14 способів миття посуду з соди

Майже будь-яка страва, якщо це, звичайно, не подбає про дуже ретельно, з часом утворюється наліт, також називається нагар. Особливо швидко з'являється на горщиках, коли їжа вариться на відкритому вогні. Чи можна позбутися від неї, так як не тільки зіпсує зовнішній вигляд, теплопровідність стінок страв, сковорідок або сковорідок стає гірше.
Але, все не так страшно, є кілька перевірених способів видалення одягу, і в той же час не втомлюється жирно. Для початку ми будемо говорити про видалення в домашніх умовах, не кожен йде на походи, але пани переросли з набряком практично кожен.

Домашній метод

Не потрібно забувати про велосипед тут, багато людей використовують дорогі хімічні речовини, але це не потрібно. Ви можете зберегти не тільки гроші, але і ваше здоров'я, оскільки сучасна хімія є бомбою часу.
Все, що потрібно видалити вугілля, як правило, в кожній квартирі, навіть якщо ні, то не буде складно придбати.
Що потрібно?
- контейнер, в якому подаються наші страви;
звичайний силіконовий клей, також називається канцелярією;
- випікання соди (кальцифікований), або соди, за Вашим бажанням.
Зануріть посуд в відрі, залийте гарячою водою, додайте 100-150 грам клею, пачку соди або перцю, і накладіть на газ. Принесіть до кипіння і залиште на повільному газі протягом 2 годин. Після такої обробки згортається грубка без проблем.
Плюси: дешевий і ефективний.
Склад: півдня зайнята плита, вся квартира вологе повітря, взимку вікна потіти, влітку ми потіємо. [1]

Метод поля
В ідеалі, коли ми походимо, горщик краще миється після кожного приготування. Якщо поруч з піском, то нам потрібно.
Що потрібно:
- міцний шматок тканини;
- річковий пісок;
- два руки, бажано чоловікові.
Покладіть горщик на піщаний дно до вершини, покладіть вологий пісок зверху, візьміть гангу і три, з усіма нашими можуть. Тому потрібні чоловічі руки, жіночі ніжні ручки не створять необхідний тиск для зняття часнику. Якщо є тільки один шар, то 7-8 хвилин досить, і горщик світиться як новий.
Плюси: вільний і екологічно чистий.
Згода: не можна обійтися без чоловіка.

Універсальний метод (замочування, без кипіння)

Цей метод можна використовувати, якщо у вас є резервуар для води, де частина страв може бути замочений тимчасово. А також потрібна середня фізична підготовка, систематичність, час 1-3 годин, а не 100% колишньої чистоти.
Що потрібно:
- контейнер для води, де страви замочують
- сіль (сухий пісок)
- соди
- rag (сильна і переважно груба)

Занурення страв або частини його занурюють в воду, де ми раніше додаємо соду (1 ст.л.). ложка соди на 1 л води, кожні 20-40 хвилин піднімаємо замочену частину заливаємо сіллю і три можна використовувати з тканиною.

Не потрібно кип'ятити, все можна зробити в холодній воді. Поступово можна спостерігати, як миються страви за 1-3 години.
Складається: не миється 100%, але тільки 80-90% або навіть менше, якщо не вистачає терпіння, часу і системних підходів. З дуже брудною водою потрібно оновити її, що збільшує споживання соди. Місцезнаходження

Очистити емальовані страви

Основним недоліком емальних страв є те, що емаль дуже легко пошкоджений як температурним, так і механічним впливом. Після цього емаль втрачає свої властивості.

Як позбутися від емальованих страв з соди. Перш за все, необхідно дотримуватися двох правил: мити емальовані страви відразу після використання і не залити холодну воду в гарячу каструлю - це тріщини емаль.

Для емальних страв подаються довше, потрібно залити воду в нову каструлю і покласти на вогонь - дайте водяний кип'ятіння. Після цього горщик води слід видалити з вогню і, без заливки води, дати охолонути. Таким чином емаль буде загартоване. І ніколи не кладемо порожню сковороду на спекотну поверхню, а гарячу сковороду на холодну і вологу підставку.

Позбутися від неприємного запаху згортання їжі, потрібно покривати каструлю вологим рушником і залишити на 10-15 хвилин. Волога тканина вбере всі запахи.
Для зняття ваги з чайника необхідно залити в неї сто грам солі, сто грам цукру і залити сто грам оцту. Залийте всю воду і проваріть протягом 5-7 хвилин. Ваги стираються звичайною губкою.

Активований вуглецевий метод

Стельовий пакет активованого вугілля, заливаючи його в сковороду, закриваючи кришкою і залишаючи його на 10-15 хвилин. Потім залийте теплою водою, щоб вона покривала обпалене місце, і залиште ще 15-20 хвилин. Після цього каструля легко змивається зі звичайним посудом. [9]

Спосіб використання оцту або лимонної кислоти
Необхідно заповнити проблемне місце оцтом і залишити на 2 години. Після цього каструлю легко миється. Замість оцту можна використовувати лимонну кислоту або лимонний сік. Щоб лимон дав якомога більше соку, необхідно спочатку просолити його окропом. [9]

Спосіб споживача
Купити нові сковорідки або «зніміть» на одязі!

Метод села або рекомендації з чавунних страв
Якщо це добре, то це добре для них. Але як один випадок в с. показав, що така сковорода була кальцинована на ставці. Все було чудово, з року до року, але в один день він розтоплений, перетворюючи в кітер-подібний стрибок.
Якщо ви починаєте приклеїти до чавуну: натріть великою сіллю і залиште на ніч, не змийте.
Візьміть великий горщик. Залийте воду, ручний порошок там, розчиніть. Потім покладіть каструлю в каструлю і на вогонь. Він кип'ятить 20 хвилин, втирайте губку і це його.

Важкий домашній метод

У квартирі можна почистити самостійно на плиті. Він падає чудово) Довгий. У деяких випадках можна використовувати металеву щітку.
Що потрібно?
- настрій;
Патіенція і тверда робота подолати все.
щітка або щітка для металу (наприклад, для чавуну).
Плюси: дешево, поїзди терпіння
Згода: довга, потрібно настрій і така робота.

Небезпечний домашній метод.
Спробуйте спалювати каструлю. Поставте його на найменший вогонь і дайте їй 4 години. Однак приготувати до того, що кухня буде наповнена димом, але пляма після такого виконання знімається легко.

Кулінарний метод

Свічка соди, сіль, лимонний сік - миється на блиск. тільки потрібно залишити на деякий час, сода буде вбирати всі filth. лимон для блиску. сіль Я не знаю, чому) також здається добре поглинати.

шум-метод

Не привезти сковорідки до такого рейду, після кожного разу очищати з соною.
Жир розсмоктував буквально перед очима, через хвилину я мав тільки витерти це місце губкою - все відійшов від себе! Я просто загорнув пальці. У тих місцях Шуманіт отримав на шкірі, шкіра була дуже червоною і буквально спалюється.
Не знайшов слід пляшки. І ще інструмент дійсно потужний. Дуже легко розчиняє будь-який, навіть найстарший жир. Може бути просто носити рукавички. Але після читання відгуків онлайн я нічого не розумію: половина людей так здогадуються про це, як я, і половина спустошувати його і сказати, що це небезпечно. Вагітна, і сім'ї, де є маленькі діти, він не підходить, запах його страшний, каустичний. Оскільки склад простий гідрохлоридної кислоти, але не концентрований. [6]
Склад: лужна речовина, спеціальні активовані речовини, ароматизатор. Зроблено в Ізраїлі. (розміщує в п'ять разів менше, ніж Roble шляхом)
Polina Lorina коментує: Шуманіт-Ізраїль хімічна зброя. При отруванні домогосподарка. Я ніколи не бачив нічого подібного. Удихається через рушник, потім кинуться від гріха. Я рекомендую Уніку для видалення жиру. Я спокійний. [6]

Саніта-антифат метод

«Саніта-антифат», дешевий, але ефективний. Застосуйте, залиште, потім просто зніміть разом з шаром натрію.

До хорошого магазину побутових хімічних речовин, тепер все доступно, вони порадять вас. [5] Необхідно використовувати рукавички - деяка реакція виникає на алюміній, алюміній не підходить для очищення.

Домашній метод з видаленням плям Persol

Відро води споживає приблизно шматочок шланга м'яти / терка /, 500 г кальцинатора. соди, 100 г силікатного клею / канцелярії /, а пакет «персоль». Засіб для видалення плям Persol (композиція: натрієва карбонатна пероксисольат) їсть в тканину, що відмерла, нічого не знімається.

English, Українська, Français...