585
Метод зеленої ручки
Ведучий блогу про батьківство та матір Тетяна Іванко вирішила спекулювати про те, як виявлені помилки впливають на подальше сприйняття світу дитиною. Веб-сайт У автора є правду.
«Я починаю трохи далеко. Моя донька ледве перейшла до початкових навчальних закладів. Я навчався з нею. Коли ми практикували нашу руку до школи, наш блокнот виглядає так:
Дивитися різницю? Я не відчув її червоною пастою помилки. Я дав зелену пасту ті листи і гаки, які вона добре зробила. Вона любила її дуже багато і завжди після того, як буде запитати кожен рядок, "Мама, яка була найкращою?" І я був таким збуджусь, коли я обстріляв кращий лист і сказав: "Перфект!"
Яка різниця між підходами? Про це?
У першому випадку ми орієнтуємося на помилки. Що на вашому фотомеморі? Це право, ті листи, які написані печаткою, є те, що неправильно. Ви бачили ці червоні акценти ідеально написані листи? Про нас Якщо ми любимо це чи ні, ми підсвідомо пам'ятаємо, що виділяється. У другому випадку ми орієнтуємося на те, що зроблено правильно! Ми отримуємо різні емоції, різні сприйняття. Якщо ми любимо це або ні, підсвідомо ми, як правило, повторюємо те, що було ідеально. Це абсолютно різна неправомірна мотивація - не бажання уникати помилок, але бажання зробити добре! І тепер увага, питання: як зробити виділені помилки в блокноті впливають пізніше дорослого віку?
Відповідь очевидна. З дитинства ми звикли орієнтуватися на недоліки, на що невірно, на що нам здається погано. Ми навчимося робити це в школі з червоною пастою, ми навчимося це зробити в домашніх умовах, коли ми швидше за все, щоб зробити зауваження для того, що було зроблено неправильно, ніж бути чуйним для того, що ми добре робили.
З 20 гачок, написаних в рядку, підкреслено лише одне. І. 19 були добре написані і 1 було недосконалим.
Ось чому ми орієнтуємося на це?
Ця звичая (виділити погану в червоному кольорі), яку ми чуємо з дитинства, і що не можна стирати від нашої свідомості у дорослому віці, стає найбільш частою причиною незадоволеності життя.
Зростає фокус. Яка увага спрямована на збільшення. З дитинства ми перемішуємо всі наші звички та навички у дорослому віці, а не всі вони добре поєднуються.
Впровадження принципу зеленої пасти ви побачите, що навіть якщо ви не вказали помилки до дитини, вони поступово зникнуть самі, бо дитина прагне зробити себе, власної безкоштовної волі.
Автор: Тетяна Іванко
Сайт розроблено компанією universalweb.com.ua