Розгорніть свій словник!

Один з цих способів буде поступово їздити ви божевільними, інші іноді залишать ваш співрозмовник плутати, і якщо ви використовуєте третій, то без поїздки на громадському транспорті не обійтися без зайвих поглядів мандрівників. Де зупинитися?

Аксіом

Є два види словника: активний і пасивний. Активні слова, які ми використовуємо у мові та письмовій формі. Пасивний: Ми навчимося читати і слухати, але ми не використовуємо їх самі. Пасивний словник зазвичай кілька разів більш активний. Вивчили слова іноземної мови потрапляють в пасивну лексику, а в активі вони проходять після багаторазового використання їх у мовному або письмовому вигляді.

Скільки слів потрібно знати?

Нативний динамік з університетською освітою має пасивний словник 17-18 тис. слів. Щоб передати FCE, потрібно знати близько 5000 слів. У повсякденному виступі використовуються не більше 700 слів. Що з цих позначок для цілей до вас.

Скільки слів можна дізнатися в день (див. місяць)?

Звичайна людина зазвичай не вдається дізнатися більше 15-20 слів в день. Якість має на увазі можливість запам'ятати значення нового слова, наради його в тексті місяця або два після запам'ятовування. Вивчіть 10-15 нових слів у будні та повторіть їх у вихідні дні.

Де я можу отримати нові слова?

• Не приймати нові слова з переліку найбільш часто використовуваних слів, індексу словника або аналогічного однотонного списку слів. Такі слова будуть літати в одне вухо і вилетіти в інший.

А замість того, зверніть увагу на нові слова при читанні, перегляді фільмів або прослуховування аудіокниг / радіопрограм. Якщо часто виникає незнайоме слово, то його потрібно покласти в рядок.

Пропустити архаїчну та високоосвітню лексику неадептованих англійських класиків та редакційних колон у газетах, таких як The Guardian та The Times. Зустрічайте такі слова в реальному житті навряд чи.

Зверніть увагу на фрази, які ви вже знаєте. Англійська багата фразами з таким, здавалося б, безневинні і довгі дієслові, як поворот, бути і йти.

Шляхи вивчення нових слів

Всі наступні методи вже постаралися фахівцями. Вони вказані в хронологічному порядку, а не для підвищення ефективності.

1,1 км Флеш карти (картки)
Це один з найпопулярніших способів дізнатися нові слова. Купити блок листівок для написання, написати слово на одну сторону, а переклад і приклад ілюструації використання слова на іншому. Колір блоку краще звичайного: ви можете написати різні частини мови на картки різних кольорів. Складіть картки зі стеком, візьміть їх на громадський транспорт / світильники / де б ви хочете, і змітайте сторону з словом вгору, намагаючись запам'ятати, що кожен засіб. Ви не можете пам'ятати про перечитання картки і знову перечитування перекладу.

Хороша річ про метод полягає в тому, що картки можуть бути укладені в будь-якому порядку: це не список слів, де ви пам'ятаєте послідовність слів, а не їх значення; ви завжди можете зробити стеку минулого тижня / місяця і повторити старі нові слова. Картки з особливо важко запам'ятати слів можна скласти в окремому стеці і пройти більш часто, ніж звичайні. Деякі люди розірвали картки після того, як вони запам'ятовують слово.

2,2 км Скарбник (робота з словником)
Щоденники, особливо монолінгвальні, цікавіше, ніж будь-який детектив. Ви можете піднятися до словника з наміром пошуку за змістом одного слова, а в результаті захопити сторінки за годину, познайомитись з новими словами. На сторінці пошуку слово обов'язково буде слово, яке ви бачили раніше, але були занадто лази, щоб отримати словник для нього: час, щоб нарешті дізнатися, що це означає. На прикладі: вперед, за ним. Це до тих пір, поки ви втомилися. Відсоток нових слів можна поселитися в пасивний словник після простого джгута через словник.

3. У Мова ігри.
Грати з словами: кросворд головоломки, головоломки і навіть банальний пошук слів допоможе вам збагатити ваш словник.

4. У Наклейка все!
Одного разу я виявив, що я не знаю назви найпростіших речей в моєму домі, від ящика до туалетного сидіння. У мене є кілька годин вільного часу, пакет білого паперу, яскраві жовті наклейки і чорний маркер. Я поставив на роботу, пасуючи папіри з англійськими словами на майже все, що я знайшов в квартирі: тільки домогосподарства втечу цю долю, а потім тільки тому, що вони швидко розбігаються. На наступні кілька днів мій погляд вважно захопив пару десятків слів і повнометражних ілюстрацій їх значення; через тиждень пізніше позначена установка почала водити мене божевільним, і я зняв всі наклейки, переконавшись, що я пам'ятав всі слова.

5. Умань Історії.
Ще один відомий метод запам'ятовування слів. Візьміть десять нових слів, напишіть їх на аркуші паперу, і сколите пов'язану історію англійською мовою. Допомагає не тільки запам'ятати нові слова, але й перенести старі з пасивної лексики до активних. Недолік цього методу полягає в тому, що слова зазвичай з таких різних сфер, які неможливо зв'язати їх в одному пункті. Або просто лаціна.

6. Жнівень Laziness - двигун прогресу
Говорячи про це. Laziness є ключовим елементом шляху, який я пам'ятаю нові слова, які я користуюся останнім часом. Метод дуже простий: коли я прочитав щось в Інтернеті і познайомлюся з незнайомим словом у вирокі, я копіюю весь вирок у текстовий файл. Це виглядає так:

«Монкі».

З тих пір, як ніхто не бачив поліцейського, він може, ймовірно, зробити це з повним неспроможністю, а також.

Потім, коли такі паси набирають 10-15 штук, я дивлюся на значення слів у словнику, писати їх вниз в блокнот один раз, як тільки я розумію значення слова, покласти його в контекст і психічно вибрати російську еквівалентну йому, я використовувати монолінгвальну, тобто англійсько-англійський словник. Я не пишу переклад слова, але я пишу всю додаткову інформацію: частина слова, приставки, з якими вона використовується, якщо це іменник, то він розраховується або не і т.д. Потім в транспорті або в лінії в супермаркеті я проходжу через сторінки зошита, житло на кожному слово, запам'ятовуючи те, що кожен означав і в якому контексті я зустрілася. Якщо я не можу запам'ятати слово, я повинен знову відкрити файл, отримати словник. Вкрай нудний, тому я пам'ятаю 90 до 95 відсотків слів вперше. Просто тому, що це занадто лази, щоб відкрити словник знову.

7. Про нас Що я бачу, я співаю.
Це спосіб поповнювати активний словник, який доступний тільки тим, хто керує діяльністю. Схема проста: коли ваш співрозмовник використовує слово unfamiliar до вас, і ви вгадаєте, що це означає, або попросіть його знову, спробуйте використовувати це слово самостійно в наступні кілька хвилин. Якщо особа співрозмовника не перетворилася в маску жаху, то слово використовується правильно. Продовжувати в одному дусі до заходу сонця.

Дотримуйтеся порад

• Завжди вивчіть слово з словами, що його оточують: якщо це дієслово або прикметник, зверніть увагу на приймки, з якими він використовується, якщо він є іменником, чи це рахується або не і т.д.;
Якщо словник списує кілька сенсів нового слова, не намагайтеся вчитися все відразу - це буде тільки додати плутанину; приховати значення, в якому ви зустрінете це слово;
Перш ніж перевернутися до словника, спробуйте вгадати для себе те, що незнайоме слово означає. Правильне «визнане» слово швидше за все, запам'ятовується.
Чи не дискдаїнові діаграми, таблетки і ілюстрації до слів; напишіть нове слово до старого, об'єднану спільною темою; використовуйте ручки різних кольорів - все, щоб нагадати вам пізніше сенсу слова без вдягання до прямого перекладу;
Вивчайте слова, які ви знайдете цікаві, а не ті, які ви знайдете корисні, але нудні. Якщо необхідно дізнатися список нудних слів - докласти зусиль на себе і ментально перемістити їх з категорії нудного до категорії неймовірно затриманого;
Спробуйте всі способи розширити словниковий запас (не всі один раз, звичайно); оберіть 2-3, які ви знайшли особливо ефективний і об'єднати їх;
Пам'ятайте, що краще дізнатися три слова щодня, ніж ковтати двадцять нових слів кожен тиждень.

Ця стаття, звичайно, не охоплює всіх способів розширити словниковий запас. Але якщо ви знаєте кілька цікавих способів дізнатися слова, поділитися ними на сторінках нашого форуму, і ми перетворимо свій досвід в статті, яка допоможе іншим досягти того, що ви досягали.