Любов, як хтось опинився у вашій голові.

Де і чому любов приходять?

Людина в багатьох його проявах - це irrational being, особливо емоції і почуття: іноді вони не так легко виправдати з логічної точки зору. Якщо говорити про таке комплексне явище, як любов, закон про причину і ефект повністю перестає працювати тут, адже держава любові занадто складна і багатогранна, яка називається «на цегли».

Тим не менш, фахівці не відмовляються від спроб пояснити любов пристрасних хімічних реакцій, тваринних інстинктів або, скажуть, соціальні візерунки. Наступними є вісім виписок вчених, в яких вони окреслюють своє бачення любові.

1,1 км «Любо, як спрага» – Люсі Браун, невролог А. Ейнштейнського коледжу медицини, Нью-Йорк, Нью-Йорк

Досвід коханця – це почуття спраги, що може бути задоволений тільки наявністю об’єкта пристрасті. Всі думки, дії, прагнення – все раптове підпорядкування бажання бути поруч з улюбленим (або коханим). Звичайно, кожен має власний темперамент, і романтичні почуття все виражені по-різному, але кожна людина, що падає в любов, відчуває стан схожий на евфорію, і це відбувається тільки при наявності «другої половини».

Вивчивши мозкову активність кількох пар закоханих, використовуючи магнітно-резонансну візуалізацію (МРТ), ми прийшли до висновку, що коли закохані разом, або думають про один одного, вони активують ділянки мозку, які також відповідають за відчуття радості від будь-якої винагороди або визнання, а в силі це почуття досить порівняти з спрагою або голодом. Ми можемо сказати, що осінь в любові є частиною репродуктивного механізму, властивого нашим дуже природи: сприяє створенню сильних емоційних зв’язків між статевими партнерами і тим самим підвищує шанси мати дітей.

114062

2,2 км «Любо, як хтось опинився у вашій голові» – Helen Fisher, антрополог в Університеті Рутагерів, Нью-Джерсі

Любов відрізняється, але я думаю, є три основні сорти: сексуальна привабливість, падаю любов і глибоке вкладення. Моя колега і я навчаюся мозку закоханих протягом тривалого часу, і один з наших експериментів бере участь 60 чоловіків і жінок віком від 18 до 57 років, які ми вивчаємо з МРТ, аналізуючи основні прояви романтичних почуттів.

Перше, що людина починає відчувати себе, коли він падає в любові, є певним почуттям «спеціальність» і «нелікість» всього, що асоціюється з об'єктом любові - його (або її) одяг, автомобіль, вулиця, що б. Любитель починає орієнтуватися на свою пристрасть у всьому: він (вона) не викликає і «жовтий» щастя, коли відносини покращуються.

Стан осені в любові також характеризується швидким серцебиттям, підвищеним потовиділенням і фізіологічним станом, який також називається «метеликами в шлунку». Це пов'язано з збільшенням виробництва гормону допаміну, що викликає людину насолоду, стрибком енергії і заохочує дію - ці відчуття можна порівняти з тим, що хтось, хто живе в його голові, постійно дзвонить за десь, бігти дію і все заради трьох найважливіших слів: "Я люблю тебе".

Я вірю, що любов слугує для забезпечення більш надійного відтворення відчайу: вона змушує нас зосередити увагу на одному партнеру і не бути спрейовані випадковим сексом.

3. У «Любов як будматеріал» – Данила Кругер, Університет Мичиганського психолога, Анн Арбор, Міхіга

Любов є позитивним досвідом, що сприяє створенню стійких соціальних зв’язків і формуванню стійких відносин і, в результаті, сприяє створенню сім’ї в якості фундаментального блоку суспільства. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Ми відчуваємо себе близьким зміцнюємо довгострокові відносини, які в свою чергу позитивно впливають на народження соціально захищених дітей. Любов дозволяє людям подбати про свою незалежність, і це, я думаю, є його основною соціально значущою функцією.

4. У «Кохання виражається в наполягають бажанні доглядати». – Девід Дунс, директор Центру невербальних досліджень, Сокане, Вашингтон

По-перше, любов - це емоція, почуття вкладення і відданості, що людина відчуває себе в бік когось або щось. Пристрасний пристрасть може бути міцним, наприклад, любов до членів сім'ї або навіть для власних дітей, і може бути виражений тільки в сексуальному бажанні.

Любов походить в тій же частині мозку, як материнська в'язка, бажання доглядати за потомством, тому я думаю, що вона розвивалася з материнського інстинкту. Для того, щоб допомогти і підтримувати один одного в все підтверджує це.

5. Умань «Любов - секс» - Лукіс Гарсія, професор психології Університету Ротгерс

Є багато доказів, що сексуальність грає дуже важливу роль у відносинах. Багато досліджень свідчать про те, що задоволення від інтимного життя безпосередньо впливає, наприклад, загальні враження про шлюб, крім того, за результатами наших експериментів, людина, що живе повноцінне сексуальне життя, швидше за все, має довгострокові та плідні відносини.

Моя колега, д-р Шарлотта Маркі, і я інтерв'ю кілька пар, які живуть разом досить багато часу, будь то в спільних відносинах або в зареєстрованих відносинах. Виявилося, що один з головних стимулів у житті разом став їх сексуальним потягом до одного. Також на інтимному житті, а отже, на почуттях, багатий сексуальний досвід має позитивний ефект, і якщо партнери це приблизно те ж саме, їх об'єднання має можливість бути щасливим протягом багатьох років.

6. Жнівень «Любов неможливий без поваги» – Кате Вокс, психолог і автор відносин для князівств

Немає любові без взаємоповаги і довіри. Любительи намагаються довести себе з найкращої сторони, тому успішні стосунки завжди складаються з чесності, лояльності, емоційної підтримки і самосумісності. Любов надає кожній людині відчуття своєї унікальності і робить їх прийняттям іншої унікальності: кожен вважає, що якщо його партнер хороший з ним, необхідно вживати заходів, які не знищують крихкий баланс. Таким чином, будь-яка любовна людина прагне захистити інтереси своєї «другої половини» і задовольнити її потреби.

Я вірю, що протилежність любові не захоплюється, але байдужість: якщо ви перестаєте турбуватися про людину і не відчуваєте необхідність догляду за ним, це говорить про втрату поваги, і тому любов виходить з питання.

7. Про нас «Любов – довготривалий зв’язок». — Стефані Ортиг, невролог Університету Сиракуша, Нью-Йорк

Всім відомо, що любов є, але ніхто не може дати чітке узгоджене визначення. У моїй інтерпретації я використовую результати психологічного дослідження та нейровізуації головного мозку закоханих. На мій погляд, любов – це комплексний позитивний і мотивуючий психічний стан, що характеризується прагненням до з'єднання з певною особою. Цей стан передбачає ряд хімічних, емоційних та когнітивних процесів.

При спілкуванні з партнером існує активність певних зон нейронів, це свідчить про наявність любові, і ми не знаємо будь-яких доказів, які любов не може тривати до тих пір, поки ви хочете, але проблема полягає в тому, що вона впливає на занадто багато факторів, зміна яких іноді неможливо передбачити.

Однак, якщо ми вважаємо, що любов, як добре налагоджений вплив для когось, це визначення включає в себе такі види любові як материнська та батьківська, любов дітей для батьків та любові між сексуальними партнерами.

8. У «Любов як історична константа». – Стефані Кунц, історик Evergreen State College, Олімпія, Вашингтон

Люди полюбили всю свою історію, але пристрасні романтичні почуття до порівняно недавно не вважали гідною основою для відносин або шлюбу. Заміжні і одружені, обіцяючи волі своїх батьків, які, як правило, розглядаються тільки похилень при виборі життєвого партнера для сина або дочки.

Ситуація почала змінюватися в XIX столітті – любов почала грати набагато більш вагому роль у родинних відносинах. Люди змушені переоцінити, що привабили до протилежного сексу і визнати, що любов мав бути в серці будь-якого вдалого шлюбу. Я вірю, що в наш час дружини і закохані повинні відчувати не тільки любов пристрасть один одному, але і дружні почуття. Поєднання любові та дружби забезпечить партнерів з довгими, щасливими та плідними відносинами.