Як зібрати роботу своїми руками (комбатна вежа)

Ті, хто займається робототехнікою, звичайно, хочуть зробити роботу своїми руками. Але не всі, особливо новачки, мають достатньо знань для створення роботи самостійно. І виникає питання: як зробити роботу, якщо ви дійсно хочете?
Для створення роботи, крім ідеї, вам знадобиться різні радіо компоненти в складності. Також не можна обійтися без шасі для майбутнього роботи та різних механічних деталей. Звичайно, все буде залежати від сфери вашого проекту. Але ви не зможете обійтися без механіки.

Можливо, хтось вважає за краще використовувати готовий дизайнер, щоб створити різні роботи. Наприклад, Лего. Цей дизайнер має все необхідне для створення роботів різної складності, але такий дизайнер не дешевий. І ви погоджуєтесь, що це набагато приємніше задумувати своє створення, якщо він був виготовлений самостійно від «А» до «Я», з ескізів на аркуші паперу до повного виконання на запланованому масштабі.
Для таких творчих людей, які не бояться працювати своїми руками разом з дитиною, а також для дитячих радіолокацій, розроблена модель Туреля. Тепер це не робот, звичайно, але виходячи з мого проекту, можна створити різні захоплюючі роботизовані пристрої. Більш того, все зроблено з бюджетних матеріалів.

Асамблея ротаційного шасі

Поворотний шасі для башти виготовлений з двосторонніх фольгованих текстолітів, таких як більшість компонентів для цього саморобного. Цей матеріал дуже легкий і простий в обробці і має достатню міцність. За допомогою металевих ножиць можна відрізати будь-яку відповідну деталь.
Круговий поворот гармати в цьому проекті не потрібно, так як потрібен невеликий сектор вогню. Відповідно, для цього завдання був доступний бюджетний сервопривід SG90.
Шасі повинні тримати башту в місці при пожежі і не дозволяти її перевернути, так як при тестуванні цієї моделі повернення гармати з пострілу був досить великим.
Для роторного шасі я використовував саморобний підшипник тяги. Таким чином, шасі виявилося, щоб бути поворотним, і через вагу металевих кульок, вона була досить стабільною, хоча башта все одно рухається злегка при пожежі. Я навіть мав зменшити силу пострілу.

Збірка гармат або гармат

У баштовому пістолеті було настоюватися. З багатьох перевірених варіантів дизайну я вибрав цей варіант (рис. 1). У цій версії було легко навантажувати металеві кульки діаметром 8 мм в бочку, так як дизайн гармати був дуже міцним. Таким чином, м'яч не розкочувався на бочку і його позиція була чітко закріплена, через отвори були зроблені в стовбурі.

Монтаж пістолета на поворотному шасі і механізм бордюру і спуску зброї

Встановивши гармату на роторному шасі, я почав процес складання механізму розкладання. SG90 серво допоміг мені досягти цієї мети. Досягненням сервоприводу достатньо натягувати пружини. Як тільки ударник був в посадці, простягався шнурок, який зберіг бочки в піднятому стані. У цій позиції сервоважіль, розміщений в нижній частині бочки, просто запобігає пострілу.
Для реалізації пострілу я використовував простий і надійний спосіб. Після того, як шнурок зафіксував бочку (рис. 1), сервопривід повинен повернутися до первісного стану. У певній точці в його шляху сервопривід натискав тригер і одночасно кинув кисть, що тримає ударника. Зробивши так, постріл був пожежним.

Магазин призначений для 12 металевих кульок, знятих з підшипника, хоча можна легко знімати великі намистини. Для полегшення отримання кульок в бочку я помістила магазин під невеликим кутом. Завантаження бочки з кульками проводилося під власною вагою, вони просто закочували назад, де вони потрібні. Початкова позиція ударника перекриває поставку металевих кульок (рис. 1). Як тільки листя барабанщика, верхній бал падає.
Але виникла проблема: коли металева кулька знизилася, вона почала розкачати. Для його вирішення я зробив бічні отвори в бочку. Вони тримають позицію кульки, не дозволяючи його пересуватися (рис. 2).

Використовується електроніка

р.

Для радіокерування робочих веж, я використовував дошку, розроблену раніше для проекту Siege Catapult.
Враховуючи, що малоймовірно, що хтось буде повторювати радіоджойстик, виготовлений мною, так як він досить складний, я представлю варіант набагато простіше в виконанні, хоча проводка на друкованій платі зліва під радіомодулем.
Як видно з схеми, джойстик досить простий і складається з трьох годинних кнопок, підключених до мікроконтролера. Дві години гудзики обертати башту вправо або зліва. Кнопка решти дає команду стріляти. Ті, хто має деякі знання програмування мікроконтролерів, можуть писати власну версію програми мікроконтролера.
Наприклад, оснащення пристрою з датчиком відстані, можна здійснити автоматичний вогонь, як тільки об'єкт виявлений на даній відстані. З Розробляв цей саморобний продукт як базова модель для дитячої радіолокації, відповідно, конфігурація та складність виробу також може змінитися.

Як зібрати роботу - Схема, прошивка, розміри

Джерело: geektimes.ru/post/267414/