, це мій збій до моєї матері", про повагу близьких - "Ви не хочете, щоб ваша бабуся була хвора, потім з'їсти ложку для неї."Їжа набуває засобу «збільшення відносин» – не з метою, батькам, з рідкісним винятком патологічних садівників, діють з щирими намірами «як краще», оскільки вони використовували для розгляду «найкращих».й Але голод і ситості як фізіологічні відчуття гарячої або холодної, як хочеться йти в туалет. Не буває нікому сказати: «OK, ви вже йдете в туалет чотири рази сьогодні, за п'ятий раз запитати, це просто невибагливий!» Це налаштування тіла, його сигнали про відсутність енергії або навпаки, надлишок «Я не хочу, щоб це не потрібно. й

Звичайно, дитина не здатна сидіти ще і сказати "Ви знаєте, моя мама, на основі мого фізіологічного голоду, я можу розповісти вам, що я зараз повний. Я розумію, що ви хочете краще і подбати про мене, що ви турбуєтеся про незаслужену порцію кашу, але будь ласка, заспокоїти, я повний і якщо я знову голодний, я обов'язково запитати вас про їжу. Таке повідомлення часто виражається шаутом, крім, змами, закриваючи рот своїми руками в процесі захисту від ложки кашу і сліз. Якщо ви уявите, наскільки важко для батьків, щоб тримати свої емоції під контролем в цьому місці і подивіться на цю поведінку з кута «не голодний»? Це питання досвіду та підготовки.

Дитячий організм – це постійно мінливий об’єкт, на шляху, в процесі, має свої енергетичні потреби для росту та розвитку. Сьогодні в тонкому підлітковому віці раптово простягається «пафф». Іноді тіло дитини, наприклад, перед подачею росту, отримує сигнали з ендокринної системи для «прискорення» жиру – тобто ресурс енергії для росту і якщо в цьому випадку дієта заважає абстрактними естетичними причинами – наслідки можуть бути дуже різні – від нестачі поживних речовин для адекватного утворення імунітету, до вживання порушень – анорексії, булімії, компультивного перевищення.

Кожна людина знає, що процес вирощування – коли «вихователь» дорослий стає «іннератором», коли «вихователь» мамі з її «не можу», «немовля» і «не робити це» стає внутрішнє «мама в голові». Чи не так, чому в деяких людей поява не дуже порожньої пластини викликає внутрішню почуття неперевершеної тривожності, ваговий «не так» і єдиний спосіб позбутися від неї полягає в тому, щоб закінчити його, хоча ви не хочете? Чи не так, чому, в моментах самотності, ми перетворюємо на їжу символічно відреагувати ресурси нашого сімейного кола? Чому? Люди, які користуються надмірною вагою, але їх фізіологічний голод і ситості повинні навігувати світ їжі просто тому, що ці регуляторні механізми давно втратили?

Звісно, сімейна вечеря є традицією. Але що таке значення цієї традиції? Чи замінений на форму контент? Що, якщо ми залишили, що дуже сімейний час для спілкування, але заповнили його не харчовими, але з дійсно повним зв'язком? Що відбувається, коли дитина їсть, коли він голодний? Чи викликає ця ідея тривоги? Чому? Відповіді на це питання може бути дуже необхідно для вас, вашої внутрішньої маленької дитини, яка колись знеболюється слухання від моєї матері відповідь, чому я не можу їсти те, що хочу і коли я хочу, і скільки я хочу.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: facebook.com/photo.php?fbid=1710689125826001&set=a.1646388032256111.1073741828.100006547908451&type=3&theater