Про Боганське слово

Броньований круїзер Байан в Тулоні, 1902
546174

Історія цього безперечно видатного афоризму розпочалася 24 червня 1898 р., коли директор Тюльонового суднобудівного заводу Марцель Лагань, який знаходиться на діловій поїздці в Парижі, вирішив пройтися через знайомі судові справи. Яким був його сюрприз, коли в бульйоні своєї улюбленої Софії, він не знайшов нікого, ніж уразливий сім'я людина, голова Генерального директорату.
суднобудування Російської імперії Варлампій Верховського.

- Ку-ку! - Лаган - сказав він злоякісно.
«Сіра, це не те, що ви думаєте, правильно», – Верховський сплеснув руки.
Я впевнений, що ви робите саме те, що ви прийшли сюди, щоб купити новий круїзер. Скільки круїзерів у вас є, софі? Директор продовжив маку.
до Поговоримо - Верховський джмл з в'яленим оком.
- Войла! - Лаган стрибнув вгору і почав досить збивати Марселіз.

Рано вранці 25 червня оплачується нестерпним перегрівом, Верховський підписав контракт із Тюльонським судном, щоб побудувати новий круїзер під проектом Dupuy de Lom за 17 млн франків.

21 грудня 1898 р. імператор Микола II був нервово підібраний вухо з лорнет. Він був Різдвом на носі, а судовий ансамбль ще не впорався з Новим роком реміксом «Збережіть Цар!». Хтось був явно відсутній ...
«Чому ти злий так гучний?» Він розкидав великий скрипалізм - ви ви порушили весь російський дух, ви знаєте.
«Ваша величність, голова суднобудування Верховського попросить глядача!»

Верховский нервозно змінився з стопи в приймальній кімнаті. Сьогодні, за всі витрати, йому довелося підштовхувати документи на незлічених для круїзера до імператора. Він спробував кілька разів перевернути і залишити, але кожен раз зображення Лагана з його гасінням французьким "Ку-ку" погорнула в голову. Ні,
Покращуйте, ніж помста дружини! Подуми Верховського були перервовані аллером, а на його зубчастих ніжках з'явились перед царським імператором.

- Привіт, Варлампій. Ви почули тут мого оркестру сьогодні?
до Ні, Ваша величність. - Верховський.
- Послухайте - Імператор відданий музикантам - Так, що у вас є?
до Так, папір на круїзі буде гойдалитися новим...
до Що таке круїзер?
На межі серцевої атаки у Верховському.
імператор спалив себе на чолі.
- Ух. Напишіть нам
до Ви не чули?
- Чи можу я залишити?
Попереду. "Баяниста Миколка тут!" - весело стрибнув Микола - тепер ми виведемо цей скрипаль!

26 червня 1899 р. в Тулоні був прокладений броньований круїзер 1-го звання «Баян». Через рік Гранд Дючес Анастасія Михайлівна, після п'ятого шприца на французькому круїзі Dupuy de Lom прибув на старт нового корабля. Тулонні пивовари в цей день колективно пішли на страйк проти збільшення податку на жатки і голови Гранд Дюшес зламали в заробітку.

- Анатолій Романович, у мене є почуття, що я бачив його десь до - князі перевернулися до капітана 1-го числа Родіонова, шукаючи звичний силует круїзера.
Це "Баян", мадам - гордо пропущений морський вовк.
«Люки, ви чули, що тепер називається Дейя ву в Росії?» принців лікував її леді-в-в-в

На язику останнього пожежника оцінили непристойний жарт і через місяць.

У 1903 році Байан був відправлений в Порт-Арт, де через рік, 26 листопада він був засмаглий артилерією майбутнього виробників Покемону та Тамаготчі. У 1906 році піднялася японською мовою і введена під назвою «Асо», що означає «Особливості».

Тим не менш, в Росії виникло питання побудови нових суден для заміни втрачених у Руссо-японської війни. Голова Ради міністрів Сергій Вітте, будучи зайнятою особою, висловив свої вказівки в короткій формі:

до Ми повинні будувати круїзер!
до Який проект? - Міністр Морських справ.
до Що це, на такому будинку! - вирізати Сергія Юлича.

Навесні 1908 р. імператор Микола ІІ переніс формування новостворених військових кораблів. Судденно, імператор припинив так різко, що він атакував начальником військових сил Микола Отович Есен. З тремтячою рукою, найяскравіша людина вказувала на судно, блискуча з свіжою фарбою:

до Що таке?
- Новий круїзер, Ваша величність.
- Дорогі, це Байан! - Імператр виправив половину-гістерично.
до Він сам - зберіг спокійний Микола Оттович.
до Але він поганий!
до Це новий.
- Самий проект?
до Це право, те ж саме.
- Але... - імператор змащений - але це Байан!
- Привітний, Байан - проціджений Ессен, брудний одяг для себе на німецькій мові - для видалення?
до Щоб пекти з ним, нехай це буде...

Наступного дня афоризм поширився по Санкт-Петербургу, а через три дні до Москви і росла далі З цього моменту рекрутинг екіпажу на новий круїзер став неприпустимою проблемою. Під час візиту до Іспанії було зроблено спробу поповнювати екіпаж за рахунок місцевих торговців, але це було невдало - по всій Барселоні, потім було чутно:
"Карад, Есто Бейан!"

З приходом до влади більшовиків всі види царського режиму були заборонені, а імператорський афоризм був забутий до кінця століття.

Категории

Смотрите также

Новое и интересное